Kommisjonær Hester Peirce tildelt 2. periode ved SEC

Fra nå til 2025 kan blockchain-verdenen se frem til minst ett vennlig ansikt som bor i Securities and Exchange Commission. Tidligere denne uken var kommisjonær Hester Peirce det vellykket stemt inn i en påfølgende periode ved reguleringsorganet.

Senatgodkjenning

Avstemningen, som fant sted 6. august 2020, ble fullført av det amerikanske senatet. Selv om intet resultat noen gang er garantert, hadde denne avgjørelsen vært forventet i flere måneder nå, da den første nominasjonen ble fremsatt seks måneder før, den 6. februar.

En historie om dissens

Selv om det er en rekke årsaker til at blockchain- og kryptovaluta-samfunnet har blitt forelsket i kommissær Peirce – og tjente henne moniker av ‘Crypto Mom’ – er det mest åpenbare hennes tidligere uttalelser om dissens.

En uttalelse om uenighet refererer ganske enkelt til uttrykk for en tro, i motsetning til andres, og deres handlinger. I løpet av de siste årene har kommissær Peirce uttrykt dissens ved flere anledninger.

Winklevoss Bitcoin Trust, 2018

Den første uttalelsen om dissens, utstedt av kommisjonær Peirce, dreide seg om nektelsen av et Bitcoin-basert børshandlet fond (ETF) -applikasjon i 2018. Mens hovedmandatet til SEC er å beskytte investorer, følte kommisjonær Peirce at deres handlinger gjorde akkurat det motsatte . Hun oppgitt, “… Jeg er bekymret for at kommisjonens tilnærming undergraver investorbeskyttelsen ved å utelukke større institusjonalisering av bitcoinmarkedet. Mer institusjonell deltakelse vil forbedre mange av kommisjonens bekymringer for bitcoinmarkedet som ligger til grunn for godkjenningsordren.

Børshandlede fond (ETF), 2020

Tidlig i 2020 gjentok kommisjonær Peirce sin motstridende holdning til kryptovalutaer og ETF-produkter. I tiden mellom hennes første uttalelse om Winklevoss-fondet i 2018 og nå, hadde SEC gått videre med å nekte forskjellige applikasjoner – i hovedsak doblet ned på deres holdning. Hun oppgitt, “… Jeg advarte om at kommisjonens nøl med å omfavne nye produkter og teknologier hindrer innovasjon i dette landet og truer med å drive gründere, og mulighetene de skaper, til andre jurisdiksjoner. Kommisjonens handlinger på dette området de siste atten månedene bekrefter disse bekymringene. I mellomtiden fortsetter investorens interesse for å få eksponering for bitcoin å vokse. ”

Telegram, 2020

Dette eksemplet er det siste av de tre. Kommisjonær Peirce, som fant sted i juli 2020, under en tale på Blockchain Week Singapore, berørte hvorfor hun trodde SECs handlinger mot Telegram var feil. Selv om hennes holdning ikke ble avslørt i en offisiell uttalelse om dissens, var det likevel klart. Hun oppgitt, “Telegram valgte å avslutte sin juridiske kamp ved å gjøre opp med oss. Jeg støttet ikke forliket fordi jeg ikke støttet den underliggende handlingen. Jeg støtter ikke meldingen om at distribusjon av tokens iboende innebærer en verdipapirtransaksjon. ”

Store planer

Selv om det kan være lett å være uenig med jevnaldrende, har kommissær Peirce sørget for at hun har gitt mer enn bare kritikk. Mest bemerkelsesverdig er kommissær Peirces ‘Safe Harbor Proposal’. I Safe Harbor-forslaget ville selskaper ha nytte av “en treårig avdragsperiode der de kunne legge til rette for deltakelse i og utvikling av et funksjonelt eller desentralisert nettverk, unntatt fra registreringsbestemmelsene i føderale verdipapirlover, så lenge vilkårene er møtt.” Dette er en interessant og viktig tilnærming; tiden har vist at mens mange blockchain-baserte eiendeler kan begynne livet som verdipapir, kan de senere forvandles til en annen klasse av eiendeler. Et slikt eksempel er det veldig populære, Ethereum.


Ethereum, som hadde en ICO tidlig i livssyklusen, har siden blitt en funksjonell desentralisert plattform og token. Denne enkle overgangen, som alltid var planlagt, tillot Ethereum å transformere seg fra å være en sikkerhet til bare et symbol.

Ved å implementere et forslag som dette, vil innovative og velmenende selskaper ha mer spillerom til å produsere neste generasjons produkter, uten frykt for følgevirkninger fra SEC (forutsatt at selskapene oppfyller alle vilkårene). Kommissær Peirces Safe Harbor-forslag kan leses i detalj her.

Nytt lederskap?

Til tross for at SEC beholder et kjent ansikt hos kommissær Peirce, kan reguleringsorganet snart se ganske annerledes ut.

Selv om samtalen har dødd ut for øyeblikket, blir nåværende SEC-styreleder Jay Clayton svevet som kandidat for en stilling som den amerikanske advokaten for Sør-New York. Hvis denne avgangen skulle skje, ville kommissær Peirce uten tvil være en spennende potensiell erstatning for stillingen som styreleder.

Et slikt grep vil uten tvil være ledsaget av forskjellige tilnærminger til blockchain- og kryptomarkeder, ettersom kommisjonær Peirce har gjort det klart at hun mener markedene er her i det lange løp. Tiden vil vise om kommissær Peirce finner seg i å fylle disse skoene.

Sikkerhet-og utveklsingskommisjonen

Securities and Exchange Commission (SEC) er et amerikansk basert reguleringsorgan som har til oppgave å sikre rettferdige og gjennomsiktige markeder. Dette gjøres gjennom opprettelse, og håndheving, av forskjellige lover rundt bruken av verdipapirer.

Styreleder, Jay Clayton, overvåker for tiden operasjonene i SEC.

I andre nyheter

Tidlig i 2020 var vi så heldige å ha fullført et eksklusivt intervju med kommissær Peirce, selv. I denne diskusjonen lærte vi mer om hennes tilnærminger til krypto og blockchain, så vel som SEC. For de som er interessert i å lære mer om kommissær Peirce, finner du dette intervjuet i sin helhet HER.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map