Bitcoin-prisen ser sunn tilbakeslag etter fire sammenhengende ukers gevinster

Prisen på BTC sank rundt $ 10 000 i går da det ble overopphetet markedssentiment – her er vår analyse av krasjet.

Bitcoin-pris krasjbilde

Bitcoin stupte mer enn 10.000 USDT i går, 22. februar, under påvirkning av en rekke faktorer, og falt 18% fra det høyeste på 58 318 USDT søndag kveld til det laveste på 47 668 USDT, i henhold til OKEx BTC-spotprisen. Fallet kom rett etter at markedslederen så sin fjerde uke med gevinster på rad.

I det som ble en annen "Svart mandag" i kryptovalutamarkedet var forholdene lik den 11. januar. De amerikanske statskassene ble fortsatt solgt i begynnelsen av uken, noe som førte til at rentene økte. Stigende obligasjonsrenter satte deretter press på aksjemarkedet, hvor vi så Nasdaq-indeksen faller mest på nesten fire måneder, med Apple-aksjen ned 3% og Tesla-aksjene falt mer enn 8% på mandag.

Statens avkastning gjenopprettet høydepunktene i mars og deprimert opptrenden over risikofylte eiendeler. Kilde: CNBC

I avvik fra markedsadferd 11. januar falt gullprisene ikke i går, og fikk i stedet det mest de hadde på syv uker. Råoljeprisene nådde også 13-måneders høyder, noe som gjenspeiler det faktum at investorer begynner å prisstige de stigende inflasjonsforventningene. Siden Bitcoins markedsverdi har fortsatt å øke de siste par månedene, har korrelasjonen med renter og makroøkonomien blitt enda sterkere.

Videre USAs finansminister Janet Yellon advarte i går at Bitcoin er en svært spekulativ eiendel og er en "ekstremt ineffektiv" måte å gjennomføre monetære transaksjoner på. Hennes ord har også satt kryptovalutamarkedet under press.

En stor hit for bullish chasers

Før det plutselige krasj mandag hadde Bitcoin oppnådd en månedlig avkastning på over 80% i februar, og den totale markedsverdien overgikk $ 1 billion dollar. Markedslederen har blitt drevet av forskjellige nyheter, inkludert Teslas store BTC-kjøp, MicroStrategys gjeldstilbud om å kjøpe mer Bitcoin og lanseringen av den første Bitcoin ETF i Nord-Amerika.

Markedsstemningen var tydeligvis overopphetet, noe som gjenspeiles i finansieringsrentene som lå rundt 0,1% over lengre tid, og en historisk høyde på 19 milliarder dollar i åpen rente 21. februar. Denne hendelsesdrevne syklusen hadde gjort det vanskelig for markedet for å bevege seg opp organisk, og baner vei for en korreksjon.

Den åpne interessen til BTC satte en rekord på 19 milliarder dollar 21. februar. Kilde: Bybt.com

Gårsdagens nedgang førte også til panikkutsalg på Coinbase, og børsen hadde sin største negative premie noensinne på grunn av manglende kjøp på ordreboken. Coinbase-premien nådde et laveste nivå på negative $ 1 020 under gårsdagens utsalg, per data fra CryptoQuant.

I tillegg, fra et teknisk analyseperspektiv, viste det bullish momentum utmattelse etter den siste all-time high, da indikatoren for relativ styrkeindeks postet påfølgende bearish avvik på 1-timers- og 4-timers-diagrammet. Dette skjer når RSI legger ut en "overkjøpt" lesing – som svar på lavere høyder i pris – som samsvarer med målinger fra tidligere gjort høyere høyder.

Bitcoin-prisene fikk påfølgende bearish avvik i 1-timers diagrammet. Kilde: OKEx

Gårsdagens skarpe retracement satte nok en rekordhøy avvikling i derivatmarkedet. Bitcoin alene så $ 3,64 milliarder posisjoner bli avviklet på tvers av børser, og overgikk 2,5 milliarder dollar i posisjoner som ble avviklet 10. januar og 1,74 milliarder dollar 3. januar.

Likvidasjoner traff nok en rekordhøy mandag til. Kilde: Bybt

Markedsreaksjoner på BTC-prisfallet

Stupet i kryptoprisene i går så interessante markedsreaksjoner. For det første var det en økning i valutakursen til kinesisk yuan til USDT. I følge OKEx-handelsdata gikk USDTs premie i P2P-markedet fra negativ til positiv i går, og steg raskt til 1,76%. Denne figuren indikerer at det var mange handelsmenn som ønsket å kjøpe USDT for å øke marginene til sine posisjoner.

Premien på kinesisk yuan til USDT traff 1,76% i P2P-markedet. Kilde: OKEx

Ethereum og dets økosystem ble også påvirket av fallet. Prisen på Ether (ETH) falt med 21,68% på sitt laveste punkt. I følge OKLink-data, 24-timers handelsvolumet av desentraliserte børser på Ethereum-nettverket nådde rekordhøye $ 5,09 milliarder i skrivende stund. Det største 24H-volumet, 1,87 milliarder dollar, ble sett på Uniswap, etterfulgt av 1,2 milliarder dollar på SushiSwap.

Et stort antall likviditetsleverandører som forsøker å fjerne midlene sine for å unngå ugyldige tap og lånelånere som fyller margin for å forhindre avvikling, presset bensinkostnadene – Ethereum-nettverksavgiften – til 1000 gwei-nivåer pr. Ethereum Gas Tracker.

Dette betyr at kostnadene for å fjerne likviditet på Uniswap var nesten $ 300 i går. Selv i et så dyrt on-chain-miljø har Uniswaps totale låste verdi redusert med 10,8% det siste døgnet, og SushiSwaps TVL falt med 8,8%. Andre ledende utlånsplattformer Compound og Maker så også 8% nedgang i TVL. Denne situasjonen viser igjen det presserende behovet for oppgradering av skalerbarhet på Ethereum-nettverket.

Transaksjonsvolumet på DEX nådde en heltidshøyde det siste døgnet. Kilde: OKLink

Grunnleggende om Bitcoin fremdeles i spill

Ser fremover, er tilstrømningen av institusjoner til kryptovalutamarkedet fortsatt en viktig faktor for stabiliseringen av Bitcoin-prisene. Betydelig prisvolatilitet i Bitcoin som et voksende alternativ aktivum er fortsatt uunngåelig på dette stadiet, men vekst i antall BTC-holdere og kjøpskanaler vil gi støtte til prisen.

Foreløpig forblir den øverste kryptovalutaen avhengig av endringer i makroøkonomiske indikatorer. Denne uken vil markedet fokusere på Federal Reserve-styreleder Jerome Powells tale under høringen av senatet og huset. Markedene er bekymret for om Feds døvstrategi kan opprettholdes, og om økende amerikanske statsrenter gir en risiko for økonomisk gjenoppretting.

På midten av sikt nærmer seg en ny runde med massiv finanspolitisk stimulans. Senatet forventes å sende en ny stimulansepakke på 1,9 billioner dollar til president Biden innen 14. mars. Den resulterende rikelig tilførselen av fiat er uten tvil en gunstig faktor for økningen av risikable aktivapriser.

Ikke en OKEx-handelsmann? Lær hvordan du begynner å handle!

OKEx Insights presenterer markedsanalyser, inngående funksjoner, original forskning & kuraterte nyheter fra kryptoprofesjonelle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map