Tradere har kanskje ikke forventet Bitcoins økning til $ 10K, nåværende FOMO kan være signal om å gå ut: Futures Friday

Futures Friday er en ukentlig gjennomgang av kvartalsvise Bitcoin futures på OKEx.

Siden vår siste Futures Friday-oppdatering har Bitcoin (BTC) satt pris på 12,5 prosent. BTC steg fra $ 8.000 for å handle rundt $ 9.900 ved pressetid, i henhold til OKEx Quarterly Future (BTCUSD0626) pris.

Ved sen torsdag (UTC) hadde Bitcoins pris krysset $ 10 000, et nivå den sist så 24. februar. I prosessen brøt den ledende digitale valutaen gjennom viktige motstandsnivåer på 9 200 dollar og 9 500 dollar.

Denne ukens rally er fornuftig når Bitcoin nærmer seg sitt tredje halveringsarrangement med blokkbelønning som er planlagt rundt 11. mai, men er utenfor det detaljhandlerne ser ut til å ha forventet.

Ser vi på OKEx-handelsdata, kan vi se at BTC Long / Short Ratio fortsatte å sveve rundt 1.0 denne uken, noe som indikerer at ikke mange detaljhandlere har gjort lange satser på futuresmarkedet..

I mellomtiden gjenspeiler BTC Basis et optimistisk syn siden premien har blitt utvidet sammen med prisoppgangen. Videre viser Margin Lending Ratio at spotmarkedskjøp har vært den viktigste driveren.

OKEX BTC / USDOKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0626) 1H-diagram. Kilde: OKEx

OKEx-handelsdataavlesninger

Besøk OKEx handelsdataside for å utforske flere indikatorer.

BTC lang / kort forhold

BTC Long / Short-forholdet tok ikke opp prisen, og gikk i stedet ned i løpet av uken, noe som indikerer at mange detaljhandlere savnet denne muligheten.

For øyeblikket ligger forholdet på 1,1 og kan ikke se en drastisk økning siden markedsdeltakere forventes å sikre sine spotposisjoner med gearede shorts i derivatmarkedet..

OKEX BTC lang / kortDatainnsamlingstid: 5/1 8:00 til 5/8 8:00 a.m. (UTC)

Den lange / korte forholdet viser forholdet mellom det totale antall brukere som åpner lange posisjoner kontra åpning av korte posisjoner. Forholdet er samlet fra alle futures og evigvarende bytter. Lang / kortsiden av en bruker bestemmes av deres nettoposisjon i BTC.

I derivatmarkedet, når det er åpnet en lang posisjon, må det også være en kort posisjon for å balansere den. Det totale antallet lange stillinger må være lik det totale antallet korte stillinger. Når forholdet er lavt, indikerer det at flere holder shorts.


BTC Basis

BTC Basis gikk inn i negativt territorium noen få ganger i løpet av uken, men steg kraftig med torsdagens rally. OKEx BTC Quarterly Future-premien gikk fra negativ til $ 100 på torsdag før den dro tilbake til $ 50, men den er fortsatt langt fra marshøyde på $ 400.

BTC-grunnleggende diagramDatainnsamlingstid: 5/1 8:00 til 5/8 8:00 a.m. (UTC)

Denne indikatoren viser den kvartalsvise futuresprisen, spotindeksprisen, og også grunnforskjellen. Grunnlaget for en bestemt tid tilsvarer den kvartalsvise futuresprisen minus spotindeksprisen.

Prisen på futures gjenspeiler næringsdrivendes forventninger til prisen på bitcoin. Når grunnlaget er positivt, indikerer det at markedet er bullish. Når grunnlaget er negativt, indikerer det at markedet er bearish.

Grunnlaget for kvartalsvis futures kan bedre indikere den langsiktige markedstrenden. Når grunnlaget er høyt (enten positivt eller negativt), betyr det at det er mer plass til arbitrage.

Åpne rente- og handelsvolum

Open Interest (OI) hadde samlet seg til 5,8 millioner kontrakter (1 kontrakt = $ 100) fra 5,12 millioner før shorts ble avviklet torsdag. Per i dag var handelsvolumene fortsatt høye, mens OI tar seg opp igjen mot 5,77 millioner kontrakter.

BTC Futures Open InterestDatainnsamlingstid: 5/1 8:00 til 5/8 8:00 a.m. (UTC)

Åpen interesse er det totale antallet utestående futures / swaps som ikke er stengt på en gitt dag.

Handelsvolum er det totale handelsvolumet for futures og evigvarende bytter over en bestemt periode.

Hvis det er 2000 lange kontrakter og 2000 korte kontrakter åpnet, vil den åpne interessen være 2000. Hvis handelsvolumet øker og den åpne renten synker på kort tid, kan det indikere at mange posisjoner er stengt, eller ble tvunget til å avvikle. Hvis både handelsvolum og åpen rente øker, indikerer det at mange posisjoner har åpnet seg.

BTC-marginutlånsforhold

Margin Lending Ratio steg raskt fra 2,0 til rundt 3,5, opp tre uker på rad. Forholdet er nå tilbake til sitt høyeste nivå siden midten av mars, og er i tråd med dagens markedsobservasjoner om sterke spotkjøp som støtter dette prisoppløpet.

BTC marginalutlånDatainnsamlingstid: 5/1 8:00 til 5/8 8:00 a.m. (UTC)

Margin Lending Ratio er handelsmarkedsdata som viser forholdet mellom brukere som låner USDT kontra lån av BTC i USDT-verdi over en gitt periode.

Dette forholdet hjelper også handelsmenn til å se på markedssentimentet. Generelt sett handler handelsmenn som låner USDT å kjøpe BTC, og de som låner BTC har som mål å forkorte det.

Når marginutlånsforholdet er høyt, indikerer det at markedet er bullish. Når det er lavt, indikerer det at markedet er bearish. Ekstreme verdier av dette forholdet har historisk indikert tilbakeslag.

Handlerinnsikt

Robbie, OKEx investeringsanalytiker

I løpet av de siste to ukene har jeg fastholdt at shorting BTC kanskje ikke er ideell før halveringen. Siden vi nå bare har fire dager igjen før arrangementet, forventer jeg at BTC-prisen vil teste sonen mellom $ 10 300 og $ 10 500. Imidlertid er $ 10 500 en nøkkelmotstand og kan være vanskelig å slå.

Hvis vi tar BCH og BSV-halvinger som referanse, er det fortsatt en god sjanse for at BTC vil møte et kortsiktig prisfall etter hendelsen.

Mens indikatorene ovenfor ikke er overopphetet akkurat nå, kan enhver FOMO fra detaljhandlere ledsaget av en annen kraftig prisstigning indikere at det er på tide å selge.

Ansvarsfraskrivelse: Dette materialet skal ikke tas som grunnlag for å ta investeringsbeslutninger, og skal ikke tolkes som en anbefaling om å delta i investeringstransaksjoner. Handel med digitale eiendeler innebærer betydelig risiko og kan føre til tap av din investerte kapital. Du bør sørge for at du forstår risikoen fullstendig og tar hensyn til ditt erfaringsnivå, investeringsmål og søke uavhengig økonomisk råd om nødvendig

Følg OKEx på:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map