Luc Falempin, administrerende direktør i Tokeny – Interview Series

Luc Falempin er administrerende direktør i TOKENY-løsninger en Luxembourg-basert programvareleverandør som bygger en helhetlig plattform for å utstede, administrere og overføre tokeniserte verdipapirer på en kompatibel måte.

Antoine: Kan du fortelle oss om Tokeny-utstedelsesplattformen og hvordan den skiller seg fra konkurrentene?

Luc: På Tokeny er vi den europeiske lederen når det gjelder tokeniseringsplattformer. Vi gir våre kunder den modulære end-to-end-plattformen de trenger for å digitalisere eiendelene sine. For enkeltutstedere kan vi automatisere komplekse og tungvint prosesser som er involvert i distribusjon av tradisjonelle verdipapirer. For multiutstedere, som investeringsbanker, kapitalforvaltere eller markedsplasser, leverer vi løsningene våre via en merkelapp og et sett med APIer. 

Vi er for øyeblikket den eneste live-plattformen i markedet som har teknologien til å digitalisere utstedelsen, den overførte sikkerhetsoverføringen og service etter utstedelse. Vårt compliance-system er også unikt, ettersom vi er det eneste selskapet over hele verden med en onchain validator som håndhever de nødvendige regler og forskrifter som styrer finansielle verdipapirer. 

Antoine: Hvordan ble du personlig involvert?

Luc: Jeg har over 10 års erfaring innen entreprenørskap og programvareutvikling. Jeg jobbet med noen av de største markedsplassene for e-handel i Europa, og til slutt solgte jeg min eierandel i 2017. På dette tidspunktet snakket alle om desentraliserte markedsplasser, og på grunn av utdannelsen min forstår jeg hvordan verdipapirer fungerer, og jeg så hensikten med å søke blockchain til finansmarkedene. Dette var da Tokeny ble født, og vi har bygget teknologien siden den gang.

Antoine: Hvor har Tokeny hovedkontor? Hva fikk deg til å velge denne jurisdiksjonen?

Luc: Vi har hovedkontor i Luxembourg, men vi har også virksomhet i London, Paris og Barcelona. Vi valgte å ha hovedkontor i Luxembourg, da det globalt er det andre når det gjelder penger under forvaltning, med USA som sitter først. I mars ble 4300 milliarder euro investert i luxembourgske fond, så dette er selvfølgelig et veldig interessant sted for et selskap som vårt. Det er også et av de ledende finanssentrene i Europa, og vi er veldig nær de andre ledende byene som London, Paris og Frankfurt.

Antoine: Du tokeniserte først ICO-er og svingte deretter for å tilby STO-er, hva fikk deg til å bestemme deg for?

Luc: Den første visjonen for Tokeny var å tokenisere verdipapirer. I 2017 var markedet imidlertid ikke klart for dette. Så vi så en mulighet med ICO, og det var den perfekte MVP. Det var høy etterspørsel fra markedet, ERC20-tokens er enkle og samsvaret var også rett frem. Men nå er det på tide å begynne å tokenisere finansielle verdipapirer, og i over et år har vi utviklet produktet vårt for å gjøre akkurat dette, så teknologien vår er klar.


Antoine: Hvor mange kunder har du for tiden? Hvor mange nye kunder er du ombordstigning hver måned?

Luc: Vi har mer enn 30 kunder og velger for øyeblikket 2 eller 3 kunder per måned. Vi begynner nå å jobbe med multi-utstedere som investeringsbanker, markedsplasser og kapitalforvaltere. Teknisk har vi kapasitet til å tokenisere tusenvis av eiendeler per måned, men for hvert prosjekt trenger utsteder litt veiledning om valg av partnere ettersom økosystemet fortsatt bygges.

Antoine: Hvilke vertikaler er de mest populære på plattformen din?

Luc: Aksjer tiltrekker seg mye interesse, men aksjonæravtaler kan bli ganske kompliserte, og gitt markedets barndom er det ikke den enkleste eiendelen å symbolisere. Imidlertid bør de fleste selskaper begynne å tokenisere gjeld, da dette er en mye enklere prosess å utstede, og fordelene er umiddelbare. Eiendom er også veldig interessant, da dette er en typisk illikvid aktivaklasse. Ved å representere denne eiendelen på blockchain kan eierskapet avgjøres på få sekunder, snarere enn behovet for å selge den underliggende eiendelen. Saken er lik andre typer lukkede midler.

Antoine: Hva er prosessen for et selskap som er interessert i tokeniseringstjenestene dine? Er det minimumskrav som de trenger å oppfylle?

Luc: Ja, selvfølgelig. Vi mottar mange henvendelser hver måned, men vi velger bare de beste prosjektene og de som er støttet av aktiva. Vi har en due diligence-prosess, og prosjektene må ledes av et erfaren team, KYC & AML-kontroller av alle fordelaktige eiere må behandles, og vi krever juridisk dokumentasjon for å sette opp plattformen. 

Antoine: Tokeny lanserte nylig InvestorID. Kan du beskrive med dette produktet er?

Luc: InvestorID er et ikke-profitt og åpent økosystem som tillater investorer å generere sin kjedeidentitet for å få tilgang til og handle kompatible tokeniserte verdipapirer. Det gir dem den plattformen de trenger for å opprette identiteten sin, kontrollere deres personlige data og gjøre det mulig for utstedere å handle i full overensstemmelse. Det er en enkelt enhet som kobler beviset på identiteten, så KYC og AML-segmentet, med lommeboken til den enheten. På en måte kan du se det som en KYC-aggregator. I henhold til europeisk lov er det ulovlig å godkjenne lommebøker, og derfor kom vi på denne metoden for å representere investorer i blockchain og fylle dette manglende stykke puslespillet. 

Antoine: Tokeny ble også nylig med i non-profit Global Digital Finance Registry. Hva er fordelene med å være medlem av dette registeret?

Luc: Målet med denne organisasjonen er å standardisere terminologi på tvers av sektoren for digitale eiendeler. Hvis det ikke er standardisering på tvers av bransjen, hvordan oppnås mainstream adopsjon? De tar med seg fellesskapsmedlemmer, som inkluderer markedsaktører, regulatorer og beslutningstakere, for å bidra til settet med standarder med mål om å oppnå enhetlighet og global adopsjon. Å utdanne markedet er et sentralt mål for oss, og å bli med i GDF var noe som var helt i tråd med denne verdien.

Antoine: Hvor ser du det digitale verdipapirmarkedet om fem år?

Luc: Om fem år ser jeg at interoperable eiendeler har åpnet mange muligheter og fordeler. Teknologien vil være på plass for å redusere de suksessive lagene av forsoning som for tiden er til stede i forvaringskjeder, fordelene ved sikkerhetsstillelse vil bli realisert og virkningen når det gjelder overførbarhet vil være til stede. Alt i alt tror jeg det vil være en mye større bevissthet om blockchain og dens innvirkning på finansmarkedene. Hvis du ser på følelsen denne gangen i fjor, har holdningen endret seg betydelig. Om fem år er det selvfølgelig vanskelig å forutsi, og det er lett å være overoptimistisk, men jeg tror det vil være bredere anerkjennelse av blockchains innvirkning fordi det vil være fungerende eksempler på tvers av kapitalmarkeder. Vi kan også forestille oss at noen prosjekter som Libra gir mye bevissthet hvis folk begynner å administrere noen av pengene sine og eiendelene på denne blockchain. 

Antoine: Er det noe annet du vil dele om Tokeny?

Luc: Tokeny Solutions er en verktøykasse for markedsplasser for investeringer, og vi tilbyr det teknologilaget som er nødvendig for at disse spillerne skal ha nytte av å jobbe med blockchain. Fordeler som automatisering, effektivitet, økning i hastigheten på overføringstider og så videre, kan oppnås av disse selskapene uten å bygge den nødvendige komplekse teknologien. Disse markedene mangler også digitalisering, og vi gir dem verktøyene for å muliggjøre og dra nytte av digitalisering av deres tjenester. Selv om vi jobber med en rekke av dem, er det fortsatt et stort behov for digitale distributører av tokeniserte verdipapirer.

For å lære mer besøk Tokeny.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map