Peter Hofmann, administrerende direktør i Custodigit – Interview Series

Peter Hofmann, administrerende direktør i Custodigit, et joint venture mellom Swisscom og Sygnum som tilbyr en investor-grade depotløsning rettet mot regulerte finansinstitusjoner.

Peter er også styreobservatør i Metaco SA og mentor i London & Partnere. Han har jobbet i en annen ledende stilling i finanssektoren for selskaper som Cap Gemini, KPMG, IBM, PostFinance og flere startups før.

Han har langvarig erfaring i avlyttingen mellom finansielle tjenester, teknologi og innovasjon i forskjellige roller.

Custodigit ble grunnlagt av Swisscom og Sygnum i 2018. Kan du begynne med å detaljere hvem Swisscom og Sygnum er? 

Swisscom AG er en stor telekommunikasjonsleverandør i Sveits med hovedkontor i Bern. 51% av Swisscom eies av sveitsiske myndigheter. Swisscom støtter aktivt fintech-området i Sveits og tror at finansnæringen vil endre seg betydelig de neste 10 årene på grunn av forstyrrende forretningsmodeller i fintech-oppstart. Swisscom tror helhjertet at den fremtidige finansielle sektoren vil stole sterkt på bruk av kunstig intelligens i kombinasjon med blockchain-teknologi. Swisscom eier 75% av Custodigit.

Sygnum er verdens første regulerte Digital Asset-bank med hovedkontor i Sveits og Singapore og opererer globalt. Sygnum har mottatt sin sveitsiske bankkonsesjon i september 2019, og banken gjør det mulig for sine kunder å investere i digitale eiendeler på en sikker og praktisk måte med full tillit. Tjenestene som tilbys av Sygnum inkluderer forvaring bygd av Custodigit, med en fiat-digital asset gateway, megling, B2B banktjenester og lombardlån. 18. september 2019 ble Sygnums første kundetransaksjoner registrert offentlig på de to viktigste blokkjedene, Bitcoin og Ethereum..

Du har vært seniorleder i Swisscom siden 2009. Hvorfor mente Swisscom at tiden var inne for å gå inn i varetektrommet og starte Custodigit?

Swisscom har lest gjennom det digitale aktivaområdet allerede i flere år. I 2017 har vi alle vært vitne til den økende etterspørselen i kryptovalutaområdet, ICO-bommen og stagnasjonen i markedet i begynnelsen av 2018. Selv om plassen ikke var regulert, har den tydelig avbildet teknologiens muligheter og hvordan den kunne forenkle hverdagen vår. Swisscom og oss, vi tror på det sterkeste at fremtiden ligger innenfor det digitale aktivaområdet, og innen 2027 vil digitale eiendeler utgjøre en overordnet del av det globale BNP. I tillegg ser vi økende interesse fra finansinstitusjoner som banker og kapitalforvaltere som ønsker å gå inn i det digitale aktivaområdet. I Tyskland fungerer BAFIN med sine nåværende reguleringsinitiativer som et annet triggerpunkt for markedet også. Så vidt vi hørte uttrykte mer enn 55 spillere sin interesse for den nye Crypto-lisensen. Hvis vi analyserer den nåværende infrastrukturen for finansmarkedet for digitale eiendeler, så vi at det mangler institusjonell klasse markedsinfrastruktur og ineffektivitet. Custodigits visjon er å støtte oppsett av en institusjonell klasse markedsinfrastruktur for kryptovalutaer samt tokeniserte eiendeler.

Custodigit gir sikker tilgang til og lagring av digitale eiendeler gjennom en institusjonell forvaringsløsning. Hvorfor er dette viktig for finansinstitusjoner?

Institusjonelle investorer uttrykker kontinuerlig sin interesse for digital eiendomsplass, og flere banker har begynt å ta skritt som gjør det mulig for dem å tilby sine kunder kryptotilbud. Varetekts- og handelsdelen har alltid vært en utfordring for leverandører av finansielle tjenester. Custodigit tilbyr en institusjonell ‘Bank in Box’ plattform til regulerte finansielle tjenesteleverandører, slik at de er i stand til å tilby Crypto-valutaer samt digitale eiendeler til sine kunder uten høye forhåndsinvesteringer og kort tid til markedet. For finansinstitusjoner er det viktig at de har den nødvendige funksjonaliteten for å kunne kjøre forretningsprosessene (f.eks. Oppgjør) på en automatisert måte for å sikre effektiv, sikker og kompatibel forretningsprosess. For å redusere leverandørrisikoen, trenger finansinstitusjoner en plattform for bedrift som er revidert og levert og drives av en pålitelig og stabil organisasjon. Dette er akkurat det Custodigit tilbyr sammen med Swisscom som har stor erfaring med å drive svært sikkerhetssensitiv bankinfrastruktur.

Kan du diskutere noen av cybersikkerhetsrisikoen som for øyeblikket eksisterer for løsninger for digital eiendomsforvaring?

Det er ulike cybersikkerhetsrisiko forbundet med digitale eiendeler, og to av dem er svært viktig å ta i betraktning.

  • Lagring av private nøkler: Mange kryptoentusiaster lagrer sine private nøkler på sine bærbare datamaskiner. Det er enkelt for hackere å få tilgang til denne informasjonen, og når nøkkelen er stjålet, er det umulig å få tilbake pengene. Når du mister nøkkelen, mister du investeringene dine permanent.
  • Børs som blir hacket: For tiden er flertallet av kryptobørsene ikke regulert, og på grunn av det har de ikke samme nivå av statlig tilsyn og revisjon som tradisjonelle regulerte institusjoner. I løpet av de siste årene har mange børser skapt overskrifter på grunn av sikkerhetsbrudd. Coincheck hadde mer enn 550 millioner dollar i krypto stjålet av hackere. Bithub mistet rundt USD 30 millioner av sine digitale eiendeler. Custodigit jobber tett sammen med sikkerhets- og revisjonseksperter for å tilby en institusjonell klasse Digital Asset-plattform og bruker den påviste infrastrukturen til Swisscom.

Hva er noen av tiltakene som Custodigit har tatt for å beskytte klienter mot disse cybersikkerhetsrisikoene?

Hos Custodigit tar vi forholdene knyttet til sikkerhet veldig alvorlig. Custodigit sparte ikke tid og krefter på å definere et end-to-end sikkerhetsrammeverk som utviklet et helhetlig syn på risiko og systematisk utformet overflødige mottiltak. Der det var mulig, vedtok Custodigit de høyeste sikkerhetsstandardene og gikk et ekstra skritt for å få revidert sine prosedyrer og infrastruktur (ISAE-sertifisering). Som selskap er vi forpliktet til å overholde Swisscoms strenge sikkerhetsrammer. Retningslinjene vi har på plass sørger for at ingen enkeltpersoner, team eller organisasjoner er i stand til å kompromittere sikkerheten til eiendelene: streng adskillelse av plikter og ansvar, minimum 4-øyes kontroll for alle kritiske aktiviteter, regelmessig kontroll av personlige aktiviteter og bakgrunner, forskjellige kryptografiske biblioteker for å håndtere risiko knyttet til null-dagers angrep.


Hver transaksjon er godkjent av flere individer eller grupper av individer.

Kan du diskutere noen av de viktigste kjernefunksjonene som for øyeblikket er tilgjengelige for Custodigit-klienter?

Vi vil understreke at målmarkedet vårt er regulerte finansinstitusjoner som banker, børser osv., Og plattformen vår tilbyr all den nødvendige forretningsfunksjonaliteten for å tilby et tilbud på digitale eiendomsmarkeder. Vår plattform gjør det mulig for kundene å kjøpe, selge, overføre inn / ut digitale eiendeler (end-to-end). Den kan integreres med ethvert kjernebanksystem. I tillegg støtter vi smart ordrerute til ulike likviditetsleverandører som meglere og børser. Fra sikkerhetsperspektiv blir sikkerhetssystemet revidert med ISAE 3402 og 3000 og ISO 27001 og 2000 sertifikater. Foreløpig støtter vi følgende digitale eiendeler – BTC, ETH, XRP, BCH, ERC20. Plattformen vår kan være hvitmerket med tilpasningsdyktig brukergrensesnitt og API-er eller tilgjengelig som en SaaS-tjeneste.

Hva er noen av kundene eller bankene du kan diskutere som for tiden bruker Custodigit depotløsninger?

Som du vet, har vi for tiden bank Sygnum som klient. De bruker vår fulle løsning inkludert forvaring og megling. Vi er for tiden i forhandlinger med andre regulerte finansinstitusjoner i Europa. Dessverre kan vi ikke oppgi navn ennå. Vi har også inngått en avtale med et av de største gjenforsikringsselskapene for å gi forsikringsdekning for digitale eiendeler. Målet vårt er å styrke vår base i Sveits og Tyskland og utvide globalt.

Er det noen typer begrensninger på typen digitale eiendeler som Custodigit tilbyr forvaringstjenester for? 

Foreløpig støtter vi følgende digitale eiendeler: BTC, ETH, XRP, BCH, LTC, ERC20. Vi velger vanligvis digitale eiendeler basert på kundens forespørsel. Vi har ikke spesifikke begrensninger; men før vi tilbyr et digitalt aktivum på vår plattform, gjør vi vår due diligence. Hvis vi tror at den digitale eiendelen i noen form eller form kan skade vårt omdømme i markedet, nekter vi å tilby den. Basert på våre markedsobservasjoner er det relevante digitale eiendeler for finansinstitusjoner. Foreløpig utvider Custodigit en plattform i retning av tokeniserte eiendeler også.

Er det noe annet du vil dele om Custodigit?

Vi er et sveitsisk selskap, og vi overholder sterkt sveitsisk bankbransjepraksis. Vi tror sterkt på viktigheten av omdømme og beskyttelse av kundenes midler. Siden Swisscom er vår største aksjonær, må vi ta sikkerhetsrammeverket veldig seriøst og sørge for at kundenes midler lagres trygt. Sikkerhet og regulering er i Custodigits DNA.

Takk for det flotte intervjuet, lesere som ønsker å lære mer bør besøke Custodigit.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map