Rebloc – Fremtiden for desentraliserte eiendomsdata

Hvert kryptovaluta-prosjekt som tar sikte på å utnytte fordelene med blockchain-teknologi, har en ting til felles – de tar sikte på å løse et problem i den virkelige verden. I tilfellet ReBloc, gjennom fenomenet desentralisering, er vårt underliggende mål å revolusjonere datadeling innen eiendomsbransjen. I hovedsak vil vi oppnå dette for å legge til rette for en plattform for interessenter i eiendom som både kan bidra og dele data gjennom en tokenisert-basert incentiviseringsmodell. Vi kommer til det snart – men først, la oss ta et øyeblikk av å se på problemet bransjen står overfor.

Problemene som gjelder eiendomsdata

Som en global multi-billion dollar industrien, eiendomsinteressenter stoler sterkt på data. Dette kan være i form av verdivurderinger av eiendommer i et bestemt distrikt, antall tomme boliger i et bestemt nabolag, prosentandelen av huseiere som misligholder pantelånet eller gjennomsnittlig landkostnad på by-for-by basis. Disse dataene støtter deretter relevante interessenter i beslutningsprosessen deres. Imidlertid er det viktigste problemet disse interessentene står overfor, at troverdige data er ekstremt vanskelig å få tak i.

For øyeblikket, hvis en enhet har behov for et bestemt datasett, er det vanligvis tre veier de kan prøve å ta. For det første er det en liten sjanse for at dataene kan være tilgjengelige i det offentlige området. Hovedproblemene med offentlige data er at de ofte er svært upålitelige. Det er ingen garantier på plass for å sikre at dataene er nøyaktige og i de fleste tilfeller ingen insentiver på plass for å motivere disse offentlige plattformene til å holde dem oppdatert. Et slikt eksempel på dette er verdsettelsesplattformen på nettet Zillow.

I et nøtteskall gir Zillow en plattform for millioner av amerikanske baserte eiendommer, slik at brukerne kan se deres estimerte verdsettelse. Imidlertid er disse dataene basert på en algoritmisk beregning som mange hevder er svært unøyaktig. Faktisk, ifølge en fersk Washington Post publisering, er Zillow-estimater noen ganger så uklare, at de ofte er 20-30% for lave eller høye – deretter misvisende brukere.

Som et resultat, selv om dataene er gratis, mener noen at de ikke gir noen virkelig verdi, da estimatene ofte er feil.

Det andre alternativet som er tilgjengelig for søkere av eiendomsdata, er gjennom en betalt / abonnementsleverandør. Selv om disse datasettene til tider kan gi verdi, er det store problemet at det ikke er åpenhet om metoden som ble brukt for å innhente dataene. Med andre ord, hvordan vet kjøperen at dataene er troverdige?

Endelig, og sannsynligvis det viktigste, er dataene som ledere i bransjen har. Dette er organisasjonene som faktisk opererer i bransjen og kan omfatte eiendomsmeglere, banker, landmåler, pantelånere, byggefirmaer og arkitekter. Årsaken til dette er at disse interessentene har innhentet data fra en primær kilde, særlig fordi de fokuserer på deres daglige drift..

Det største problemet her er at bransjeledere ofte samler inn dataene de har fordi det ikke er noen motivasjon for å dele dem, verken i det offentlige rom eller med sine kolleger for eiendomsmegling.

Alt i alt er de ovennevnte faktorene som fører til utilgjengelighet av oppdaterte, nøyaktige og troverdige data utelukkende basert på manglende evne til å verifisere troverdigheten til datadeleren, samt mangel på insentivisering til å dele den. Slik planlegger ReBloc å tilby en løsning.

https://cdn-images-1.medium.com/max/800/1*xVjOFWTSShdAXU6TCbJMjQ.png

Hvordan vil ReBlock skape et økologisk system for datodeling?

Rebloc mener at løsningen på de tidligere diskuterte problemene er å skape en desentralisert plattform som har kapasitet til å komme både datasøkeren og dataleverandøren til gode. For det formål installerte teamet en incentiviseringsmodell for å belønne de som deler dataene de har. Ettersom dette vil bli lettere gjennom blockchain-protokollen, sikrer dens uforanderlige egenskaper at dataene er svært sikre.

Når dataene er lagret, vil de være tilgjengelige for datasøkere å kjøpe. Ettersom ReBloc driver et tokenisert økosystem, vil kjøpere betale for dataene ved hjelp av et innfødt ReBloc-token. Før søkeren mottar dataene de ba om, vil den underliggende blockchain-mekanismen imidlertid først forsøke å oppnå enighet om nøyaktigheten til dataene. Hvis konsensus oppnås, mottar leverandøren tokenet og deretter datasøkeren mottar dataene de betalte for. Tvert imot, hvis blockchain-protokollen ikke når konsensus om nøyaktigheten av de oppgitte dataene, vil ikke kjøperen bli belastet. Videre vil enheten som var ansvarlig for å dele de unøyaktige dataene motta en liten straff, med sikte på å stimulere dem til å beholde plattformens integritet.

For å illustrere hvor mye appetitt vi tror at eiendomsinteressenter vil ha for en slik modell, har ReBloc allerede fått stor interesse fra en rekke bemerkelsesverdige bransjeledere, inkludert men ikke begrenset til Bank of Montreal, The Real Estate Board of New York , The Toronto Real Estate Board, MLS Long Island og Canaccord Genuity. Teamet håper å innlemme så mange eiendomsinteressenter som mulig, med det endelige målet å skape verdens mest populære plattform for sømløse, nøyaktige og svært troverdige eiendomsdata..

 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map