Marginlånforholdet klatrer til det høyeste punktet siden midten av marskrasj: Futures fredag

Futures Friday er en ukentlig gjennomgang av kvartalsvise Bitcoin futures på OKEx.

I løpet av de siste sju dagene har prisen på Bitcoin (BTC) blitt delt inn i to forskjellige handelsområder. 6. april brøt den gjennom sitt forrige motstandsnivå på $ 7.100 per prisen på OKExs BTC kvartalsvise futures, etter en kraftig rally i amerikanske aksjer.

Bitcoin har kjørt i den smale $ 7100- $ 7500-konsolideringssonen for de siste fire dagene, men en nedgang i handelsvolumene er fortsatt et problem for okser.

Når vi ser på OKEx-handelsdata, kan vi finne flere markedssignaler. Short-selling sentiment er nede siden 6. april, siden kvartalsvis futures fortsetter å vise positive premier.

Også marginutlånsgraden har klatret til 0,76, det høyeste tallet siden krasjet i midten av mars, noe som tydelig viser trettheten ved kortsalgspassjon på kort sikt..

OKEx BTC kvartalsvis futures (BTCUSD0626) Timetabell. Kilde: OKEx

OKEx-handelsdataavlesninger

Besøk OKEx handelsdataside for å utforske flere indikatorer.

BTC lang / kort forhold

BTC Long / Short-forholdet har ligget i området 0,8 til 1,07. Det var kort over 1.0 forrige helg, en sjelden hendelse etter krasjen 12. mars, noe som indikerer en oppgang i markedstilliten. Forholdet løper nå rundt 0,9, et normalt tall når BTC-handel er i et konsolideringsområde.

Datainnsamlingstid: 4/3 12:00 til 4/10 12:00 (UTC)

Den lange / korte forholdet viser forholdet mellom det totale antallet brukere som åpner lange posisjoner versus åpning av korte posisjoner over en periode. Forholdet er samlet fra alle futures og evigvarende bytter. Den lange / kortsiden av en bruker bestemmes av deres nettoposisjon i BTC.

I derivatmarkedet, når det er åpnet en lang posisjon, må det også være en kort posisjon for å balansere den. Det totale antallet lange stillinger må være lik det totale antallet korte stillinger. Når forholdet er lavt, indikerer det at flere holder shorts.

BTC Basis

BTC Basis klatret raskt til rundt $ 60 etter at Bitcoins pris brøt gjennom $ 7.100 motstand 6. april. Den positive premien har vært på plass i fire dager, noe som gjenspeiler en styrking av markedets tillit. Kvartalsvis futures viser for øyeblikket en premie på $ 45.


Datainnsamlingstid: 4/3 12:00 til 4/10 12:00 (UTC)

Denne indikatoren viser kvartalsvis futurespris, spotindekspris og også basisforskjellen. Grunnlaget for en bestemt tid tilsvarer den kvartalsvise futuresprisen minus spotindeksprisen.

Prisen på futures gjenspeiler næringsdrivendes forventninger til prisen på den underliggende eiendelen, i dette tilfellet Bitcoin. Når grunnlaget er positivt, indikerer det at markedet er optimistisk. Når grunnlaget er negativt, indikerer det at det generelle markedet er pessimistisk. Grunnlaget for kvartalsvis futures kan bedre indikere den langsiktige markedstrenden. Når grunnlaget er høyt (enten positivt eller negativt), betyr det at det er mer rom for arbitrage.

Åpne rente og handelsvolum

Open Interest (OI) har steget sakte, fra forrige fredags 4,02 milliarder kontrakter til nåværende 4,69 milliarder kontrakter (1 kontrakt = $ 10). Perioder med tung handel var mandag 6. april og torsdag 9. april, ledsaget av en akkumulering av OI.

Selv om dagens OI fortsatt er mye lavere enn februarhøyden på 12,3 milliarder kontrakter, overgikk OKEx Bitmex i BTC OI midt i uken, ifølge dataleverandøren Skjev. OKEx postet 0,62 milliarder dollar i OI, mot Bitmexs 0,60 milliarder dollar.

Datainnsamlingstid: 4/3 12:00 til 4/10 12:00 (UTC)

Åpen interesse er det totale antallet utestående futures / swaps. Handelsvolum er det totale handelsvolumet for futures og evigvarende bytter over en bestemt periode.

Hvis det er 2000 lange kontrakter og 2000 korte kontrakter åpnet, vil den åpne interessen være 2000. Hvis handelsvolumet øker og den åpne renten synker på kort tid, kan det indikere at mange posisjoner er stengt, eller ble tvunget til å avvikle. Hvis både handelsvolum og åpen rente øker, indikerer det at mange posisjoner har åpnet seg.

BTC-marginutlånsforhold

I løpet av de siste sju dagene har BTC Margin Lending Ratio klatret fra 3. april sitt laveste nivå på 0,4 til dagens nivå på 0,76. Det er verdt å merke seg at 0,76 er det høyeste tallet siden krasjet i midten av mars, noe som tydelig viser trettheten ved kortsalg.

Datainnsamlingstid: 4/3 12:00 til 4/10 12:00 (UTC)

Margin Lending Ratio er data fra handelsmarkedet som viser forholdet mellom brukere som låner USDT kontra lån av BTC i USDT-verdi over en gitt periode. Dette forholdet hjelper også handelsmenn til å se på markedssentimentet. Generelt har handelsfolk som låner USDT sikte på å kjøpe BTC, og å låne BTC har som mål å kortslutte den underliggende mynten.

Når marginutlånsgraden er høy, indikerer det at markedet er bullish. Når marginutlånsgraden er lav, indikerer det at markedet er bearish. Ekstreme tall av dette forholdet har historisk indikert en reverseringstid.

Handlerens innsikt

Robbie, OKEx investeringsanalytiker

Markedsstemningen varmer, men vi må være forsiktige med optimismen til detaljistinvestorer, som ofte er i motsatt retning av markedet. Jeg så ikke mye forbedring fra et grunnleggende perspektiv. Og mangelen på et volummøte ender ofte med en bemerkelsesverdig tilbaketrekning.

En nedgang under $ 7,050 kan ytterligere skyve prisen tilbake til den dyrebare støttesonen nær $ 6700. Hvis prisen fremdeles kan holde over $ 7100, kan vi se et nytt trykk til $ 8000.

Xuanhaimmoer, TradingView forfatter

Markedet er forsiktig når du prøver å overgå terskelen på $ 7.300- $ 7.400. Oksene prøver å krysse motstanden, men tegn på svakhet begynner å danne seg. Bjørnene vises når som helst når det er et kraftig salg til $ 7000. Hvis dette området blir ødelagt, vil oksene måtte revurdere sin styrke, bjørnene vil overvelde.

Prisen på Bitcoin vil være vitne til et stort fall hvis den ikke kan holde seg over den psykologiske prisen på $ 7.000. Og målprispunktet hvis et utsalg skjer, vil være $ 6500. Hvis oksene forsvarer målet på $ 7.000, vil prisen sannsynligvis nå $ 7.600 – $ 7.900.

Ansvarsfraskrivelse: Dette materialet skal ikke tas som grunnlag for å ta investeringsbeslutninger, og skal ikke tolkes som en anbefaling om å delta i investeringstransaksjoner. Handel med digitale eiendeler innebærer betydelig risiko og kan føre til tap av din investerte kapital. Du bør sørge for at du forstår risikoen fullstendig og tar hensyn til ditt erfaringsnivå, investeringsmål og søke uavhengig økonomisk råd om nødvendig

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map