Bitcoin-volatilitet forventes å returnere når den åpne renten på futures tar seg opp denne uken: Futures Friday

Futures Friday er en ukentlig gjennomgang av kvartalsvise Bitcoin futures på OKEx.

Futures fredag ​​image

I løpet av de siste sju dagene har Bitcoin (BTC) Kursen har ikke avviket så mye, og nådde et nylig lavpunkt på $ 8 940 på søndag, men gjenopprettet etterpå for å følge globale aksjer og nådde en ukentlig høyde på $ 9 599 onsdag. Imidlertid har prisen svekket seg siden, og falt tilbake til $ 9,300-nivået, ifølge OKEx Quarterly Future (BTCUSD0925), som også gjenspeiler en premie på $ 80.

Ser på OKEx handelsdata, vi kan se at åpen rente, eller OI, økte med 200 millioner kontrakter denne uken og gikk tilbake til midten av mars nivå. Selv om det lange / korte forholdet fortsatt ligger rundt 1,0, har marginutlånsgraden vært opp til en nylig høyde på 4,1.

BTC Basis økte ikke sammen med prisen på onsdag og ga handelsmenn et mulig risikovarsel, men det er fortsatt høyere enn forrige fredag, noe som tyder på et marginalt sentimentskifte etter torsdagens korreksjon.

OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0925) 4t-diagram. Kilde: OKEx

OKEx-handelsdataavlesninger

Besøk OKEx handelsdataside for å utforske flere indikatorer.

BTC lang / kort forhold

Det lange / korte forholdet, som svever rundt 1.0, endret seg ikke mye etter en rask stigning over 0,9 sist fredag. Den nådde en ukentlig høyde på 1,1 på tirsdag, men trakk seg tilbake på onsdag under Bitcoins raske økning, noe som indikerer at detaljhandlere kom inn i korte posisjoner midt i stigende priser.

For tiden er forholdet rundt 1,05, noe som indikerer den beskyttede optimismen til markedsaktørene.

Datainnsamlingstid: 7/3 4:00 til 7/10 4:00 am (UTC)

Den lange / korte forholdet sammenligner det totale antallet brukere som åpner lange posisjoner mot de som åpner korte posisjoner. Forholdet er samlet fra alle futures og evigvarende bytter, og den lange / korte siden til en bruker bestemmes av nettoposisjonen i BTC.

I derivatmarkedet balanseres den når en lang posisjon åpnes av en kort posisjon. Det totale antallet lange stillinger må være lik det totale antallet korte stillinger. Når forholdet er lavt, indikerer det at flere holder shorts.

BTC Basis

Mandagens BTC-rally tok OKEx BTC Quarterly Future’s premie så høyt som $ 126. Imidlertid fulgte premien ikke prisstigningen på onsdag, og antydet at den ikke var bærekraftig.

Etter torsdagens fall er premien imidlertid nede på $ 80 eller 0,9%, men er fortsatt høyere enn forrige fredags $ 70, noe som tyder på at markedsaktørene ikke er for baisse.

Datainnsamlingstid: 7/3 4:00 til 7/10 4:00 am (UTC)

Denne indikatoren viser den kvartalsvise futuresprisen, spotindeksprisen, og også grunnforskjellen. Grunnlaget for en bestemt tid tilsvarer den kvartalsvise futuresprisen minus spotindeksprisen.

Prisen på futures gjenspeiler næringsdrivendes forventninger til prisen på Bitcoin. Når grunnlaget er positivt, indikerer det at markedet er bullish. Når grunnlaget er negativt, indikerer det at markedet er bearish.

Grunnlaget for kvartalsvis futures kan bedre indikere den langsiktige markedstrenden. Når grunnlaget er høyt (enten positivt eller negativt), betyr det at det er mer plass til arbitrage.

Åpne rente- og handelsvolum

OI hoppet plutselig tidlig på mandag morgen og steg fra 665 millioner kontrakter til 775 millioner (1 kontrakt = $ 100). I mellomtiden steg prisen fra $ 9 200 til over $ 9 300. Så klatret OI til en ukentlig høyde på 868 millioner på onsdag sammen med prisoppskrivningen.

Under torsdagens skarpe korreksjon observerte vi betydelig høye handelsvolumer, men nedgangen i OI var relativt mildere. Nåværende OI er nesten tilbake til nivået før krasjen i midten av mars, men høyere OI er også en indikasjon på kumulativ risiko.

Datainnsamlingstid: 7/3 4:00 til 7/10 4:00 am (UTC)

Åpen interesse er det totale antallet utestående futures / swaps som ikke er stengt på en gitt dag.

Handelsvolum er det totale handelsvolumet for futures og evigvarende bytter over en bestemt periode.

Hvis det er 2000 lange kontrakter og 2000 korte kontrakter åpnet, vil den åpne interessen være 2000. Hvis handelsvolumet øker og OI synker på kort tid, kan det indikere at mange posisjoner er stengt, eller ble tvunget til å avvikle. Hvis både handelsvolumet og OI øker, indikerer det at mange posisjoner har åpnet seg.

BTC-marginutlånsforhold

Marginalutlånsgraden har økt fra forrige fredag ​​2,2 til nåverdi på 4,1 – en ny høyde siden midten av juni. Dette forholdet indikerer at handelsmenn i spotmarginmarkedet er mer optimistiske nå, men ekstreme verdier bør også følges nøye som mulige tegn på reverseringer.

Datainnsamlingstid: 7/3 4:00 til 7/10 4:00 am (UTC)

Marginutlånsforholdet er handelsdata for spotmarked som viser forholdet mellom brukere som låner USDT kontra lån av BTC i USDT-verdi over en gitt tidsperiode.

Dette forholdet hjelper også handelsmenn til å se på markedssentimentet. Generelt sett handler handelsmenn som låner USDT å kjøpe BTC, og de som låner BTC har som mål å forkorte det.

Når marginutlånsforholdet er høyt, indikerer det at markedet er bullish. Når det er lavt, indikerer det at markedet er bearish. Ekstreme verdier av dette forholdet har historisk indikert tilbakeslag.

Trader Insight

Robbie, OKEx investeringsanalytiker

Ettersom OI tok seg opp mye i løpet av uken, forventes prisen å være ustabil igjen på midten. Siden Bitcoins nylige bevegelser har vært veldig nært knyttet til aksjemarkedet, er det imidlertid vanskelig for en uavhengig trend å dukke opp.

Bitcoin gjorde en falsk breakout over det 60-dagers glidende gjennomsnittet denne uken (rundt $ 9 400), men dette nivået er fortsatt en viktig motstand. Det neste støttenivået kan sees på $ 9000, som hvis det er brutt, vil åpne for en test på $ 8.500 på midten.

Ansvarsfraskrivelse: Dette materialet skal ikke tas som grunnlag for å ta investeringsbeslutninger, og skal ikke tolkes som en anbefaling om å delta i investeringstransaksjoner. Handel med digitale eiendeler innebærer betydelig risiko og kan føre til tap av din investerte kapital. Du bør sørge for at du forstår risikoen fullstendig og tar hensyn til ditt erfaringsnivå, investeringsmål og søke uavhengig økonomisk råd om nødvendig.

OKEx Insights presenterer markedsanalyser, inngående funksjoner og kuraterte nyheter fra kryptoprofesjonelle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map