Månedlig kryptovalutamarkedsrapport: Nytt år, nye poster

En oversikt over utviklingen og ytelsen til kryptomarkedet i januar

Viktige takeaways

  • Den første måneden i 2021 opplevde Bitcoin (BTC) og Ether (ETH) å sette nye heltidshøyder og markedsverdi for kryptokurver oversteg 1 billion dollar.
  • Stimulusforventninger steg etter demokratens seier i det amerikanske valget. Med vaksinasjoner økende, er økonomien godt på vei til en V-formet utvinning, spesielt ettersom Fed fortsetter å gi støtte.
  • Bitcoin overgikk stort sett globale eiendeler i januar og viste en større sammenheng med risiko på eiendeler. Markedslederen tiltok også økende institusjonell interesse.
  • Det var betydelig volatilitet i januar på grunn av aktiv handel, noe som resulterte i et samlet handelsvolum på $ 717 milliarder dollar på OKEx for måneden..
  • Altcoins overgikk Bitcoins 14% månedlige avkastning, med en mememynt, DOGE, som drar nytte av Wall Street Bets-sagaen.
  • Ether utførte på grunn av solide grunnleggende forhold og høstet en 78% månedlig avkastning. DeFi-tokens økte også da markedet så ut til å prissette dem med høyere verdivurderinger.

Sammendrag av makromiljø

Tilgangen i amerikanske dollar har marsjert nordover helt siden epidemien startet. Federal Reserve er forpliktet til å fortsette obligasjonskjøp, og kortsiktige lånerenter holdt seg forankret nær null i januar. Markedene mener at så lenge Fed opprettholder sin nåværende holdning, er det trygt å fortsette å investere. Som et resultat har globale eiendomspriser hatt fordel av den sjenerøse pengemengden.

Med økende vaksinasjoner vil den amerikanske økonomien sannsynligvis ende opp med en V-formet utvinning. En forløper for en slik gjenoppretting var den amerikanske dollarindeksen som oppførte et mottrend-rally i januar, opp 0,7%. Mens dollarrallyet hadde presset risikofylte eiendeler i januar, vil en etterfølgende stimuleringspakke fra Biden-administrasjonen sannsynligvis begrense dollarens oppside.

I mellomtiden har statens avkastning vokst til 1,10%, nivåer som ikke er sett siden styrten i mars i fjor. Stekkekurven er et signal om at investorene forventer høyere inflasjon de neste årene. Denne inflasjonsforventningen og den altfor store kapitalen i markedet har satt en stor scene for Bitcoin.

Videre ga Wall Street Bets-bevegelsen generell ustabilitet i markedet i slutten av januar, med aksjer som falt og Volatility Index pumpet 60% 27. januar. Gamestop og AMC trakk seg imidlertid tilbake innen utgangen av januar, og det ser ut til at WSB-sagaen tar slutt.

Historisk sett presterer Bitcoin bedre i perioder med fallende markedsvolatilitet. Imidlertid er populariteten til anti-etablering-fortellingen på sosiale medier mer oppmerksomhet mot Bitcoin og desentralisert finansiering.

Rikelig pengemengde og inflasjonsforventning satte en flott scene for Bitcoin. Kilde: TradingView

Globale aktivaytelser

Fra et avkastningsperspektiv overgikk Bitcoin bedre enn globale eiendeler i januar med en månedlig avkastning på 14,2%, i henhold til OKEx BTC-spotprisen. TWI-råoljens spotpris hoppet 7,5% midt i den økonomiske utvinningen og ble nummer to. Gold spot fikk et utsalg på grunn av økt appetitt i markedsrisikoen og falt 2,7% på måneden.

Aksjemarkedet hadde en avvikende utvikling i januar med S&P 500-indeksen endte 1% lavere på grunn av blå chips som falt i WSB-sagaen mens aksjer i fremvoksende markeder hadde positiv avkastning. Sterk avkastning fra Større Kina bidro til den utestående 4,1% månedlige avkastningen til MSCI Asia ex-Japan Index, i mellomtiden steg MSCI Emerging Markets Index med 3,1%.

Bitcoin overgikk stort sett globale eiendeler i januar. Kilde: OKEx, JPMorgan Chase

Institusjonell interesse for Bitcoin fortsetter å vokse ettersom den digitale valutaen setter nye rekorder. MicroStrategy gjorde nok en gang en stor investering i den fremste kryptovalutaen og brakte firmaets totale BTC-investering opp til mer enn 70 000 mynter. Crypto miner Marathon Patent Group kjøpte $ 150 millioner i Bitcoin under prisfallet i midten av januar, og det er en tydelig trend at selskaper bygger Bitcoin-statskasser

Selv Ray Dalio, grunnleggeren av Bridgewater Associates, endret holdning til kryptovaluta og sa at Bitcoin er det "en helvetes oppfinnelse." Han vurderer også kryptovalutaer som investeringer for å beskytte klienter mot fiat-valutakurs.

Det er også verdt å merke seg at Bitcoins 90-dagers korrelasjon med S&P 500-indeksen kom tilbake i januar, og steg fra 0,1 nivå til så høyt som 0,21. På flere handelsdager så Bitcoin synkroniserte trekk med aksjemarkedet rundt det amerikanske aksjemarkedets åpningstid.

Bitcoins korrelasjon med gull, derimot, gikk ned fra 0,07 til -0,07. Dette antyder at Bitcoin på dette stadiet blir sett på mer som en alternativ risikovermengde enn en verdipapir.

Bitcoins korrelasjon med aksjemarkedet økte, mens korrelasjonen med gull gikk ned. Kilde: Mynte beregninger

Januar handelsstemning på OKEx

I første halvdel av januar, da Bitcoins pris hoppet fra $ 30 000 til over $ 40 000, ble markedssentimentet overopphetet. Premien på kvartalsvis futures klatret fra 3% til 6%, og åtte timers finansieringsrater på evigvarende swaps økte gjentatte ganger til så høyt som 0,15% på OKEx.

Premien på BTC kvartalsfremtid gjenspeiler fullt ut endringen i markedssentimentet i januar. Kilde: OKEx

Bitcoin opplevde to store tilbaketrekninger i løpet av første halvdel av januar. Den 21% retracement den 3. januar ble raskt plukket opp av vanvittig kjøpekraft, og prisen fortsatte sin oppadgående bevegelse, og satte en ny heltidshøyde nær $ 42.000. Den andre retracementen rundt 11. januar var i takt med nedgangen i andre risikomidler på grunn av stigende avkastning i statsobligasjoner og dollarindeksen. Dette fallet fikk Bitcoin til å miste 28% av verdien over tre dager, og markedsdeltakere lurte på om et bjørnemarked hadde kommet.

Den andre retracement bidro også til det samlede dempede markedssentimentet i andre halvdel av januar. Kvartalsvis futurespremie falt tilbake under 2%; i mellomtiden falt både langt / kort forhold og åpen rente raskt.

Akkurat som markedet ble pessimistisk, oppdaterte Elon Musk sin Twitter-biografi med ordet #Bitcoin 29. januar. Den ledende kryptokurrency trakk umiddelbart opp 20% som svar. Dette fungerte også som det siste høydepunktet i januar før Bitcoin ga tilbake det meste av "Elon-rally" gevinster.

Spikes og stup presset det månedlige handelsvolumet til en heltidshøyde på OKEx. Kilde: OKEx

Et marked fylt med nye høyder og skarpe tilbaketrekninger tillot handelsvolumet å nå rekordnivåer i januar. OKEx genererte 717 milliarder dollar i totalt volum, med futures som sto for 55% av det. I tillegg satte det mest omsatte instrumentet på OKEx, den myntmarginerte BTC kvartalsfremtiden, det høyeste enkeltdagsvolumet i historien, til 7,2 milliarder dollar 11. januar. Andre instrumenter så også volumspikes samme dag. Videre satte BTC åpen rente på OKEx en ny heltidshøyde på 2,42 milliarder dollar 19. januar før den kraftig falt tilbake til under 2 milliarder dollar, da okser begynte å lukke sine posisjoner for fortjeneste..

Handelsvolumet på OKEx nådde 717 milliarder dollar i januar, og satte ny rekord. Kilde: OKEx

Altcoins overgikk BTC

Altcoin-sesongindeksen levert av Blockchain Center steget fra 14 til 57. Dette viser at innen utgangen av januar hadde 57% av de 50 beste kryptovalutaene bedre resultater enn Bitcoin sammenlignet med de siste 90 dagene.

Et viktig fenomen i januar var et utbrudd av anti-etablering-sentiment – ledet av Wall Street Bets – som rystet kryptovalutamarkedet. Dogecoin (DOGE) hoppet mer enn 1000% på litt over en dag etter at WSB-publikum angivelig pumpet mememynten. Mynten fortsatte å trene da Elon Musk også nevnte den et par ganger på Twitter, og det tok den til topplassen blant de ni mest omsettede kryptovalutaene etter OKEx spotvolum.

XRP og Stellar’s Lumen (XLM) ble også favorisert av Redditors. Den WSB-ledede pumpen gjorde det mulig for XRP å høste en 122% gevinst i januar. Før dette sto XRP overfor høyt salgspress på grunn av en søksmål anlagt av US SEC. I mellomtiden økte XLM med 148%.

Polkadot (DOT) så et raskt prishopp i andre halvdel av januar på grunn av de kommende spilleautomatauksjonene. Disse hendelsene økte klart etterspørselen etter DOT på kort sikt, og det endte måneden med 93% avkastning.

Wall Street Bets dominerte januarens altcoin-avkastning. Kilde: OKEx

Gitt effekten av eksterne faktorer, ble DOGE-prisen løsrevet fra Bitcoin i januar, med en korrelasjonsfaktor på mindre enn 0,25. Tilsvarende hadde ikke XRP og XLM en korrelasjon på mer enn 0,5 med noen andre kryptovalutaer som er oppført ovenfor.

DOGE hadde en uavhengig trend i januar, upåvirket av det brede markedet. Kilde: OKEx

Ether viser sterke grunnleggende forhold

Tre år etter ICO-bommen slo Ether nok en gang en ny heltidshøyde over $ 1400 i januar, og realiserte en 78% månedlig avkastning. Ethers volatilitet har historisk vært høyere enn Bitcoin, og dette endret seg ikke i januar. Begge markedslederne så volatiliteten stige til midten av april. I januar trakk Ether seg imidlertid mye mindre enn Bitcoin, og rallyet var mer bærekraftig. Dette gjenspeiles i det faktum at ETHs 30-dagers avkastning på investeringen ikke falt for mye innen utgangen av måneden.

Ether viste et mer bærekraftig rally og høyere volatilitet i januar. Kilde: Mynte beregninger

Per 31. januar nådde den totale verdien låst i Ethereum-nettverket 28 milliarder dollar, opp 80% sammenlignet med forrige måned, per data fra DeFi Pulse. Etter hvert som DeFi-markedet fortsetter å øke, øker etterspørselen etter Ether i takt.

Nøkkelverdien for å måle bruken av kryptovalutaer er totale transaksjonsgebyrer, som gjenspeiler reell etterspørsel fra betalende brukere. Mens Bitcoins totale transaksjonsgebyrer (30-dagers rullende gjennomsnitt) var fem ganger høyere enn Ether i januar 2018, ble denne situasjonen fullstendig reversert i januar i år, med Ether sine totale transaksjonsgebyrer på $ 10,7 millioner som var tre ganger høyere enn Bitcoins.

Den eneste bekymringen er imidlertid at Eters aktive adressetall ikke steg så raskt som Bitcoin i januar, noe som kan være et resultat av høye gassavgifter avskrekke private investorer med små fond.

Ether samlede transaksjonsgebyrer var tre ganger høyere enn Bitcoin i januar. Kilde: Mynte beregninger

DeFi fortsetter å utvikle seg

Mange ledende DeFi-tokens traff de høyeste prisene i løpet av januar, da markedet ompriset dem med høyere verdivurderinger basert på solide grunnleggende. En annen grunn bak dette rallyet var at US Office of the Comptroller of the Currency publiserte en artikkel diskuterer "selvkjørende banker" bygget på DeFi-protokoller.

Blant OKEx-listede DeFi-tokens var innfødte tokens av desentraliserte børser utvilsomt de største vinnerne i januar. Blant dem toppet Curve (CRV) og Tokenlon (LON) sektoren, med avkastning på rundt 320% hver. Utlånsprotokoll token AAVE og syntetisk aktivprotokoll Synthetix (SNX) realiserte også henholdsvis en månedlig avkastning på henholdsvis 245% og 138%.

De fem beste gevinstene ble feid av DEX-tokens, med en gjennomsnittlig månedlig gevinst på 295%. Kilde: OKEx

I følge Dune Analytics, Uniswap toppet de desentraliserte børsene med et månedlig handelsvolum på 25,9 milliarder dollar, etterfulgt av SushiSwap på 12,2 milliarder dollar. Curve ble nummer tre med et volum på 6,3 milliarder dollar.

Uniswap og SushiSwap forblir de to beste DEX når det gjelder volum. Kilde: Dune Analytics

Vekstkurven til de totale DeFi-brukerne fortsatte å være bratt og vokste fra 1,18 millioner til 1,32 millioner i løpet av måneden. Tillatelsesløse og pålitelige DeFi-protokoller kan se akselerert adopsjon siden plattformer som Robinhood gjentatte ganger stoppet normale handelsaktiviteter i januar. Faktisk kan et paradigmeskifte i finansnæringen allerede være i gang.

Antallet totale DeFi-brukere over tid opprettholder høy vekst. Kilde: Dune Analytics

Ser fremover

Data viser at februar historisk har vært en sterk måned for Bitcoin, med den nest høyeste medianen på 21% og et gjennomsnitt på 17% månedlig avkastning. Nyheter om Teslas kjøp av Bitcoin på 1,5 milliarder dollar hadde satt fyr på markedet tidlig i februar, og prisen hadde kommet inn i ukjent territorium. Forhandlere må imidlertid følge med på om fortjeneste kan føre til en nedgang, slik det gjorde i slutten av januar. Når det er sagt, vil de langsiktige positive følelsene rundt Bitcoin sannsynligvis forbli intakte.

Historiske data viser at februar har vært en sterk måned for Bitcoin. Kilde: CoinMarketCap, OKEx

Et par raske tilbaketrekninger i januar førte til at svake hender dumpet myntene sine, mens investorer som er langsiktige bullish fortsatte å kjøpe. Dette reflekteres av det økende antall adresser med saldoer over 1000 BTC, til tross for tilbaketrekningene. I følge Glassnodes data har 201 nye hvaler dukket opp på kartet i løpet av måneden, et tegn på at institusjoner og store selskaper kan begynne å samle mynter. Kjøpet gjort av Tesla kan ha en signaleffekt, og dens ryktet kostnad på rundt 33 000 dollar per mynt vil sannsynligvis skape et prisgulv.

Hvalene samlet opp mynter under januar skarpe tilbaketrekninger. Kilde: Glassnode

Gruvearbeidere dumpet sin eierandel i januar. Miners ‘Position Index (MPI) startet rundt 1.256, og det steg til en historisk høyde på 12.666 den 17. januar. Ved utgangen av januar var denne indeksen tilbake til 2,79. Siden gruvearbeidere har låst opp en så stor mengde mynter i januar, kan forsyningen tømmes på kort sikt.

MPI steg til en historisk høyde i januar. Kilde: CryptoQuant

I tillegg har institusjonell eksponering åpnet seg med lanseringen av ETH-futures på CME i begynnelsen av februar. En fersk rapport fra CoinShares viser at kapitalinnstrømningen til ETH har vært sterkt konsentrert de siste ukene. Spesielt offentliggjorde Federal Reserve Bank of St. Louis en DeFi-forskningsrapport, utforske smarte kontraktbaserte finansmarkeder. Alle disse får oss til å tro at markedssentimentet er optimistisk om ETH.

OKEx Insights presenterer markedsanalyser, inngående funksjoner og kuraterte nyheter fra kryptoprofesjonelle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map