UKJT ser på digitale eiendeler som eiendom i henhold til gjeldende regelverk

Digitale eiendeler som eiendom

I en nylig utgitt, grundig rapport er det blitt avslørt av UK Jurisdiction TaskForce (UKJT), at digitale eiendeler er tilfredsstillende dekket av eksisterende verdipapirlover. Mer spesifikt blir digitale eiendeler vanligvis sett på som eiendom.

Dette er en viktig beslutning, siden den gir bransjedeltakere en sårt tiltrengt juridisk klarhet angående digitale eiendeler, fremover. Med mange som stiller høye forventninger til den voksende digitale verdipapirsektoren, er et klart statlig perspektiv en velsignelse for struktureringen av fremtidige bestrebelser.

Viktige punkter

Mens dokumentet går i mye større detalj, var arbeidsstyrken i stand til å oppsummere beslutningene sine i noen korte punkter. Følgende er et utdrag fra dokumentet som viser deres konklusjoner.

‘Om engelsk lov vil behandle et bestemt kryptoasset som eiendom, til slutt avhenger av eiendelens natur, reglene i systemet det eksisterer i, og formålet med spørsmålet. Men:

(a) kryptoassets har alle tegn på eiendom;

(b) de nye eller særegne egenskapene til noen kryptoasseter – immateriell, kryptografisk autentisering, bruk av en distribuert transaksjonsbok, desentralisering, regel ved konsensus – ikke diskvalifiserer dem fra å være eiendom; 22 Juridisk erklæring om kryptoassets og smarte kontrakter

(c) kryptoassets er heller ikke diskvalifisert fra å være eiendom som ren informasjon, eller fordi de kanskje ikke kan klassifiseres som ting i besittelse eller ting i aksjon;

(d) kryptoassets skal derfor i prinsippet behandles som eiendom;

(e) men en privat nøkkel skal ikke i seg selv behandles som eiendom fordi det er informasjon. ‘

 

* For de som er interessert i å lese hele kunngjøringen, klikk HER.*

En forskjellig tilnærming

Prosessen, som kulminerte i beslutningen om å behandle digitale eiendeler som eiendom, tok omtrent seks måneder. I løpet av denne tiden antyder representanter fra regjeringen (d?) At arbeidsstyrken valgte en annen tilnærming enn de fleste.

Sir Geoffrey Vos, kansler for High Court of England, indikerte at tilnærmingen som ble tatt var å se etter en måte å regulere digitale eiendeler innenfor rammen av det nåværende systemet. Dette er i motsetning til andre nasjoner som har sett for å skape nye regler for en begynnende aktivaklasse, i det han sammenligner med å ‘jobbe bakover’.

UK Jurisdiction TaskForce (UKJT)

Storbritannia er avhengig av flere ‘taskforces’ som strever for å legge til rette for digitalisering av juridiske tjenester. UK Jurisdiction TaskForce (UKJT), er en av disse gruppene.

I rapporten er det antydet at UKJT består av åtte personer fra forskjellige regjeringsnivåer i Storbritannia. Medlemmene er som følger.

  • Sir Geoffrey Vos, kansler for High Court of England
  • Sir Nicholas Green, formann for lovkommisjon i England og Wales
  • Mary Kyle, City of London Corporation
  • Christopher Woolard, Financial Conduct Authority
  • Lawrenece Akka QC, Twenty Essex
  • Richard Hay, Linklaters LLP
  • Peter Hunn, Accord Project
  • Sir Antony Zacaroli, høyesterettsdommer

Kommentar

Å være lokalisert i Storbritannia, blir Smartlands direkte påvirket av beslutningen om UKJT som er diskutert her i dag. Nå ut til securities.io, Smartlands CMO, Yaroslava Tkalich, måtte følge for å si om kunngjøringen.

“Som den aller første britiske baserte plattformen som spesialiserer seg i å tokenisere realøkonomiske eiendeler på Stellar blockchain, har Smartlands betydelig grunnlag for problemet; med presisering av et dommerpanel og juridiske spesialister blir vår nesten to år lange startstart til en stor strategisk fordel i årene som kommer. ”

Snakker med Arnoldas

Mens Ilia Obraztsov nå er administrerende direktør i Smartlands, var vi så heldige å ha intervjuet Arnoldas Nauseda de siste månedene, mens han hadde denne stillingen. Arnoldas har siden gått over i styrelederrollen, da dette vil gi større fokus på strategisk utvidelse.

Intervju-serien – Arnoldas Nauseda

I andre nyheter

Som nevnt ovenfor, er det ulike tilnærminger som nasjoner over hele verden tar mot digitale eiendeler. Følgende artikler tar en dypere titt på to, spesielt med hensyn til deres holdninger – Malta og USA.

Førstehånds oversikt over digital lovgivning på Malta

Flere stater har begynt å gi reguleringsklarhet i 2019

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map