Investiția în Litecoin (LTC) – Tot ce trebuie să știți

Ar fi imposibil să te aventurezi în spațiul criptografic mult timp fără să traversezi în cele din urmă una dintre cele mai vechi și mai reputate monede existente – Litecoin (LTC). Litecoin este un open-ѕоurсe рееr-tо-рееr sistem de numerar digital similar cu Bitcoin. Important, Litecoin a fost dezvoltat pentru a îmbunătăți unele dintre neajunsurile primei criptomonede de succes din lume, Bitcoin. În această măsură, Litecoin a fost, de asemenea, etichetat „argint” în aurul Bitcoin de către mulți din sector.

Ce este Litecoin (LTC)?

Litecoin a fost una dintre primele criptomonede care a intrat pe piață. În consecință, rămâne una dintre cele mai mari monede din sector, bazată pe capitalizarea pieței. Această monedă extrem de populară se găsește în aproape fiecare schimb de cripte. De asemenea, este una dintre cele mai acceptate criptomonede din lume. Puteți utiliza Litecoin pentru achiziționarea de bunuri, servicii sau chiar investiții în alte proiecte cripto pe măsură ce apar.

La fel ca majoritatea criptomonedelor, Litecoin utilizează tehnologia blockchain pentru a rămâne descentralizată. Monedele descentralizate diferă de monedele tradiționale fiat în multe feluri. În primul rând, nu sunt eliberate de la o autoritate centrală, cum ar fi un guvern. În schimb, Litecoinele sunt produse printr-un рrоtосоl сrурtоgrарhіс. Oficial, Litecoin’s sunt lansate sub licența MIT / X11.

Cum funcționează Litecoin (LTC)?

Litecoin funcționează într-un mod foarte similar cu Bitcoin. De fapt, acest sistem de plată online a fost inspirat direct de Satoshi Nakamoto și de lansarea protocolului Bitcoin. Mulți oameni sunt surprinși să afle că Litecoin a fost una dintre primele furci Bitcoin de pe piață. Ca atare, această criptomonedă este, din punct de vedere tehnic, aproape individuală, deși are unele diferențe cruciale.

Litecoin prin intermediul Litecoin.org

Litecoin prin intermediul Litecoin.org

Dezvoltatorul LTC, Charlie Lee și-a început proiectul Litecoin împrumutând codul de bază de la Bitcoin. Apoi a făcut câteva modificări importante la protocol. Una dintre principalele actualizări pe care le-a introdus a fost reducerea timpului de aprobare a blocului de la 10 minute până la 2,5 minute. La fel ca în cazul Bitcoin, aceste blocuri conțin următorul lot de tranzacții care așteaptă aprobarea.

Reducerea timpului de blocare

Reducerea timpului de blocare a oferit Litecoin mai multă scalabilitate decât predecesorii săi. În special, LTC este acum de 4 ori mai rapid decât Bitcoin în ceea ce privește tranzacțiile pe secundă (tps). Lee a ajustat, de asemenea, modelul taxei de tranzacție în cadrul LTC pentru a-l face mai atrăgător pentru mase. Mai exact, structura taxelor Litecoin este de 1/50 de mărimea Bitcoin.

Această structură a taxelor este una dintre atracțiile principale către platformă. În mod uimitor, costă doar 1/1000 dintr-un LTC pentru a procesa o tranzacție. Nici această taxă minusculă nu se modifică în funcție de mărimea tranzacției dvs. Plătiți aceeași sumă indiferent de mărimea acesteia. Această strategie oferă un upgrade imens actualilor lideri de piață. De exemplu, PayPal percepe o taxă de 3% pentru fiecare tranzacție efectuată în rețeaua lor.

Aprovizionare totală LTC

Una dintre atracțiile principale către Litecoin și criptomonedele, în general, este oferta lor finită. Spre deosebire de moneda fiat, pe care guvernele o pot imprima după bunul plac, Litecoinele sunt produse numai la intervale stabilite după aprobarea unui bloc de tranzacții către rețea. În total, vor fi produse doar 84 de milioane de litecoini. Interesant este că această sumă a fost rezultatul unor calcule simple din partea dezvoltatorilor.


Practic, dezvoltatorii au decis că, din moment ce Litecoin procesează tranzacții la viteza de 4x de Bitcoin, ar fi înțelept să furnizați rețelei cu 4x jetoanele. În mod critic, această cantitate fixă ​​de monede înseamnă, de asemenea, că inflația nu va afecta valoarea totală a monedei pe măsură ce timpul progresează. Cu cât trece mai mult timp, cu atât ar trebui să dețină fiecare Litecoin. Începând de astăzi, există deja peste 65.177.458 litecoini pe piață.

Mulți comercianți consideră Litecoin ca o opțiune mai durabilă pe piață. Opiniile lor nu sunt lipsite de motiv. În primul rând, LTC experimentează adesea mai puțină volatilitate decât fratele său mai mare Bitcoin. De asemenea, echipa de dezvoltare din spatele acestui proiect este puțin mai avantajoasă decât echipa de dezvoltare a Bitcoin. Mai exact, dezvoltatorii LTC și-au dovedit dorința de a rămâne tehnologic înaintea concurenței de nenumărate ori. Platforma a fost prima care a adăugat actualizarea Martorilor segregați.

În plus, Litecoin a început procesarea tranzacțiilor Lightning Network cu luni înainte de BTC. În mai 2017, LTC a adoptat protocolul Martorilor segregați cu luni înainte ca Bitcoin să poată face acest lucru. În același an, echipa de dezvoltare din spatele proiectului a efectuat și prima sa tranzacție Lightning Network de la Zürich, Germania la San Francisco.

Istoria Litecoinului (LTC)

Creșterea epică a faimoasei Litecoin începe în octombrie 2011 odată cu publicarea cărții albe a proiectului de multă vreme Bitcoinist, Charlie Lee. În special, Lee a fost un fost angajat al Google care a urmărit Bitcoin încă de la începuturile sale. La acea vreme, Lee a recunoscut valoarea Bitcoin, dar a observat că există unele domenii care, dacă ar fi îmbunătățite, ar putea ajuta la propulsarea adoptării pe scară largă a blockchain-ului în rândul maselor. Îmbunătățirile lui Lee s-au concentrat pe reducerea timpilor de tranzacție, a taxelor și a eliminării bazinelor miniere concentrate.

În mod impresionant, Litecoin a durat doar 2 ani pentru a realiza o capitalizare de piață de 1 miliard de dolari. Moneda continuă să domine piața astăzi. În special, Litecoin a atins maximul oficial de 360,93 USD pe 18 decembrie 2017. În mod incredibil, această valoare a reprezentat o creștere de 8200% față de valoarea jetoanelor cu doar un an înainte. La acea vreme, Litecoin avea o valoare de piață de aproximativ 4,40 USD.

Într-o întorsătură interesantă a evenimentelor, Lee a decis să-și vândă toate participațiile Litecoin în decembrie 2017. La acea vreme, Lee a explicat printr-un Reddit post de ce a luat decizia. El a declarat că are îngrijorări cu privire la influența sa crescândă asupra platformei. În posturile sale acum faimoase, Lee este citat afirmând „Ori de câte ori trimit un tweet despre prețul Litecoin sau chiar doar vești bune sau proaste, sunt acuzat că o fac în folosul personal. Unii oameni chiar cred că am scurt LTC! Deci, într-un anumit sens, este un conflict de interese pentru mine să susțin LTC și să trimit un tweet despre asta, pentru că am o influență atât de mare. ” În cele din urmă, a decis că este cel mai bine să evite conflictul de interese care vine odată cu poziția sa de fondator al LTC.

Cum să cumpărați Litecoin (LTC)

Din fericire, cumpărarea LTC nu a fost niciodată mai ușoară. Datorită popularității sale uriașe, puteți achiziționa LTC de la fiecare bursă majoră operată astăzi. Procesul pentru această abordare se modifică ușor pentru fiecare platformă, dar, în general, funcționează la fel. Primul pas este să completați informațiile de înregistrare dacă sunteți nou la platformă. Odată ce ați finalizat înregistrarea, puteți începe să cumpărați LTC direct. Există două modalități principale de a obține această monedă.

Prima modalitate este directă cu moneda fiat. Majoritatea schimburilor oferă direct asocierea LTC / Fiat. În acest caz, puteți încărca pur și simplu moneda fiduciară pe portofelul dvs. de schimb. Apoi, selectați cumpărarea Litecoin și la fel, sunteți bine să mergeți. Veți vedea că LTC-ul dvs. apare în portofelul dvs. de schimb în câteva secunde după efectuarea achiziției.

A doua modalitate de a cumpăra LTC este prin utilizarea unui intermediar. Cu adevărat, dacă schimbul dvs. nu oferă împerechere LTC / Fiat, va trebui să achiziționați mai întâi Bitcoin. Apoi îl puteți schimba cu Litecoin. Vestea minunată este că Litecoin este una dintre cele mai populare criptomonede din lume. Ca atare, puteți tranzacționa cu ușurință aproape orice jeton sau monedă pentru unele Litecoin.

Investiția în Litecoin (LTC) - Tot ce trebuie să știți Investiția în Litecoin (LTC) - Tot ce trebuie să știți Investiția în Litecoin (LTC) - Tot ce trebuie să știți
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

Evaluările Securities.io sunt stabilite de echipa noastră editorială. Formula de notare pentru brokerii de active digitale (criptomonede) ia în considerare peste zeci de factori, inclusiv taxe și minime de cont, platforme de tranzacționare, asistență pentru clienți, organisme de reglementare și opțiuni de investiții.

★★★★★ ★★★★★ Kraken Review

Evaluările Securities.io sunt stabilite de echipa noastră editorială. Formula de notare pentru brokerii de active digitale (criptomonede) ia în considerare peste zeci de factori, inclusiv taxe și minime de cont, platforme de tranzacționare, asistență pentru clienți, organisme de reglementare și opțiuni de investiții.

★★★★★ ★★★★★ Recenzie Kriptomat

Evaluările Securities.io sunt stabilite de echipa noastră editorială. Formula de notare pentru brokerii de active digitale (criptomonede) ia în considerare peste zeci de factori, inclusiv taxe și minime de cont, platforme de tranzacționare, asistență pentru clienți, organisme de reglementare și opțiuni de investiții.

Cel mai bun pentru

Utilizatori avansați

Cel mai bun pentru

Comercianți din SUA

Cel mai bun pentru

Comercianți europeni

Cont minim

Nici unul

Cont minim

1,00 USD

Cont minim

35 €

Promoții

10% rambursare

Cod de reducere: EE59L0QP

Promoții

Nici unul

Promoții

Nici unul

Cum să extrag Litecoin

Mineritul Litecoin este foarte asemănător cu Bitcoin. Rețeaua utilizează un mecanism de consens pentru a se asigura că starea rețelei rămâne valabilă. Cu toate acestea, spre deosebire de Bitcoin, Litecoin elimină mecanismul de consens SHA-256 în favoarea unui protocol diferit cunoscut sub numele de „exploatare scrypt”. Susținătorilor Litecoin le place metoda de distribuție minieră pentru exploatarea minieră scriptă a LTC, despre care se crede că este un model mai corect. Scrypt permite hardware-ului de consum, cum ar fi GPU, să extragă cu succes Litecoin.

În mod critic, puteți extrage LTC pe un computer Mac sau Windows. Minerii pot alege să se ocupe de sarcină fie individual, fie cu ajutorul unui bazin de minerit, lucru care nu mai este posibil pentru mineritul Bitcoin. În timp ce exploatarea Litecoin-ului astăzi se poate face cu un PC obișnuit, ar fi foarte lent. Este mult mai înțelept să achiziționați o platformă de exploatare special concepută pentru algoritmii de exploatare minieră. Această strategie vă va oferi rezultate mai bune și vă va crește șansele de a deveni următorul miner care va valida tranzacțiile și le va adăuga la blockchain.

În fiecare zi se extrag 14.400 de litecoine. Acest program de exploatare echivalează cu fiecare 2,5 minute, un bloc LTC este exploatat. Nodul care adaugă următorul bloc de tranzacții la blockchain primește o recompensă de 25 de litecoini nou generați. Similar strategiei Bitcoin, mineritul recompensează jumătate în timp. În octombrie 2015, recompensele Litecoin au fost înjumătățite. În special, înjumătățirea va continua la intervale regulate până când se extrage 84.000.000 litecoină.

Unde pot stoca Litecoin?

Când vine vorba de stocarea Litecoin-ului dvs., nu există o lipsă de opțiuni de luat în considerare. Pentru activități de tranzacționare zilnice mici, vă puteți lăsa Litecoin-ul în portofelul dvs. de schimb. Cu toate acestea, merită menționat faptul că acesta este cel mai puțin sigur mod de stocare a criptomonedelor în zilele noastre. Următoarele opțiuni de luat în considerare sunt portofele pentru PC sau mobile. Astăzi, există o mulțime de portofele capabile Litecoin disponibile publicului. În majoritatea cazurilor, aceste portofele vă vor permite să vă stocați Litecoin alături de alte criptomonede preferate.

Dacă doriți să faceți o investiție majoră în LTC sau dacă intenționați să HODLing această criptă pentru perioade lungi de timp, un portofel hardware este cea mai bună opțiune. Portofelele hardware păstrează cripto-ul dvs. stocat offline în „depozit frigorific”. Această strategie face imposibilă accesarea deținerilor dvs. de către amenințările online. Ledger Nano S sau cele mai avansate Ledger Nano X ambele acceptă Litecoin (LTC).

Tranzacționarea Litecoin

Tranzacționarea Litecoin este la fel ca tranzacționarea oricăreia dintre criptomonedele de top. Va trebui să monitorizați piața pentru a obține o înțelegere fermă a mediului actual. În plus, monitorizarea știrilor pentru evoluțiile Litecoin este un alt pas important. De exemplu, săptămâna aceasta președintele rus Vladimir Putin semnat o lege care recunoaște oficial criptomonedele precum Bitcoin și Litecoin.

LTC prin CoinMarketCap

LTC prin CoinMarketCap

Știrile pozitive, cum ar fi adoptarea la scară largă sau aprobarea de reglementare, se traduc de obicei direct în câștiguri pentru monedă. În sens invers, puteți simți pierderile iminente ale pieței atunci când există o acoperire negativă a știrilor pe piața criptografică în general. În mod uimitor, analiștii au raportat că Litecoin are un obicei conducere Bitcoin în ceea ce privește mișcarea pieței. Această primă mișcare i-a determinat pe mulți analiști să monitorizeze Litecoin în încercarea de a surprinde mai bine potențialele mișcări ale pieței Bitcoin.

LTC-urile continuă să se extindă

În fiecare săptămână, Litecoin experimentează o formă de extindere a rețelei sau a capacităților sale. Doar asta săptămână, Rețeaua Kyber, un schimb descentralizat de criptomonede, listat simbolul pLTC compatibil Ethereum. Deși acest proiect nu este direct Litecoin, acesta folosește în mod clar reputația și valoarea monedei ca parte a strategiei. Jetonul pLTC este un jeton legat de Litecoin, care trăiește pe blockchain-ul Ethereum. În mod sincer, pLTC este legat 1: 1 de Litecoin.

Oficial, jetonul a fost lansat pe 29 iulie 2020, cu intenția de a debloca lichiditatea în sector, permițând mai multe tranzacții de active pe lanț. Echipa de dezvoltare din spatele pTokens Proiectul a explicat conceptul ca o altă modalitate prin care utilizatorii pot explora lumea finanțelor descentralizate. Astăzi, există mai multe pToken în existență. Toate există pe blockchain-ul Ethereum, dar sunt legate de activele digitale subiacente.

Litecoin Astăzi

Astăzi, Litecoin rămâne una dintre primele zece criptomonede din lume. Jetonul listează în prezent o valoare de piață de 57,33 USD cu o valoare totală de 3.736.382.516 USD (335.419 BTC) prin CoinMarketCap. Este impresionant faptul că LTC a reușit să rămână un jucător dominant pe parcursul ultimilor 5 ani, chiar dacă capacitățile generale ale spațiului criptografic au început să se schimbe. Sperăm că Litecoin va continua să umple nișa cheie a jocului de argint la aurul Bitcoin pentru anii următori.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map