Ce este OKExChain?

{"@context": "https://schema.org","@tip": "Articol","mainEntityOfPage": {"@tip": "Pagină web","@id": "https://www.okex.com/academy/en/what-is-okchain"},"titlu": "Ce este OKChain?","Descriere": "OKChain este un set de lanțuri publice open-source dezvoltate de pentru aplicații blockchain. Este conceput pentru a stabili o arhitectură de finanțare descentralizată sigură și eficientă care poate fi utilizată pentru a crea un schimb descentralizat, sau DEX, care prezintă operațiuni bazate pe comunitate, reguli de tranzacționare transparente și permite utilizatorilor să-și controleze propriile active.","imagine": "https://www.okex.com/academy/wp-content/uploads/2020/08/11540510.png", "autor": {"@tip": "Persoană","Nume": "Zhang Xiuxiu"},"editor": {"@tip": "Organizare","Nume": "OKEx","siglă": {"@tip": "ImageObject","url": "https://static.bafang.com/cdn/assets/imgs/MjAxOTQ/5CAB3C0086E2F1135A3428116E435B8A.png"}},"dataPublicat": "20.08.2020"}

O privire aprofundată asupra protocolului blockchain descentralizat creat de OKEx

Cuprins

 • Token OKExChain
  • Mecanism de emitere
  • Funcțiile OKT
  • Procesul de funcționare OKExChain și rolul său în ecosistem
   • Procesul de generare a blocurilor
   • Schema de vot
    • Greutatea votului
    • Proxii
    • Cerințe pentru nodurile OKExChain
     • Depozit de securitate
     • Cerințe hardware
     • Cerințe software
     • Reguli pentru recompensarea și penalizarea nodurilor
      • Recompense și distribuirea recompenselor
      • Reguli de penalizare
      • Guvernare în lanț
      • OKExChain și OpenDEX
       • Schimburi centralizate și descentralizate
        • Schimburi centralizate
        • Schimburi descentralizate
        • OKExChain și OKEx se completează reciproc
        • OpenDEX
         • Model de carte de comandă în lanț
         • Apelați modelul bazat pe licitație
         • Avantajele OpenDEX
         • Concluzie – Rezumat OKExChain
         • Contents

          Introducere

          OKExChain este o tehnologie open-source publică blockchain dezvoltată de OKEx pentru crearea de aplicații de tranzacționare bazate pe blockchain. Este conceput pentru a stabili o arhitectură de finanțare descentralizată sigură și eficientă care poate fi utilizată pentru a crea un schimb descentralizat, sau DEX, care prezintă operațiuni bazate pe comunitate, reguli de tranzacționare transparente și permite utilizatorilor să-și controleze propriile active.

          Știm că, în lumea blockchain-ului, tehnologia cross-chain este o verigă cheie în realizarea interacțiunii dintre active și date și este baza tehnologică pentru DeFi. După cum sugerează și numele, cross-chain înseamnă realizarea transferului de active, schimbul de informații și colaborarea între aplicații între diferite platforme blockchain. Acționând la fel ca un pod care conectează diferite lanțuri publice, tehnologia cross-chain ajută la realizarea transmiterii de date între diferite rețele blockchain, reducând în același timp costurile de transmisie. Este simplu și eficient să utilizați modulul cross-chain pentru a realiza o interconexiune bazată pe aplicații de valoare, utilizator și scenariu între blockchains – care pune bazele construirii în comun a unui ecosistem comun și a unui sistem cu valoare adăugată.

          Având în vedere cele de mai sus, echipa a folosit Cosmos SDK și Tendermint pentru a construi OKExChain. Cosmos introduce un protocol de comunicare inter-blockchain sau IBC, care – împreună cu algoritmul consensului Tendermint, cu finalitate instantanee – poate fi utilizat pentru a realiza transmiterea valorii între blockchain-uri. În viitor, vom putea folosi Cosmos pentru a rezolva probleme referitoare la circulația multidirecțională a valorii, adăugând suport pentru lanțuri eterogene încrucișate.

          Arhitectura cosmosului

          Cosmos este o rețea compusă din multe blockchain-uri independente și paralele care sunt interconectate prin noduri.

          În cadrul Cosmos, toate straturile de consens adoptă Tendermint, un motor de consens care acceptă toleranța la defectele bizantine și are o eficiență ridicată, performanțe ridicate, consistență și alte caracteristici.

          Rețeaua Cosmos este compusă în principal din două părți:

          • Butuci
          • Zone

          Fiecare zonă și hub este un blockchain independent cu consens de stat independent. Zonele sunt utilizate pentru a rezolva nevoile specifice ale aplicațiilor, iar hub-urile sunt proiectate special pentru a gestiona tranzacțiile încrucișate între zone – la fel ca o bancă centrală care gestionează decontarea între bănci. Transferul valorii între lanțuri se realizează prin realizarea intercomunicării și interoperării între diferite zone și hub-ul partajat al acestora, care se bazează pe protocolul IBC pentru comunicarea între lanțuri.

          O imagine care arată arhitectura Cosmos.O ilustrare a arhitecturii Cosmos și a organizării dintre zone și hub-uri

          Scopul Cosmosului este de a realiza o dezvoltare simplificată a blockchain-ului și de a realiza interconectarea între blockchain-uri. Cheia primului constă în algoritmul consensului Tendermint, în timp ce cel din urmă constă în mecanismul său cu lanț încrucișat.

          Tendermint

          Tendermint conține două componente tehnice principale:

          • Tendermint Core, care este motorul consensului blockchain.
          • ABCI, care este API-ul general.

          Tendermint Core este folosit pentru a realiza consensul bizantin și transmiterea datelor între noduri. Prin utilizarea algoritmului de consens care combină toleranța la erori bizantine și dovada delegată a mizei, poate atinge finalitatea finală în generarea blocurilor – ceea ce înseamnă că tranzacția a fost scrisă în bloc, adăugată la blockchain și nu poate fi inversată sau modificată ulterior – asigurați-vă că fiecare nod înregistrează aceeași tranzacție în aceeași ordine și deschideți calea pentru confirmări de tranzacții extrem de rapide și randament ridicat. În general, Tendermint Core este utilizat în principal pentru a construi stratul de rețea și stratul de consens al blockchain-ului într-un mod care permite dezvoltatorului să personalizeze blockchain-ul fără a-și face griji cu privire la realizarea consensului și a transmisiei de rețea..

          ABCI este un API blockchain și un protocol care acceptă implementarea procesării tranzacțiilor în orice limbaj de programare. Pentru dezvoltatori, singurul lucru pe care trebuie să-l facă atunci când desfășoară dezvoltarea blockchain bazat pe cadrul Cosmos este să scrie aplicații care sunt compatibile cu interfața ABCI.

          Pentru a reduce în continuare complexitatea dezvoltării blockchain-ului pe baza Tendermint Core și ABCI, Cosmos a introdus Cosmos SDK, un instrument care se bazează pe standardizarea unor module blockchain comune. SDK Cosmos poate fi considerat un "instrument de fabricare a lanțului" Cosmos, deoarece face ca designul blockchain-ului în rețea să fie la fel de simplu ca adăugarea de module – cum ar fi guvernanța, miza și angajamentul – care, împreună cu interoperabilitatea înnăscută între blockchain-urile create împreună cu acesta, servește la reducerea considerabilă a complexității dezvoltării proiectului blockchain.

          Mecanism cu lanț încrucișat

          În funcție de faptul că lanțurile de blocuri aferente se bazează pe diferite platforme tehnologice, mecanismul cu lanț încrucișat poate fi fie cu lanț încrucișat omogen, fie cu lanț încrucișat eterogen. Primul se referă la interacțiunea dintre blockchain-uri cu aceeași structură de bază în ceea ce privește algoritmul de criptare, adresa, regulile algoritmului contului, etc. Un exemplu este tranzacționarea de jetoane bazate pe Ethereum. Deși am văzut aplicații relativ mature ale unui lanț încrucișat omogen în multe proiecte, rămâne neputincios în soluționarea problemelor care împiedică interacțiunea dintre activele principale – cum ar fi Bitcoin (BTC), Ether (ETH) și Tether (USDT) – cu cele mai mari consens.

          Lanțul încrucișat omogen, care realizează blocarea valorii și schimbul de valoare între blockchain-uri cu structuri de lanț diferite, oferă răspunsul la problema circulației multidirecționale a valorii. Cosmos, care adoptă o arhitectură pe mai multe lanțuri și pe mai multe straturi, va sprijini interacțiunea activelor între lanțuri.

          Pentru a sprijini interoperarea între lanțuri paralele, Cosmos introduce protocolul de comunicare interblocare și algoritmul consensului Tendermint – cu finalitate finală instantanee – pentru a realiza transmiterea valorii și a datelor între mai multe lanțuri eterogene. Toate lanțurile paralele sunt conectate la hub prin IBC, iar hub-ul acționează ca lanțul de releu pentru a ajuta la verificarea și transferul tranzacțiilor între lanțuri.

          Mai exact, Hub-ul ajută fiecare zonă să înregistreze sincron starea fiecărei zone – iar obiectul acestei funcții este antetele de bloc ale altor zone. Când Zona 1 trimite un mesaj încrucișat către Zona 2, toate informațiile sale sunt ambalate într-un pachet de date care este stocat în antetul blocului. Hub-ul așteaptă ca Zona 1 să ajungă la un consens cu privire la blocul care conține informațiile și apoi transferă informațiile stocate în antetul blocului din Zona 1 către un bloc nou. După ce Hub-ul completează consensul blocului, Zona 2 va primi mesajul de verificare difuzat de Hub, care implică antetul blocului din Zona 1. După aceea, Zona 2 trebuie să verifice dacă dovada privind Zona 1 este adevărată. Dacă este adevărat, Zona 2 va începe să efectueze operațiuni conexe și să trimită feedback către Hub despre blocul aferent.

          Mesagerie încrucișată bazată pe IBC. Sursa imaginii: Analiza investițiilor OKExMesagerie încrucișată bazată pe IBC. Sursa imaginii: Analiza investițiilor OKEx

          Să folosim transferul a 10 OKT-uri de la OKExChain la Cosmos ca exemplu pentru a ilustra interacțiunea încrucișată bazată pe IBC:

          1. 1. Pentru a efectua tranzacții între lanțuri între OKExChain și Cosmos, lanțurile de la ambele capete trebuie să ruleze reciproc serviciile ușoare ale nodului blockchain..
          1. A. În acest fel, informațiile antetului de bloc ale celeilalte părți pot fi primite în timp real, ceea ce este convenabil pentru executarea ulterioară a confirmării similare verificării simple a plăților, în care nodurile SPV verifică existența tranzacției solicitând dovada căii Merkle și verificarea dovezii de lucru în blockchain.
         • 2. Lanțul OKExChain inițializează protocolul IBC și blochează activele aferente – 10 OKT-uri, în acest exemplu – după care generează dovada corespunzătoare și îl trimite către blockchain-ul Cosmos Hub.
         • 3. După primirea mesajului corespunzător, lanțul Cosmos Hub confirmă faptul că OKExChain a înghețat într-adevăr activele corespunzătoare verificând informațiile antetului blocului lanțului OKExChain înainte de a genera un activ cu valoare echivalentă – din nou, 10 OKT-uri, în exemplul nostru.
         • 4. Cele 10 OKT-uri sunt transferate de la OKExChain la Cosmos.
         • Token OKExChain

          OKT este simbolul nativ emis în rețeaua principală a OKExChain. Toate jetoanele conținute în blocul de geneză OKExChain sunt alocate deținătorilor OKB proporțional cu deținerile lor OKB. OKT este purtătorul valorii pentru ecosistemul OKExChain, iar valoarea sa determină perspectivele de dezvoltare ale DEX, DeFi și alte aplicații de pe OKExChain.

          Mecanism de emitere

          OKT adoptă mecanismul de emitere a blocului de geneză + emisiune suplimentară anuală, primul generând un total de 10 milioane de jetoane, iar cel de-al doilea stabilit la raportul 1: 100, iar toate jetoanele suplimentare emise în fiecare an vor fi distribuite în mod egal între toate blocurile, în funcție de la proporțiile corespunzătoare.

          Funcțiile OKT

          Utilizarea resurselor sistemului

          Un program care rulează în rețeaua OKExChain necesită OKExChain pentru a aloca anumite resurse de rețea – cum ar fi calculul, stocarea, lățimea de bandă etc. – în funcție de nevoile sale operaționale..

          Ca atare, OKExChain adoptă modelul Ethereum de taxare în funcție de utilizarea resurselor – adică trebuie să se plătească o taxă de tranzacție corespunzătoare pentru executarea tranzacției relevante. Metoda specifică de stabilire a prețurilor este următoarea: costul executării unei tranzacții = "tavan" (Gaz x Preț gaz), în care prețul gazului este contraprestația pe care operatorul este dispus să o plătească pentru fiecare gaz, care este prețul în OKT.

          Angajament

          Pentru a evita comportamentele rău intenționate, este necesar să se angajeze o anumită cantitate de OKT înainte de a solicita ca un nod să devină validator / nod proxy, să depună o propunere de guvernare în lanț sau să execute o comandă în așteptare..

          Taxa de manevrare

          Utilizatorii care dețin o anumită cantitate de OKT pot emite noi jetoane în rețeaua OKExChain, care pot fi tranzacționate în mod liber pe OpenDEX odată ce cererea și activarea propunerii relevante sunt finalizate prin perechi de tranzacționare a activelor digitale. Fiecare dintre operațiunile relevante – emiterea și activarea simbolurilor, emiterea suplimentară și distrugerea perechilor de tranzacționare a activelor digitale – ar atrage o taxă de manipulare corespunzătoare care trebuie plătită.

          Analiza investițiilor OKExGestionarea datelor despre taxe colectate din rețeaua de testare, care pot fi diferite de cele din rețeaua principală. Sursa imaginii: Analiza investițiilor OKEx

          Securitate la potrivire

          Fiecare bloc are doar o capacitate limitată și, pe măsură ce volumul comenzilor în așteptare pe OpenDEX continuă să crească, numărul de tranzacții care trebuie procesate de bloc într-un singur ciclu poate depăși capacitatea de încărcare a blocului, rezultând sistemul neputând distinge perechile de jetoane de junk de cele cu valori. În acest caz, cum selectează OpenDEX tranzacțiile care urmează să fie procesate de bloc?

          Pentru a rezolva această problemă este introdusă securitatea de potrivire, ceea ce înseamnă că un operator poate depune orice valoare sau 0, OKT ca garanție pentru fiecare pereche de tranzacționare pe care o operează. Sistemul de formare a meciurilor va acorda prioritate tranzacționării perechilor cu valori mobiliare mai mari sau, dacă valorile mobiliare sunt aceleași, selectează tranzacțiile în funcție de ordinea cronologică de prezentare.

          Soluția menționată mai sus, care se bazează pe licitații dinamice de licitare, poate extinde scenariile de utilizare OKT cuantificând totodată puterea operatorilor DEX. Să presupunem că capacitatea de asociere a fiecărui bloc este limitată la 100 de tranzacții, dar 200 de tranzacții sunt generate într-un anumit ciclu de generare a blocurilor – dintre care 100 aparțin perechii de tranzacții A și celelalte 100 perechii de tranzacții B – 100 din acele tranzacții nu pot să fie plasat în acest bloc pentru procesare pe durata acestui ciclu. Într-un astfel de caz, dacă garanția prevăzută pentru A este mai mare decât cea pentru B, sistemul de potrivire va acorda prioritate celor 100 de tranzacții în perechea de tranzacționare A și, dacă valorile mobiliare furnizate pentru ambele perechi de tranzacționare sunt de aceeași sumă, sistemul de meciuri va acorda prioritate primelor 100 de tranzacții clasificate după ordinea cronologică a depunerii lor.

          Vot

          Pentru deținătorii de jetoane, votul este cel mai important mod de a participa la alegerile de validare și la guvernarea în lanț. Deținătorii obțin drepturi de vot prin angajarea jetoanelor lor, 1 OKT corespunzând unui vot care poate fi utilizat într-o alegere cu până la 30 de noduri.

          În timpul procesului de producție în bloc, validatorii sunt aleși prin calcularea ponderii lor de vot – care sunt determinate de votul deținătorilor sau de împuterniciții lor.

          În guvernarea în lanț, deciziile cu privire la propuneri sunt, de asemenea, luate de validatori prin vot.

          Procesul de funcționare OKExChain și rolul său în ecosistem

          Procesul de generare a blocurilor

          OKExChain adoptă algoritmul consens al Tendermint (BFT-DPOS) și există șase pași de bază pentru a crea un bloc:

          1. Deveniți un nod complet.
          2. Înregistrați-vă ca nod candidat.
          3. Votează pentru a alege un validator.
          4. Selectați un nod de generare a blocurilor.
          5. Faceți o propunere.
          6. Generați un bloc nou după ce ați ajuns la consensul Tendermint.

          Procesul de creare a blocurilor OKChainProcesul de creare a blocurilor OKExChain. Sursa imaginii: Analiza investițiilor OKEx

          Înainte de a deveni un producător de blocuri, un deținător de jetoane trebuie să devină mai întâi un nod complet în rețeaua distribuită blockchain prin rularea unui client de nod. Pentru a participa la alegerile validatorului, un nod complet trebuie să se înregistreze ca candidat după ce a angajat un anumit număr de jetoane în acest scop. Nodurile clasate în top 21 la alegeri devin validatori în ciclul următor. După alegeri, sistemul va calcula greutățile de vot corespunzătoare pe baza voturilor obținute de cele 21 de noduri și va selecta nodurile de generare a blocurilor din acestea executând un algoritm aleatoriu cu astfel de greutăți. Aceste noduri selectate vor produce apoi blocuri conform protocolului consens Tendermint.

          Generarea blocurilor bazată pe mecanismul consensului Tendermint necesită două etape ale votului:

          1. Prevot
          2. pre-comitere

          Un producător de blocuri selectat va monitoriza și colecta toate tranzacțiile din întreaga rețea, apoi va asambla un bloc nou (adică blocul de propunere) într-o anumită perioadă de timp și îl va difuza către întreaga rețea.

          După primirea difuzării despre blocul de propuneri, toți validatorii vor citi toate tranzacțiile din bloc și le vor verifica. Dacă nu există nicio problemă, un mesaj de pre-vot va fi transmis tuturor validatorilor. A doua etapă (pre-angajare) va începe dacă voturile care aprobă blocul de propunere reprezintă mai mult de două treimi din toate voturile primite. Dacă voturile pre-angajare care aprobă blocul de propunere reprezintă mai mult de două treimi din toate voturile primite, blocul de propunere va fi scris în blockchain-ul local și noul bloc este creat cu finalitate finală.

          Procesul consensului TendermintProcesul consensului Tendermint. Sursa imaginii: Analiza investițiilor OKEx

          După generarea unui bloc nou, sistemul va intra în următoarea rundă de generare a blocului.

          Dacă un bloc de propuneri curente devine offline, din cauza conexiunii slabe și din alte motive, producătorul de blocuri poate să nu trimită un bloc – caz în care protocolul va alege următorul validator pentru a deveni producătorul de blocuri și va propune un bloc nou în același timp înălțime și reporniți procesul de votare.

          În plus, Tendermint introduce un mecanism de blocare – ceea ce înseamnă că, odată ce un validator pre-angajează un bloc, acesta este "blocat" la acel bloc și trebuie, de asemenea, să voteze în prealabil pentru acel bloc. Numai dacă un bloc nu este trimis cu succes în runda anterioară de pre-propunere și pre-vot, validatorul corespunzător poate fi deblocat din acesta și poate participa la următoarea rundă de pre-angajare pentru un nou bloc. Presupunând că mai puțin de o treime din validatori sunt noduri bizantine, Tendermint garantează că validatorii nu vor trimite niciodată în mod repetat blocuri la aceeași înălțime, ceea ce poate duce la conflicte.

          Schema de vot

          Pentru deținătorii de jetoane, votul este cel mai important mod de a participa la alegerile de validare și la guvernarea în lanț.

          Alegerea validatorului este determinată de voturile deținătorilor de jetoane sau de noduri de împuternicire, iar fiecare alegător poate vota până la 30 de noduri. Toate nodurile care primesc un vot sunt sortate în funcție de greutatea votului de la cel mai mare la cel mai mic, iar primele 21 de noduri vor fi selectate de sistem pentru a deveni validatori. Nodurile rămase vor deveni noduri de așteptare (candidate). Alegerea validatorului este un eveniment periodic, ceea ce înseamnă că o nouă alegere va avea loc la începutul unui nou ciclu.

          Dacă deținătorii de jetoane sau nodurile de proxy nu au participat la votul pentru guvernarea în lanț, validatorii pe care i-au ales pot moșteni direct drepturile de vot și pot vota propunerile relevante – dar deținătorii de jetonuri sau nodurile de proxy au totuși dreptul de a schimba votează după aceea.

          Greutatea votului

          Coeficientul de greutate al votului se calculează împărțind diferența de la ora de începere la timpul de vot la numărul total de secunde în 364 de zile, care va crește odată cu creșterea diferenței menționate..

          Ponderea votului este suma gajului înmulțită cu puterea a X-a de 2 și valoarea "X" este egal cu coeficientul de greutate.

          Putem vedea că coeficientul de pondere a votului crește atunci când garanția depozitului crește, precum și atunci când diferența de la momentul de începere la timpul de vot scade. Într-o anumită măsură, utilizatorii sunt încurajați prin respectiva metodă de calcul să furnizeze depozite mai mari și să continue să participe la vot.

          Coeficientul de greutate și formula Coeficientul de greutate și formula. Sursa imaginii: OKExChain GitHub

          • În formulă, "Greutate" este coeficientul de greutate al votului, care se schimbă cu timpul (adică, cu cât diferența este mai mare de la ora de începere la timpul de vot, cu atât este mai mare coeficientul de greutate).
          • now_timestamp este marca de timp pentru votul curent.
          • start_timestamp este ora de început, care este 946684800 (00:00:00 UTC pe 1 ianuarie 2000).
          • seconds_per_day este numărul de secunde pe zi – adică 60 * 60 * 24.
          • week_per_year este numărul de săptămâni pe an – adică 52.
          • "Acțiuni" este greutatea de vot calculată.
          • Delegated_Tokens este suma de OKT gajată.

          Proxii

          Alegerea validatorului este decisă prin votul deținătorilor OKT, care pot vota direct sau prin împuternicire. Pentru a se înregistra ca mandatar de vot, utilizatorii trebuie să depună un anumit număr de OKT-uri în contul lor de gaj. Dacă un împuternicit alege să se retragă din votul blocat, nu poate retrage jetonul gajat până la expirarea perioadei de închidere de 14 zile.

          În ceea ce privește securitatea fondului, deoarece utilizatorul nu trebuie să predea nicio cheie și contul proxy obține doar drepturile de vot în ceea ce privește jetonul, întreaga delegație este un proces în lanț care nu are niciun efect asupra proprietății reale a simbolul – care rămâne în continuare în adresa personală a utilizatorului. Cu toate acestea, atunci când utilizatorii schimbă numărul de jetoane angajate pentru proxy, toate ponderile lor de vot vor fi, de asemenea, actualizate în consecință.

          Având în vedere faptul că recompensele și pedepsele unui validator vor afecta, de asemenea, orice proxy care l-a votat, proxy-urile ar trebui să utilizeze browsere pe OKLink sau alte blocuri OKExChain pentru a afla despre validatori și pentru a efectua investigații detaliate și verificări înainte de vot. După vot, împuternicitul trebuie, de asemenea, să respecte în permanență funcționarea validatorului pentru a se asigura că acționează corect – cum ar fi asigurarea timpului de funcționare, nu semnarea dublă sau compromiterea și participarea la guvernare. Dacă există vreun semn de avertizare, împuternicitul poate dezlega rapid votul sau poate comuta votul la un alt validator cu efect imediat.

          Cerințe pentru nodurile OKExChain

          OKExChain se bazează pe un set de validatori pentru a menține securitatea rețelei, fiecare dintre acestea fiind un nod complet care participă la consens prin vot prin difuzare. Pentru a deveni validator, nodul trebuie să îndeplinească anumite cerințe propuse de sistem, inclusiv un depozit de securitate în jetoane, precum și să îndeplinească cerințele pentru configurațiile hardware și software.

          Următoarea este o listă a responsabilităților validatorilor:

          • Validatorii trebuie să evite semnăturile duble. Odată ce se găsește o semnătură dublă în rețeaua de testare, o penalizare automată va fi executată imediat.
          • Validatorii trebuie să poată rula continuu versiunea corectă a software-ului. Proponenții trebuie să se asigure că serverele lor sunt întotdeauna online și cheile lor private nu sunt compromise.
          • Validatorii trebuie să-și mențină versiunile de nod actualizate în mod activ pentru a spori securitatea.
          • Validatorii trebuie să urmărească cerințele hardware atunci când sistemul este actualizat și să actualizeze hardware-ul pentru a îndeplini cerințele.
          • Validatorii trebuie să se protejeze împotriva atacurilor DDoS atunci când apar.
          • Validatorii trebuie să participe activ la guvernare. Propunătorii trebuie să voteze fiecare propunere.

          Depozit de securitate

          Pentru a deveni validator, nodul trebuie să fie conectat la rețeaua OKExChain și să aibă un depozit de securitate de 10.000 OKT.

          Cerințe hardware

          Cerințele minime de sistem ale OKExChain sunt:

          • Hardware pentru laptop sau laptop care rulează versiuni recente de MacOS, Windows sau Linux.
          • 500 GB spațiu liber pe disc, accesibil la o viteză minimă de citire / scriere de 100 MB / s.
          • Patru nuclee de procesor și 8 gigaocteți de memorie (RAM).
          • O conexiune la internet în bandă largă cu viteze de încărcare / descărcare de cel puțin 1 megabyte pe secundă.

          După cum puteți vedea, la începutul proiectului, cerințele de configurare a nodului par, în cel mai bun caz, medii – dar, în timp, cerințele hardware vor fi crescute odată cu creșterea utilizării rețelei. În comparație cu alte blockchain-uri, cum ar fi Ethereum sau Bitcoin, rețeaua OKExChain are un randament mult mai mare și, astfel, necesită o lățime de bandă mai mare pentru a menține o comunicare lină între diferite noduri. În plus, pe măsură ce dimensiunea datelor blocului va crește și nodul de generare a blocurilor trebuie să aibă suficientă capacitate de hard disk pentru a stoca date complete de bloc, este, de asemenea, necesitatea extinderii capacității hard diskului unui nod ori de câte ori este necesar.

          Serverele disponibile în prezent sunt împărțite în principal în două tipuri:

          1. Server auto-construit: un server care este achiziționat, asamblat și conectat la o rețea relevantă de unul singur. Acest tip de server implică costuri inițiale relativ ridicate, inclusiv costuri hardware, costuri de site și costuri de operare, precum și cerințe de impact ridicat (sursă de alimentare non-stop și conexiune la rețea). Avantajul unui server auto-construit este că permite ajustări directe la anumite suporturi de servicii.
          2. Server cloud: un server cloud gata, care rulează servicii conexe prin intermediul acestuia după finalizarea configurării parametrilor dinamici corespunzători. Avantajele serverelor cloud includ flexibilitate și costuri reduse. În prezent, majoritatea nodurilor existente utilizează servere cloud – cum ar fi AWS Amazon, serviciile cloud Google, Alibaba Cloud etc. – datorită avantajelor menționate anterior. Tot ce trebuie să faceți după achiziționarea unui serviciu cloud este să îl configurați în conformitate cu tutorialul oficial. Desigur, această metodă de configurare a nodului a fost mult timp criticată în comunitatea de descentralizare, deoarece înseamnă predarea controlului serviciilor de nod ale rețelelor descentralizate către giganții IT centralizați care furnizează serviciile menționate..

          Centrul de date al serverului de validare ar trebui să fie echipat cu surse de alimentare redundante, conectivitate și facilități de rezervă de stocare. În afară de mai multe cutii de rețea redundante pentru conexiune cu fibră optică, operațiuni firewall și comutare, validatorii sunt, de asemenea, așteptați să aibă servere mici cu hard disk-uri redundante și funcții de failover. Hardware-ul relevant poate fi plasat în partea de jos a centrului de date.

          Cerințe software

          Cel mai bine este ca nodurile OKExChain să aibă soluții complete de monitorizare, avertizare și gestionare împotriva atacurilor și întreruperilor, astfel încât acestea să poată menține securitatea și izolarea centrelor lor de date și să evite astfel legarea accidentală sau evenimentele care declanșează pedepse ale sistemului..

          Reguli pentru recompensarea și penalizarea nodurilor

          Recompense și distribuirea recompenselor

          Mecanismul de stimulare economică conceput pentru nodurile de contabilitate este o parte indispensabilă și importantă a oricărui proiect blockchain. Recompensele pentru nodurile contabile BTC (mineri) includ recompense de generare bloc și comisioane de tranzacție. Deoarece OKT-urile generate de blocul de geneză OKExChain sunt distribuite investitorilor OKB într-un raport 1: 1, de unde vin recompensele pentru mineri?

          Astfel de recompense provin în principal din două surse:

          1. Prima sursă este emiterea suplimentară anuală de 1% de către sistem (care va fi distribuită proporțional fiecărui bloc), din care 25% vor fi considerate recompense de generație și distribuite între 21 de validatori în funcție de greutatea lor de vot.
          2. Restul de 75% va fi distribuit tuturor nodurilor candidate în funcție de raportul de vot. Această metodă ajută la evitarea inacțiunii nodurilor de generație, deoarece acestea pot obține în continuare recompense de vot acționând ca noduri candidate după ce nu reușesc să obțină recompense de generație de blocuri.

          O altă sursă este taxa de manipulare, care este alocată doar 21 de validatori, în funcție de greutatea lor de vot. Există două tipuri de taxe de manipulare – și anume, taxa de manipulare a sistemului și taxa de manipulare a afacerii. Prima este taxa de gaz și cea de-a doua include taxele de manipulare suportate de emiterea de perechi de jetoane-valută de către operatori, activarea perechilor de tranzacții de active digitale și emisiuni suplimentare, printre altele.

          OKEX - Sursele și raporturile de distribuție ale veniturilor nodurilorSursele și raporturile de distribuție ale veniturilor nodurilor. Sursa imaginii: Analiza investițiilor OKEx

          Reguli de penalizare

          Securitatea simbolică furnizată de nod poate fi, de asemenea, considerată ca un depozit de securitate pentru activitățile de verificare. Un nod poate pierde calificarea pentru a produce blocuri dacă este inactiv sau are vreo acțiune necorespunzătoare sau rău intenționată în timpul producției de blocuri, indiferent dacă este public sau inadecvat, din cauza atacurilor.

          Regulile specifice de penalizare sunt următoarele:

          1. Neparticiparea la semnătura de verificare a blocului va avea ca rezultat o interdicție timp de 10 minute – adică nodul nu poate participa la generarea blocului în următoarele 10 minute.
          2. Semnarea dublă – adică semnarea a două blocuri de lanțuri diferite la aceeași înălțime – va duce la descalificarea permanentă a nodului pentru producția de blocuri.

          Guvernare în lanț

          Pe lângă crearea de noi blocuri, validatorii trebuie să participe și la guvernarea în lanț.

          Dacă crearea de noi blocuri este pentru a asigura continuitatea blockchain-ului, guvernarea în lanț determină setările parametrilor întregului sistem – care, la rândul său, determină direcția de dezvoltare a întregii rețele..

          Guvernarea în lanț a OKExChain implică în principal patru aspecte:

          • Brainstorming pe un subiect dat.
          • Modificarea parametrilor sistemului.
          • Ștergerea perechilor de tranzacționare în DEX.
          • Sprijinirea actualizărilor de rețea.

          Pentru a preveni propunerile fără sens și rău intenționate, fiecare propunere de guvernanță trebuie să fie însoțită de un depozit de garanție de cel puțin 100 de OKT, iar valoarea depozitului determină ponderea propunerii. Fiecare propunere care îndeplinește cerințele menționate anterior va intra într-o perioadă de vot de două săptămâni. La sfârșitul perioadei de votare, propunerea este adoptată dacă voturile afirmative, cu excepția abținerilor, reprezintă 50% din totalul voturilor și voturile negative, cu excepția abținerilor, reprezintă mai puțin de 33,33% din totalul voturilor.

          Un model al unui flux de lucru de propunere pentru guvernarea în lanț OKExChain

          OKExChain și OpenDEX

          OpenDEX este un schimb deschis, descentralizat, bazat pe ecosistemul OKExChain.

          Înainte de a introduce OpenDEX, trebuie să înțelegem caracteristicile schimburilor centralizate și descentralizate și avantajele și neajunsurile acestora.

          Schimburi centralizate și descentralizate

          Schimburi centralizate

          Tranzacționarea este cea mai importantă funcție a oricărui schimb, iar avantajul unui schimb centralizat este că are o lichiditate bună și face foarte convenabil depunerea și retragerea în moneda legală – dar necesită plasarea de jetoane în custodia sa, ceea ce reprezintă un neajuns evident deoarece presupune un risc imens. Există o veche zicală în lumea blockchain-ului: "Nu cheile tale. Nu monedele tale."

          Puncte de durere pentru schimburi centralizate

          Riscul scurgerii de informații

          Schimburile centralizate impun utilizatorilor să furnizeze informații personale detaliate, care este un proces obositor. Mai mult, aceste informații și datele de tranzacție ale utilizatorilor stocate pe servere sunt controlate de schimburi centralizate. În prezent, utilizatorii nu au cum să știe cum și când sunt utilizate aceste informații și date.

          Există multe probleme cu sistemele actuale de identitate. Datele de identitate ale utilizatorilor sunt împrăștiate pe serverele diferiților furnizori de servicii. În absența unei gestionări unificate, utilizatorii trebuie să furnizeze un nume de utilizator și o parolă de fiecare dată când utilizează un serviciu de site-uri web și sunt obligați să utilizeze nume de utilizator și parole diferite pe diferite site-uri web, deoarece nerespectarea acestora poate duce la riscuri serioase de securitate.

          Riscul de deturnare de fonduri

          Deoarece jetoanele utilizatorilor sunt stocate pe serverele centralelor de schimb, iar activele utilizatorilor sunt gestionate de aceștia, nu există nicio modalitate de a exclude posibilitatea unor astfel de schimburi care să însușească activele utilizatorilor sau să modifice informațiile utilizatorului..

          Riscul de furt

          Toate DEX-urile trebuie să facă față riscurilor de securitate, iar mai mulți bani înseamnă o motivație mai mare pentru hackeri să atace – ceea ce duce la mai multe scheme de atac. Dacă portofelul unui schimb centralizat este spart, toate jetoanele din portofel se vor pierde.

          În ultimii 10 ani, au existat mai mult de 30 de incidente de furturi de fonduri din bursele centralizate, cum ar fi Coincheck și Mt. Gox. Până în prezent, nu au existat îmbunătățiri semnificative pe acest front, deoarece, în fiecare zi, nenumărați hackeri încă lucrează din greu pentru a găsi vulnerabilități în sistemele centralizate.

          Riscul de blocare a rețelei

          Blocările de rețea se referă la situații în care serviciile nu pot fi utilizate din diverse motive, cum ar fi blocarea serverului, dezactivarea, închiderea etc. În timpul perioadelor de nefuncționare a rețelei, utilizatorii nu pot efectua tranzacții normale, ceea ce duce adesea la pierderi de timp și bani pentru utilizatori sau servicii furnizori.

          Perechea de tranzacții trebuie revizuită înainte de a fi publicată

          Toate perechile de tranzacții trebuie revizuite înainte de a fi publicate pe un schimb centralizat. Pentru a tranzacționa diferite jetoane, utilizatorii trebuie adesea să se înregistreze pe mai multe schimburi. Ca urmare, datele de identitate sunt împrăștiate între diferiți furnizori de servicii și sunt necesare conectări repetate pentru utilizarea serviciilor site-ului web. În afară de BTC și ETH, fiecare jeton are de obicei doar una sau două perechi de tranzacționare cu active cu valoare de piață ridicată. Prin urmare, chiar dacă același schimb acceptă cele două jetoane necesare pentru tranzacție, este posibil să nu reușim să găsim o pereche de valute care să corespundă direct tranzacției atunci când tranzacționăm două active digitale cu o valoare de piață mai mică. Drept urmare, procesul de tranzacție va deveni mult mai complicat.

          Schimburi descentralizate

          Fondurile utilizatorilor utilizate pentru tranzacționarea în bursele descentralizate sunt stocate în adresele lor de portofel sau în contractele inteligente, oferindu-le control total asupra acestor fonduri. Când este inițiată o tranzacție, bursa execută un contract inteligent pentru a finaliza tranzacția și se efectuează transferul de active relevante pe lanț.

          Înregistrările tranzacțiilor sunt stocate în lanț, făcându-le deschise și transparente. Cu toate acestea, din cauza limitărilor de scalabilitate ale lanțului public subiacent și ale atributelor tranzacțiilor activelor, mulți oameni preferă în continuare lichiditatea mai mare a schimburilor centralizate decât dorința de a controla cheile private..

          Avantajele schimburilor descentralizate

          Risc mai mic de securitate

          Schimburile descentralizate adoptă un model mai simplu, care implică în principal tranzacții de potrivire. Un schimb descentralizat nu preia custodia activelor utilizatorilor, iar fondurile acestora sunt stocate în adresele lor de portofel sau în contractele inteligente, oferindu-le control total asupra acestor fonduri și excludând orice posibilitate de deturnare. Prin utilizarea regulilor de cod pentru a asigura siguranța fondurilor utilizatorilor, modelul de afaceri al schimburilor descentralizate elimină riscurile atacurilor hackerilor și ale actelor neetice de la furnizorii de servicii..

          Anonimat

          Pentru tranzacționarea pe un DEX este necesară o singură cheie publică. În același timp, unii creatori DEX susțin că nu sunt responsabili pentru modul în care comunitatea folosește software-ul open-source pe care l-au lansat, ceea ce ajută la evitarea problemelor KYC și AML.

          Fără perioade de nefuncționare

          Deoarece DEX este construit pe lanțul public subiacent, care utilizează contabilitatea nodurilor distribuite, eficiența sa generală nu va fi afectată de niciun punct de eșec – ceea ce implică o securitate exponențial mai mare și eliminarea riscului de nefuncționare.

          Puncte de durere pentru schimburi descentralizate

          Riscurile de securitate ale lanțului public

          Schimbul descentralizat este construit pe lanțul public de bază, ceea ce îl face vulnerabil la riscurile de securitate ale lanțului public. Dacă informațiile din lanțul public pot fi modificate, informațiile despre tranzacții ale schimbului descentralizat vor deveni de încredere și nu va exista nicio asigurare de securitate pentru activele utilizatorilor.

          Lichiditate insuficientă

          Lichiditatea este un indicator important pentru toate schimburile. O lichiditate mai mare înseamnă că este mai ușor să efectuați tranzacții la bursă. Multe schimburi descentralizate suferă de pierderi semnificative de tranzacționare – adică diferența dintre prețul în care este plasată o comandă și prețul în care se efectuează ultima tranzacție – cauzată de lichiditatea slabă.

          În prezent, EtherDelta, 0x Project și alte bursele descentralizate binecunoscute de pe piață sunt toate construite pe lanțuri publice precum Ethereum sau EOS, iar condițiile obiective precum bazele de utilizatori mici și profunzimea insuficientă a tranzacțiilor au devenit probleme serioase care le împiedică dezvoltarea..

          OKExChain și OKEx se completează reciproc

          Se poate observa că schimburile centralizate și descentralizate au propriile argumente pro și contra – iar grupurile țintă actuale ale celor două sunt diferite.

          Schimburile sunt în esență locuri pentru finalizarea tranzacțiilor. Marea majoritate a utilizatorilor tind să aleagă schimburi centralizate, deoarece oferă experiențe mai bune utilizatorilor, datorită lichidității mai mari, precum și a depozitelor și retragerilor mai convenabile. În plus, puterea financiară a schimburilor de masă și performanța lor remarcabilă în multiple crize le fac mai de încredere în ochii multor utilizatori.

          Desigur, există încă unele grupuri care apreciază securitatea și anonimatul fondurilor mai mult decât comoditatea tranzacției. Pentru aceste grupuri, schimburile descentralizate sunt în mod clar cea mai bună alegere.

          OKExChain a fost introdus special pentru a satisface nevoile acestor grupuri de nișă, deoarece OKEx poate satisface nevoile majorității utilizatorilor care apreciază comoditatea tranzacțiilor. Pe baza diferitelor forme tehnice, cele două se completează reciproc și realizează împreună o acoperire mai largă a utilizatorilor și o experiență mai bună a utilizatorului, jucându-și avantajele respective.

          OpenDEX

          Ca proiect DeFi al ecosistemului OKExChain, OpenDEX oferă utilizatorilor OKExChain servicii care asigură tranzacționarea activelor digitale sigure și stabile. Rețeaua principală OKExChain formează structura de suport care stă la baza schimbului descentralizat și OpenDEX servește scopului de a facilita lansarea DEX-urilor. La fel cum Ethereum face mai ușoară emiterea de active digitale prin tehnologia smart-contract, OKExChain a furnizat diverse funcții de bază necesare pentru a opera DEX-uri, facilitând crearea unui DEX pentru toată lumea..

          Spre deosebire de DEX-urile tradiționale, OpenDEX transferă complet lanțul motorului de potrivire și carnetului de comenzi – ceea ce îmbunătățește transparența și securitatea informațiilor conexe. Sistemul său de realizare a meciurilor, bazat pe modelul de licitare colectivă, ajută la îmbunătățirea corectitudinii tranzacțiilor prin slăbirea influenței clasamentului tranzacțiilor din bloc asupra rezultatului final al meciurilor. În comparație cu proiectele bazate pe Ethereum, sistemul de potrivire bazat pe licitație colectivă OKExChain poate finaliza operațiuni de potrivire într-o fereastră de timp mai restrânsă.

          Model de carte de comandă în lanț

          OpenDEX adoptă modelul de carte de comenzi în lanț, care este o arhitectură DEX complet bazată pe blockchain, care asigură că fiecare comandă și schimbare de stare vor fi înregistrate ca o tranzacție în rețeaua blockchain. Toate comenzile restante vor fi înregistrate într-o listă colectivă de comenzi pe blockchain și dacă fiecare dintre aceste ordine este executată sau nu depinde de strategia de tranzacție convenită de cumpărător și vânzător la crearea tranzacției. Atunci când se potrivesc active la ordinele de cumpărare și vânzare, tranzacțiile cu active de diferite tipuri pot fi finalizate prin tranzacționare directă prin listări.

          Conform soluției tehnice OpenDEX, toate depozitele, retragerile, plasările comenzilor și decontările sunt finalizate prin contracte inteligente. Procesul de bază este după cum urmează:

          • Producătorul semnează o comandă cu o cheie privată și o trimite în lanț, la care producătorul poate seta o limită pentru câte blocuri poate trece o comandă până când este anulată automat.
          • Ulterior, solicitantul selectează comanda care trebuie completată din carnetul de comenzi și generează o tranzacție corespunzătoare care urmează să fie semnată și apoi trimisă la contractul inteligent din lanț, care apoi execută tranzacția după verificarea informațiilor relevante ale comenzii, cum ar fi semnătura comerciantului și timpul efectiv al comenzii.

          Apelați modelul bazat pe licitație

          Sistemul OpenDEX de realizare a meciurilor adoptă un model de licitație de apeluri. Știm că, într-un sistem blockchain, comenzile nu sunt generate în mod continuu, ci discret, în funcție de intervalele de generare a blocurilor – deci, spre deosebire de majoritatea centralelor de schimb care utilizează algoritmi de licitare continuă pentru selecția comenzilor, DEX efectuează periodic potrivirea comenzilor în funcție de intervale de generare a blocurilor prin licitație colectivă.

          Prin aplicarea modelului de licitație a apelurilor la nivelul fiecărui bloc, se garantează că o pereche de tranzacționare a activelor digitale dintr-un bloc va avea un singur preț de tranzacție și toate comenzile sunt executate în conformitate cu principiul priorității preț-timp – prin urmare, foarte mult slăbirea impactului clasamentului tranzacțiilor din bloc asupra rezultatului final al meciurilor și asigurarea în continuare a corectitudinii tranzacțiilor.

          Avantajele OpenDEX

          Securitatea fondurilor

          Conform modului de custodie, DEX-urile pot fi împărțite aproximativ în două categorii:

          1. DEX custodiale
          2. DEX-uri auto-custodiate

          Un DEX de custodie trebuie să transfere fonduri către contracte controlate de alții. Pentru a reduce riscul de joc greșit, un DEX cu un strat secundar de custodie folosește tehnologii precum multisemnătura sau semnătura pragului pentru a realiza un management descentralizat al cheilor de către mai multe părți.

          Un DEX în al doilea strat auto-custodiat are următoarele caracteristici:

          • Nu se permite transferul de fonduri fără semnătura definită a utilizatorului.
          • Oferirea utilizatorului acces la toate informațiile (prin designul portofelului de experiență de utilizator) la semnarea semnăturii.
          • Permiterea ieșirilor în orice moment.
          • Menținerea integrității mecanismului de funcționare, chiar dacă regulile de actualizare a codului sunt abuzate.

          Având în vedere caracteristicile de mai sus, DEX-urile autocustodabile se pot asigura că fondurile sunt de fapt controlate de utilizatori și că operatorii nu au mijloace de a îngheța sau chiar de a utiliza activele aparținând utilizatorilor. OpenDEX adoptă modelul operațiunii de auto-custodie, ceea ce implică o securitate mai mare pentru fonduri.

          Securitatea lanțului public

          OKExChain folosește algoritmul de consens Tendermint, care asigură că fiecare bloc nou are finalitatea finală.

          "finalitatea probabilității" blocurilor Bitcoin este calculat în funcție de lungimea lanțului, ceea ce înseamnă că tranzacțiile pe lanțuri mai lungi sunt mai puțin susceptibile de a fi modificate. Cu toate acestea, acest algoritm nu poate elimina complet posibilitatea manipulării. "finalitate supremă" se referă la o tranzacție care este considerată finalizată imediat după ce a fost inclusă în bloc și adăugată la blockchain, precum și că, odată ajuns la un acord, blocul corespunzător este definitivat imediat și tranzacțiile în care nu mai pot fi anulate.

          Folosind caracteristicile menționate de Tendermint, OpenDEX poate obține un transfer ridicat al tranzacțiilor și confirmări extrem de rapide evitând în același timp comportamentele rău intenționate – cum ar fi inițierea unei cheltuieli duble – asigurând astfel siguranța fondurilor, precum și furnizarea de servicii de compensare și decontare între lanțuri.

          Număr nelimitat de perechi de tranzacționare

          Pentru a rezolva problema sprijinirii doar a unui număr limitat de perechi de tranzacționare, OpenDEX introduce operatorii DEX cărora li se permite să emită orice pereche de token sau de tranzacții de token din rețea.

          În comparație cu bursele tradiționale descentralizate, care trebuie să stabilească toate perechile de tranzacționare, OpenDEX este un schimb convergent deschis, în care perechile de tranzacționare de token sunt operate de operatorii DEX.

          Pentru a deveni operator DEX în rețeaua OKExChain este necesar să cheltuiți o anumită cantitate de OKT. Procesul specific este următorul:

          • Mai întâi trebuie să plătiți OKT-urile necesare pentru emiterea jetonului și să publicați perechea de tranzacții.
          • După aceea, puteți trimite propunerea de cerere și puteți activa perechea de tranzacții de active digitale.

          După finalizarea acestor pași, tokenul nou emis poate fi tranzacționat în mod liber în rețeaua OKExChain. Operatorii DEX pot emite orice pereche de token și token-trading. Cu toate acestea, din moment ce sistemul nu permite să existe perechi de tranzacționare duplicate, operatorii DEX trebuie adesea să aplice mai repede decât alții pentru a obține dreptul de a opera perechi de tranzacționare populare.

          Suport lichiditate

          Schimburile care rulează în registrele de comenzi au nevoie de factorii de decizie de piață care să furnizeze lichidități prin operațiuni în așteptare a comenzilor. În ceea ce privește tranzacțiile, schimburile tradiționale descentralizate pun prea mult accent pe platforme și acordă mai puțină atenție entității operaționale care oferă lichiditate pentru tranzacții. Luând ca exemplu Alibaba, este platforma care oferă servicii vânzătorilor care oferă de fapt servicii utilizatorilor.

          Introducând rolul unui operator DEX și adăugând mai multe mecanisme de stimulare, OKExChain își propune să rezolve problema insuficienței de lichiditate cu care se confruntă bursele tradiționale descentralizate..

          Deduceri și scutiri de taxe de manipulare

          Utilizatorii trebuie să plătească taxe pe gaz și comisioane de tranzacționare atunci când tranzacționează pe DEX. Taxa de gaz, care este câștigată de validatorul responsabil de contabilitate, trebuie să fie mai mare decât suma minimă permisă, iar nodul va acorda prioritate tranzacțiilor de ambalare cu taxe de gaz mai mari. Taxa de tranzacție merge la operatorul DEX, al cărei raport de tarifare este 1: 1.000 din suma tranzacției.

          Desigur, pentru a atrage mai mulți utilizatori să utilizeze DEX și pentru a promova dezvoltarea ecosistemului, mai multe permisiuni pentru a oferi deduceri și scutiri de taxe de manipulare – cum ar fi taxe de potrivire pentru anumite perechi valutare sau taxe pe gaz pe care operatorii DEX trebuie să le plătească pentru anumite perechi valutare – vor fi acordate în viitor.

          Comparativ cu bursele centralizate de pe piață, OpenDEX predă utilizatorilor controlul fondurilor, eliminând astfel riscurile de securitate a fondurilor cauzate de defectele managementului centralizat. În plus, OpenDEX poate oferi, de asemenea, o mai bună anonimitate, transparență și rezistență la cenzură, menținând în același timp eficiența generală asupra oricărui singur punct de eșec (bazându-se pe lanțul public care utilizează contabilitatea nodurilor distribuite) și permițând utilizatorilor să trimită perechi de tranzacții fără limitări..

          În timp ce există alte DEX-uri pe piață, OpenDEX – care se bazează pe capacitatea de lanț încrucișat al ecosistemului OKExChain – permite utilizatorilor săi să utilizeze oricare două criptomonede disponibile pentru a efectua tranzacții de active între lanțuri prin soluții corespunzătoare de lanțuri transversale. Algoritmul său de consens Tendermint permite blocurilor noi să aibă finalitatea finală, obținând astfel un randament ridicat al tranzacțiilor și confirmări extrem de rapide. Prin introducerea rolului operatorilor DEX și a mecanismelor de stimulare corespunzătoare, OpenDEX depășește și problema insuficienței de lichiditate cu care se confruntă bursele tradiționale descentralizate. În viitor, va oferi utilizatorilor mai multe avantaje, acordând mai multe permisiuni pentru a oferi deduceri și scutiri de taxe de manipulare.

          Se poate observa că OpenDEX, bazat pe ecosistemul OKExChain, depășește câteva puncte majore de durere pentru schimburi centralizate și alte DEX-uri de pe piață.

          Concluzie – Rezumat OKExChain

          OKExChain este un set de lanțuri publice open-source dezvoltate de OKEx pentru aplicații blockchain. Este conceput pentru a stabili o arhitectură DeFi sigură și eficientă care poate fi utilizată pentru a crea un schimb descentralizat care prezintă operațiuni bazate pe comunitate și reguli de tranzacționare transparente și permite utilizatorilor să-și controleze propriile active.

          Echipa a folosit Cosmos SDK și Tendermint pentru a construi OKExChain. Protocolul de comunicare interblocare, împreună cu algoritmul consensului Tendermint cu finalitate instantanee, pot fi utilizate pentru a realiza transmiterea valorii între blocuri. În viitor, vom putea folosi Cosmos pentru a rezolva probleme referitoare la circulația multidirecțională a valorii, adăugând suport pentru lanțuri eterogene încrucișate.

          Ca un schimb descentralizat deschis bazat pe ecosistemul OKExChain, OpenDEX depășește nu numai câteva puncte majore de durere cu care se confruntă tranzacțiile centralizate – cum ar fi riscurile scurgerii de informații, delapidarea fondurilor, furtul și blocarea rețelei, precum și numărul limitat de perechi de tranzacționare – dar și problema lichidității insuficiente cu care se confruntă alte DEX-uri existente prin introducerea operatorilor DEX.

          Autor: Zhang Xiuxiu

          Instructori: Fan Haiyang, Xu Qian, Meng Xiangjian

          Referințe

          1. OKExChain GitHub
          2. Introducere și analiză practică a Tendermint
          3. Raportul de cercetare OKEx: Economie staking, un nou ecosistem minier bazat pe consensul PoS (Limba chineza)
          4. Analiza și ideile tehnologiei Cross-Chain (Limba chineza)
          5. Analiza aprofundată a Tendermint și modul în care se va integra rapid în ecosistemul cosmosului (Limba chineza)

          Urmați OKEx

          Mike Owergreen Administrator
          Sorry! The Author has not filled his profile.
          follow me
          Like this post? Please share to your friends:
          map