Hva er Lightning Network og hvordan fungerer det?

The Lightning Network er en protokoll for andre lag som muliggjør nær øyeblikkelige Bitcoin-transaksjoner med høyt volum. Dette desentraliserte systemet utnytter personlige betalingskanaler utenfor kjeden for å eliminere overbelastning og gi brukerne muligheten til å utføre tillitsfulle betalinger mellom to parter. Mange ser på denne protokollen som Bitcoins beste sjanse til å dempe skalerbarhet når det gjelder å gå videre.

Hvilke problemer prøver Lightning Network å fikse?

The Lightning Network ble utviklet for å dempe problemer med skalerbarhet som fortsetter å plage Bitcoins blockchain. Disse problemene begynte å komme i forkant i 2015. Imidlertid var det først i 2017, i løpet av kryptoutbruddet, at problemer med overbelastning av Bitcoin nådde svimlende nivåer.

Trengsel i nettverket

I et desentralisert nettverk kan overbelastning føre til alvorlige problemer. I Bitcoins tilfelle betydde det at det kunne ta dager før en transaksjon ble fullført. Denne forsinkelsen var et stort problem for brukerne fordi Bitcoin er notorisk ustabilt. Kombinasjonen av nettverksvolatilitet og forsinkede transaksjoner var for mye for brukerne å akseptere.

Bitcoin-transaksjonsgebyrer i 2017-2018

Bitcoin-transaksjonsgebyrer i 2017-2018

Spesielt selgere fant at det ikke var noen måte å akseptere Bitcoin uten å ta enorm risiko. Tenk deg at du selger et produkt til klienten din, og da du mottok betaling, mistet du 20% av verdien. Dette scenariet spilte seg utallige ganger i løpet av denne overbelastningsperioden. I hovedsak mislyktes Bitcoin i sitt første forsøk på å fungere som et daglig kontantsystem for den gjennomsnittlige personen.

Avgifter

Sammen med forsinkelser kom økte nettverksgebyrer. I Bitcoin-nettverket betaler du et gebyr for å lokke gruvearbeidere til å inkludere transaksjonen din i deres godkjenning. I tider med overbelastning på markedet må brukerne heve disse avgiftene for å presse transaksjonene gjennom på en rimelig tid. Dessverre førte dette til transaksjoner som hadde gebyrer over det sendte beløpet. Det førte også til ikke godkjente transaksjoner med lavere avgifter som satt rundt i flere dager før de mottok validering.

Fordeler med Lightning Network

Lightning Network eliminerer alle disse bekymringene via et depotfritt, øyeblikkelig mikropayments-nettverk med høy volum som lever på toppen av Bitcoin blockchain. Denne off-chain-protokollen muliggjør “lynraske” betalinger som bare koster en brøkdel av deres kolleger i kjeden. Her er noen av de største fordelene markedet får fra Lightning Network.

Skalerbarhet

Den største fordelen med Lightning Network er skalerbarheten. Siden nettverket eksisterer på toppen av Bitcoins blockchain, er det ikke bundet av de tekniske restriksjonene som hindrer Bitcoins ytelse. Derfor er Lightning Network enormt utvidbart. For øyeblikket kan plattformen aktivere millioner av transaksjoner per sekund ved å bruke et peer-to-peer-nettverk på Bitcoin-blockchain.

Micropayments

En annen stor fordel med Lightning Network er at det muliggjør mikrobetalinger. Disse små betalingene er ideelle av en rekke årsaker. De er perfekte for daglige transaksjoner forbrukerne er avhengige av. Tenk deg for eksempel å kjøpe en $ .50 pakke tyggegummi med Bitcoin. Hvis du prøvde å kjøpe dette på nettet, vil gebyrene dine være mer enn transaksjonen.

Lightning Labs administrerende direktør Elizabeth Stark

Lightning Labs administrerende direktør Elizabeth Stark

I tråd med samme tankegang muliggjør mikrotransaksjoner et nytt samspill mellom blockchain og vanlige forretningssystemer. Ett område mikrotransaksjoner skinner i er spill. Brukere kan nå tjene ekte Bitcoin for å delta i Lightning Network-spillplattformer. Denne teknologien fortsetter å se interesser med alle fra bilprodusenter til POS-systemer som ønsker å integrere mikrotransaksjonsfunksjoner i nettverkene i fremtiden..

Funksjonalitet

Lightning Network gir også Bitcoin-brukere mer funksjonalitet. På grunn av den andre lagstrukturen kan Lightning Network gi ekstra funksjonalitet til Bitcoin-økosystemet. Brukere kan glede seg over funksjoner som smart kontraktprogrammering og direkte utveksling av mynter via ubåter. Best av alt, utviklere fortsetter å utvide Bitcoins funksjoner via denne protokollen.

Hvordan fungerer Lightning Network

Konseptet bak Lightning Network er enkelt. Nettverket fungerer som et andre lag på Bitcoins blockchain for å håndtere transaksjoner uavhengig uten å måtte registrere hver handling på blockchain hver eneste gang. Nettverket registrerer bare transaksjonene ved avslutning av en betalingskanal.

Betalingskanaler

En betalingskanal er en direkte, toveis betalingsforbindelse mellom to noder i nettverket. Når en betalingskanal er åpnet mellom nettverksnoder, kan ubegrensede betalinger sendes og mottas uten bekymring for overbelastning eller gebyrvandring. Det er bare når kanalen stenger at disse betalingene registreres i blockchain.

Lynknutepunkt

Kjernen i Lightning Network’s funksjonalitet ligger Lightning Nodes. Noder er kritiske fordi de setter opp Lightning-betalingskanaler. Disse kanalene kan deretter brukes av andre brukere til å behandle betalinger på tvers av Lightning Network. For sine problemer mottar nodeoperatører belønninger via transaksjonsgebyrer. Best av alt, nodeoperatører kan velge sine egne krav til transaksjonsgebyr når de setter opp kanalen.

History of Lightning Network

Konseptet med Lightning Network kom først fram i februar 2015. På dette tidspunktet avduket Joseph Poon og Thaddeus Dryja, utviklerne av strategien hvordan konseptet kunne gi Bitcoin lindring uten å endre kjerneprotokollene i nettverket. Konseptet ble møtt med stor interesse, og innen januar 2016 hadde forskerne publisert en hvitt papir for Lightning Network. Nettverket har vært under utvikling siden den gang.

Lightning Network Whitepaper

Lightning Network Whitepaper

I mars 2018 lanserte Lightning Labs, et av de viktigste utviklingsteamene bak Lightning Network, offisielt en betaversjon. Denne lanseringen ble fulgt kort tid etter av ACINQ og Elements Projects. ACINQ fortsatte med å lansere den første Lighting Network light client mobile lommeboken. Elements Projects tok en helt annen tilnærming, i stedet for å fokusere på å skape bedriftens sidekjeder for å fungere innenfor LN-økosystemet.

Lynfakkel

I januar 2019 startet Lightning Network-samfunnet et initiativ for å demonstrere systemets micropayment-muligheter. The Lightning Torch var en digital betaling som ble overført globalt fra bruker til bruker, og hver bruker la til ytterligere 00.000 satoshier før den sendes. Fakkelen begynte med lang tid Bitcoinist, Hodlnaut, og gikk deretter over fra kryptostjerne til kryptostjerne.

Den symbolske gesten så stor popularitet ettersom flere store navn deltok. Twitter CEO Jack Dorsey, Lightning Labs CEO Elizabeth Stark, og Binance Administrerende direktør Changpeng Zhao var bare noen få av de bemerkelsesverdige fakkelholderne. På slutten av kampanjen ble den endelige betalingen av lynlampen sendt 13. april 2019, som en donasjon på 4.290.000 satoshier til en ideell organisasjon som heter Bitcoin Venezuela. Denne gruppen er med på å fremme Bitcoin-bruk i Latin-Amerika.

Casa Lightning Node

Det var rundt denne tiden at maskinvarealternativer begynte å dukke opp i markedet som Casa Node. Casa Node er en frittstående maskinvarenode for Lightning Network som forenkler hele installasjonsprosessen. Målet bak prosjektet var å eliminere tekniske barrierer og la noen tjene belønninger ved å drive en LN-node. I dag er prosjektet på sin andre versjon av Casa Node. Spesielt er denne versjonen på restordre på grunn av etterspørselen etter produktet.

Lyn Gaming

Det var rundt denne tiden at Lightning Network-baserte spill begynte å ta av. Plattformer som Lysnatt la brukerne tjene ekte Bitcoin for sine handlinger. I førstepersonsskytteren, Lightnite, setter brukerne Bitcoin for å spille, og vinneren tar kryptoen av sine drepte fiender. Denne tittelen er en av bare mange tilgjengelige på Lighting Network spillplattformer som Satoshis-spill.

Lightnight

Lightnight FPS

Hvordan bruke Lightning Network

I dag er det mye enklere å bruke Lighting Network enn tidligere. Det er en rekke Lightning Network-kompatible lommebøker som lar deg enkelt administrere og konvertere Bitcoin til Lightning Bitcoin og tilbake igjen. Lommebøker som Zap, Electrum, LND Thin Wallet, Shango, Spark og éclair tilbyr alle disse tjenestene.

Best av alt, disse lommebøkene eliminerer de tekniske hindringene knyttet til å åpne en betalingskanal direkte og finansiere den. Brukere kan sømløst foreta Lightning Network-betalinger ved hjelp av disse mobile lommebokalternativene uten å ha behov for å investere mye tid i å forstå protokollen..

Start Lightning Node

For de av dere som ønsker å delta i Lightning Network på en mer direkte måte, anbefales det å bli en nodeoperatør. Denne prosessen er enkel, men varierer litt avhengig av hvilken versjon av Lightning Network du bruker. For alle versjoner må du først nedlasting klienten og opprette en Bitcoin-adresse for nodeens lommebok. Deretter må du finansiere lommeboken din. Disse midlene vil være hvordan du finansierer kanalen din. Det er viktig at disse midlene også representerer det maksimale transaksjonsbeløpet som er tillatt gjennom kanalen din.

Nå som du er lastet, kan du koble til hvilken som helst Lightning-node du velger å opprette en kanal. Nå kan brukere velge kanalen din basert på tekniske og økonomiske spesifikasjoner. Hver gang noen sender transaksjoner gjennom kanalen din, mottar du transaksjonsgebyret ditt.

The Lightning Network – En av de mest lovende utviklingene i sektoren

Etter over to år med Beta-testing fortsetter Lightning Network å se tilleggsfunksjoner. I dag blir dette pulserende desentraliserte økosystemet av mange sett på som Bitcoins beste håp om å oppfylle sin skjebne som et elektronisk kontantsystem. Av disse grunner har Lightning Network en kritisk posisjon i bransjen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map