Bitcoin-pris viser tegn på liv når futures åpen rente når for $ 1 milliard – futures fredag

Futures Friday er en ukentlig gjennomgang av kvartalsvise Bitcoin futures på OKEx

Etter å ha handlet sidelengs i over en måned, bestemte Bitcoin (BTC) seg til slutt å bevege seg oppover denne uken og rørte i midten av juni nivåer på $ 9.600 før de falt litt for å teste $ 9.500 support, i henhold til OKEx Quarterly Future (BTCUSD0925) -prisen.

På makronivå er den nylige korrelasjonen mellom Bitcoin og gull sterk, og markedet har en gang begynt å diskutere om denne intermitterende korrelasjonen kan øke Bitcoin-prisen for å nå nye høyder. Samtidig har den ledende digitale valutas korrelasjon med aksjemarkedet gått ned, hvor den torsdagens skarpe korreksjonen i amerikanske aksjer, den kvartalsvise futuresprisen på Bitcoin holdt seg over $ 9600.

Ser vi på OKEx-handelsdata, fullførte Bitcoin et trekantmønsterutbrudd tidligere i uken og fortsetter å stige. Sammen med prisen steg den åpne rente raskt, opp fra forrige fredag ​​800 millioner dollar til så høyt som 994 millioner dollar – å dømme etter historiske data, er OI-nivåer nær 1 milliard dollar sannsynligvis indikatorer for kommende store bevegelser.

Avvikende fra kursutviklingen er imidlertid det lange / korte forholdet, som sank til 0,9 fra 1,0 ettersom prisen har steget. Men hvis denne indikatoren fortsetter å falle, kan det tyde på at for mange detaljistinvestorer kortere. I mellomtiden har den kvartalsvise futurespremien økt, noe som viser at dagens markedssentiment fortsatt er mot oksene.

OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0925) 4t-diagram. Kilde: OKEx

OKEx-handelsdataavlesninger

Besøk siden OKEx handelsdata for å utforske flere indikatorer

BTC langt / kort forhold

Før tirsdag fortsatte det lange / korte forholdet å løpe over 1,0 da prisen gikk i et stramt område. Bitcoin-prisen steg fra $ 9,300 til over $ 9,500 på tirsdag, mens det lange / korte forholdet falt til 0,93. Og etter at prisen steg til over $ 9600 på torsdag, falt long / short ratio ytterligere til dagens 0,90 nivå.  

Ser vi på de historiske dataene, indikerer det nåværende lave lang / korte forholdet at mange detaljistinvestorer er i korte posisjoner, men det er fortsatt i det normale området. Fremover må vi fortsette å se på det lange / korte forholdet. Tidligere data viser at forholdet som faller til nær 0,8 kan være reverseringspunktet, hvor for mange markedsaktører går inn i korte posisjoner og prisene har en tendens til å fortsette å trekke opp.

Datainnsamlingstid: 7/17 4:00 UTC til 7/24 4:00 UTC

Det lange / korte forholdet sammenligner det totale antallet brukere som åpner lange posisjoner mot de som åpner korte posisjoner. Forholdet er samlet fra alle futures og evigvarende bytter, og den lange / korte siden til en bruker bestemmes av nettoposisjonen i BTC.

I derivatmarkedet balanseres den når en lang posisjon åpnes av en kort posisjon. Det totale antallet lange stillinger må være lik det totale antallet korte stillinger. Når forholdet er lavt, indikerer det at flere holder shorts.

BTC-basis

OKEx BTC Quarterly Futures premie har steget fra $ 100 forrige fredag ​​til $ 150 (omtrent 1,58%), noe som indikerer at markedsaktørene blir mer sikre på Bitcoins fremtidige pris. Men samtidig tiltrekker den økende kvartalspremien arbitrageurs til korte posisjoner. Samlet sett er det nåværende premienivået sunt og gjenspeiler det bullish markedssentimentet.

Datainnsamlingstid: 7/17 4:00 UTC til 7/24 4:00 UTC

Denne indikatoren viser kvartalsvis futurespris, spotindekspris og også basisforskjellen. Grunnlaget for en bestemt tid tilsvarer den kvartalsvise futuresprisen minus spotindeksprisen.

Prisen på futures gjenspeiler næringsdrivendes forventninger til prisen på Bitcoin. Når grunnlaget er positivt, indikerer det at markedet er bullish. Når grunnlaget er negativt, indikerer det at markedet er bearish.

Grunnlaget for kvartalsvis futures kan bedre indikere den langsiktige markedstrenden. Når grunnlaget er høyt (enten positivt eller negativt), betyr det at det er mer plass til arbitrage.

Åpent rente og handelsvolum

Åpen interesse steg veldig raskt i løpet av uken, opp fra forrige fredags 800 millioner dollar til så høyt som 994 millioner dollar, og den var i skrivende stund over 980 millioner dollar. Hvis OI stiger til 1 milliard dollar, vil markedet forvente store grep. Mens historiske data indikerer at den bullish trenden kan ende med en kraftig nedgang når OI når 1 milliard dollar, kan det hende det ikke skjer hver gang, og prisene kan ligge på høyere nivå lenger.

Datainnsamlingstid: 7/17 4:00 UTC til 7/24 4:00 UTC

Åpen interesse er det totale antallet utestående futures / swaps som ikke er stengt på en gitt dag.

Handelsvolum er det totale handelsvolumet for futures og evigvarende bytter over en bestemt periode.

Hvis det er 2000 lange kontrakter og 2000 korte kontrakter åpnet, vil den åpne interessen være 2000. Hvis handelsvolumet øker og den åpne renten synker på kort tid, kan det indikere at mange posisjoner er stengt, eller ble tvunget til å avvikle. Hvis både handelsvolum og åpen rente øker, indikerer det at mange posisjoner har åpnet seg.

BTC-margin utlånsgrad

Marginutlånsgraden steg underveis denne uken, og klatret raskt til 7,4 fra 3,5. Dette viser at deltakerne i spot leveraged markedet laster kofferten og satser på ytterligere prisvekst. I motsetning til høydepunktet i midten av februar på 33,0, er den nåværende marginutlånsandelen fortsatt i et normalt område.

Datainnsamlingstid: 7/17 4:00 UTC til 7/24 4:00 UTC

Marginalutlånsgraden er spotmarkedsdata som viser forholdet mellom brukere som låner USDT kontra låning av BTC i USDT-verdi over en gitt tidsperiode.

Dette forholdet hjelper også handelsmenn til å se på markedssentimentet. Generelt sett handler handelsmenn som låner USDT å kjøpe BTC, og de som låner BTC har som mål å forkorte det.

Når marginutlånsgraden er høy, indikerer det at markedet er bullish. Når det er lavt, indikerer det at markedet er bearish. Ekstreme verdier av dette forholdet har historisk indikert tilbakeslag.

Handlerinnsikt

Robbie, OKEx investeringsanalytiker

Prisen på Bitcoin har møtt motstand rundt $ 9 800 etter en rekke gevinster de siste dagene, og en kortsiktig korreksjon er i gang for øyeblikket. Tre påfølgende dager med gevinster har tilført entusiasme i markedet, men det er tydelig at styrken på dette rallyet gradvis avtar på kort sikt.

Ser man på det nåværende retracement-nivået og handelsvolumet, er ikke den aktive utsalgseffekten for sterk, og et brudd på $ 9 800-nivået kan resultere i en test på $ 10 500 i mellomtiden.

OKEx Insights presenterer markedsanalyser, inngående funksjoner og kuraterte nyheter fra kryptoprofesjonelle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map