Hva er en evigvarende byttekontrakt?

Alt du trenger å vite for å begynne å handle evigvarende bytter på OKEx

Evige bytter, som futures og opsjoner, er en type kryptovaluta-derivater. Mens de er veldig lik futureskontrakter, skiller byttene seg fra futures på to hovedmåter, noe som gjør dem til unike instrumenter og ganske populære i kryptohandelsområdet..

I denne artikkelen vil vi gå over de vanligste spørsmålene om evigvarende bytter, ta for oss hva de er og hvordan de fungerer, samt noen detaljer om OKEx evige bytter.

Hvis du ikke har begynt å handle, kan det hende du finner vår grundige kryptovalutahandelsguide nyttig. Du kan også registrere deg på OKEx og få BTC verdt $ 10 gratis å begynne å handle.

Hvordan fungerer evigvarende bytter?

Evige bytter er i hovedsak som futureskontrakter, der de tillater handelsmenn å ta lange eller korte posisjoner på en underliggende eiendel. I likhet med futures gir bytter også handelsmenn ekstra fleksibilitet, for eksempel muligheten til å bruke gearing og få avviklet kontrakter uten å måtte eie eller eie den underliggende eiendelen..

Den eneste store forskjellen mellom futures og swaps er imidlertid utløpsdatoen. Der futureskontrakter har utløpsdatoer som er angitt på forhånd, kan evigvarende bytter i teorien fortsette på ubestemt tid, så lenge handelsmenn har nok margin til å dekke tap og forhindre avvikling..

Den andre forskjellen mellom futures og swaps er finansieringsgebyrene, som er avgjørende for å holde evige swaps-priser balansert. Siden futures har en utløpsdato som er angitt på forhånd, konvergerer prisene deres automatisk med den underliggende spotprisen når utløpet nærmer seg. Uten en slik mekanisme kan evigvarende bytter avvike betydelig fra den underliggende spotprisen.

Finansieringssats og gebyrer

Dette gapet i swaps er fylt med finansieringsgebyrer, som i hovedsak fungerer som motbalanser, og som stimulerer den mindre populære siden av markedet. Disse gebyrene er basert på finansieringsrenten, som beregnes ved å sammenligne prisforskjellen mellom en evig swap-kontrakt og spotprisen på eiendelen som kontrakten sporer..

For eksempel, hvis en evigvarende byttekontrakt handler over den underliggende spotprisen, blir finansieringsrenten positiv, noe som betyr at langposisjonseierne må betale et finansieringsgebyr til kortposisjonseierne så lenge de holder sine posisjoner åpne. På samme måte, når byttet er priset lavere enn den underliggende spotprisen, blir finansieringsrenten negativ, og kortposisjonseiere betaler et gebyr til de lange posisjonene..

I fravær av en slik mekanisme, ville det ikke være noe incitament for handelsmenn å gå imot trenden og åpne posisjoner som motvirker en evigvarende byttebane – og heller ikke en bytte forankret til den underliggende eiendelen den skal spore.

OKEx evigvarende bytter

OKEx, som er en verdensledende kryptobørs, tilbyr noen av de mest likvide derivatproduktene i markedet, inkludert kryptovalutaterminer, opsjoner og evigvarende bytter.

For øyeblikket tilbyr OKEx både myntmarginerte og USDT-marginerte evigvarende bytter for en rekke kryptovalutaer, inkludert BTC, ETH, LTC og mer. Forhandlere kan også bruke opptil 125 ganger gearing, avhengig av OKEx evigvarende bytteplasser. Generelt, jo høyere antall handlede kontrakter, desto lavere er giringen tilgjengelig for handelsmenn.

På samme måte, med bruk av gearing, må handelsmenn være oppmerksomme på minimum innledende marginforhold og vedlikeholdsmarginforhold, som begge også er oppført på posisjonsnivåsiden som er lenket ovenfor. Oppsummert er førstnevnte minimumsbeløpet som kreves for å åpne en posisjon med maksimal tilgjengelig gearing, mens sistnevnte er minimumsbeløpet som kreves for å unngå full og / eller delvis avvikling..

For å gi en pålitelig handelsopplevelse bruker OKEx evigvarende bytter også en merkepris for referanse, og denne prisen, basert på underliggende indekser, er det som brukes til å beregne brukernes urealiserte fortjeneste og tap. Formålet med denne referanseprisen er å unngå unødvendige avviklingsscenarier i tilfelle svært volatile markedsforhold.

Endelig blir OKEx evigvarende bytter vanligvis avviklet på daglig basis, men med introduksjonen av Unified Account-funksjonen har plattformen begynt å lansere sanntidsoppgjør for evige swaps, futures og opsjonskontrakter..

Byttehandel på OKEx medfører også handelsavgifter, og brukere oppfordres til å se gjennom forklaringen vår om handelsgebyrer for å lære mer.

Sammendrag

 • Evige bytter er en type futures, bortsett fra at de ikke har noen utløpsdato eller levering, og kan i teorien forbli åpne på ubestemt tid.
 • For å holde evigvarende bytter nær den underliggende prisen, brukes en unik finansieringsavgiftsmekanisme.
 • Hvis en bytte handler over spotprisen, er finansieringsgebyret positivt og betales av langposisjonseiere til kortposisjonseiere.
 • Hvis en bytte handler under spotprisen, er finansieringsgebyret negativt og betales av kortposisjonseiere til langposisjonseiere.
 • OKEx tilbyr en rekke evigvarende bytter for handel, inkludert BTC, ETH, LTC og mer.
 • OKEx-brukere kan også bruke opptil 125 ganger gearing når de bytter bytter, og kan se på de tilsvarende minimummarginforholdene og vedlikeholdsmargenforholdene på siden for posisjonsnivåer.
 • Finansieringsgebyrer for OKEx-bytter gjelder hver åttende time og byttes mellom handelsmenn som har lange og korte posisjoner.
 • Med introduksjonen av Unified Account-funksjonen på OKEx rulles sanntidsoppgjør for alle bytter, futures og opsjoner.
 • Handelsgebyrer som gjelder for byttehandel kan sees på her.
 • Ikke en OKEx-handelsmann? Registrer deg i dag for å begynne å handle evigvarende bytter og andre bransjeledende derivater.

  Følg OKEx

  Mike Owergreen Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  map