Bitcoin overlever begivenhetsdrevet uke, men futuresmarkedet er langt fra overbevisst

Futures Friday er en ukentlig gjennomgang av kvartalsvise Bitcoin futures på OKEx

Bitcoin-prisen har blitt påvirket av flere uventede utviklinger siden begynnelsen av oktober. Først var det USAs DOJ og CFTC som belastet BitMEX og dets eiere for en rekke brudd, og så så vi president Donald Trump kunngjør at han hadde testet positivt for COVID-19. Under dette presset nådde Bitcoin futures en ukentlig lav på $ 10 509 den 2. oktober, i henhold til OKEx Quarterly Futures (BTCUSD1225) -prisen.

På den lyse siden klarte BTC-futures å holde nøkkelstøtten på $ 10 500, med kvartalspremier på sunne nivåer, rundt $ 150. Den neste utviklingen kom 6. oktober da president Trump avvist det siste økonomiske stimulanseforslaget, noe som medfører at risikoprisene faller. Imidlertid klarte BTC nok en gang å holde verdien, og faktisk så en prisstigning etter 8. oktober-nyheten om at betalingsselskapet Square kjøpte BTC til en verdi av 50 millioner dollar..

Samlet sett har Bitcoin i denne hendelsesdrevne fasen absorbert effekten av negativ utvikling veldig bra og har reagert raskt på de gode nyhetene. I futuresmarkedet så vi volatiliteten generelt fortsatt lav denne måneden, og åpen interesse har ikke nådd ekstreme nivåer. Samtidig er det ingen markant økning i markedets innflytelse heller – alt indikerer at prisen neppe vil gjøre skarpe bevegelser på kort sikt.

Spesielt fortsatte ikke økningen i Bitcoins marginutlån i forrige ukes Futures Friday denne uken, noe som viser at markedsaktørene er mer forsiktige.

OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD1225) fra 5:00 UTC 9. oktober Kilde: OKEx, TradingView

OKEx-handelsdataavlesninger

Besøk OKEx handelsdataside for å utforske flere indikatorer.

BTC langt / kort forhold

BTC-forholdet lang / kort har falt fra 0,89 til så lavt som 0,71 etter at kursen kom tilbake 2. oktober, noe som indikerer at detaljinvestorer ikke var optimistiske med hensyn til kursstigningen. Siden prisene rykket ned igjen 6. oktober, begynte det lange / korte forholdet å stige og holdt seg relativt høyt på rundt 0,85 gjennom hele torsdagens økning. Disse bevegelsene indikerer at markedsdeltakere forventer rekkevidden på kort sikt.

Selv om det lange / korte forholdet fremdeles går under 1,0, har det steget fra september lave nivåer. Dette kan være på grunn av fallet i DeFi-avkastningene, noe som har ført til at flere fjerner BTC fra avkastningsbrukene sine og har ført til færre sikringer i derivatmarkedet..

Datainnsamlingstid: 10/2 06:00 UTC til 10/9 6:00 UTC

Det lange / korte forholdet sammenligner det totale antallet brukere som åpner lange posisjoner mot de som åpner korte posisjoner. Forholdet er samlet fra alle futures og evigvarende bytter, og den lange / korte siden til en bruker bestemmes av nettoposisjonen i BTC.

I derivatmarkedet balanseres den når en lang posisjon åpnes av en kort posisjon. Det totale antallet lange stillinger må være lik det totale antallet korte stillinger. Når forholdet er lavt, indikerer det at flere holder shorts.


BTC-basis

Den kvartalsvise futurespremien forble uendret på nivåer rundt $ 150, eller omtrent 1,5%, denne uken. Men etter torsdagens rally steg dette tallet til over $ 190, noe som indikerer en liten økning i markedsoptimismen. Samlet sett forblir imidlertid markedet forsiktig optimistisk med tanke på prisene mot slutten av året.

Datainnsamlingstid: 10/2 06:00 UTC til 10/9 6:00 UTC

Denne indikatoren viser kvartalsvis futurespris, spotindekspris og også basisforskjellen. Grunnlaget for en bestemt tid tilsvarer den kvartalsvise futuresprisen minus spotindeksprisen.

Prisen på futures gjenspeiler næringsdrivendes forventninger til prisen på Bitcoin. Når grunnlaget er positivt, indikerer det at markedet er bullish. Når grunnlaget er negativt, indikerer det at markedet er bearish.

Grunnlaget for kvartalsvis futures kan bedre indikere den langsiktige markedstrenden. Når grunnlaget er høyt (enten positivt eller negativt), betyr det at det er mer plass til arbitrage.

Åpent rente og handelsvolum

Etter at BTCUSD0925, den tidligere OKEx kvartalsfremtiden, gikk ut sist fredag, gikk markedet gjennom prosessen med å gjenoppbygge posisjoner. Samlet sett har tempoet for ombygging vært raskt, med åpen rente opp på 84 millioner dollar den siste uken. Den nåværende OI på $ 884 millioner er der den var i slutten av september, men handelsvolumene, med unntak av torsdagens rally, har i beste fall vært moderat.

Datainnsamlingstid: 10/2 06:00 UTC til 10/9 6:00 UTC

Åpen interesse er det totale antallet utestående futures / swaps som ikke er stengt på en gitt dag.

Handelsvolum er det totale handelsvolumet for futures og evigvarende bytter over en bestemt periode.

Hvis det er 2000 lange kontrakter og 2000 korte kontrakter åpnet, vil den åpne interessen være 2000. Hvis handelsvolumet øker og den åpne renten synker på kort tid, kan det indikere at mange posisjoner er stengt, eller ble tvunget til å avvikle. Hvis både handelsvolum og åpen rente øker, indikerer det at mange posisjoner har åpnet seg.

BTC-margin utlånsgrad

Den raske oppadgående bevegelsen sett i marginutlånsgraden i forrige uke fortsatte ikke denne uken. Forholdet fulgte prisen denne gangen og svevde i området 5,7 til 8,9.

Datainnsamlingstid: 10/2 06:00 UTC til 10/9 6:00 UTC

Marginalutlånsgraden er spotmarkedsdata som viser forholdet mellom brukere som låner USDT kontra låning av BTC i USDT-verdi over en gitt tidsperiode.

Dette forholdet hjelper også handelsmenn til å se på markedssentimentet. Generelt sett handler handelsmenn som låner USDT å kjøpe BTC, og de som låner BTC har som mål å forkorte det.

Når marginutlånsgraden er høy, indikerer det at markedet er bullish. Når det er lavt, indikerer det at markedet er bearish. Ekstreme verdier av dette forholdet har historisk indikert tilbakeslag.

Handlerinnsikt

Robbie, OKEx investeringsanalytiker

Gitt hvordan det kan være flere nyheter innen valget, kan vi se Bitcoins prisvolatilitet øke veldig raskt. Imidlertid, etter forrige ukes syklus, har Bitcoin sementert seg over $ 10 500-nivået, noe som er en positiv teknisk indikator. Når det er sagt, reflekterer fremtidsmarkedet fortsatt forsiktig optimisme, og det er usannsynlig at prisen vil gjøre en stor pause over $ 11.000 på kort sikt. På baksiden vil $ 10 700, etterfulgt av $ 10 500 sannsynligvis støtte futuresprisen.

OKEx Insights presenterer markedsanalyser, inngående funksjoner og kuraterte nyheter fra kryptoprofesjonelle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map