Evolusjon i kapitalmarkeder – tankeledere

Fra de tradisjonell privat egenkapital eller gjeld til mindre konvensjonell crowdfunding. De mest nylig tokenisering metode er de neste steg i de utvikling av de hovedstad markeder.

Ofte ga ICO-tokenutstedere offentlige løfter om fremtidig økning av verdien av tokenet deres. Slike påstander anses å være å fremme verdipapirer, ifølge regulatorer. Det var i tillegg tilfeller der ICOs ignorert sine forpliktelser om veikart. Omtrent samtidig som noen dårlige ICO-epler falt, og regulatorisk kontroll økte, ble STO eller sikkerhetstoken som ga ideer, som den naturlige fortsettelsen av ICO-industrien..

Faktisk gir STOs mer lovlig mening, men mye mindre detaljhandel. Tidene for å skaffe hundrevis av millioner til en hvitbordside er definitivt borte. Men det er påstanden fra forfatteren av denne artikkelen – det betyr ikke at alle ICO-er er døde. Det kan fremdeles være tilfeller av verktøy representert av et smart kontrakttegn.

Imidlertid, hvis det ikke er noe verktøy eller tjenester som tilbys, er det sannsynlig en fremtidig fortjeneste eller direkte utøvelse av selskapets rettigheter. Med andre ord – en sikkerhet.

Et verdipapir er en juridisk definert finansiell eiendel som kan handles eller byttes. En juridisk definisjon varierer imidlertid etter jurisdiksjon. Hovedkategoriene er egenkapital eller gjeld, eller derivater derav. Verdipapirer tilbys av en utsteder. Det primære tilbudet av et verdipapir i dag kan gjøres enten gjennom crowdfunding, rettet emisjon eller fullstendig offentlig prospekt. Avhengig av beløp og jurisdiksjon, vil begge alternativene utgjøre en utstedelse av et verdipapir.

En tokenisert sikkerhet tilbyr en kombinasjon av fordeler med både ICO-praksis og eksisterende verdipapirlover. På den ene siden overholder en STO loven til punkt og prikke. Og på den annen side tilbyr en STO et lignende løfte om en umiddelbar (eller forsinket i tilfelle lovpålagte låseperioder) likviditet.

Det er ingen “børser for verdipapirtoken” hittil (april 2019). Men det er ganske mange tiltak som ønsker å få autorisasjon fra myndighetene til å kjøre en verdipapirutveksling for den modifiserte verdipapirklassen – sikkerhetstokener. Potensiell måte å utveksle sikkerhetstokener vil være OTC-skrivebord levert av eiendomsoverføringsagenter som Fintelum. Se mer nedenfor.

Hovedforskjellen som skiller sikkerhetstokener fra ikke-token verdipapirer, er det faktiske blockchain-aspektet. Nå i stedet, eller rettere sagt i tillegg til regulatoriske krav, for eksempel registrering av sertifikater, aksjer, obligasjoner og obligasjoner – utstedes en smart kontrakt som representerer de registrerte rettighetene og forpliktelsene til det utstedte verdipapiret, mens innehaverpapirer kan bli mest effektivt tokenisert.

Investorer eller deltakere i en STO er vanligvis kryptovaluta-brukere, men ikke nødvendigvis. STO-praksis vil fortsette banen som ICO-industrien har skåret i å sette brukssaker for kryptovaluta generelt. STO-tilbudet er ikke så demokratisk enn ICO pleide å være. Sikkerhetstoken tilbud er mye mindre friksjonsfritt enn det pleide å være med verktøy tokens.

I dag vil den potensielle kjøperen av en STO måtte overvinne belastende KYC / AML-prosesseringsprosess for å være i samsvar med salget av et verdipapir. Og prøv ofte å gi det umulige – akkreditert, sofistikert eller profesjonell investorstatus. Og avhengig av jurisdiksjon og prosjekttilbudet, kan smertenivået variere. Dette er grunnen til at en STO-utsteder skal ha et attraktivt forslag på bordet for å kunne tiltrekke seg investorer.

Sikkerhet token eller tokenisert verdipapirer?

Som en oppmerksomhet om viktigheten, ikke å forveksle de to konseptene, godt lagt ut av Noelle Acheson i hennes stykke [mfn]https://www.coindesk.com/security-tokens-vs-tokenized-securities-its-more-than-semantics[/ mfn]. Sikkerhetstokener er gjenstand for vår nåværende artikkel. Mens tokeniserte verdipapirer er en symbolsk representasjon av en allerede eksisterende sikkerhet. For eksempel kan en Apple-aksje tokeniseres og handles på en egen børs enn den opprinnelige aksjen handles (f.eks .: APPL-ticker, handlet på New York Stock Exchange). Selv om det er tvilsomt, men det ser ut til å være forsøk på å notere tokens som angivelig representerer en Apple-aksje.

Dette er del 4 av en 5-delt serie.

Klikk her for del 1,


Klikk her for del 2,

Klikk her for del 3

Klikk her for å lese del 5

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map