En fortelling om to eiendeler

Hva kan utløse neste bitcoin-rally?

Viktige takeaways

  1. Bitcoin-priser har nylig handlet i et smalt område, og mange handelsmenn har vendt fokus mot altcoin-rommet.
  2. Fundstrats Tom Lee mener at når S&P nådde en ny heltidshøyde, bitcoin ville følge etter.
  3. Lees undersøkelse fant også at bitcoin presterer best når S&P har en årlig avkastning på 15 prosent.

Oversikt

De nylige svake prishandlingene til bitcoin har testet kryptohandleres pasient når den trendløse situasjonen varer. Selv om dette ikke ser ut til å være noen ende i sikte, har mange kryptovervåkere spurt når dette skal slutte? Bør vi forvente et positivt breakout eller en priskorreksjon? En nylig kommentar fra en tungvektig kryptokritiker belyser utsiktene til den ledende kryptovalutaen, og aksjemarkedene kan holde nøkkelen til neste bitcoin-rally. Vi har studert bitcoinens natur som et fristed som digital gull, og vi vil undersøke bitcoins risikokarakteristiske egenskaper og hva som kan utløse følelsen til å skifte.

Bitcoin uinspirerende

Prisene på bitcoin har vært i områdeshandel siden begynnelsen av juli, og sortimentet har blitt stadig smalere de siste ukene. Mens markedene synes generelt å tro at de kjedelige prishandlingene er en del av oppsettet for det neste store trekket til den ledende kryptoen, har mange av handelsmennene tatt en vent-og-se-tilnærming, den gradvise nedgangen i handelsvolumet kan gi deg bildet (figur 1), noen kommentarer går til og med mer pessimistisk og sier at bitcoin-dominansen har nådd en topp på 70 prosent og neppe vil komme tilbake til de 80 prosentnivåene vi har sett for tre år siden. (figur 2).

Figur 1: BTCUSDT Daily Chart (Kilde: OKEx; Tradingview) Figur 2: Total markedsverdi av Major Crypto (Kilde: Coinmarketcap)

Mens det store bildet av bitcoin fortsatt er stort sett positivt, slik som den institusjonelle plattformen Bakkt forventes å være i drift senere denne måneden. Plattformen tilbyr bare bitcoin futures-produkter, og det forventes å øke etterspørselen etter bitcoin. Imidlertid har mange handelsmenn spurt når et brudd på bitcoin-prisene vil oppstå, uavhengig av retning. Aksjemarkedene kan ha nøklene til det.

Aksjer: Nøkkelen til Bitcoin Rally

Bare nylig har en tungvektig kryptopundit belyst hva som kan være det neste store trekket for bitcoin, og hva som kan utløse trekket. I et intervju med CNBC mente Tom Lee, medstifter og administrerende direktør og forskningssjef i Fundstrat Global Advisors, at bitcoins nylige stoppede prishandling ble tilskrevet av de fastslåtte makroutsiktene. Lee la til at “En verden uten trend, bitcoin går ikke opp.” Han uttalte at når S&P nådde en ny heltidshøyde, det ville være bullish for bitcoin. Når vi ser gjennom de siste to årene, da S&P var i områdeshandel, tilfeldigvis var bitcoin også i rekkeviddehandel (figur 4). Dette skjer to ganger i 2018 og en gang bare nylig.

Figur 3: S&P 500 og BTCUSD i See-Saw Patterns (Kilde: Tradingview)

S&P 500 har kommet tettere opp til sin heltid på nær 3027 etter en måneds konsolidering (figur 4). SPX har vært i rekkevidde-handelsmodus siden begynnelsen av august, spratt omtrent mellom 2822 og 2943. I begynnelsen av september brøt indeksen ut og har prøvd å gjenvinne Juli-høydepunktene, og svevde like under sin heltidshøyde.

Figur 4: S&P 500 YTD-diagram (Kilde: Tradingview)

I et intervju med Marketwatch, mente Mislav Matejka, sjef for global aksjestrateg i JP Morgan, at de amerikanske aksjemarkedene ville komme seg til slutten av året. Matejka sa: ”Hovedoppfordringen er at USA ikke er på vei mot en lavkonjunktur. Forbrukeren er sterk, rentene kommer ned og det er tegn på at den globale veksten vil komme tilbake.

Les mer: I Easing We Trust

Vil Bitcoin glede markedet i 2. halvår 2019? Medium.com

“En verden uten trend, bitcoin går ikke opp.”

Tom Lee, medstifter og MD, Fundstrat Global Advisors

Beste av begge verdener

Lee studerte komparativ retur av S&P og bitcoin, han fant ut at bitcoin gjør det best når S&P er opp mer enn 15 prosent (figur 5). Hans funn konkluderte med at bitcoin er som en mynt med to sider, på den ene siden når markedene opplever turbulens, fungerer det som digitalt gull, på den annen side, når markedene er i risikomodus, kan bitcoin også være en risiko på ressurs.

Figur 5: Sammenlignende retur av Bitcoin og S&P 500 Siden 2010 (Kilde: Fundstrat; Bloomberg; Faktasett)

Risiko nå?

Det var tegn på optimisme globalt når vi gikk inn i siste kvartal 2019. Ser fremover, kan noen makrohendelser potensielt være markedsførere..

  1. Handelsoptimisme: Kinas handelsmyndigheter er satt til å reise til USA denne uken for å forberede seg på noen handelssamtaler på høyt nivå senere i oktober. Selv om mange mener at det er mye arbeid å gjøre for å nå en omfattende avtale, er muligheten for å ha en midlertidig begrenset handelsavtale fortsatt på bordet. I mellomtiden rapporterte Reuters at president Trump sa at en handelsavtale mellom USA og Kina kunne komme før valget i 2020.
  2. Flere hastighetsreduksjoner på kortet: Den amerikanske sentralbankens rentebeslutning forfaller onsdag (18/9). Det er allment forventet at FOMC vil senke rentene med 25 bps igjen. Forventningene til ytterligere rentenedsettelser for de resterende to FOMC-møtene i år bygger seg opp, som kom etter at Den europeiske sentralbanken satte ned rentesatsene tidlig denne måneden og startet obligasjonsoppkjøpsprogrammet på nytt..
  3. Safe-haven eiendeler sjekk: Generelt når markedene er i en risikofylt følelse, vil eiendeler som sikre havner som gull og JPY være i favør, og kapitalstrømmen vil øke i risikofylte eiendeler som aksjer og høy beta-FX. La oss se nærmere på USDJPY, paret handlet over 108 mesteparten av tiden denne uken, noen analytikere mener at returen kan strekke seg til 108,85. På den annen side økte gull 1 prosent etter oljeanleggets angrep i Saudi-Arabia, men fortsatt ikke mye av aksjonene rundt 1500-området. Imidlertid er utsiktene til de nevnte safe-haven eiendelene i stor grad avhengig av hvordan markedene tolker Feds fremtidsrettede veiledning.

Konklusjon

Vi har sett prisene på bitcoin har vært flip-flopping i et smalt område, mens handelsmannens oppmerksomhet har flyttet til altcoin-verdenen. Imidlertid, ifølge en fremtredende kryptoanalytiker, forblir bull-saken om bitcoin sterk, og samlinger i aksjemarkedene kan utløse en ny runde bitcoin-kjøp og kan gjøre den ledende kryptovalutaen fra en sikker havn til en risikobasert investering. Imidlertid ser bildet ut til å forbli noe blandet når det gjelder en bull case av aksjemarkedene.

Følg OKEx på:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Nettsted: https://www.okex.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map