Technical Weekly: Halvering er ferdig, hva er det neste?

Viktige takeaways

 • Kryptovalutamarkedene var relativt rolige etter at den tredje BTC-halveringen fant sted i Asia over natten.
 • Traders og investorer fokuserer på utviklingen av hash-rate, da noen analytikere mener at den kan falle så mye som 30% i halveringen.
 • Tekniske indikatorer viste at store altcoins fremdeles ikke er ute av skogen ennå.

Markedsoversikt

Kryptovalutamarkedene var en blandet pose på tirsdag Asia etter at bitcoinhalveringshendelsen fant sted over natten. Prisen på BTC har vært avgrensning mellom USD 8500 til rett under 9000 i den tidlige Asia-økten. Samtidig har markedene sett det ADA hoppet mer enn 9%, og BSV fikk ca 4%. På den andre siden, XEM og DGB ga opp ca 6% av verdien.

Som prisene på BTC ser ut til å slite med å gjenvinne USD 9000 nivåer, kan markedene forvente å se flere korte posisjonsnedleggelser de neste dagene. Thomas Tse, Head Quantitative Strategist hos OKEx, bemerket at handelsmenn kanskje vil slappe av sine tidligere kortposisjoner i løpet av de første tre dagene etter at halveringen fant sted.

Data i kjeden vil være et annet fokus i markedet etter halvering. Data fra blockchain.com viser at bitcoins hash-rate var nær all-time high når halveringshendelsen skjedde. Investorer vil kanskje finne ut om denne hashhastigheten er bærekraftig fordi dette kan avsløre gruvearbeidernes følelser med hensyn til prisen og hvordan de ser på markedene.

Molly, markedssjef i HashKeyhub, twitted at BTCs hashkraft kan synke hele 30% i løpet av de nærmeste dagene, siden gruveinntektene falt. Les mer om hva datamarkedsaktørene bør fokusere på i perioden etter halvering her.

Figur 1: Bitcoin Hash-rate (fra og med 12. mai) Figur 2: BTC Put / Call Ratio

Handlere vil kanskje også holde øye med BTC put / call ratio, som nettopp kom fra den nylige toppen. I vår forrige publikasjon <Opsjonsmarkeder viser mindre entusiasme når det gjelder BTC-halvering>, teamet vårt påpekte at et høyere forhold kan indikere at handelsmenn har vært mer bearish på prisen. Hvis en dreining av forholdet blir bekreftet, kan det antyde at et betydelig skifte av følelser kan finne sted blant opsjonshandlere.

Andre steder kan vi se noen hendelsesdrevne prishandlinger i altcoin-rommet. Markeder vil se ETC, ATOM, og XLM vil holde store arrangementer denne uken. THETA overvåkere vil trolig fokusere på lanseringen av Mainnet 2.0, som forventes å skje senere denne måneden.

Prisanalyse

BTCUSDT – Glass halvt tomt halvfullt

 • BTCUSDT trakk seg tilbake til midten av 8000 håndtak etter å ikke ha gjenvunnet juni-motstandsnivået. Mens prisen har vist innledende støtte på USD 8000-området, kan vi ikke helt utelukke muligheten for å gå under 8000.
 • Momentum kan være elefanten i rommet her. MACD produserte nettopp en daglig bearish crossover, og signaliserte at den positive fremdriften har avtatt.
 • MOM-indikatoren trakk seg tilbake til forrige støttenivå. Hvis man ser et ytterligere brudd herfra, kan det styrke kortsiktig BTC bearish sak.
 • Imidlertid kan en prisoppgang herfra også være mulig. Figur 4 viser det daglige diagrammet over CME-futures, som ga et gap ned fra 9820 til 9275. Våre lesere burde sannsynligvis vite at CME-futures-diagrammet har en tendens til å lukke hullene det produserte, selv om timingen kan være vanskelig å bestemme. Med andre ord kan gapfyllende aktiviteter sende prisen tilbake til de øvre 9000 håndtakene.
 • 8400 kan være det første nivået å se etter bjørnene. Hvis sett, kan det øke muligheten for å teste 38,2% Fibonacci retracement nær 7900. For oksene er høyden av 11. mai kl 9160 kritisk. Hvis paret i dag kan produsere en lysestake som har en høyere øvre skygge enn den 11. mai lysestaken, kan det styrke tilfellet med et møte.

Figur 3: Daglig BTCUSDT-diagram

Figur 4: CME Bitcoin Futures Daily Chart

ETHUSDT – Innsatsen gikk forgjeves?

 • Vi har dekket ETHUSD ukentlige diagrammet i vår publikasjon i slutten av april og fremhevet at paret har testet en av sine flerårige motstander. Paret har ikke klart å gjenvinne slike motstandsnivåer (figur 5).
 • Paret kan fremdeles møte en ny test av den daglige trendlinjestøtten (figur 6), som er nær de 180 nivåene.
 • MACD har utvidet seg i det negative området, og RSI har allerede på et relativt lavt nivå. Likevel ser det ut til at paret ikke er oversolgt ennå. Derfor tror vi det fortsatt kan være noe rom for ulempen.
 • 175 til 180 ville være et viktig område å se på. En pause under dette området kan utløse flere salg. Mens 193 kunne være det øverste fokuset.

Figur 5: ETHUSD ukentabell

Figur 6: ETHUSD Daily Chart

XRPUSDT – Mer ulempe å komme?

 • XRPUSDT kan være utsatt for mer salgspress ettersom prisen har falt rundt det glidende gjennomsnittet på 50 dager.
 • Momentum har blitt betydelig falmende. Den ultimate oscillatoren har produsert lavere høyder de siste to ukene, og stokastikken har brutt under sine tidligere lavt.
 • Vi tror at paret kan teste på nytt 11. mai på 0.1957. Hvis paret ikke fant støtte på slike nivåer, kan en tilbakeføring til 38,2% Fibonacci retracement til 0,1644 på mellomlang sikt bli mer sannsynlig.

Figur 7: XRPUSDT Daily Chart

ADAUSDT – Rally går tom for damp?

 • ADAUSDT har vært en av de toppresterende alt-parene under Asia-økten på tirsdag, fikk mer enn 9%.
 • Imidlertid kan oksene se slitne ut herfra. RSI har dannet en tredobbelt bearish divergens, med tre lavere nedturer, mens kursutviklingen fremdeles fortsatt holdt seg nær 0,05 nivåene.
 • I tillegg har den bearish crossoveren til MACD blitt utvidet, noe som tyder på at den positive fremdriften har avtatt.

Nivåmessig tror vi 100-SMA kan være den første referansen, som er nær 0,043. Hvis du ser det, kan omprøven på 0,0422, som er 61,8% Fibonacci retracement, være mer sannsynlig.

Figur 8: ADAUSDT Daily Chart

Forfatter: Cyrus Ip

Forskningsanalytiker, OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map