BTC-rebound klarer ikke å imponere, men velg altcoins etter bemerkelsesverdige gevinster

Market Watch Weekly er en gjennomgang av kryptomarkeder og utvikling hver uke.

I løpet av den siste uken har Bitcoin sett positiv avkastning på fem handelsdager, mens prisen steg fra 33.000 USDT-nivåer til det høyeste på 40.950 USDT før den falt tilbake til rundt 38.000 USDT på søndag, i henhold til OKEx-spotprisen. Markedslederen realiserte en 19% ukentlig avkastning, men klarte ikke å holde seg over 40.000 USDT-nivået.

OKEx BTC-spotpris, fra kl. 12 UTC den 8. februar. Kilde: OKEx, TradingView

Mens markedsdeltakere ønsket velkommen forrige ukes rally, var ikke følelsen av å gå lenge fremtredende. I den siste Futures Friday-artikkelen så vi at det lange / korte forholdet svingte rundt 1,2 og finansieringssatsene for evige bytter ikke ble overopphetet.

I opsjonsmarkedet krysset en måned og tre måneder nesten aldri 0% -merket på y-aksen forrige uke, til tross for å løpe oppover, noe som betyr at opsjoner er prissettende i pessimisme, og handelsmenn kan kjøpe putter for å sikre nedbaksrisiko. Det nåværende forsiktige markedssentimentet kan imidlertid snu hvis Bitcoin står fast over 40.000 USDT-merket.

BTC en måned og tre måneders implisitt volatilitetsskjevhet. Kilde: OKEx

DOGE og ADA vekker oppmerksomhet

Ether (ETH) overgikk Bitcoin i forrige uke da smart kontraktprotokollen startet sin oppadgående bevegelse fra 1300 USDT, og brøt tidligere høyder for å sette en ny heltid på 1762 USDT på fredag, i henhold til OKEx ETH spotpris. Imidlertid, i stand til å opprettholde det raske trekket, trakk ETH seg nesten 15% tilbake og lukket uken med 10% avkastning.

Blant store altcoins var Dogecoin (DOGE) og Cardano (ADA) ukens høydepunkter. Takket være Elon Musks gjentatte tweets som promoterer DOGE, som har ført til store kjøp av detaljinvestorer, har prisen doblet seg på en uke. Fra og med søndagens sluttkurs har DOGE overgått Litecoin (LTC) for sjuendeplass når det gjelder markedsverdi.

ADA hadde også store gevinster, økte over 0,7 USDT på ett tidspunkt og endte med en 96% ukentlig avkastning. Sist ADA var så dyrt var under oksemarkedet i januar 2018. Årsaken til denne økningen er sannsynligvis den vellykkede distribusjonen av Mary-oppdateringen til det offentlige testnettet, og bringer Cardano nærmere å bli en smart kontraktsplattform for flere eiendeler. ADA er nå nummer tre når det gjelder markedsverdi hvis vi ekskluderer USDT.

Andre store altcoins med ukentlig gevinst på mer enn 20% inkluderer Polkadot (DOT) og Stellar’s Lumen (XLM). XRP var derimot det eneste store altcoinet med negativ ukentlig avkastning, ned 12%.

Ukentlig retur av store altcoins, 2/1 til 2/7. Kilde: TradingView

DeFi trekker seg tilbake etter skarp trekk

Den totale verdien låst i DeFi-protokoller har hatt en ekstremt rask økning de siste syv dagene, og hovedårsaken er prisen på DeFi-tokens. TVL hoppet til nesten 50 milliarder dollar på fredag ​​før de trakk seg tilbake til de nåværende 48,5 milliarder dollar, i henhold til DeBanks data.

De nåværende topp tre navnene når det gjelder TVL er utlånsprotokoll Maker (MKR), utlånsprotokoll AAVE (V1 + V2) og BTC-festet token WBTC.

Total verdi låst i DeFi. Kilde: DeBank

Ser vi på avkastningen, var store DeFi-tokens oppe. Det er interessant å merke seg at DeFi-sektoren før sist helg var veldig ettertraktet av markedet og steg enormt. Men på lørdag, da Bitcoin testet 40.000 USDT, så sektoren en enorm tilbaketrekning på grunn av fortjeneste, mens Bitcoins dominans kom tilbake.

AAVE startet fra 300 USDT, overgikk raskt 500 USDT, og nådde en ny heltidshøyde på 542 USDT på OKEx. Imidlertid opplevde den en 28% tilbaketrekning, og fant støtte nær 400 USDT før den avsluttet uken til 472 USDT og høstet en 61% ukentlig avkastning. Videre oppnådde UMA, som ikke er oppført i tabellen nedenfor, en enorm avkastning på 163% for uken, og steg nesten 300% på et tidspunkt i midten. På den annen side var Yearn Finance (YFI) en svak utøver, som led en utnyttelse med 11 millioner dollar drenert.

Ukentlig retur av store DeFi-tokens, 2/1 til 2/7. Kilde: TradingView

Institusjoner klarte ikke å jage demonstrasjonen

CME oppdaterte sin siste (fra 2. februar) Bitcoin futures posisjonsdata 6. februar. I denne rapporteringsperioden opplevde Bitcoin "Elon-rally" og økte nesten $ 4000.

I løpet av denne tiden falt imidlertid åpen interesse ytterligere fra 10 787 til 9 469, det laveste nivået på 15 uker. Dette viser at den kortsiktige prisoppgangen ikke reverserte markedets bearish sentiment.

Spesielt så eiendomsforvalterkontoer sine lange posisjoner uendret på 308, mens korte posisjoner fortsatte å vokse betydelig, og økte ytterligere fra 225 til 357 – en ny 24-ukers høyde. For første gang på fem måneder tok korte posisjoner forbi lange posisjoner, noe som viser at kapitalforvaltere fortsatt er pessimistiske til tross for at prisen har kommet seg tilbake.

CME Bitcoin futures data – Antall kapitalforvalterkontoer lengter kontra shorts. Kilde: Quandl

Leveraged fondskontoer så også at deres lange posisjoner falt ytterligere fra 3.605 til 3.031, og satte en 17-ukers lav. Mens korte stillinger ble redusert fra 7 991 til 7 224. Gjeldede midler reduserte sine posisjoner i begge retninger for tredje uke på rad, og reduksjon i lange posisjoner var mer betydelig enn i korte posisjoner, og viste deres baisse holdning.

CME Bitcoin futures data – Antall gjeldede fondskontoer lengter mot shorts. Kilde: Quandl

Samlet sett har institusjonelle investorer sammenhengende uttrykt en mangel på tillit til markedet, noe som har skapt et avvik mellom deres baisse stemning og den tilbakevendende prisytelsen til Bitcoin.

Ser fremover denne uken

I kryptorommet er den viktigste begivenheten lanseringen av Chicago Mercantile Exchanges ETH-futures i dag. For tre år siden lanserte CME BTC-futures, som falt sammen med toppen av det siste oksemarkedet. Det er tydelig at markedet er veldig annerledes nå enn det var for tre år siden, og CME har blitt et viktig utsalgssted for institusjonelle investorer for å opprettholde eksponering mot kryptovalutamarkedet. CME-noteringen kan ytterligere øke Ethers adopsjon blant institusjoner, men den kortsiktige innvirkningen på markedet gjenstår å se.

Ikke en OKEx-handelsmann? Lær hvordan du begynner å handle!

OKEx Insights presenterer markedsanalyser, inngående funksjoner, original forskning & kuraterte nyheter fra kryptoprofesjonelle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map