Bitcoin setter ny ATH til $ 28K ettersom markedet viser tegn til overoppheting

Market Watch Weekly er en gjennomgang av kryptomarkeder og utvikling hver uke.

Når året nærmer seg slutten, steg Bitcoin etter fredagens kvartalsvise futures- og opsjonsoppgjør, og nådde sin høyeste pris noensinne, $ 28,365, på søndag, i henhold til OKEx BTC-indeksprisen. United States Securities and Exchange Commission etterforskning av Ripple ser ikke ut til å ha noen stor innvirkning på den ledende digitale valutaen da den fortsatte å sette nye rekorder forrige uke.

Imidlertid økte Bitcoins økning ikke altcoins, og BTCs markedsverdi dominans nådde 71,57% på søndag, og kom tilbake til over 70% for første gang siden mars 2017. Sist Bitcoins dominans var nær 70% -merket var 9. september. , 2019, da den nådde 69,90%.

Spesielt falt ikke den samlede åpne interessen for BTC-futures etter den kvartalsvise oppgjørsdatoen 25. desember, men i stedet ledet av OKEx, en annen rekord på $ 8,9 milliarder, iht. skjev data. Denne økende åpen interesse kombinert med store volumer på futuresmarkedet gjenspeiler markedets optimisme.

BTC-futures samlet åpen interesse. Kilde: skjev

Denne optimismen presset også BTC-futures ‘årsbaserte tremånedersgrunnlag til sitt høyeste nivå siden midten av februar, da tallet steg til over 20% på de fleste børser. Den nåværende, høye futurepremien gir arbitrasjemuligheter, hvor handelsmenn kan kjøpe BTC på spotmarkedet mot en selge short-posisjon i futuresmarkedet. Det er verdt å merke seg at de to forrige gangene denne indikatoren nådde slike høyder, var 23. juni 2019 og 14. februar 2020, etter som begge Bitcoin så store tilbakeslag innen en uke.

BTC futures årlig rullende tremånedersbasis. Kilde: skjev

Ingen tegn på en altcoin-sesong

Store altcoins klarte ikke å overgå Bitcoin i forrige uke, med Litecoin (LTC), den beste utøveren, opp 12%, og Ether (ETH) postet en 10% gevinst under et opphentingsrally på søndag. Mens XRP stupte 50% på grunn av SEC-nyheten, venter markedet fortsatt på å se hvordan dette utvikler seg videre.

Selv om Bitcoin har lagt inn nye høyder, ser det ut til at altcoins kan trenge mer tid for å begynne å øke, spesielt ettersom institusjonelle investorer i stor grad er fokusert på Bitcoin. Vanligvis begynner altcoins å flytte når handelsmenn begynner å ta fortjeneste fra Bitcoin og sette dem inn i altmarkedet.

Ukentlig retur av store altcoins, 12 / 21–12 / 27. Kilde: TradingView

Total verdi låst i DeFi overgikk 20 milliarder dollar

I DeFi-rommet – som har hatt et ganske år – viser data fra DeBank at den totale verdien i protokoller for første gang oversteg 22 milliarder dollar. De nåværende topp tre protokollene når det gjelder TVL er WBTC (3,1 milliarder dollar), Maker (2,8 milliarder dollar) og Uniswap (2,1 milliarder dollar).

Total verdi låst i DeFi. Kilde: DeBank


Når det gjelder avkastning, toppet Synthetix (SNX) den største DeFi-token-listen for andre uke på rad, og fikk 37% i forrige uke. På den annen side stupte yearn.finance (YFI) 10% mens SushiSwap (SUSHI) og Uniswap (UNI) hadde ubetydelige endringer i løpet av uken. 

Ukentlig retur av store DeFi-tokens, 12 / 21–12 / 27. Kilde: TradingView

Ser fremover denne uken

De tre store amerikanske aksjeindeksene steg for andre dag på rad før juleferien. I mellomtiden fikk aksjeindeksfutures gevinster i dag etter at president Trump signerte en ny stimuleringspakke på 900 milliarder dollar, og vi kan forvente at noe av det følelsen også vil øke Bitcoin.

Ser jeg tilbake på 2020, forårsaket COVID-epidemien økonomien å oppleve den verste sammentrekningen siden den store depresjonen. Etter at aksjemarkedet falt veldig raskt i mars, gjorde det imidlertid en V-formet reversering, og investorer som benyttet seg av timingen var i stand til å høste god avkastning fra både aksjer og Bitcoin.

Slik det ser ut nå, har den ekstremt løse pengepolitikken og den svært lave avkastningen på statsobligasjoner tvunget penger til risikofylte eiendeler, noe som har ført til priser over hele linja. Når vi går inn i 2021, må investorene være mer oppmerksomme på tidsplanen for Feds balanseføring og en mulig tilbaketrekning i markedet utløst av en økning i rentene..

Ikke en OKEx-handelsmann? Lær hvordan du begynner å handle!

OKEx Insights presenterer markedsanalyser, inngående funksjoner, original forskning & kuraterte nyheter fra kryptoprofesjonelle.

Ansvarsfraskrivelse:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map