IRISnet og OKExChain samarbeider om å utvikle DeFi-applikasjon samt Interchain Ecosystem

Desentralisert økonomi (DeFi) utvikler seg til å bli en av de mest lovende brukssakene til blockchain, og IRISnet er aktivt involvert i å fremme utviklingen av hele økosystemet. Siden i fjor har IRISnet og OKExChain samarbeidet om å utvikle DeFi-applikasjonen blockchain samt interkjeden økosystem.

Cosmos er uten tvil et av de mest innovative tverrkjedeprosjektene. Det har gitt tre svært viktige bidrag til blockchain-industrien: Tendermint, Cosmos SDK og IBC (Inter Blockchain Communication). IBC testes for øyeblikket i Game of Zones (GoZ). Cosmos SDK støtter bygging av høyytelses applikasjonsspesifikke blokkeringer ved bruk av Tendermint som en konsensusmotor. Da støtter IBC disse applikasjonsblokkjedene for å samarbeide og danne internett for blokkeringer.

Siden 2017 begynte IRISnets kjerneutviklingsteam, Bianjie, å delta i Cosmos SDK open source-utvikling. Teamets bidrag til Cosmos-økosystemet har vært holdt høyt respektert av ulike samarbeidspartnere. IRISnet (mainnet IRIS Hub) var den første eksterne applikasjonsblokkjeden som ble utviklet ved hjelp av Cosmos SDK, og den første mainnet lansert i Cosmos økosystem. IRISnet er et internkjernetjenestehub som gir grunnlaget for neste generasjons distribuerte applikasjoner. Tjenesteinfrastrukturen (iService) støtter ikke bare token cross-chain transfer, men også data og komplekse beregninger som kan kalles på tvers av heterogene systemer. I tillegg støtter den også interoperabilitet mellom offentlige kjeder, konsortiekjeder og til og med tradisjonelle systemer.

DeFi er en av de mest etterlengtede brukssakene for blockchain-teknologi. Som et internkjernetjenestehub som støtter komplekse distribuerte applikasjoner, introduserte IRIS Hub mange kjernefunksjoner som kan styrke DeFi i fjor. Mer nylig har denne funksjonaliteten også inkludert en testversjon av Coinswap (on-chain flash exchange) som kan fungere med IBC. Fremover med DeFi økosystemutvikling har IRISnet og OKExChain også forpliktet seg til å engasjere seg i dypere samarbeid for ytterligere å støtte utviklingen av DeFi-applikasjonene i Cosmos økosystem..

Som medvirkende utviklere av Cosmos SDK og IRISnet, er vi veldig glade for å se hvordan Cosmos SDK utviklet OKExChain har lykkes med å gå inn i testnet-scenen, og tror at OpenDEX på OKExChain vil gi ny verdi til det tverrkjedede økosystemet. Vi er beæret over å bli invitert til å bli OKExChain første økosystempartner og ser frem til en enda mer sammenkoblet fremtid muliggjort av IBC-protokollen. Akkurat nå har IRISnet og OKExChain allerede jobbet med følgende områder:

1. IRISnet-teamet ble invitert til å gi teknisk støtte for utviklingen av OKExChain:

OKExChain er også utviklet ved bruk av Cosmos SDK og bruker den bysantinske konsensusmekanismen Tendermint. I 2019 ble IRISnet-kjerneteamet invitert til å gi teknisk opplæring av Cosmos for OKExChain-teamet – inkludert utvikling av blockchain, stresstesting, nodedrift og vedlikehold osv. OKExChain-teamet inviterte også IRISnet-kjerneteamet til å gi teknisk råd når det skulle løses teknisk utfordringer under utviklingsprosessen.

2. OKExChain og IRISnet team samarbeider om Game of Zones

Game of Zones Challenge har som mål å verifisere Cosmos ‘IBC cross-chain-protokoll i stor skala før lansering. Spillet er i tredje etappe nå, og både IRISnet-teamet og OKExChain-teamet jobber sammen. Fra nå av har IRISnet-teamet bidratt til Relays incentivdesign til konkurransen, bidratt til å oppdage flere feil og lansert GoZ nettverksstatus nettleser og cross-chain lommebok Rainbow-GoZ lommebok.

GoZ nettverksstatus nettleser[GoZ nettverksstatus nettleser]

Rainbow-GoZ lommeboken integrerer en kryss-kjedeoverføringsfunksjon med Coinswap (on-chain flash exchange), og fullfører dockingen med OKExChain. Rainbow-GoZ lommeboken er tilgjengelig for nedlasting nå, og brukere kan oppleve kryssoverføring av IRIS Hub og OKExChain i GoZ testnet-miljøet. Gjennom on-chain flash-utveksling kan tokens på OKExChain byttes ut med IRIShubs opprinnelige token, IRIS Token, samt tokens av andre soner som er koblet til IRIShub. Det forventes at når IBC offisielt lanseres, vil disse transaksjonene gjenspeiles i hovednettverksmiljøet.

Ser frem til mer samarbeid mellom økosystemer

1. iService kan tilby databehandling og datatjenester mellom kjeder for DeFi-applikasjoner på OKExChain

IRIS Hub er designet for å være grunnlaget for neste generasjons distribuerte applikasjoner, og iService kan praktisk støtte integrering av off-chain eller interchain ressurser inkludert databehandling og data. iService kan støtte sentralisert system og heterogen blockchain (også inkludert blockchains som ikke er basert på Tendermint) for å utføre interoperabilitet.

Nylig etablerte IRISnet-teamet et partnerskap med Chainlink og åpnet integrasjonskoden til IRIS iService og Chainlink på Github. Gjennom denne integrasjonen kan applikasjoner på andre blokkjeder / eldre systemer enkelt konsumere Oracle-datatjenester. I fremtiden er det mulig for applikasjonene på OKExChain å bruke data- og databehandlingstjenestene som tilbys av IRIS Hub, de andre eksemplene inkluderer personvernberegningstjenester levert av en blockchain som PlatON i IRISnet økosystem, data mining tjenester som kjører off-chain til beregne visse markedsrisikofaktorer osv.

2. Når Rainbow Digital Wallet integreres med OKExChain

Rainbow digital lommebok (www.rainbow.one) er utviklet av kjerneteamet til IRISnet og støtter også delegering og innsats gjennom å velge pålitelige nettverksvalidatorer basert på hemmelig nøkkel- og tokenadministrasjon av tradisjonell kryptert digital lommebok, opprettholder nettverksstabilitet og belønnes tokens for blokkering. Brukere kan også stemme på kjeden gjennom Rainbow, dette resulterer i en mer desentralisert nettverksutviklingsprosess og for de forskjellige brukernes forskjellige behov. Rainbow digital lommebok støtter også gavekortfunksjonalitet med rød konvolutt basert på blockchain. Det er også forbedret sikkerhet for nøkkelbeskyttelse gjennom kald lommebok / klokkelommebok. Rainbow ID basert på HD-lommeboken gjør det enklere for brukere å administrere adresser med flere kjeder samtidig.

I tillegg til mainnet-lommeboken, kommer Rainbow testnet-lommeboken også ofte med nye og innovative funksjoner. Rainbow-IBC i 2019 og Rainbow-GoZ i 2020 er de første til å bringe IBC cross-chain transfer og on-chain flash exchange til det globale Cosmos økosystemet i form av en cross-chain lommebok.

Rainbow digital lommebok støtter for tiden både IRIS Hub og Cosmos Hub. I fremtiden, når OKExChain er integrert i Rainbow, vil brukerne være i stand til enkelt å utføre ovennevnte operasjoner på OKExChain.

3. Når IRISplorer nettleser integrerer OKExChain

IRISplorer-nettleseren (irisplorer.io) er utviklet av IRISnet-kjernen Bianjie-teamet, og støtter for øyeblikket spørring av IRISnets blockchain-status, styring i kjeden og annen informasjon. IRISplorer visualiseres på en klar og detaljert måte, slik at sanntidsdataendringer i kjeden kan kommuniseres visuelt til brukerne.

I fremtiden, når OKExChain er integrert i IRISplorer-nettleseren, kan brukere: se blockchain-statusen til OKExChain i sanntid, bla gjennom blokkeringsdata, transaksjonsdata, verifikasjonsnodeinformasjon, sjekke OKExChains blokkeringshøyde, transaksjonshash, adresseinformasjon, utføre relaterte søk, se relaterte eiendomsrangeringssider og en liste over de 100 beste adressene ved hjelp av OKExChain.

Brukere vil også kunne stille spørsmål ved OKExChain-styringsforslag, stemmestyringsprosesser og andre styringsparametere.

[Visualisering av informasjon om styring i kjeden] [Visualisering av styringsinformasjon på kjeden (ny versjon kommer snart)]

Kilde: IRISnet

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map