Kryptovaluta kontra PayPal – Battle for the Future of Payments

Digitale valutaer erstatter raskt tradisjonelle betalingsmåter som PayPal. Mens metoden disse betalingsmåtene er de beste de siste årene, har transaksjoner i digitale valutaer, kryptokurver for å være presise, vært en øyeåpner for mange, noe som gjør andre transaksjonsmåter arkaiske sammenlignet med kryptokurver.

Det har vært klager på hvor frustrerende PayPal-tjenester har vært for forskjellige brukere, og hvordan de har blitt nektet sine hardt opptjente midler i flere måneder, og setter enkeltpersoner og bedriftsorganisasjoner i enorm gjeld. Kunder forstår til tider ikke disse prosessene, og alt de ønsker er refusjon eller produktet / tjenesten de kjøpte.

Selv om administrerende direktør for eBay, John Donahoe, har nevnt i en uttalelse at PayPal planlegger å integrere digitale lommebøker med PayPal-systemet i fremtiden, er det flere som snur seg mot kryptovalutaer..

Selv om digitale valutaer har sine ulemper ettersom folk har en tendens til å sende midler til feil kontoer de fleste ganger som et resultat av den forvirrende tilstanden til lommebokadressene, er de sannsynligvis fremtidens betalingsmåte..

Avgiftene

PayPal er et sentralisert system og har derfor en gruppe medlemmer som bestemmer hvor mye brukere betaler for hver transaksjon. Avgiftene er noen ganger veldig høye når de sammenlignes med digitale valutaer. Du blir tvunget til å betale opptil 5-7% av det du overfører. Kryptovalutaer er derimot desentraliserte midler for å gjøre økonomiske transaksjoner. Dette betyr at det ikke er noe spesielt organ som setter transaksjonsgebyrer på blokkjeder som kryptokurver fungerer på. Den lille bæringen som nettverket tar betalt til gruvearbeidere som belønning for å validere transaksjonen. Derfor har disse lave avgiftene ved transaksjoner i kryptovalutaer gjort bruken av kryptovaluta toppvalg mot PayPal.

La oss ta litt tid å sammenligne avgiftene. Vi starter med den mest kjente kryptovalutaen – Bitcoin. For noen dager siden nådde Bitcoin-avgiftene en 6 måneders lav på grunn av adopsjon av segwit. I fremtiden forventes belysningsnettverket som vil redusere avgiftene drastisk. Ethereum har et gjennomsnittlig transaksjonsgebyr på $ 0,79 USD og et median transaksjonsgebyr på $ 0,27 – i henhold til BitInfoCharts. Dette er et annet flott alternativ – ettersom traksjonsbekreftelsen blir bekreftet på et minutt eller enda mindre. En billigere måte er å bruke Litecoin. Litecoin er kjent for å ha en av de laveste avgiftene fra alle kryptovalutaene, i tillegg til å være en kryptovaluta med et aktivt samfunn siden 2013. Gjennomsnittlig avgift for Litecoin er $ 0,35 og median transaksjonsgebyr er $ 0,058. Og det er også muligheten til å overføre til et nullgebyr – ved å bruke Nano

Betalingshastighet

Når det gjelder hastighet, selv om begge transaksjonene er umiddelbare, kan alt gå galt med PayPal som kan gjøre midlene ubrukelige i opptil 180 dager. Finansinstitusjonen som er koblet til PayPal-kontoen kan også være en enorm hindring for å foreta raske innbetalinger, mens transaksjonsgebyrer med kryptokurver også kan lettes ved å øke avgiftene som er betalt for å gjøre transaksjonen, og det vil fortsatt være langt billigere enn PayPal-avgifter. Likevel var det tilfeller der kryptovaluta, som Bitcoin, tok så lang tid å sende, dette er som oftest et resultat av lave transaksjonsgebyrer satt av lommeboken. Det er alltid en god praksis å sjekke gjeldende transaksjonsgebyrer på kryptovalutaens blokkutforsker før du starter en transaksjon. Og fordi det er et bredt spekter av kryptovalutaer å velge mellom, er det andre som Litecoin, Ethereum, Monero, Nano, etc., som er gode mynter og allment akseptert som du kan bruke til online transaksjoner.

Det er noen få andre problemer som kryptokurver har. Hvis du for eksempel sender penger til feil adresse – kan det hende du aldri kommer tilbake de. Så du må være ekstra forsiktig med det. En annen ting som kan skje er å feile Bitcoin og Bitcoin Cash – dette har skjedd før.

Dette er ikke et spørsmål fra teknologisk synspunkt, men et problem som nye brukere kan oppleve. Men ettersom folk lærte å bruke smarttelefoner, kan folk lære å bruke kryptovalutaer.

Sikkerhet

 PayPal har vist seg ikke å være den beste måten å akseptere betalinger over internett i nyere tid, siden det har vært problemer med tilbakeføringer som er former for forsinkelser som får PayPal til å gripe inn i slike situasjoner. Noen ganger er løsning av slike saker til fordel for feil parti. Videre er PayPal-kontoer lett hackbare. En hacker kan bruke mange metoder for å få tilgang til en PayPal-konto.

Men med kryptovalutaer er det knapt tilbakeføring av midler, og overførte midler kan ikke kalles tilbake. Når transaksjonen er startet og lagt til i blockchain, er det endelig. Kjøperen og selgeren kan ha det rolig ettersom midler vil bli kreditert kontoen det er sendt til på få minutter. Hacking av en beskyttet konto er vanskeligere enn en PayPal-konto. En Bitcoin-adresse lagret på en papirlommebok er nesten ubrytelig og er kjent for å være den tryggeste måten å holde Bitcoins sikret. Det er også alternativer for andre kryptovalutaer – for eksempel nettlommebøker med 2FA eller hardware-lommebøker som Trezor eller Ledger.

Grenseoverskridende betalinger

Når det gjelder grenseoverskridende betalingsløsninger, er PayPal begrenset i noen land eller ikke tilgjengelig for borgere der. Dette gjør at bruk av PayPal for å motta eller sende betalinger internasjonalt ikke er det beste alternativet. Cryptovaluta er derimot ingen respekt for geografisk plassering. Du kan sende betalinger til og motta betalinger fra hvem som helst hvor som helst i verden. Det er noen land der kryptokurver ikke er tillatt, men folk finner fremdeles en måte å bruke dem på.

Brukererfaring

Når det gjelder brukervennlighet, er PayPal utvilsomt enkel å bruke, og en nybegynner bør ganske mye vite hva de skal gjøre angående sending og mottak av transaksjoner. Grensesnitt for lommebøker for kryptovaluta er som sådan enkle. Avhengig av plattformutviklere, er det flere kryptovaluta lommebøker for forskjellige mynter, gitt deg muligheter for å velge hvilket grensesnitt du synes er mye enklere å bruke. Bortsett fra å ha de digitale valutaene dine lagret på lommebøker, har du flere kontroller over; Du kan også benytte deg av kryptovalutautvekslinger. Disse selskapene forbedrer også plattformene sine fra tid til annen for å gjøre plattformen enkel å bruke for brukerne.

Avslutningsvis vet vi ikke hvilke teknologiske fremskritt fremtiden vil ha for finansielle transaksjoner om kort tid, men så mye som vi vet, slår dagens teknologier eldre og pålitelige metoder for å overføre økonomisk til deres spill. PayPal er en etablert gigant i betalingsindustrien – men kryptovalutaer får mer felt daglig. Selv om kryptokurver ikke er så enkle å bruke av en ikke-teknisk person – vil folk sikkert tilpasse seg det som de gjorde med kredittkort og online transaksjoner.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map