Elon Musk nevner Bitcoin gjenoppretter markedet med ny detaljhandelinteresse

Futures Friday er en ukentlig gjennomgang av kvartalsvise Bitcoin futures på OKEx.

Fredag ​​oppdaterte teknisk gründer, investor og verdens rikeste mann, Elon Musk, sitt Twitter bio med ordet #Bitcoin. Da markedet tok dette som et bullish tegn, dro Bitcoin umiddelbart opp 15% som svar, og brøt gjennom halsen på det tidligere dannende dobbeltbunnsmønsteret og forsøkte å krysse motstanden på $ 38.000.

Ser vi tilbake på de siste syv dagene, hadde Bitcoin en svak ytelse og testet 30.000 USDT-støtten to ganger den 22. januar og 27. januar. Den kvartalsvise kontraktspremien hadde også falt til et hittil lavt nivå på 500 USDT, som indikerer markedets manglende tillit. Imidlertid antistasjonssentimentet ledet av Wall Street-spill rystet markedene denne uken.

First Dogecoin (DOGE) hoppet mer enn 1000% på litt over en dag, og deretter ble Bitcoin trukket opp med 15% på en time. Handlere vil gjøre det bra å se på tidligere strategier og planlegge for denne nye utviklingen.

Premien for BTC kvartalsvis futures hoppet også raskt til $ 1200, eller 3,4%, i dag, noe som indikerer at markedet har gjenvunnet sin oppadgående tillit. BTCs åpne interesse for OKEx har også spratt tilbake over 2 milliarder dollar, og bekreftet at en ny runde av den lange korte kampen har begynt.

Finansieringsgraden for evigvarende bytter ble også presset opp til 0,1% i morges, noe som indikerer at det er detaljistinvestorer som er høyt utnyttet for å jage denne rally.

I skrivende stund handles den kvartalsvise kontrakten BTCUSD0326 – som utløper i slutten av mars – på 36 500 USDT-nivåer med en premie på 1200 USDT, eller 3,4%, over indeksprisen. 

OKEx BTC kvartalsvis futures (BTCUSD0326), fra og med 10:00 UTC den 29. januar. Kilde: OKEx, TradingView

OKEx-handelsdataavlesninger

Besøk OKEx handelsdataside for å utforske flere indikatorer. 

BTC langt / kort forhold

Bevegelsen av det lange / korte forholdet denne uken var nesten identisk med prisene, noe som indikerer at detaljinvestorer ikke hadde noen klar idé om hvordan markedet ville bevege seg. Men det som er klart er at det lange / korte forholdet falt veldig raskt under onsdagens nedgang, noe som indikerer at mange okser ombestemte seg på den tiden. Denne korte fellen kan ha fått mange handelsmenn til å åpne nye shorts til lavere prisnivå.

Datainnsamlingstid: 1/22 10:00 UTC til 1/29 10:00 UTC


Det lange / korte forholdet sammenligner det totale antallet brukere som åpner lange posisjoner mot de som åpner korte posisjoner. Forholdet er samlet fra alle futures og evigvarende bytter, og den lange / korte siden til en bruker bestemmes av nettoposisjonen i BTC.

I derivatmarkedet balanseres den når en lang posisjon åpnes av en kort posisjon. Det totale antallet lange stillinger må være lik det totale antallet korte stillinger. Når forholdet er lavt, indikerer det at flere holder shorts.

BTC-basis

Premien for kvartalskontrakten tok en veldig merkbar dukkert under onsdagens nedgang, etter å ha nådd så lave som 500 USDT. Dette illustrerer fullt ut oksenes manglende tillit på den tiden.

De siste timene har den kvartalsvise kontraktspremien blitt presset over 1200 USDT, eller 3,4%, tilbake til der den var på slutten av forrige uke, og vi må fortsette å følge med på om dette nivået opprettholdes. En premie på $ 1000 eller mer kan bidra til å sementere markedets tillit.

Datainnsamlingstid: 1/22 10:00 UTC til 1/29 10:00 UTC

Denne indikatoren viser kvartalsvis futurespris, spotindekspris og også basisforskjellen. Grunnlaget for en bestemt tid tilsvarer den kvartalsvise futuresprisen minus spotindeksprisen.

Prisen på futures gjenspeiler næringsdrivendes forventninger til prisen på Bitcoin. Når grunnlaget er positivt, indikerer det at markedet er bullish. Når grunnlaget er negativt, indikerer det at markedet er bearish.

Grunnlaget for kvartalsvis futures kan bedre indikere den langsiktige markedstrenden. Når grunnlaget er høyt (enten positivt eller negativt), betyr det at det er mer plass til arbitrage.

Åpent rente og handelsvolum

Åpen interesse hadde gått ned fra 2 milliarder dollar i løpet av uken, noe som indikerer fortsatt lukking av korte posisjoner. Under gårsdagens prisoppgang økte imidlertid den åpne interessen igjen og er nå tilbake på rundt 2 milliarder dollar, og handelsvolumet eksploderte også de siste par timene.

Datainnsamlingstid: 1/22 10:00 UTC til 1/29 10:00 UTC

Åpen interesse er det totale antallet utestående futures / swaps som ikke er stengt på en gitt dag.

Handelsvolum er det totale handelsvolumet for futures og evigvarende bytter over en bestemt periode.

Hvis det er 2000 lange kontrakter og 2000 korte kontrakter åpnet, vil den åpne interessen være 2000. Hvis handelsvolumet øker og den åpne renten synker på kort tid, kan det indikere at mange posisjoner er stengt, eller ble tvunget til å avvikle. Hvis både handelsvolum og åpen rente øker, indikerer det at mange posisjoner har åpnet seg.

BTC-margin utlånsgrad

I motsetning til det lange / korte forholdet fortsatte handelsmenn i spot leveraged markedet å legge til mer gearing i løpet av ukens nedgang, og begynte deretter å lukke etter kursoppgangen. Marginutlånsgraden nådde 21 på et tidspunkt denne uken og er nå nede i nærheten av 16, noe som tyder på at noen handelsmenn har tatt fortjeneste sammen med prisoppgangen.

Datainnsamlingstid: 1/22 10:00 UTC til 1/29 10:00 UTC

Marginalutlånsgraden er spotmarkedsdata som viser forholdet mellom brukere som låner USDT kontra låning av BTC i USDT-verdi over en gitt tidsperiode. 

Dette forholdet hjelper også handelsmenn til å se på markedssentimentet. Generelt sett handler handelsmenn som låner USDT å kjøpe BTC, og de som låner BTC har som mål å forkorte det.

Når marginutlånsgraden er høy, indikerer det at markedet er bullish. Når det er lavt, indikerer det at markedet er bearish. Ekstreme verdier av dette forholdet har historisk indikert tilbakeslag.

Handlerinnsikt

Robbie, OKEx investeringsanalytiker

Den raske økningen de siste timene har gjort et stort skifte i diagrammet. Først må vi se om Bitcoin kan bryte den nedadgående linjen som har dannet seg siden begynnelsen av januar. Hvis ikke, er neste nivå å se på halsen i dobbeltbunnmønsteret som ligger nær $ 35 000 av indeksprisen eller 36 000 USDT for kvartalsvis fremtid..

Det samlede markedssentimentet er imidlertid positivt, med flere detaljinvestorer som kommer inn i rommet.

Dahuzi, Crypto Trader på TradingView

Dagens Bitcoin-bevegelse er veldig kritisk for ettermarkedet. Det dobbelte bunnmønsteret er vellykket konstruert så langt. Fra en næringsdrivendes perspektiv, er forholdet mellom risiko og belønning bedre å gå lenge på dette tidspunktet. Imidlertid, hvis prisen til slutt faller tilbake, noe som resulterer i svikt i mønsteret med dobbelt bunn, vil markedet begynne å se upromisivt ut.

OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0326), 12 timer. Kilde: TradingView

OKEx Insights presenterer markedsanalyser, inngående funksjoner og kuraterte nyheter fra kryptoprofesjonelle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map