Gjenoppfinne formuesforvaltning: Hvordan teknologien formes slik vi styrer investeringer

Tradisjonelt har formueforvaltning vært en menneskelig basert profesjonell tjeneste som gir økonomisk rådgivning og investeringsrådgivning til kunder i kategorien høyverdi og ultraverdi. Siden formuesforvaltningsindustri blir lukrativ på grunn av det ene faste gebyret som blir belastet kundene; til tross for implementering av nyskapende teknologi, er investeringsråd i stor grad fremdeles tilgjengelig for velstående og stengt for andre. Imidlertid blir eiendeler som er tilgjengelige for de velstående, mer tilgjengelige for ikke-velstående klienter.

Formuehåndtering møter teknologi 

Hele finansnæringen har blitt rystet av den teknologiske revolusjonen, som igjen har formet verden. Formuesforvaltning i 2020 er ikke noe unntak fra denne trenden. Fintech har gjenoppfunnet landskapet med investeringsforvaltning ved å innlemme Big Data, kunstig intelligens og maskinlæring for å optimalisere porteføljer, redusere risiko og evaluere investeringsmuligheter..

Fintech-selskaper har blitt tilpasningsdyktige og oppmerksomme på behovene til den nye generasjonen investorer. Millennials krever i det hele tatt enkel, presis og fleksibel tilgang til informasjon om alle aspekter av deres liv. Det er funnet at velstående årtusener blir stadig mer komfortable med å bruke teknologi til å administrere pengene sine. Mobilapper, Robo-rådgivere og AI-verktøy gir større grad av kontroll enn tradisjonelle økonomistyringsmetoder.

Teknologi i aksjon: Administrere investeringer med intelligens 

Fremveksten av fintech har revolusjonert, forbedret og automatisert levering av finansielle tjenester. Global investeringer i finansiell teknologi bedrifter har overgått 100 milliarder dollar det siste tiåret.

Gjenoppfinne formuesforvaltning: Hvordan teknologien formes slik vi styrer investeringer

Roborådgivere 

Spredningen av kunstig intelligens har transformert måten økonomiske rådgivere samhandler med sine klienter på. Bransjen har for lengst forventet forstyrrelse av finansiell rådgivermodell. 80- og 90-tallet ga vei for online handel, og det 21. århundre bringer oss Robo-rådgivere – dvs. den datamaskingenererte investeringsplattformen som gir utvidede, algoritmedrevne økonomiske planleggingstjenester med lite menneskelig innspill. Globale eiendeler under forvaltning av Robo-investorer per 2020 var nesten $ 1.1 billioner – og forventes å vokse med en årlig hastighet på 25,6% (Statista).

Vanligvis samler en Robo-rådgiver økonomiske data fra enkeltpersoner gjennom en eller annen form for undersøkelse og bruker informasjonen til å tilby råd og automatisk investere klientmidler. Det beste av disse automatiserte tjenestene tilbyr enkle kontooppsett, målplanlegging, porteføljestyring, sikkerhetsfunksjoner og selvfølgelig lave avgifter.

Rettighetsadministrasjonsapper 

Apper for mobil porteføljeadministrasjon kan gi informasjon og nødvendige verktøy for å administrere investeringene dine fra arbeidsplassen til ISA og personlig kapital. Mange apper kan synkroniseres med eksisterende kontoer – helt gratis.

ARQ, bruker for eksempel AI til å koble investeringer og generere data for å gi brukerne handlingsbar innsikt i hvordan porteføljene deres fungerer. De er dedikert til åpenhet ved å gi poeng på hva som faktisk anses å være en god årlig ytelse, og om gebyrene brukerne betaler er for høye. Upartisk analyse viser en rekke beregninger for å vise verdien av investeringer i forhold til andre.

Gjenoppfinne formuesforvaltning: Hvordan teknologien formes slik vi styrer investeringer


Wealthsimple, grunnlagt i 2017, tilbyr en utvetydig tretrinns investeringsstrategi avhengig av brukerens ‘risikoprofil’ – konservativ, balansert eller vekst. Forutsetningen bak Rikdom enkel er å investere pengene dine over hele aksjemarkedet; i motsetning til aksjeselskapets aksjer, å indusere en langsiktig praktisk investeringsstrategi.

Å konfigurere Wealthsimple-kontoen din i appen er enkel. Fyll ut skjemaet, velg risiko og legg til beløpet du vil investere. Algoritmen behandler dataene dine, og du får en portefølje og et personlig dashbord som illustrerer hvordan aksjene presterer i sanntid.

For den mer visuelle investoren, Personlig kapital er en app som lar deg spore budsjett og investeringer ved å vise grafer etter aktivaklasse eller investeringskonto – noe som gjør dem enkle å lese, spore og administrere porteføljen din. Grensesnittet er utrolig intuitivt og bildene reaktive på bærbar datamaskin, nettbrett, stasjonær og mobil.

Gjenoppfinne formuesforvaltning: Hvordan teknologien formes slik vi styrer investeringer

Mens det er mer å si om budsjetteringsfunksjonene til andre apper, fungerer Personal Capital primært som en finansaggregat – samle alle kontoene dine på en plattform. Verktøyet starter med å bestemme risikotoleranse, mål og tidsramme og genererer en portefølje ved å investere i flere aktivaklasser for diversifisering. Det skal sies at de høye avgiftene på 0,89% motregnes av Personal Capitals nær-menneskelig investeringsadministrasjonstjeneste.

Velstandsforvaltningsfirmaer omfavner teknologi 

Formuesforvaltningsselskapene som aktivt omfavner verktøy for finansiell teknologi – mens de opprettholder sine menneskelige innspill i å hjelpe investorer med å navigere i den stadig mer komplekse finansielle infrastrukturen – har vist seg å være mer sannsynlig.

45% av formueforvalterne sa at finansiell informasjon fra teknologi og dataanalyse ved hjelp av AI hjelper dem med å avgrense rådene de gir til klienter (PwC). 36% var enige om at kundene deres kunne se investeringene sine tydelig med AI.

B2B-plattform Cred, omfavner AI for å endre måten finansinstitusjoner anskaffer og engasjerer kunder i investeringsrådgivning. Det Barclay-baserte selskapet hjelper finansinstitusjoner med å øke konverteringsfrekvenser, engasjement og forvaltning av eiendeler. Formuesforvaltningsfirmaer som bruker Creds dataplattform, hjelper dem med å bruke klientdataene sine til å bygge relasjoner og tilby de riktige økonomiske produktene til rett tid – noe som øker effektiviteten for firmaet og individuelle kunder..

AdviceRobo er en programvare utviklet for å hjelpe formueforvaltere ved å tilby prediktive risikotjenester ved hjelp av AI for å generere atferdsdata.

Gjenoppfinne formuesforvaltning: Hvordan teknologien formes slik vi styrer investeringer

De hjelper finansinstitusjoner ved å tilby psykografiske kredittpoeng som måler økonomiske holdninger, motivasjoner og atferd hos mennesker gjennom online-intervjuer. Detaljerte rapporter gir formuesforvaltere dypere innblikk i kundens økonomiske helse – slik at de kan optimalisere kundens porteføljer.

Akkumuleringen av Big Data betyr at poolen av klientinformasjon som er tilgjengelig for formuesforvaltere, stadig øker – det betyr at det alltid er rom for å optimalisere råd.

Morgan Stanley Online gjør det mulig å få tilgang til klientkontoer via CRM som sømløst kan mates inn i flere økonomiske planleggingsprogramvare – som kan sees av både rådgivere og klienter.

Teknologi har ønsket velkommen evalueringen av ‘hva-om’ -scenarier. Personer med høy nettoverdi kan enkelt bruke Morgan Stanley Online for å se den direkte effekten av eller gjennomførbarheten av utgifter – uten konsultasjon. En brukers forbruks- og investeringsbeslutninger er knyttet til rådgiveren – som blir varslet når en klient gjør en forespørsel.

8 av 10 ledere i formuesforvaltning har sett på teknologi som en viktig faktor for å få markedsandeler (Deloitte). Fremtiden for investeringsforvaltning er i stor grad avhengig av utvikling av teknologi. Innovasjoner innen fintech har frigjort rådgivere fra verdslige oppgaver, slik at de kan bruke mer tid på å gi spesifikk innsikt basert på individuelle kunder.

Teknologi har tydeligvis en rolle å spille i kommunikasjonsprosessene mellom klienter og rådgivere, måten investorer administrerer og sporer porteføljene på, samt måten data blir både samlet inn og brukt. Alt dette fortsetter å forme måten vi forvalter investeringer på.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map