Ettersom SushiSwaps grunnleggende forhold forbedres midt i en sammenslåing med suksess, kan det være undervurdert

1. desember lengter desentralisert finansplattform kunngjort en fusjon med SushiSwap, en desentralisert børs. Partnerskapet – det siste av fem – vil slå sammen de to prosjektenes utviklingsressurser mens de fokuserer på å utvide deres automatiserte markedskapende økosystem. I tillegg vil SushiSwap fullføre og lansere Deriswap i samarbeid med yearn.finance.

Støttet av denne fusjonen, presterte SUSHI veldig sterkt – steg fra $ 1,60 dagen for kunngjøringen til $ 2.50 innen 7. desember..

OKEx Insights tar en dypere titt på hva denne sammenslåingen kan bety for SUSHI-priser ved å utføre noen grunnleggende analyser.

En kort historie om SushiSwap

SushiSwap begynte som en kopi av Uniswap, den ledende desentraliserte børsen, i august. På den tiden tiltok det mye likviditet ved å gi insentiver til likviditetsdrift i form av SUSHI – som er kjent som SushiSwaps første vampyrangrep på Uniswap.

Opprettelsen av SushiSwap, tvang mer eller mindre Uniswap til å starte sitt eget styringstoken, UNI, og starte et belønningsprogram for likviditetsdrift – noe som førte til et betydelig fall i SushiSwaps likviditet innen midten av september.

Uniswaps motangrep eliminerte imidlertid ikke SushiSwap. Sistnevnte gjorde flere styringsforbedringer som ga grunnleggende for en bedring. 20. september SushiSwap hardt avkortede den totale forsyningen på 250 millioner tokens og satt på plass en seks måneders innlåsingsperiode for to tredjedeler av gruvebelønningen i et forsøk på å redusere kortsiktig salgspress. Videre implementerte SushiSwap Uniswaps målretningsmodell – nemlig fordeling av en sjettedel av avgiftsgebyrene, eller 0,05% av det totale handelsvolumet, til interessenter i xSUSHI (dvs. innsatsen til SushiSwaps SushiBar likviditetsbasseng).

16. november endte Uniswap-insentivene. Samtidig utførte SushiSwap et nytt vampyrangrep ved å tilby nøyaktig samme likviditetsbassenger som Uniswap – bare med forsterkede belønninger. Som et resultat fikk SUSHI tilbake sin bullishness etter en lang nedtur. Prisene tredoblet seg i løpet av en halv måned frem til 9. november.

Etter at fusjonen ble kunngjort i desember, steg prisen på SUSHI igjen til $ 2,50 – tilbake til sitt høyeste punkt siden midten av september, like før Uniswap sendte UNI-tokens og startet sitt program for likviditetsdrift..

Prisen på SUSHI har gått gjennom ulike oppturer og nedturer og er nå tilbake til der den var i midten av september. Kilde: intlock

SushiSwaps TVL vokser, men Uniswaps volum dominerer

I dag er SushiSwaps likviditet og handelsvolum ikke like høye som Uniswap, men det er fortsatt en av de ledende aktørene i den desentraliserte børssektoren. Den totale verdien låst har nådd $ 967 millioner dollar – i likhet med verdien av Curve for større børslikviditetsbasseng – men det er fortsatt $ 430 millioner unna Uniswap’s TVL.

Uniswap led et betydelig fall av likviditet etter slutten av insentivene til likviditetsdrift, mens SushiSwap opprettholdt sin oppadgående trend i TVL. Kilde: intlock

Uniswap dominerer fortsatt handelsvolumet blant desentraliserte børser. Dette skyldes etterspørselen etter små hale fra små tokens og etablert brukerbase. Det syv dagers handelsvolumet til Uniswap har nådd 2,4 milliarder dollar og utgjør 60,8% av det totale volumet, per data fra Dune Analytics.


SushiSwap tiltrakk derimot $ 566 millioner i løpet av de siste sju dagene – på andreplass.

Uniswap dominerer fortsatt handelsvolumet blant DEX-er, men SushiSwap har tatt andreplassen. Kilde: Dune Analytics

Selv om det fremdeles er et stort gap i handelsvolumet når man sammenligner de to DEX-ene, har SushiSwaps likviditet i visse bassenger overgått Uniswaps. For eksempel har SushiSwaps WBTC-ETH-basseng for øyeblikket $ 243 millioner i likviditet – et tall som er 30% høyere enn Uniswap. Forbedringen i likviditet kan redusere handelsspredningen. Dette kan igjen øke handelsvolumet.

SushiSwap har allerede en fordel når det gjelder likviditet i visse bassenger. Kilde: intlock

SushiSwap viser grunnleggende forbedringer

Antallet SUSHI-holdere i kjeden nådde en ny heltidshøyde på 217.000. Inn i desember har vekstraten for dette tallet vist tegn på akselerasjon. Denne bredere adopsjonen av SUSHI snakker om markedets tillit.

Antallet SUSHI-adresser har økt siden midten av september, noe som indikerer bredere adopsjon. Kilde: intlock

Prisen på SUSHI var betydelig lavere før oktober. Imidlertid firdoblet prisen seg etter november. Når vi ser på antall lønnsomme adresser, ser vi at mange av de nåværende SUSHI-eierne kjøpte den til lave priser den tidligere måneden. Siste gang prisen handlet nær $ 2,30, som var i midten av september, var bare omtrent 8% av adressene i profittposisjoner. Dette tallet har siden steget dramatisk til 45%. Denne effekten av penger kan tiltrekke flere detaljhandlere til SUSHI.

Antall lønnsomme SUSHI-adresser har økt dramatisk. Kilde: intlock

Det var store utstrømninger av SUSHI fra børser tidlig i november – et tegn på at innehavere er sterkehåndede. Dette er det motsatte av begynnelsen av september da store tilstrømninger til børser raskt dro prisen ned.

Utstrømningene etter november innebærer at eierne er bullish på fremtiden til SUSHI. Kilde: intlock

Når man ser på token-saldoer, varierer imidlertid antall tradere på DEX-er betydelig fra antall tradere på sentraliserte børser – noe som betyr at muligheten til å prise SUSHI forblir hos sistnevnte..

SUSHIs totale børsforsyning ligger på 53%. Kilde: Nansen

SushiSwap-markedet domineres fortsatt av hvaler

For nå kan SushiSwaks største ulempe være mangelen på detaljistbrukere. Uniswap har fremdeles ingen rival om å tiltrekke seg langhale prosjekter og brukere. Det har mer enn 20 ganger antall handelsmenn enn SushiSwap.

På den annen side har SushiSwap blitt bedre. Sammenlignet med data fra 14. november, vokser SushiSwap mye raskere enn Uniswap. Imidlertid vil den kommende utrullingen av Uniswap V3 sannsynligvis gjøre opplevelsen mer brukervennlig – og dermed fortsette å tiltrekke detaljhandlere og langhaleprosjekter..

Uniswap har en bredere brukerbase enn SushiSwap. Kilde: Kilde: DeBank

Potensialet ved at SushiSwap blir med på yearn.finance

For SushiSwap er likviditet og handelsvolum av største betydning. Samarbeid med yearn.finance kan gi mer av begge deler.

I nær fremtid vil utvekslingen av YFI, yearn.finance’s governance token, bruke SushiSwap. Yearn.finance vil bidra til å skape xSushi-hvelv, noe som vil gi høyere avkastning for SUSHI-interessenter. I mellomtiden vil keep3r.network tilby gassfri bytte for SushiSwap-transaksjoner via Metawallet.

Videre planlegger SushiSwap å lansere et utlåns- / lånemarked kalt BentoBox. Denne typen tjenester bruker normalt ETH, USDT, USDC eller WBTC som sikkerhet; i fremtiden kan imidlertid utlånsmarkedet SushiSwap bruke midlene i gruvebassenger som sikkerhet eller integrere med Cream Finance for å tilby utlånstjenester til forskjellige poletter. Cover Protocol vil også legge til mulighet for å forsikre SushiSwap likviditetsbassenger.

BentoBox har integrert flere nye funksjoner. Kilde: Twitter / @AndreCronjeTech

Disse tiltakene kan gi SushiSwap mer funksjonalitet. Som sådan vil Yearn.finances integrasjon potensielt gi mer oppside til SushiSwaps markedsverdi.

SushiSwap’s verdsettelse

I følge CoinGecko, SushiSwap har en markedsverdi på rundt 280 millioner dollar. Ettersom det har begrenset det totale antallet poletter til 250 millioner, er dens fullstendig utvannede markedsverdi 18, $ 540 millioner.

Til sammenligning er Uniswaps markedsverdi på rundt 730 millioner dollar, med en FDV på 3,4 milliarder dollar. Curve har en markedsverdi på $ 10 millioner, men FDV er på over $ 2 milliarder dollar. Balancer har en markedsverdi på 130 millioner dollar med en FDV på 1,3 milliarder dollar. Fra et langsiktig perspektiv er SUSHI under minimalt press fra utstedelse av nytt token, noe som er positivt for tokenholdere.

SushiSwap genererte omtrent $ 83 millioner i årlige inntekter – hvorav fem sjettedeler, eller ca $ 70 millioner, ble tildelt likviditetsleverandører. Den andre sjettedelen, eller $ 14 millioner, ble tildelt xSUSHI-interessenter.

SushiSwap har for øyeblikket en årlig omsetning på $ 83 millioner, med en sjettedel distribuert til xSUSHI-interessenter. Kilde: Token Terminal

Å dele inntektene på $ 83 millioner med $ 165,5 millioner (dvs. SUSHIs nåværende sirkulerende forsyning) gir en inntjeningsverdi per aksje på $ 0,50. Å dele den nåværende prisen per token på $ 2,30 med prisen per aksje gir et pris-inntjeningsforhold på 4,6.

Hvis vi legger inntektene på $ 14 millioner fordelt på xSUSHI-interessenter i ligningen, vil vi få en pris-til-inntjeningsgrad på 27. Hvis vi legger det fullstendig utvannede tokenbeløpet inn i ligningen, vil forholdet mellom pris og inntjening være 41 Dette forholdet mellom pris og inntjening er objektivt utestående med tanke på vekst og potensial.

OKEx Insights presenterer markedsanalyser, inngående funksjoner, original forskning & kuraterte nyheter fra kryptoprofesjonelle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map