Nye data fra OKEx BTC-alternativer viser at næringsdrivende motregner sine anropsalternativer etter torsdagens drop

Bitcoin (BTC) Kursen har vært volatil denne uken, med Feds kunngjøring og det amerikanske aksjemarkedet store overskrifter. Bitcoin steg fra $ 9 750 til $ 10 000 etter FOMC møte onsdag 10. juni og falt til $ 9 081 på torsdag, iht OKExs BTC-indekspris, sammen med alle globale risikofylte eiendeler.

 Som Bitcoin opplever økende volatilitet, kan handelsmenn vende seg mot derivater markeder for å vurdere markedssentimenter og fremtidige forventninger. For å hjelpe handelsmenn som søker slik innsikt, har OKEx i dag, 12. juni, avduket handelsdata om sine Bitcoin-opsjonsprodukter. I denne analysen vil vi diskutere og tolke noen av tilgjengelige datasett.

bitcoin usdOKEx BTC indekspris 1H-diagram. Kilde: OKEx

BTC-opsjoner Åpne rente og handelsvolum

Åpen interesse (OI) av BTCUSD-alternativer har vokst jevnlig siden 19. mai og fikk en rekordhøyde på 7 580,5 BTC torsdag morgen. Siden da falt OI til 5553,9 ettersom det ukentlige alternativet utløp fredag. OI forventes å akkumuleres igjen snart.

I skrivende stund er opsjonskontrakten med den største OI (392.4 BTC) BTC-USD-0626-2000-P – a salgsopsjon, utløper 26. juni med en innløsningspris på $ 2000. Alternativet med det største daglige handelsvolumet (119 BTC) er BTC-USD-0925-12000-C – en kjøpsopsjon som utløper 25. september, med en innløsningspris på $ 12.000.

Disse tallene indikerer at generelt sett flere handelsmenn lener seg mot et bullish syn på lang sikt, sammen med en stor andel av sikringsposisjonene.

åpent rentehandelsvolum btc-opsjonerDatainnsamlingstid: 5/19 16:00 til 6/12 8:00 (UTC)

Åpen interesse gjenspeiler den totale beholdningen av en bestemt eiendel i opsjonskontrakter på et bestemt tidspunkt. Handelsvolum angir det totale antallet handlede opsjonskontrakter innenfor den tidsrammen.

Den kraftige nedgangen i OI hver fredag ​​skyldes utløpet av ukentlige opsjoner.

BTC-alternativer åpner rente og handelsvolum etter utløp

Flertallet av OI gjelder kvartalsvise opsjonskontrakter – 20200626 (utløper 26. juni) med 1766,4 BTC i samtaler og 1 459,5 BTC i putter. Opsjoner med kortere forfallsdatoer har en relativt mer balansert samtale- og salgsdistribusjon, mens de med lengre forfallsdatoer for det meste handles uten penger (OTM).

Åpne BTC-alternativer for renteuttakDatainnsamlingstid: 5/19 16:00 til 6/12 8:00 am (UTC)

Denne indikatoren viser både anrops- og salgsinteresser (verdi av for tiden aktive anrops- eller salgsopsjoner) og tilsvarende handelsvolumer for bestemte tidsperioder.

BTC-alternativer Ring / Put-forhold


Sammenlignet med begynnelsen av juni har Call to Put Ratio redusert fra 1,95 til 1,57, noe som indikerer at andelen samtaler i den totale OI er 61 prosent per i dag. Nedgangen fulgte torsdagens prisfall for Bitcoin, og kombinert med økningen i Call to Put Ratio (Volume) samme dag, indikerer det at handelsmenn kompenserte sine anropsalternativer.

åpne renteforhold btc-opsjonerDatainnsamlingstid: 5/19 16:00 til 6/12 8:00 am (UTC)

Denne indikatoren viser forholdet mellom total åpen rente og totalt volum sammenlignet mellom kjøps- og salgsopsjoner. Forholdet 1 er ikke et nøyaktig utgangspunkt for å måle markedssentimentet, siden det vanligvis er flere kjøpere enn samtaler.

Call / Put Ratio (OI) = åpen interesse for kjøpsopsjoner på en gitt dag / åpen interesse for salgsopsjoner samme dag.

Anrops- / salgsforhold (volum) = volum av anropsalternativer på en gitt dag / volum med salgsopsjoner samme dag.

BTC-opsjoner Implisert volatilitet

1-måneders og 3-måneders implisitt volatilitet (IV) er stabile henholdsvis 69 prosent og 72 prosent, men spreadene har blitt redusert.

underforstått volatilitet btc opsjonskontraktDatainnsamlingstid: 6/7 8:00 til 6/12 8:00 (UTC)

Denne indikatoren viser den underforståtte volatiliteten som tilsvarer merkeprisen på bestemte tidspunkter for forskjellige utløpsperioder.

Implisert volatilitet gjenspeiler forventet fremtidig volatilitet i prisen på den underliggende eiendelen. I statistiske termer er det forventet årlig standardavvik for prisen på den underliggende eiendelen i prosentpoeng. Forutsatt at alle andre faktorer er like, indikerer høyere opsjonspremier høyere implisitt volatilitet.

BTC-opsjoner Implisert Volatility Skew

I følge diagrammet nedenfor er 1-måneders IV-skjevhet generelt volatil, mens 3-måneders-skjevheten er venstre-skjev og stabiliserer seg med tiden, noe som indikerer at den langsiktige følelsen er relativt retningsløs.

IV skjevDatainnsamlingstid: 6/7 8:00 til 6/12 8:00 (UTC)

Volatilitetsskjevhet gjenspeiler hvordan opsjonskontrakter for en enkelt underliggende eiendel, med samme utløp, men forskjellige innløsningspriser, vil ha forskjellige implisitte volatilitetstall (IV). Skjevheten ser på forskjellen mellom IV for alternativene for pengene, uten penger og for pengene.

BTC-opsjoner Implisert volatilitet mot indekshistorisk volatilitet

Som vist i diagrammet nedenfor steg Historisk Volatilitet kraftig på torsdag, da begynte den å falle sakte, men Implisert Volatilitet endret seg ikke mye.

historisk volatilitetDatainnsamlingstid: 6/7 8:00 til 6/12 8:00 (UTC)

Denne indikatoren viser den underforståtte volatiliteten for opsjonene ved pengene og den historiske volatiliteten for den tilsvarende indeksprisen.

Perioder når begge disse tiltakene indikerer høy volatilitet, har vanligvis en tendens til å være til fordel for selgere av opsjoner, mens lave volatilitetsmålinger er til fordel for kjøpere av opsjoner.

Alternativer Cheat Sheet

Tradere som er nye på opsjonsmarkedet, kan finne det nyttig å ha et raskt cheatsheet som forklarer de vanlige vilkårene, med enda mer informasjon i vår grundig guide til Bitcoin-derivater.

  • Sette er en rett til å selge en eiendel til en forhåndsbestemt pris
  • Anrop er en rett til å kjøpe en eiendel til en forhåndsbestemt pris

For samtalealternativer:

  • ITM – i pengene: Strike Price < Nåværende aktiva pris
  • Minibank – at the money: Strike Price = Current Asset Price
  • OTM – ut av pengene: Strike Price > Nåværende aktiva pris

For salgsopsjoner:

  • ITM – i pengene: Strike Price > Nåværende aktiva pris
  • Minibank – at the money: Strike Price = Current Asset Price
  • OTM – ut av pengene: Strike Price < Nåværende aktiva pris

Ansvarsfraskrivelse: Dette materialet skal ikke tas som grunnlag for å ta investeringsbeslutninger, og skal ikke tolkes som en anbefaling om å delta i investeringstransaksjoner. Handel med digitale eiendeler innebærer betydelig risiko og kan føre til tap av din investerte kapital. Du bør sørge for at du forstår risikoen fullstendig og tar hensyn til ditt erfaringsnivå, investeringsmål og søke uavhengig økonomisk råd om nødvendig

OKEx Insights presenterer markedsanalyser, inngående funksjoner og kuraterte nyheter fra kryptoprofesjonelle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map