OKEx Technical Weekly: Den siste dansen … for nå? (27. apr 2020)

Viktige takeaways

 • Den positive følelsen som bygger rundt BTC halvering kunne presse BTC prisene marginalt høyere. Imidlertid antyder data at partiet snart kan være over.
 • ETH setter for å teste flerårige motstander den gangen flere Ethereum 2.0-samtaler har funnet sted i markedene.
 • Bjørner holder et fast grep inn LINK som rally ser sliten ut.

Markedsoversikt

Sentimentet i kryptovalutamarkedene var generelt positivt på Asia mandag, da prisene på BTC nådde 7700 nivåer i løpet av helgen. Prishandlingene var i tråd med våre forventninger, som vår siste utgave av Technical Weekly påpekte at halsen på forrige hode og skuldre var et av de kritiske nivåene for den ledende kryptoen å gjenvinne for oksene å fortsette å løpe.

Siden bitcoin-halvering forventes å skyldes om to uker, antyder data det BTC okser kan fremdeles ha overtaket på kort sikt. Imidlertid har bjørner gradvis steget fra et mellomlangt perspektiv. En undersøkelse fra Sentix viser at Bitcoin Overconfidence Index har hoppet til +7, som nær området som kan utløse et salg.

Manfred Hubner, administrerende direktør i Sentix, sa: “grunnleggende tillit øker fortsatt med stemningen. Risikoen beskrevet er ennå ikke akutt. Men dette kan endres innen 1-2 uker. ”

Figur 1: Sentix Bitcoin Overconfidence Index

Kilde: Sentix

Figur 2: BTC ATM Implied Volatility

Kilde: Skew

Interessant, den BTC Opsjonsmarkedet ser også ut til å peke i samme retning. Data fra Skew viser det BTC1-måneders implisitt volatilitet har vært merkbart lavere enn 3-måneders og 6-måneders implisitt volatilitet siden april, og trenden har fortsatt på den måten.

Underforstått volatilitet er en av de avgjørende faktorene når det gjelder prisfastsettelse av opsjoner. Høyere implisitt volatilitet resulterer i en høyere premie på opsjonene og omvendt. I dette tilfellet ser det ut til at opsjonshandlere har foretrukket 3 måneder / 6 måneder (lengre sikt) BTC opsjoner over en måned (kortere sikt).

Vi tror denne kortsiktige bullishnessen i BTC er sterkt relatert til den kommende halveringen. OKEx-sjef for kvantitativ strateg Thomas Tse foreslo at spillingsbok for halvering kunne være «lenge før halvering, kort på halveringsdato, og slappe av den endelige posisjonen tre dager etter halvering." Lese <Event Arbitrage: How to Trade Halvings> for mer.

Andre steder har vi sett altcoin-rommet stort sett var i det grønne, med ETH og XRP handlet 2% høyere, mens ADA økte mer enn 10%. Det økte diskusjoner rundt ETH prisene i markedene, siden den nest største kryptoen har nærmet seg sin flerårige motstand samtidig som Ethereum 2.0 forventes å starte i juli. Det kan være det neste store fokuset for det bredere kryptovalutamarkedet etter bitcoins halvering.

Prisanalyse

BTCUSDT – Begrenset plass til oksene, bjørner kan snart ta over?

 • I vår forrige utgave av OKEx Technical Weekly, vi fremhevet at en av betingelsene for BTC å teste 7700-nivåene er at prisen må stabiliseres over den siste hodet og skuldrene. Nå har paret handlet over halsen. Imidlertid forble støtten på halsen uprøvd, og det kan være der handelsmenn bør se på når halvering nærmer seg.
 • Momentum må tilsynelatende bremse, ettersom RSI gikk flatt sammenlignet med forrige opptrend. Hvis indikatoren ikke klarer å produsere noen høyere høyder på kort sikt, kan det styrke skjevheten til ulempen.
 • Den stokastiske oscillatoren foreslo også at okser kan begynne å se slitne ut, da både de raske og langsomme linjene allerede var i den overkjøpte sonen, hvor prisen hadde noen kortsiktige korreksjoner tidligere.
 • I skrivende stund, selv om 7700-nivåene ikke ser ut til å være fullstendig sikret, kan den bullishheten bak halveringen fortsatt kjøre BTC prisene mot 8100 nivåene. Vi tror at den første virkelige signifikante motstanden kunne være nær 8140. Slike nivåer var der den nedre enden av CME-futures timegap ned 9. mars (ikke vist her), samt det 250-dagers glidende gjennomsnittet.
 • Likevel bør en kortsiktig korreksjon herfra ikke utelukkes fullstendig. 7400 kan være det første området å se på. Hvis du ser det, kan det øke sannsynligheten for å prøve ut halsen i nærheten av 6900.

Figur 3: Daglig BTCUSDT-diagram

Kilde: OKEx; Tradingview

ETHUSD – Treff flerårig motstand før 2.0-oppgraderingen

 • Ether har nærmet seg 200 markeringene og truffet den langsiktige ukentlige motstanden, som forble intakt siden februar 2018.
 • Fra et langsiktig perspektiv ser fremdriften ut til å forbli sunn, som den stokastiske oscillatoren og den ultimate oscillatoren begge steg over de forrige topper. MACD har også produsert en ukentlig bullish crossover, og crossover virker utvidende.
 • På baksiden av den kommende Ethereum 2.0-oppgraderingen, hvilke markeder har blitt ansett som en bullish faktor, kan paret kanskje bryte over den første motstanden. Hvis du ser det, kan det øke skjevheten med å nå 220-området.
 • Imidlertid er det fortsatt for tidlig å avgjøre om paret klarer å bryte den andre trendlinjen.

Figur 4: ETHUSD ukentabell

Kilde: Tradingview

ADAUSDT – På tide å snu?

 • Cardano har vært en av altcoin-vinnerne i Asia-økten mandag, handlet så mye som 10% høyere mot USDT, men vi kunne se en sving herfra.
 • Stokastisk oscillator produserte en daglig bearish crossover i den overkjøpte sonen. Sist gang en slik hendelse skjedde, følger en kraftig utsalg. Vi kunne også se det herfra, hvis historien gjentar seg.
 • ADA seere kan også holde øye med utviklingen av RSI. Selv om det virker i stand til å opprettholde en høyere høyde, fremdeles, ser det ut til at den ikke klarer å gå over 80 nivåer. Dette kan være et annet tegn på å bremse fremdriften.
 • Det første området å se på: 0,041. Hvis du ser det, bør ikke omprøvingen av 38,2% Fibonacci retracement nær 0,0385 ikke utelukkes.

Figur 5: ADAUSDT Daily Chart

Kilde: OKEx; Tradingview

LINKUSDT – Bjørner holder et godt grep

 • Chainlink kan møte mer ulemper på kort sikt, ettersom flere indikatorer har antydet at bjørn har holdt fast grep.
 • Momentum-indikatorer har lenge vært uenige med prishandlingene de siste ukene, ettersom RSI produserte en firdobling av avvik. Med andre ord, da prisen ga noen høyere høyder, fulgte ikke RSI.
 • Handelsvolumet foreslo også den samme bearish avviket. Etter hvert som paret handlet høyere, ble volumet lavere.
 • En daglig MACD-bearish crossover ser ut til å være. Hvis det blir bekreftet, kan det være et annet bearish signal.
 • Det er rimelig å forvente et stort trekk i prisen på kort sikt, ettersom Bollinger-bandene har klemt.
 • Det første området å se på kan være rundt 2,94 til 2,97, som er lavt tidligere denne måneden.

Figur 6: LINKUSDT Daily Chart

Kilde: OKEx; Tradingview

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map