Halvering av belønninger kan redusere gruvedriften, men begrenset innvirkning på bassenger

Oversikt

Prisene på bitcoin har stått godt over 9500 nivåer ettersom markedene er mindre enn 100 dager unna den etterlengtede halveringsbegivenheten for bitcoin-belønning. Mens handelsmenn kunne ha forventet en positiv prisbane når halveringen nærmer seg, kunne gruvearbeidere finne seg i en helt annen historie, da halvering kunne redusere fortjenesten og utløse en formøkning i hashfrekvensen. En fersk studie fra OKEx viser imidlertid at effekten av belønningshalvering til gruvebassenger kanskje ikke er så alvorlig som før.

Positivt momentum

Halvering av Bitcoin-belønning kommer utvilsomt til å være den mest sette hendelsen i kryptorommet i år. Den positive følelsen rundt halvering har reflektert over de siste prisbevegelsene til den ledende kryptoen. Bitcoin har fått omtrent 30% i januar, noe som gjør det til en av de beste resultatklassene over hele verden. Den bullish følelsen ble overført til begynnelsen av februar. Bare de første seks dagene i februar har bitcoin lagt til ytterligere 5% av verdien, og tilsynelatende på rett vei til 10000-nivåene.

Figur 1: Bitcoin på sporet til USD 10000 nivåer (Kilde: OKEx; Tradingview)

Historieleksjoner: Halvering styrket BTC bullish sak

Det er ingen krystallkule som forteller markedene hva som vil skje etter den kommende bitcoinhalvingen; de to forrige bitcoin-halvingene kunne imidlertid gi oss en anelse om hva som kunne skje etter at hendelsen skjedde.

Den første halveringen av bitcoin-belønningen skjedde 28. november 2012, med et bakteppe av et dypt bearish marked. Da halveringen begynte å prise inn, har BTC steget fra mindre enn USD5 til mer enn USD10 de seks månedene før den første halveringen. Prisen gikk til og med lenger til rundt USD 200 i seks måneder etter at halveringen skjedde.

Markedene har også sett lignende oksekjøringer i løpet av den andre bitcoinhalvingen i 2016. BTC-prisene steg drastisk fra USD400 til over USD640 de seks månedene før andre halvering, og prisene har nådd USD1075 de neste seks månedene, noe som representerer en økning på 66%.

Mens markedene forble ukjente om hvordan bitcoin vil prestere etter den kommende halveringen i mai, men den positive følelsen i bitcoin og det bredere kryptovalutamarkedet har blitt stadig tydeligere. Dette bullish momentumet kan ytterligere stivne ettersom markedet sannsynligvis vil gi høyere forventninger til halveringen når det nærmer seg nærmere.

Hvorfor har halvering av rufsete fjær?

Den kommende halveringen kan være bullish på prisene på bitcoin; imidlertid kan gruvearbeidere ha et helt annet perspektiv.

I en nylig AMA-økt med Alina Yao, innrømmet forretningsdirektør og leder for OKEx Pool at “halvering kan øke risikoen for lavere lønnsomhet for gruvedrift og økning av hashrate samtidig.” Imidlertid la Yao også til at halveringens innvirkning på gruvebassenger kan være begrenset på grunn av den raske forbedringen innen sektoren.

Gruvedrift har vært en meget konkurransedyktig industri. For å holde seg i spillet har bassengoperatører forbedret infrastrukturen og teknologien, styrket effektiviteten mot sjokk på markedet. Videre viser data at halvering ikke kan føre til en formøkning i hashhastighet.

Bitcoins hash-hastighet har blitt opprettholdt på 27,6T i omtrent 80 dager under den første halveringshendelsen i november 2012. Antallet brøt ikke over 30T før i midten av februar 2013. Gruvearbeidere har også vært vitne til et lignende stabilt mønster under den andre bitcoinhalvingen. Derfor er det ikke sikkert at halvering er den viktigste driveren for økningen av hashfrekvensen selv i halveringsperioden.

Konklusjon

Vi har gjennomgått hvordan den positive følelsen utspiller seg når markedene nærmer seg halveringshendelsen, og gruvebassenger kan vise motstandsdyktighet på det tidspunktet gruvebelønning blir halvert. Prismomentet som ble bygget rundt halveringen, kunne forbli intakt, i det minste for det langsiktige perspektivet. På toppen av det kan globale usikkerheter, som det pågående koronavirusutbruddet og andre geopolitiske spenninger, øke risikoen for appetitt globalt, og det kan være en annen driver for den ledende kryptovalutaen..

SLUTT

Om OKEx

Verdens største og mest varierte kryptovalutamarked, OKEx, er der globale kryptohandlere, gruvearbeidere og institusjonelle investorer kommer til å administrere kryptoaktiva, forbedre investeringsmuligheter og sikre risiko. Vi tilbyr spot- og derivathandel, inkludert futures, evigvarende bytte og opsjoner, av store kryptovalutaer, og tilbyr investorer stor fleksibilitet i utformingen av strategiene for å maksimere gevinster og redusere risiko.

Mediekontakt:

Vivien Choi

E-post: [e-postbeskyttet]

@vivienchoi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map