Definiția „investitor acreditat” modificată de Securities and Exchange Commission (SEC)

De-a lungul anului 2020, Comisia SUA pentru valori mobiliare și valori mobiliare (SEC) a avut mâinile pline. Nu numai că organismul de reglementare a preluat diverse companii pentru acțiuni din trecut, dar și-a depus efortul de a stimula piețele de investiții. Aceste eforturi au fost evidențiate prin diferite propuneri de modificare a regulilor și definițiilor existente.

La opt luni de la lansarea unei propuneri de modificare și extindere a definiției unui „investitor acreditat”, Comisia pentru valori mobiliare și a adoptat oficial aceste modificări.

Noul „investitor acreditat”

Fosta definiție a unui investitor acreditat era un mesaj că ai nevoie de bani pentru a câștiga bani; pentru persoane fizice, valoarea lor netă trebuia să depășească 1 milion USD și / sau venitul anual de peste 200.000 USD. Odată cu noile modificări aduse investitorilor acreditați, SEC a decis să pună un accent sporit pe „sofisticarea financiară” ca factor care determină eligibilitatea dvs. de a investi ca investitor acreditat, pe lângă faptul că cerințele anterioare sunt încă aplicabile. Președintele SEC, Jay Clayton, a remarcat, „pentru prima dată, persoanelor fizice li se va permite să participe pe piețele noastre de capital private nu numai pe baza veniturilor sau a valorii lor nete, ci și pe baza unor măsuri clare și stabilite de sofisticare financiară”.

Pentru ca cineva să își demonstreze „sofisticarea financiară”, SEC va analiza diverse lucruri – fiecare dintre acestea trebuie să fie suficient dovedit de către investitor.

  • Cunoștințe profesionale
  • Experienţă
  • Certificări

Concentrându-se pe aceste trăsături ale investitorilor, și nu doar pe valoarea netă, un număr semnificativ de investitori, excluși anterior, se vor potrivi noii definiții.

Pe lângă extinderea definiției cu privire la investitorii individuali, SEC a decis, de asemenea, să includă diverse entități noi în sfera sa de aplicare. Următoarele sunt pur și simplu câteva dintre aceste noi amendamente furnizat de SEC,

  • adăugați o nouă categorie pentru orice entitate, inclusiv triburi indiene, organisme guvernamentale, fonduri și entități organizate în conformitate cu legile țărilor străine, care dețin „investiții”, astfel cum sunt definite în regula 2a51-1 (b) conform Legii societăților de investiții, în exces de 5 milioane de dolari și care nu a fost format în scopul specific de a investi în valorile mobiliare oferite;
  • adăugați „birouri de familie” cu active de cel puțin 5 milioane USD sub gestionare și „clienții de familie” ai acestora, după cum fiecare termen este definit în Legea consilierilor în investiții; și
  • adăugați termenul „echivalent soț” la definiția investitorului acreditat, astfel încât echivalenții soțului să-și poată pune la punct finanțele în scopul calificării ca investitori acreditați.

În timp ce aceste schimbări sunt foarte binevenite și vor face investițiile mai incluzive pentru unii oameni, mulți americani vor fi în continuare incapabili să investească dacă nu îndeplinesc cerințele monetare, de experiență sau educaționale. Obstacolele semnificative pentru investiții sunt în parte ceea ce a condus la creșterea pieței criptografice; barierele mai mici de intrare au permis oamenilor care nu ar îndeplini definiția investitorului acreditat (chiar și noua definiție) să investească în startup-uri care altfel nu le-ar fi fost niciodată accesibile. Din păcate, deoarece SEC refuză să reglementeze spațiul criptografic, acești investitori continuă să investească în startup-uri criptografice riscante, deoarece aceasta este una dintre puținele opțiuni de investiții disponibile pentru start-up-uri..

Propuneri anterioare

Modificările aduse „investitorului acreditat” sunt doar o abordare pe care SEC o adoptă pentru a-și moderniza abordarea față de piețele de capital.

Înainte ca COVID-19 să devină pandemia care schimbă viața, SEC a văzut meritele finanțării participative. Nu este un secret faptul că finanțarea participativă în capitaluri proprii crește rapid în popularitate, diverse companii observând creșteri semnificative în ceea ce privește participarea investitorilor, întrucât lumea află o cale de urmat post-pandemie. Ca atare, SEC a luat decizia de a modifica regulile privind scutirile de prospect, sperând să acorde acces mai ușor la capital pentru tinerii nou-înființați..

In acest propunere, restricțiile asupra platformelor de finanțare participativă ar fi relaxate, în primul rând prin ridicarea limitelor monetare ale evenimentelor de generare de capital finanțate prin participare. Când a fost prezentată pentru prima dată de SEC, am analizat mai îndeaproape ce au însemnat aceste schimbări și dacă entuziasmul era justificat.

Securities and Exchange Commission

SEC este un organism de reglementare din Statele Unite. Cu sarcina de a încuraja piețe echitabile și transparente, SEC este responsabilă pentru crearea și aplicarea reglementărilor privind activele considerate titluri de valoare.


În alte știri

Deși relația dintre SEC și lumea blockchain-ului poate fi uneori tensionată, există o cifră notabilă în rândurile sale, care se știe că acceptă tehnologia – comisarul Hester Peirce.

Nu numai că am avut norocul că am avut ocazia să-l intervievăm pe comisarul Peirce în trecut, dar am prezentat recent știri despre realegerea ei pentru un al doilea mandat la SEC. Cu această realegere, sperăm și ne așteptăm să vedem mai multe progrese în ceea ce privește tratamentul eforturilor bazate pe blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map