FCA a interzis instrumentele derivate bazate pe criptare și notele tranzacționate la schimb în Marea Britanie.

Autoritatea de conduită financiară (FCA) are acum eliberată un verdict mult așteptat cu privire la starea produselor financiare bazate pe cripto din Marea Britanie.

Începând cu 6 ianuarie 2021, instrumentelor financiare derivate bazate pe criptă și bancnotelor tranzacționate (ETN) vor fi interzise oferirea investitorilor de retail din Marea Britanie.

Derivate bazate pe cripto și ETN-uri

Un instrument derivat este un produs financiar care își „derivă” valoarea dintr-un alt activ – cum ar fi criptomonedele. Cel mai frecvent exemplu în acest sens este popularitatea în creștere a futures-ului Bitcoin.

În timp ce activul suport nu poate fi un titlu, instrumentele derivate sunt privite și reglementate ca valori mobiliare. Ca atare, acest lucru îi aduce sub controlul organismelor de reglementare, cum ar fi Autoritatea de Conduită Financiară (FCA).

Un ETN, pe de altă parte, este un titlu de creanță negarantat emis de o bancă. Aceste instrumente financiare sunt construite pentru a oferi investitorilor expunerea la anumite active prin urmărirea „indicilor de referință”.

De ce sunt interzise?

Nu există un singur motiv în spatele deciziei FCA de a interzice astfel de produse. FCA susține că investitorii nu au capacitatea de a „evalua în mod fiabil valoarea și riscurile derivatelor și de a face schimb de note tranzacționate care fac referire la anumite cripto-active”. Acesta oferă următoarele exemple cu privire la motivul pentru care consideră că este cazul.

  • Natura activelor subiacente, care nu au valoare inerentă și diferă astfel de alte active care au utilizări fizice, promit fluxuri de numerar viitoare sau sunt acceptate legal ca bani
  • Prezența abuzului de piață și a infracțiunilor financiare (inclusiv furturile cibernetice de pe platformele de cripto-active) pe piețele de cripto-active
  • Volatilitate extremă a prețurilor cripto-activelor
  • Înțelegerea inadecvată a cripto-activelor de către consumatorii cu amănuntul și lipsa unei nevoi clare de investiții pentru produsele de investiții care le referă.

Fără valoare inerentă

Dacă interzicerea criptomonedelor derivă ca fiind dură, atunci poziția FCA în ceea ce privește valoarea intrinsecă a criptocasurilor este la fel; „… credem că activele criptografice nereglementate nu au nicio valoare inerentă. Ele diferă de alte active care au utilizări fizice, promit fluxuri de numerar viitoare sau sunt acceptate legal ca bani. ”

Popular schimb de criptomonede, Kraken, a lansat recent un raport despre valoarea intrinsecă a Bitcoin. Am aruncat o privire asupra acestui raport și am evidențiat câteva aspecte cheie cu privire la motivul pentru care Bitcoin oferă într-adevăr o valoare puternică, deși unică.

Este un ecou??

Interesant este că o mare parte din raționalitatea din spatele acestei decizii a FCA amintește de sentimentul împărtășit de Securities and Exchange Commission.

Lupta pentru un ETF bazat pe Bitcoin se desfășoară de ani de zile în Statele Unite acum, SEC închizând fiecare încercare. La fel ca și FCA, raționamentul din spatele fiecărei negări constă de obicei în următoarele puncte.

  • Imaturitatea pieței
  • Volatilitate
  • Metode de evaluare insuficiente
  • Riscul de custodie

Deși SEC a închis în mod constant un ETF, autoritățile de reglementare din Statele Unite par să aibă o poziție mai deschisă la minte, în ceea ce privește aprobarea anumitor cripto-derivate. Acest lucru a fost evidențiat prin diferite oferte de contracte futures Bitcoin și Ethereum. Astfel de produse pot fi găsite prin diverse companii, cum ar fi,

Mulling-l peste

Trebuie remarcat faptul că nu a fost o decizie pripită a FCA. Procesul care a condus la această concluzie a avut loc pe parcursul unui an, în timp ce autoritatea de reglementare a analizat riscurile și beneficiile.

Propunerea inițială pentru această interdicție a fost prezentată în iulie 2019. În acel moment, FCA a deschis propunerea către o perioadă de comentarii din partea publicului, care a dus la sute de trimiteri. În mod clar, nu au existat suficiente argumente convingătoare pentru a influența decizia inițială a FCA.

Exod?

În timp ce această decizie a fost luată sub pretenția de a proteja investitorii, au existat deja un strigăt de către mulți, denunțând decizia.

Don Guo, CEO al Grupul Broctagon FinTech, a vorbit despre decizie și despre ce înseamnă pentru viitorii investitori din Marea Britanie. El declară,

„FCA a dat o lovitură semnificativă libertății investitorilor din Marea Britanie. Prin interzicerea tranzacționării derivatelor criptografice, ne putem aștepta ca spațiul de tranzacționare din Marea Britanie să se mute în altă parte. Cererea pentru aceste valori mobiliare continuă să crească, volumele derivatelor criptografice atingând noi maxime în această vară. Este o oportunitate pierdută pentru Marea Britanie … Credem cu siguranță că ar trebui să existe măsuri pentru protejarea consumatorilor, dar această mișcare nu ține cont de cererea crescândă a consumatorilor de retail de a participa la spațiul criptomonedelor. “

Autoritatea de conduită financiară (FCA)

FCA este un organism de reglementare a serviciilor financiare cu sediul în Regatul Unit. De la înființarea sa în 2013, FCA a lucrat la dezvoltarea și aplicarea reglementărilor, care să asigure piețe de capital echitabile și transparente.

Director executiv, Nikhil Rathi, în prezent supraveghează operațiunile la FCA.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map