Frankrikes sentralbank fullfører sikkerhetsutstedelse med digitale euro

En viktig milepæl mot lanseringen av en sentralbank digital valuta (CBDC) ble oppnådd i Europa, og mer spesifikt i Frankrike.

Aksepten av en digital valuta på et globalt eller til og med på nasjonalt nivå ble stadig sett på som en pipedream. Likevel, selv etter å ha avskjediget den største digitale valutaen i verden – Bitcoin – begynte nasjonalstater og sentralbanker å være mer oppmerksomme og jobbe med sin egen valutas digitale versjon.

Mens flere land har gjort noen fremgang, er Kina kjent for å være på det mest avanserte stadiet for å lansere sin egen CBDC. Samtidig kommer nyheter om en vellykket test for en digital euro fra Frankrikes sentralbank.

Banque de France lanserer CBDC Progress

Banque de France avduket at den brukte blockchain utviklet av sitt eget team for å gjøre opp utstedelsen av digitale verdipapirer ved å bruke end-to-end blockchain-infrastruktur.

Denne første vellykkede testen ble gjort i partnerskap med en av Frankrikes største banker – Société Générale. I det som kalles obligasjonsutstedelse når den totale verdien € 40 millioner (~ $ 44 millioner).

Dette blir en bemerkelsesverdig milepæl for utstedelse av digital sikkerhet, siden transaksjonen ble avgjort umiddelbart via metoden levering mot betaling (DvP) direkte mot digitale euro.

Société Générale har hyllet resultatene av testen og er svært optimistisk med hensyn til fordelene digitale valutaer kan gi, og sier “Det baner vei for automatisering og forkortelse av betalingsprosesser, med forenklet markedsinfrastruktur og styrket sikkerhet.”

Ifølge rapporter er sentralbankens digitale valuta en som skal brukes til interbankoppgjør, snarere enn forbrukerbetalinger. Med det positive resultatet av denne første testen, oppfordres Société Générale til å gjennomgå strengere tester i løpet av de kommende ukene:

“Dette eksperimentet ble utført helt til slutt ved hjelp av blockchain-infrastrukturer … Det viser muligheten for at finansielle verdipapirer blir digitalisert og levert i Central Bank Digital Currency (CBDC) for interbankoppgjør,” uttalte Societe Generale.

Dette blir også en stor milepæl for Banque de France. Sentralbankens ambisjon om å teste en digital valuta ble uttalt sent i fjor i desember 2019, som stammer fra en politisk vilje til å påta seg en lederrolle i EU..

Frankrikes innsats for et digitalt utbytte av euro

Utviklingsaktiviteten og de oppmuntrende testresultatene rundt den digitale euroen som kommer fra Banque de France, sementerer landets plassering i forkant av det digitale finansielle verdipapirlandskapet.

Banque de France sa at de vil fortsette å gjøre flere tester med andre finansinstitusjoner de neste ukene, som en del av den pågående utforskningen av en digital euro.


“Resultatene av disse eksperimentene vil være et viktig element i Banque de France-bidraget til den mer globale refleksjonen ledet av Eurosystemet om [en CBDC] interesse,” uttalte sentralbanken.

Det er ikke så lenge siden sentralbanken lanserte sitt digitale Euro-program. I april sa sentralbanken at den tar sikte på å avdekke fordelene med digitale valutaer for clearing og avregning av tokeniserte finansielle eiendeler.

Sentralbanken delte at det siden programlanseringen har vært mange applikasjoner og interesse for å teste sentralbankens digitale valuta, og understreke den ledende rollen landet har i betalingsteknologiinnovasjon..

Denne gjeldende iterasjonen av sentralbankens digitale valuta blir øremerket til å brukes til og av finansinstitusjoner – ikke detaljbetalinger. På tidspunktet for programlanseringen sa sentralbanken at den ikke ønsker å erstatte mynter og sedler.

I følge sentralbanksjefen må forbrukersiden suppleres med en annen digital valuta som fokuserer på brukervennlighet og kanskje ikke understøttes av blockchain-teknologi.

Race for the First Central Bank Digital Currency

Frankrike er ikke det eneste landet som har begynt å teste sentralbankens digitale valutaer. I forrige måned bekreftet Kina endelig at de hadde begynt å teste sin digitale yuan i fire byer. Ifølge People’s Bank of China begynte den å undersøke CBDC så langt som i 2014, og avsluttet en grunnleggende design tilbake i januar.

Hvis regjeringer var fast bestemt på å ta i bruk en digital valuta, ser det nå ut til at sentralbankene løper for å være først på markedet. Det er ikke overraskende også, siden en vellykket digital valuta utstedt av en stor sentralbank kan brukes som en internasjonal valuta – noe som potensielt svekker rollen til eksisterende valutaer, som amerikanske dollar.

Monetæreksperter har gitt uttrykk for sine tanker om at et digitalt aktivum brukt på global skala kan redusere den amerikanske dollarens innflytelse på global handel betydelig og svekke sin posisjon som en verdensreservevaluta.

Enten dette kommer fra en digital valuta bygget av en sentralbank eller fra en nøytral digital eiendel som Bitcoin, er det klart at verden av finansielle verdipapirer er satt til å gå gjennom en seismisk endring.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map