Detaljhandel BTC kjøp presset kvartalspremien høyere, men institusjonene reduserte lange posisjoner

Market Watch Weekly er en gjennomgang av kryptomarkeder og utvikling hver uke.

Bitcoins helgerally på mer enn $ 1000 tillot det å gjenopprette de fleste av tapene i midten av uken. Den ledende digitale valutaen reduserte det ukentlige tapet til 1,34% etter å ha stengt på 19 162 dollar i henhold til OKEx BTC-indeksprisen. Denne økningen kom som en lettelse for okser etter at BTC hadde testet $ 17 600 to ganger i løpet av uken. 

Det sterke rallyet i helgen gjenspeiles også i premien på futures. OKEx BTC futures årlige rullende tremånedersbasis har nå nådd over 14%, med lignende nivåer sett 24. november da BTC flyttet opp til $ 19,400 nivåer. Dette viser at markedets tillit til prisutviklingen de neste tre månedene fortsatt er veldig sterk. I tillegg gir denne høye kvartalspremien muligheter for arbitrageurs.

BTC futures årlig rullerende tremånedersbasis. Kilde: skjev

Store altcoins klarer ikke å overgå mens OKB får 10%

Bitcoins tilbaketrekning i midten av uken etterlot nesten alle de store altcoinsene ikke bedre enn den for uken. Ether (ETH) og Litecoin (LTC) falt med henholdsvis 2,23% og 2,52%. men, 

XRP ble utsolgt og mistet 17% av verdien den siste uken etter utløpet av SPARKs airdrop for XRP-innehavere. Et høydepunkt blant store altcoins var OKB, som fikk mer enn 10% de siste sju dagene. Samlet sett klarte ikke store altcoins å utvikle en uavhengig trend, og Bitcoins dominans har ikke endret seg mye. 

Ukentlig avkastning av store kryptovalutaer, 12 / 7–12 / 13. Kilde: TradingView

SushiSwap blir den største vinneren av yearn.finances fusjon

I DeFi-sektoren nådde den samlede låste verdien 15 milliarder dollar for første gang forrige tirsdag, men tallet falt i Bitcoins tilbakefall. Og samtidig gikk prisen på mange store DeFi-tokens ned den siste uken.

Total verdi låst i DeFi. Kilde: DeFi Pulse

Uniswap (UNI) falt med 10,23%, selv om volumet på syv dager fortsatt tok 60% av DEX-handel, pr. Dunes data. Markedet er fortsatt bullish på SushiSwap (SUSHI), som steg 7,32% i forrige uke, og forventet mer oppside fra fusjonen med yearn.finance. Compound (COMP) økte også ytterligere 5% i løpet av uken mens de fleste DeFi-tokens var nede 5% til 15%. 

Ukentlig retur av store DeFi-tokens, 12 / 7–12 / 13. Kilde: TradingView

Institusjonelle investorer reduserer lange posisjoner betydelig


CME ga ut de siste (fra 8. desember) Bitcoin futures posisjonsdata 12. desember. Bitcoin kjørte i et smalt område på rundt $ 1000, og manglet en klar retning i rapporteringsperioden. 

Åpen interesse falt ytterligere, fra 11 812 til 11 750 – tilbake til nivået den var for tre uker siden. Selv om prisen på BTC ikke har hatt noen betydelig tilbakefall i rapporteringsperioden, ser det ut til at institusjonelle investorer har redusert sine posisjoner for risikokontroll.

CME Bitcoin futures data – Åpen interesse. Kilde: Quandl

Kapitalforvalteres lange posisjoner falt fra 626 til 544, mens korte posisjoner økte fra 0 til 11, noe som uttrykte mangel på tillit til at BTC bryter nye høyder.

CME Bitcoin futures data – Antall kapitalforvaltere, longs vs. shorts. Kilde: Quandl

Lange posisjoner på gjeldsfond falt fra 4509 til 4365, mens korte posisjoner gikk ned fra 9375 til 9354.

Samlet sett er institusjonelle investorers preferanse for å ta fortjeneste og redusere eierandelen på slutten av året blitt avslørt fra de siste rapporteringsdataene..

CME Bitcoin futures data – Antall leveraged Funds, Longs vs. Shorts. Kilde: Quandl

Ser fremover denne uken

De første dosene av COVID-19-vaksinen utviklet av Pfizer og BioNTech vil bli levert i USA på mandag, noe som kan markere et vendepunkt i pandemien..

På den makroøkonomiske fronten er markedet nå fokusert på om de to partiene i den amerikanske kongressen kan komme til enighet om et annet stimulansforslag. Dette vil være den største usikkerhetsfaktoren som påvirker retningen for det bredere markedet de neste to ukene. Federal Reserve vil også holde sitt siste FOMC-møte i år denne uken.

I krypto, fristen for å fullføre en kompensasjonsplan for tidligere Mt. Gox-brukere er 15. desember. Dette er den tredje utvidelsen, som involverer totalt 140 000 BTC. Hvis Tokyo tingrett kan stenge den etterlengtede Mt. Gox-utbetaling, mottakerne kan selge sin Bitcoin for å ta ut penger, og legge press på markedet.

Ikke en OKEx-handelsmann? Lær hvordan du starter handel!

OKEx Insights presenterer markedsanalyser, inngående funksjoner, original forskning & kuraterte nyheter fra kryptoprofesjonelle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map