Fra et stykke pizza til flybilletter – utviklingen av kryptokjøp

Bitcoins whitepaper, som ble publisert i 2008 under pseudonymet Satoshi Nakamoto, la grunnlaget for desentraliserte betalinger. Over tid vokste interessen for desentraliserte valutaer og betalingssystemer, og verdien av Bitcoin økte også.

Parallelt med Bitcoins økning i verdi, har alternative kryptokurver dukket opp med en sterkt forbedret skalerbarhet. Nye tjenester, for eksempel krypto debetkort, tillater sømløs integrering av fiat-betalinger i kryptoøkonomien. La oss se gjennom trinnene kryptovalutaer har tatt for å bli et globalt betalingssystem.

Fra det mørke nettet til pizzaleveranser

På grunn av den pseudo-anonyme karakteren av peer to peer-betalinger, var det uunngåelig at en av Bitcoins første brukstilfeller var tilrettelegging for skyggefulle transaksjoner. Som sådan ble kryptovalutaen snart valgt som hovedbetalingsalternativ for de forskjellige lovlige og ofte ulovlige tilbudene på det mørke nettet.

Ingen andre enn John McAffee, en av Bitcoins mest høylydte støttespillere og serieløpere for det amerikanske presidentskapet, innrømmer åpent å ha betalt for narkotika, porno og horer med kryptovaluta. For Silk Road, et av de mørke nettets største svarte markeder, anslås det at plattformen hadde en omsetning på omtrent 1,2 milliarder amerikanske dollar. Da plattformen ble stengt i 2013, beslagla myndighetene omtrent 3 millioner dollar verdt Bitcoin.

Imidlertid er Bitcoin-betalinger ikke private. Mange blockchain-tjenester, inkludert krypto-til-fiat-børser, må overholde KYC / AML-kravene. Derfor kan myndigheter i mange tilfeller knytte kryptovaluta-transaksjoner til en identitet. Dette kvalifiserer kryptovalutaer som legitime betalingssystemer.

På siden av juridiske transaksjoner har Electronic Frontier Foundation og WikiLeaks begynt å akseptere Bitcoin for donasjoner allerede i 2011. Også mange lovlig opererende kjøpmenn har begynt å akseptere Bitcoin og noen av dens forskjellige Altcoins som betalingsalternativer..

Den resulterende prisforbedringen av Bitcoin hadde en god andel av rare historier, fra mannen som kjemmet gjennom en søppelfylling i et desperat forsøk på å finne harddisken som inneholder 7500 Bitcoins, til den legendariske pizzatransaksjonen. I 2010-transaksjonen betalte en Florida-mann (hvem ellers) 10000 Bitcoins i bytte for to Papa Johns pizzaer.

Denne hendelsen, som gikk inn i historien som det første Bitcoin-kjøpet, feires årlig den 22. mai. Fra forrige Bitcoin Pizza Day er de 10000 Bitcoins verdt omtrent 80 millioner amerikanske dollar.

Fra 7 TPS til skalerbare blokkjeder

Med bare 7 transaksjoner per sekund har Bitcoin en notorisk lav transaksjonsgjennomstrømning. Siden transaksjoner på Bitcoin-blockchain konkurrerer om transaksjonskapasiteten ved hjelp av gebyrene, kan dette føre til kraftige økninger i gebyrene, spesielt i tider med høy etterspørsel etter transaksjoner..

Mens gebyrene for en enkelt transaksjon har vært relativt stabile de siste tre månedene, og svever rundt $ 0,60, var det perioder hvor Bitcoin-eiere måtte betale flere dollar for å kunne betale. Under sprengningen av 2017-boblen, avgifter gikk til og med så høyt som $ 54.

For å løse problemet med skalerbarhet, har noen gruvearbeidere foreslått å øke blokkstørrelsen fra 1 MB til 8 MB. Siden flertallet av gruvearbeidere motsatte seg dette forslaget, splittet fortalerne seg fra Bitcoin blockchain og skapte Bitcoin Cash i en hard gaffel.


Omtrent samtidig har skalerbare Altcoins begynt å dukke opp og forbedre seg konsekvent over tid. Med moderne Proof of Stake-blokkjeder, som kan håndtere tusenvis av transaksjoner per sekund, er det mulig å gjøre transaksjoner som koster en brøkdel av en cent og når frem til mottakeren innen bare fem sekunder. Bare nylig ble Bitcoin SV, som ble delt av i en annen hard gaffel fra Bitcoin Cash, har helt forlatt blokkstørrelser, muliggjør en praktisk talt ubegrenset gjennomføring av transaksjoner.

En annen moderne utvikling i blockchain-sektoren er fremveksten av stablecoins. mange brukssaker med blockchain krever forutsigbarhet, som ikke kan oppnås med kryptokurver uten sikkerhet på grunn av deres volatilitet. Spesielt forbrukere foretrekker vanligvis stabile priser fremfor valutarisikoen ved kryptovaluta. Videre gir stablecoins opphav til et bredt utvalg av applikasjoner i Decentralized Finance (DeFi) sektoren.

Fra kopper kaffe til et globalt betalingssystem

I mellomtiden har aksept av kryptovaluta-betalinger blitt ytterligere forbedret. Et eksempel på dette er det tsjekkiske hackerspace Paralelní Polis, som også er vert for Institute of Cryptoanarchy. Hackerspace i Praha er stolt av å ha blitt verdens første Bitcoin-eneste kaffebar.

Under høyden av Bitcoins avgiftsøkning har Polis introdusert Litecoin og Bitcoin Cash som alternative valutaer. Besøkende uten tidligere eksponering for kryptovalutaer kan skaffe seg kaffe ved å kjøpe kryptovaluta fra en Bitcoin / Litecoin-minibank i hackerspace, eller ved å kjøpe et forhåndsinstallert lommebokkort av plast.

I et pilotprosjekt i fjor, har den internasjonale NGO Oxfam distribuert en serie trykk-og-betal-kort som katastrofehjelp til samfunn i Vanuatu. Hvert kort var forhåndslastet med 50 enheter av DAI-stablecoin. Lokale butikker mottok PoS-systemer der kortholder kunne løse inn hjelpen.

I løpet av de siste årene har forskning tydelig vist at økonomisk støtte er mer effektiv enn å donere fysiske varer, siden sistnevnte har en tendens til å undergrave den lokale økonomien. Oxfam uttaler at prosjektet var en overveldende suksess, siden denne formen for kryptohjelp var mye mer effektiv enn kontantoverføringer eller donasjoner in natura. Som sådan vil de oppskalere betalinger for kryptokurrency i Vanuatu.

Siden den historiske pizzatransaksjonen (mottakeren var en britisk mann, som bestilte pizzaene med kredittkortet), er kryptokjøp avhengig av mellommenn når en leverandør ikke godtar direkte kryptobetalinger. Det oppsto snart online-tjenester som solgte digitale kuponger i bytte mot kryptovaluta, som deretter kunne innløses på forskjellige online og fysiske markedsplasser, som Amazon.

Den siste trenden i utviklingen av betalingssystemer for kryptovaluta er krypto-debetkort. Her utsteder en klarert forvalter et debetkort, som fungerer perfekt på alle PoS som godtar Visa-kort. Kunder kan laste debetkortet sitt med fiat eller kryptovaluta. Når de bruker kortet sitt til å foreta et kjøp fra kryptosaldoen, bytter depotmannen automatisk kjøpesummen og overfører fiat-valuta til mottakeren.

En slik tjenesteleverandør er CoinZoom. I samarbeid med sin bransjeledende forvaringspartner BitGo, tilbyr CoinZoom en rekke trinnvis Visa debetkort. Med lisenser i alle 50 stater overholder CoinZoom fullt ut sine amerikanske kunder.

I tillegg til å overføre sine eksisterende kryptomidler til CoinZoom-lommebøkene, kan brukere også finansiere lommeboken sin gjennom forskjellige tradisjonelle betalingsmetoder med fiat-valuta, som deretter kan byttes ut i over 40 kryptovalutaer. Ved hjelp av en mobilapplikasjon kan CoinZoom-kunder når som helst velge kryptovaluta-lommeboken der kjøpsbeløp trekkes fra.

Det som får CoinZoom til å skille seg ut fra andre krypto-debetkortleverandører, er sikkerheten som BitGo gir. Siden BitGo har det store flertallet av midlene i kalde lommebøker og er forsikret mot tap på opptil $ 100 millioner, er alle CoinZoom-innskudd helt trygge for hackere. På grunn av Visas retningslinjer for nullansvar er ikke kortinnehavere ansvarlige for falske transaksjoner i tilfelle tapte eller stjålne kort.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map