Hva er en digital lommebok?

Begrepet “digital lommebok” er mer populært enn noen gang før takket være introduksjonen av blockchain-teknologi. Disse praktiske protokollene eliminerer i stor grad behovet for å bære din tradisjonelle lommebok. I stedet lagrer digitale lommebøker all verdifull informasjon via en app. Digitale lommebøker går også under navnet “e-lommebøker.”

Dagens digitale lommebøker kan tjene en rekke formål. Disse mobilapplikasjonene lar deg laste opp varer som førerkort, gavekort, kredittkort, billetter til underholdningsarrangementer og transportkort. På denne måten forenkler digitale lommebøker dine daglige aktiviteter. Du får ekstra sikkerhet, vel vitende om at du ikke trenger å bære originaldokumentene dine. I tillegg kan du gjenopprette tapte data via sikkerhetskopier. Prøv å gjøre det med en tapt lommebok.

Hvordan fungerer en digital lommebok?

Heldigvis er digitale lommebøker ikke kompliserte. I de fleste tilfeller trenger du bare å laste ned en mobilapp for digital lommebok for å komme i gang. Disse mobile lommebøkene er ideelle for et par grunner. For det første kan de fungere på nesten hvilken som helst smartenhet. Disse enhetene inkluderer smarttelefoner, nettbrett og smartklokker.

For de som er opptatt av å beholde all denne informasjonen på den mobile enheten, er det også CPU-baserte versjoner av digitale lommebøker tilgjengelig. Disse plattformene er ikke like populære som deres mobile kolleger. Imidlertid er de litt sikrere, spesielt fra tap eller tyveri. Kryptovalutaer som Bitcoin, tilbyr CPU digital lommebokalternativer til brukere som et sikrere alternativ til mobilapper.

Hvor kan jeg få en digital lommebok?

I dag er digitale lommebøker mer tilgjengelige enn noen gang før. Du kan finne disse applikasjonene mange steder. Et av de første stedene å finne en pålitelig digital lommebok er fra banken din. Alle større banker tilbyr en eller annen form for digital lommebok for å supplere banktjenestene.

Digital lommebok som godtar kredittkortbetalinger

Digital lommebok som godtar kredittkortbetalinger

I tillegg mangler det heller ikke alternativer for mobil lommebok fra tredjeparter. Bare gå til Google Play eller Apple Store, og du blir møtt med en rekke populære alternativer å velge mellom. Det er viktig at du alltid undersøker leverandører av e-lommebøker før du laster ned produktet. Husk at denne appen vil være vert for mange private og viktige data for deg. Du må være sikker på at du bare følger de pålitelige alternativene.

Når det gjelder kryptovalutaer, er det flere alternativer å vurdere. Vanligvis er lommeboken som tilbys av crypto-utviklerne det beste alternativet. Det vil være det sikreste. Imidlertid gir det deg kanskje ikke all fleksibiliteten du trenger. Heldigvis har tredjepartsutviklere også introdusert en rekke anerkjente multi-crypto-alternativer for deg å vurdere.

Bruke en digital lommebok for dagligdagse kjøp

Å bruke den digitale lommeboken din til å gjøre hverdagskjøp er enkelt. Det første trinnet er å finne en forhandler som godtar digitale lommebokbetalinger. Dette trinnet er enkelt nok. Bare se etter et digitalt lommeboksymbol på selgerens POS. Det er viktig at det vanligvis er to typer digitale lommebok-POS-systemer som brukes i dag – kontaktløse og magnetiske.

Kontaktløse terminaler lar deg utføre transaksjoner via NFC, Bluetooth, WI-FI eller annen form for trådløs overføring. Near Field Communications, eller NFC-teknologi, er en av de raskest voksende typene mobil lommebokteknologi som for tiden er på markedet. Denne teknologien lar deg enkelt sende penger ved å være i nærheten av POS. Til sammenligning krever de fleste andre former for mobil lommeboktransaksjoner at du holder telefonen opptil POS direkte for å fullføre transaksjonene.


Etter at du har funnet en deltakende forhandler, er du klar til å bruke den mobile lommeboken. Bare hold smarttelefonen til POS og vent på en godkjenningsmelding. Når ledeteksten spør, godkjenn transaksjonen og transaksjonen er fullført. Det er så enkelt som det.

Digital lommebok ved minibanker

Digitale lommebøker gjør også minibankbesøk mer behagelige og effektive. På samme måte som et POS trenger du ikke fysisk håndtere andre ting enn telefonen din for å gjennomføre transaksjonen. Bare hold smarttelefonen din i nærheten av minibanken, og vent til ledeteksten vises. Herfra kan du administrere kontoen din og motta kontanter fra minibanken, alt fra sikkerheten til smarttelefonen din. Det er viktig at denne funksjonen fortsetter å bli populær under Coronavirus-pandemien. Nå, mer enn noen gang, er berøringsfrie forbrukeralternativer ideelle.

Fordeler med en digital lommebok

Digitale lommebøker gir noen store fordeler for markedet. For det første gir e-lommebøker brukerne mer sikkerhet. Har du noen gang mistet lommeboken din? Kan du huske at du følte at du skjønte at all din personlige og følsomme informasjon nå svevde gratis rundt i verden? Du kan eliminere den skremmen med en digital lommebok.

Kredittkortinformasjon Lagret på Apple Pay Digital Wallet

Kredittkortinformasjon Lagret på Apple Pay Digital Wallet

Digitale lommebøker inneholder forskjellige sikkerhetsprotokoller for å sikre at bare den rettmessige eieren får tilgang til informasjonen i. Avhengig av lommebokleverandøren din, kan denne sikkerheten medføre passord, fingeravtrykk eller ansiktsskanningsteknologi, 2-faktor autorisasjonsteknikker og kryptering.

Organisasjon

Du får mye organisering med en digital lommebok. All informasjonen din er tilgjengelig på en praktisk måte. Ikke mer å grave gjennom lommeboken eller vesken din for å finne det medlemskortet du knapt noen gang bruker, men nå trenger du så sårt. Ikke flere tapte eller glemte minibanker eller kredittkort.

Lettere

Kanskje en av de viktigste grunnene til å vurdere en digital lommebok er det faktum at disse appene bare er så mye enklere å bruke enn tradisjonelle lommebøker. Bortsett fra at du ikke trenger å ha med deg en stor lommebok, får du også muligheten til uten problemer å foreta betalinger via telefonen. Når du har konfigurert lommeboken med alle betalingsinformasjonene og medlemskortene dine, kan du realisere noen reelle besparelser. Nå har du alltid rabattinformasjonen din tilgjengelig.

Typer av digitale lommebøker

I dag er det alle typer leverandører av digitale lommebøker til din tjeneste. På grunn av den sensitive naturen til informasjonen i lommeboken din, inkludert muligheten til å få tilgang til bankkontoen din, er det imidlertid viktig å holde deg til bare anerkjente merkevarer. Her er de beste valgene for digital lommebok:

Ikke-krypto digitale lommebokalternativer

Når du hører ordet “digital lommebok”, kan du anta at dette begrepet er eksklusivt for blockchain-området. I virkeligheten utviklet digitale lommebøker atskilt fra blockchain-teknologi, men i samme tidsramme. Store finansielle leverandører har alltid vært interessert i måter å forenkle brukertransaksjoner på. Derfor var digitale lommebøker alltid et tema av interesse for utviklere av finansielle tjenester.

I dag har forbrukerne tilgang til flere digitale lommebøker enn noen gang. Nye leverandører fortsetter å gå inn i rommet, alle med sine unike funksjoner og innstillinger. Etter hvert som plassen blir overfylt, er det viktig å anerkjenne pionerene i sektoren:

PayPal One Touch

PayPal OneTouch-plattformen kommer fra et av de eldste store digitale betalingsselskapene i verden – PayPal. Som sådan utnytter denne plattformen nettverket til denne etablerte leverandøren for å gi deg muligheten til å bruke e-lommeboken din nesten hvor som helst. I tillegg effektiviserer plattformen PayPals mest populære tjenester. Du kan sende, motta og be om midler direkte fra lommebokens grensesnitt.

Venmo

Venmo er en av de mest populære appene for digital lommebok i verden. Fra og med 2019 registrerte betalingsappen over 40 millioner aktive brukere. En av de beste delene om Venmo er det faktum at mange bedrifter har omfavnet appen. Denne støtten fra det offentlige og næringslivet skyver adopsjonen av mobilporteføljen til nye høyder.

Venmo ble så populær takket være en rekke årsaker. Det er viktigere at Venmo tilbyr gratis bankoverføringer for brukere. Den gjennomsnittlige bankoverføringstiden kan ta 3 dager med appen, men du kan fremskynde midlene for en ekstra 1%. Spesielt kjøpte PayPal Venmo i 2016 som en del av Braintree-oppkjøpet på 800 millioner dollar.

Samsung Pay

Samsung var et av de første firmaene som anerkjente behovet for flere digitale lommebokalternativer i rommet. Som sådan kom Samsung Pay tilbake på markedet i 2011. I dag er plattformen sterkere enn noensinne. Du kan betale personlig, på appen eller online ved hjelp av grensesnittet. Den eneste ulempen med plattformen er at du må eie en Samsung Smartphone for å bruke den.

Apple Pay

Apply Pay kom som et svar på Samsung Pay. Denne e-lommeboken inneholder alle funksjonene du forventer av et av de mest anerkjente navnene i teknologibransjen. I henhold til selskapets policy er Apply Pay eksklusivt for brukere av iPhone eller Apple Watch. Plattformen lar iPhone-brukere foreta transaksjoner i butikk og online direkte fra enhetene sine.

Apple Pay har ledet an når det gjelder sikkerhet i sektoren. Plattformen har et innebygd ID-verifiseringssystem. Systemet krever at du oppgir en Face-ID eller PIN-kode for å bekrefte transaksjoner.

eWallet

EWallet-appen er en ekstremt allsidig app som er tilgjengelig på Apple-, Android-, Mac- eller Windows-stasjonære datamaskiner. Denne unike plattformen passer ikke til den vanlige funksjonaliteten til en digital lommebok fordi du ikke kan sende eller motta betalinger. Imidlertid kan plattformen lagre all sensitiv økonomisk informasjon på et sikkert sted som du har tilgang til fra hvilken som helst enhet globalt.

I tillegg til muligheten til å beholde kreditt- og debetkortinformasjonen, kan eWallets lagre pass, forsikringskort, lojalitetsprogramkort, bibliotekkort og til og med dine hyppige flykort. All denne funksjonaliteten vil koste deg rundt $ 9,99.

Alternativer for Crypto Digital Wallet

Digitale lommebøker er en kjernekomponent i blockchain-infrastrukturen. De er hovedgrensesnittet for kryptovalutainteraksjoner. Derfor er disse digitale safene ment å holde de private nøklene dine lagret sikkert. I tillegg samhandler de med forskjellige komponenter i blockchain-økosystemet for å lette transaksjoner

Bitcoin.org Digital lommebok

Bitcoin.org Digital lommebok

De fleste store kryptovaluta-prosjekter som Bitcoin, Ethereum og Monero gir en egen lommebok. I de fleste tilfeller er alternativet for utviklerlommebok det sikreste. Du kan sende, motta, overvåke markeder og til og med stake myntene dine for å tjene mer, avhengig av hvilken type kryptovaluta du har.

Tredjeparts digitale lommebøker designet for å støtte kryptovalutaer er det mest populære alternativet. Disse lommebøkene gir brukerne mer interoperabilitet i markedet. For eksempel lommebøker som Jaxx, lar deg lagre flere kryptovalutaer i samme lommebok. Du kan også få tilgang til verdifulle markedsdata, inkludert volum, nyheter og blokkeringsutforskere.

Bekymringer for Digital Wallet

En av de viktigste problemene rundt adopsjon av digital lommebok stammer fra teknologiske begrensninger, ikke fra protokollene, men fra enhetene de kjører på. I utgangspunktet er selv den beste digitale lommeboken i verden ubrukelig hvis telefonbatteriet ditt dør. Du har kanskje håndtert et avvist eller mistet kredittkort tidligere, men forestill deg et som må belaste deg før du kan bruke det. I ekstreme situasjoner kan brukere bli stående uten tilgang til pengene sine.

Det tradisjonelle systemet fungerer fremdeles

En annen stor sperring for digital lommebok adopsjon er det faktum at de fleste fortsatt foretrekker å bruke plast og kontanter. Studier har vist at forbrukerne ikke føler noe reelt behov for å oppgradere betalingssystemene sine for øyeblikket. 3 av 4 forbrukere ser faktisk ikke punkt i oppgraderingen for øyeblikket.

Tillit problemer

Ifølge forskning felt av YouGov, mener 43% av forbrukerne ikke mobile lommebøker er sikre. I tillegg er rundt 38% bekymret for å miste enheten. Mobillommeboken din vil ikke være til stor hjelp hvis du ikke finner telefonen.

Digital Wallets – The Future of Finance

Til tross for disse bekymringene krever den digitale økonomien at digitale lommebøker skal fungere. Du kan forvente å se at disse protokollene fortsetter å være en kritisk komponent i finanssektoren fremover. For nå ser blockchain-revolusjonen ut til å skyve digitale lommebøker i rampelyset igjen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map