Monero pare să plaseze autoritățile de reglementare cu liniile directoare de listare, deoarece monedele de confidențialitate se confruntă cu o luptă ascendentă

În timp ce lumea a devenit din ce în ce mai conectată, intimitatea a continuat să se erodeze. Pentru mulți libertarieni și utilizatori de criptomonede Bitcoin nu oferă suficientă confidențialitate. Acesta este motivul pentru care jetoanele precum Monero (XMR) și zCash (ZEC) au făcut din confidențialitate prioritatea lor numărul unu.

Jetoanele precum Monero fac tranzacțiile mai dificile de urmărit prin utilizarea semnăturilor Ring și a adreselor stealth. Aceste metode ajută la ascunderea identității emițătorului și a receptorului. Adoptare pe scară largă datorită mai multor probleme, cum ar fi:

  • Incertitudine de reglementare
  • Confidențialitatea în cauză
  • Creșterea concurenței

Într-un efort de a evita să devină irelevant, se fac eforturi care, sperăm, vor atenua aceste temeri de mai sus.

Listări conforme

Incertitudinea de reglementare a atârnat asupra monedelor de confidențialitate din prima zi. Drept urmare, piețele criptomonedelor au văzut diferite schimburi de profil ridicat care au decis să elimine proiectele axate pe confidențialitate în ultimii ani. Cea mai obișnuită apariție a acestui fapt a avut loc în Japonia, întrucât autoritățile de reglementare ale națiunii au depus un efort concertat în acest sens.

În aceste cazuri, cea mai mare forță a acestor proiecte a devenit, de asemenea, cele mai mari puncte slabe ale acestora. Pentru ca aceste proiecte să supraviețuiască, trebuie să existe o cale clară de urmat, în care să poată continua să funcționeze în timp ce plasează regulatorii. Dezvoltatorii au recunoscut acest obstacol și au decis să facă ceva în acest sens.

Se așteaptă ca aceste eforturi să ducă la finalizarea și lansarea unei noi cărți albe. Această carte albă, completată împreună cu dezvoltatorii din spatele Monero, Tari Labs și firma de avocatură Perkins Coie, va fi intitulată „Fundamentele și reglementarea criptomonedelor care permit confidențialitatea”. După cum sugerează titlul său, această nouă carte albă va servi drept ghid pentru schimburi de urmat, permițând ca proiectele bazate pe confidențialitate să fie listate într-un mod conform cu reglementările.

Deși cartea albă nu a fost încă lansată, comentariile timpurii ale persoanelor implicate sună promițătoare.  Louis Willacy, de la Tari Labs, recent stabilit, „În timp ce autorii își susțin concluziile cu cercetări exhaustive și analize detaliate, concluzia de bază a cărții albe este înșelătoare de simplă: instituțiile financiare reglementate pot respecta obligațiile AML atunci când susțin jetoanele de confidențialitate. Perioadă.”

Cartea albă, care se așteaptă să fie lansată oricând acum, este un avantaj potențial masiv pentru, nu numai pentru Monero, ci pentru toate monedele de construcție similară.

Coinbase nu va fi listat

Coinbase este un prim exemplu de ce viitoarea carte albă este un pas important. Probabil cea mai cunoscută companie asociată cu criptomonede este Coinbase. CEO-ul său, Brian Armstrong, și-a împărtășit recent gândurile despre Monero. El a indicat că, deși nu va avea nicio problemă care să susțină activul, acest lucru nu va avea loc așa cum este, din cauza incertitudinii de reglementare din SUA..

Armstrong stabilit, „Monedele de confidențialitate sunt următorul subiect, unul dintre următoarele la orizont, printre multe. (Autoritățile de reglementare) sunt foarte îngrijorate, deci nu am reușit să le enumerăm cel puțin așa cum dorim din aceste motive. Dar, cred că cu suficient timp și viziune, autoritățile de reglementare vor fi confortabile cu asta. Apoi, va exista o nouă problemă la orizont care îi va preocupa. ”

În timp ce cei care speră să vadă monede de confidențialitate precum Monero of zCash listate în curând la principalele schimburi, Coinbase, s-ar putea să nu aibă noroc, cartea albă în așteptare va putea, sperăm, să influențeze decizii precum acestea – și, în acest sens, va accelera adoptarea a proiectelor centrate pe confidențialitate.

Nu atât de privat


Temerile legate de utilizarea monedelor de confidențialitate s-ar putea să nu fie întotdeauna o problemă. Prin utilizarea inteligenței artificiale, „Serviciul Federal de Monitorizare Financiară Rusă” se află în mijlocul încercând pentru a dezvolta un nou instrument de analiză. Acest instrument este dezvoltat cu scopul de a reduce activitatea ilicită, prin urmărirea tranzacțiilor pe protocoale bazate pe confidențialitate – cum ar fi Monero, Dash și multe altele.

Oamenii apelează la monedele de confidențialitate doar pentru asta, confidențialitate. Dacă eliminați acest atribut, apelul la aceste monede se pierde. Dacă Rusia poate urmări cu adevărat monede, cum ar fi Monero, alte vor urma cu siguranță exemplul, aducând la iveală moartea lor.

Nu toate monedele de confidențialitate sunt create egale. Unii utilizează măsuri suspecte pentru a obține confidențialitatea, unii oferă posibilitatea de a comuta funcțiile de confidențialitate, în timp ce altele sunt robuste și private în mod permanent. Indiferent de categoria în care se încadrează o monedă de confidențialitate, aceasta poate avea probleme.

Concurență în creștere

Când ne gândim la monedele de confidențialitate, există câteva care îmi vin imediat în minte – Monero, zCash, Dash. Această listă poate începe în curând să crească, pe măsură ce diverse alte proiecte pun în aplicare upgrade-uri de rețea.

O altă bătălie, care va trebui în cele din urmă să fie dusă de monedele de confidențialitate, este această creștere a concurenței. În starea actuală, sunt capabili să existe, deoarece oferă ceva ce monedele populare precum Bitcoin nu pot – anonimatul. Dacă acest avantaj este eliminat, de ce să folosiți aceste proiecte?

Dezvoltatorii din spatele produselor precum Litecoin (LTC), GRIN și alții lucrează activ pentru a susține confidențialitatea. Acest lucru se realizează prin dezvoltarea și implementarea unui upgrade de rețea cunoscut sub numele de „Mimblewimble‘.

În timp ce funcționarea interioară a Mimblewimble poate fi complexă, efectul lor va fi simplu – va permite acestor proiecte să fure utilizatori și capace de piață din proiectele de confidențialitate mai tradiționale, menționate anterior..

Speranțe înjumătățite

Toate aceste puncte, bune sau rele, vor continua să afecteze adoptarea monedelor de confidențialitate. Cu toate acestea, există și alți factori care pot ajuta anumite proiecte să atragă privirile investitorilor.

Pentru cei care urmăresc piețele criptomonede, am văzut cu toții ce poate face un eveniment de „înjumătățire” pentru un proiect. Aceste evenimente sunt de obicei asociate cu proiecte care utilizează protocoale de probă de lucru, cum ar fi Monero și zCash.

În ultimele luni, Monero și-a văzut poziția pe piață scăzând la locul 15, în general. La sfârșitul acestui an, proiectul ar trebui să scadă și mai mult. Acest lucru s-ar întâmpla deoarece rivalul, zCash, va fi supus unei înjumătățiri în toamna anului 2020, reducându-și drastic rata inflației. Un astfel de eveniment ar putea atrage utilizatorii Monero să treacă la zCash în așteptarea câștigurilor potențiale.

Dacă se întâmplă acest lucru, zCash va putea sări de la Monero ca cea mai populară monedă de confidențialitate?

Cădere liberă

Monero a fost odată un top-zece criptomonedă respectată. Deși poate fi totuși indiferent ca un proiect fantastic și crème de la crème printre monedele de confidențialitate, nu a reușit să-și păstreze stăpânirea pe primele zece locuri.

Datorită diferitelor controverse, cum ar fi cele discutate aici astăzi, care implică Rusia, Coinbase, și retrageri de la schimb, acum se află cu o înțelegere slabă asupra Locul 16 pe Coinmarketcap.

În ciuda acestei scăderi printre clasamentele CoinMarketCap, participarea la rețeaua Monero rămâne aproape de maximele istorice atunci când măsurat prin hash-rate.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map