Michael Albanese, CEO Tradewind Markets – Seria de interviuri

Michael Albanese este CEO al Piețe comerciale. Cu peste 20 de ani în industrie, Michael a deținut anterior mai multe funcții de conducere la JP Morgan, inclusiv șef global al agenției de gestionare a garanțiilor colaterale, șef global al securității securității și șef al afacerilor Japan Trustee, permițând băncilor, broker-dealerilor, administratorilor de active, corporațiilor , și asigurătorii să gestioneze în mod eficient contracte de răscumpărare încrucișate, împrumuturi de valori mobiliare și tranzacții cu instrumente derivate. Michael are experiență în infrastructura pieței pe piețele de valori mobiliare, brokeraj online și conducerea unor companii complexe.

Tradewind Markets a construit o platformă digitală pentru metale prețioase; acestea facilitează tranzacționarea, gestionarea lanțului de aprovizionare, decontarea și custodia acestor active.

Ați putea să ne împărtășiți povestea geneză a Tradewind Markets și modul în care a fost lansată din IEX în 2016?

Tradewind Markets a fost lansată ca o companie prin intermediul Bursa investitorilor (IEX), singurul schimb care aliniază interesele întregului ecosistem de tranzacționare, de la investitori la brokeri și companii publice. Tradewind a început ca un concept cu misiunea de a îmbunătăți modul în care funcționează piața metalelor prețioase și a atras rapid interesul investitorilor Sprott, un manager global de investiții specializat în investiții de metale prețioase și active reale. Susținut de acționari interesați de îmbunătățirea piețelor și echipat cu o echipă puternică de angajați, Tradewind și-a propus să creeze tehnologia care permite controlul digital al metalului fizic..

În 2018, Tradewind a creat VaultChain ™ Gold și Silver ca o modalitate de a face mai ușor, mai rentabil și mai sigur cumpărarea, vânzarea, custodia, decontarea și deținerea metalelor prețioase digital. Aurul sau argintul achiziționat prin VaultChain ™ sunt deținute la Royal Canadian Mint, cu un titlu clar de proprietate reflectat pe registrul distribuit. Cumpărătorii și vânzătorii de metale prețioase pot achiziționa aceste active printr-o rețea de dealeri Tradewind.

Relațiile noastre fondatoare cu IEX, Sprott și mulți dintre acționarii noștri ne-au ajutat să îmbunătățim foarte mult modul în care funcționează piața metalelor. Continuăm să ajutăm toate segmentele ecosistemului metalelor prețioase – producători, bănci, dealeri, rafinatori și investitori – să beneficieze de o piață mai sigură, mai rentabilă.

Ați avut o carieră fenomenală, printre care cel mai recent ați fost șef global al agenției de gestionare a garanțiilor colaterale la J.P. Morgan. Ce anume a fost în legătură cu Tradewind Markets care v-a adus să vă înscrieți ca CEO?

În timpul carierei mele în domeniul bancar, m-am concentrat pe piețele de valori mobiliare și gestionarea garanțiilor, gestionând companii care permiteau tranzacționarea, decontarea, împrumutarea și împrumutarea valorilor mobiliare la nivel global – indiferent de locația fizică a acestor valori mobiliare. Instituții precum băncile și administratorii de active au reușit să desfășoare aceste valori mobiliare ca garanție în scopuri de finanțare fără a le muta fizic, ceea ce, la rândul lor, a ajutat la finanțarea afacerii lor, la realizarea unei tranzacții comerciale sigure și la efectuarea transferului de valoare între geografii.

Când am examinat alte clase de active, mi-am dat seama că există lecții pe care piețele metalelor le pot învăța de pe piața valorilor mobiliare – atât din succese, cât și din eșecuri. Infrastructura pieței metalelor prețioase este depășită și depinde în exces de mișcarea fizică pentru stabilirea tranzacțiilor și transferul valorii. Decontarea necesită adesea transportul de metal fizic – iar centrele de tranzacționare globale necesită diferite formate de aur pentru a finaliza tranzacțiile. Piața metalelor nu are un mecanism central pentru aprovizionarea cu aprovizionare, menținerea înregistrărilor imuabile de proprietate și mobilizarea metalului ca garanție atunci când este cel mai necesar. Rezultatul este un mijloc mai costisitor, mai puțin sigur de tranzacționare, decontare și desfășurare a metalului ca garanție.

De exemplu, aurul are un potențial extraordinar de a funcționa ca un activ colateral eficient. Dar, din cauza lipsei de transparență a prețurilor, aurul nu se califică drept activ lichid de înaltă calitate (HQLA) – ceea ce face costisitor pentru anumite instituții să dețină aur și împiedică alți investitori instituționali să îl dețină. Date mai bune, o transparență mai mare a prețurilor și înregistrări sigure ale proprietății ajută aurul să devină o investiție și o garanție mai acceptabilă.

Vestea bună este că există un plan care a ajutat piețele valorilor mobiliare să se îmbunătățească de-a lungul anilor și nu există niciun motiv pentru care nu putem aplica acest lucru pe piețele aurului pe termen imediat.

Care sunt avantajele pentru investitori de a avea mărfuri digitalizate?

De fapt, este destul de ușor să digitalizați activele în aceste zile. Valoarea reală provine din combinarea digitizării cu structuri legale, date și certitudinea proprietății, care oferă confortul contrapartidelor. Digitalizând un activ, asigurând o înregistrare imuabilă a proprietății și sporind transparența prețurilor, piața obține mai multe beneficii.

Aceste beneficii includ:


  • Creșterea certitudinii soluționării prin eliminarea necesității ca aurul să fie transportat fizic peste granițe, topit în diferite formate și livrat în seifuri fizice specifice. Într-adevăr, în luna martie a acestui an, deoarece rafinăriile și companiile aeriene au restrâns operațiunile din cauza COVID-19, decontarea anumitor contracte a fost departe de a fi sigură.
  • Costuri de finanțare reduse pe măsură ce aurul devine acceptat ca garanție. Băncile, brokerii și administratorii de active se pot împrumuta mai ușor pe pozițiile lor, la fel cum fac pe piețele de repo și de finanțare a valorilor mobiliare din partea valorilor mobiliare. De fapt, în multe cazuri aurul este deja permis ca garanție pentru anumite tranzacții cu instrumente derivate. Dar, deoarece până acum a fost dificil de implementat din punct de vedere operațional, aurul este subutilizat în aceste tranzacții. Digitalizarea poate schimba asta.
  • Oportunități mai mari pentru instituții de a deține aur. Prin creșterea transparenței prețurilor și a siguranței decontării, aurul poate deveni o investiție eligibilă pentru companiile de asigurări și OPCVM-urile europene cărora astăzi nu le este permis să dețină aur.
  • Costuri mai mici, deoarece centrele de tranzacționare și de acoperire a aurului devin mai interoperabile la nivel global. Am văzut acest lucru pe piețele europene de valori mobiliare, dar acest nivel de interoperabilitate a ocolit până acum complet piețele de aur.
  • Tendințe de aur și date de preț transparente și accesibile în mod regulat.

Sunteți un mare susținător al aurului etic, cum își furnizează piețele Tradewind aurul în mod responsabil și cum este utilizat blockchain-ul pentru a-și monitoriza lanțul de aprovizionare?

Deși există o cerere puternică de transparență în cadrul lanțului de aprovizionare cu metale, 63% din administratorii de fonduri citați o „lipsă de date de calitate și de durabilitate consecvente” ca cea mai mare barieră a acestora în calea investițiilor de mediu, sociale și de guvernanță corporativă (ESG). Tradewind a abordat acest lucru cu ORIGINS, o soluție de trasabilitate a lanțului de aprovizionare, care ajută companiile să adere la principiile responsabile ale mineritului de aur al Consiliului Mondial al Aurului, oferind informații detaliate despre lanțul de aprovizionare cu privire la originea aurului și argintului său. Furnizând date de proveniență, inclusiv locația minei, datele de livrare și o listă de certificări sau standarde pe care le respectă sursa, participanții la piață pot cumpăra și vinde metale prețioase din surse de încredere și autentifica proveniența materialului pe tot parcursul lanțului de aprovizionare.

În prezent sunt oferite aur și argint, există planuri de a oferi paladiu, platină sau alte produse în viitor?

Fără îndoială, există mai multe oportunități de digitalizare a mărfurilor dincolo de aur. Oferim deja argint într-o formă digitală și evaluăm activ alte piețe de mărfuri.

Abordarea noastră a fost să ne concentrăm timpul pe soluționarea celor mai presante probleme de infrastructură de piață – și asta înseamnă aur pentru moment. În loc să așteptăm pentru a obține un consens complet al industriei cu privire la momentul, modul și cu ce ritm să rezolvăm problema, am început cu un subgrup semnificativ de participanți la piață. Planul care a ajutat piețele valorilor mobiliare și a instrumentelor derivate să se îmbunătățească în ultimul deceniu poate fi aplicat aurului – iar beneficiile nu trebuie să dureze ani până să se realizeze.

Ați vorbit despre modul în care COVID-19 a prezentat problemele din industrie cu sistemul actual moștenit. Care sunt unele dintre aceste probleme și care sunt unele dintre soluții?

Pandemia a expus cu siguranță fisuri majore în infrastructura pieței de aur.

Londra este un centru mare pentru tranzacționarea aurului, în timp ce New York este un centru pentru acoperirea acestor tranzacții. În martie, din cauza dislocărilor de preț COVID-19, a devenit necesar ca contrapărțile să își stabilească tranzacțiile la termen în NY. Cu toate acestea, piața din NY necesită aur în formate foarte specifice, diferite de cele care sunt tranzacționate de obicei la Londra sau Shanghai. Deci, pentru a rezolva tranzacțiile, contrapartidele trebuiau să rafineze lingourile de aur, să le trimită la NY și să le aducă în seifurile corecte până la termenul de soluționare. După cum sa menționat mai devreme, acest proces a fost îngreunat, întrucât companiile aeriene au restrâns zborurile și rafinăriile au încetinit operațiunile pe tot parcursul pandemiei.

Prețul aurului în NY a crescut față de aurul comparabil din Londra, provocând pierderi de acoperire, dată fiind incertitudinea decontării. În mod clar, este momentul să regândim modul în care aurul din diferite centre de tranzacționare poate fi implementat, indiferent de locația fizică, formatul și fusul orar..

Ați putea discuta diferitele opțiuni de metale prețioase oferite investitorilor?

Deoarece piața metalelor prețioase este solicitantă din punct de vedere fizic, procesele digitale deschid efectiv numărul de opțiuni disponibile investitorilor astăzi. Anterior, investitorii trebuiau să cumpere aur și să-l depoziteze într-un loc sigur. Astăzi, investitorii pot cumpăra aur digital, fracționat și își pot folosi metalele pentru a obține un randament.

În prezent, piața metalelor este fragmentată și nu are evidențe centrale ale proprietății – ceea ce face dificilă împrumutarea, împrumutul și desfășurarea aurului ca garanție. Tradewind’s VaultChain ™, primul nostru produs digital de aur și argint, permite investitorilor să cumpere și să dețină aur într-un mod digital folosind înregistrări digitale. Această metodă de proprietate elimină nevoia de depozitare personală, securitate, asigurare, transport și custodia aurului și se bazează, în schimb, pe o instituție, în cazul nostru, Royal Canadian Mint, pentru aceste procese..

VaultChain ™ Gold oferă, de asemenea, investitorilor opțiunea de a cumpăra aur în cantități fracționate mai mici de o uncie, unitatea standard pentru aur. Permițând investitorilor să cumpere incremente mai exacte de aur, piața metalelor prețioase poate funcționa mai mult ca piața valorilor mobiliare.

Unele companii au creat ceea ce sunt cunoscute sub numele de jetoane de aur: active digitale susținute de aur fizic care au ca scop ancorarea prețurilor la valoarea de piață a aurului.

Întrucât fiecare metodă este din ce în ce mai digitală, investitorii au capacitatea de a accesa date despre lanțul de aprovizionare la care nu au putut accesa anterior, cum ar fi informații privind aprovizionarea, minele specifice, locația geografică și la ce modele de guvernare ESG aderă la mină. Aceste informații pot fi accesate prin ORIGINELE Tradewind, o soluție de trasabilitate a lanțului de aprovizionare.

Pot clienții să primească livrarea fizică de aur și există restricții geografice pentru aceasta?

Clienții Tradewind pot solicita livrarea fizică a aurului prin intermediul dealerilor lor autorizați, similar cu modul în care investitorii pot solicita diferite forme de valori mobiliare prin intermediul brokerilor. Deținerea aurului digital permite, de asemenea, investitorilor să aibă aceleași avantaje de a investi în aur fizic, inclusiv achiziționarea fizică a metalului. Aceasta este o caracteristică care va atrage probabil contrapărțile care ar putea avea nevoie să demonstreze capacitatea de a intra în posesia bunurilor lor fizic.

Există altceva pe care doriți să îl împărtășiți cu privire la Tradewind Markets?  

Piața metalelor prețioase este pregătită pentru schimbare și avem un plan existent care să ne ghideze acolo. Nu trebuie să așteptăm consensul pieței atunci când există tehnologia potrivită astăzi. La Tradewind, avem planuri îndrăznețe – dar pragmatice și realizabile – pentru a oferi piețelor de aur infrastructura necesară pentru ao face mai sigură, mai rezistentă și mai rentabilă..

Vă mulțumim pentru interviul minunat, cititorii care doresc să afle mai multe ar trebui să viziteze Piețe comerciale.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map