Truede Ethereum GPU-gruvearbeidere har en frelser i Leonardo Render

Alt pleide å være så enkelt i crypto mining-verdenen: last ned kildekoden og la prosessoren din gjøre jobben. Alle som har en datamaskin hjemme, kan komme inn på handlingen, og det var penger å tjene til alle, spesielt de heldige som bor i et land der strøm blir billig.

Ting har endret seg nå, og mange vil si at det ikke er til det bedre.

Den opprinnelige visjonen for bitcoin-nettverket – og det samme gjelder det senere Ethereum-nettverket – var for et desentralisert nettverk bemannet av den gjennomsnittlige Jack eller Jill med sin egen enhet. Det ble understreket av en demokratisk visjon der bokføringen av nettverket ble distribuert på en slik måte at det ville være umulig for en enkelt bedriftsenhet å kontrollere gruvedriften som verifiserer og bekrefter transaksjonsblokker..

Det tok ikke lang tid før CPUer ble formørket av GPUer, og senere for ASIC-er – applikasjonsspesifikke integrerte kretser – for å presse ut GPU-er, i det minste hva bitcoin-nettverket angår..

Nå kan Ethereum-nettverket, som er arkitekter, klar over ASIC-trusselen på tidspunktet for oppfatningen i 2014, bli offer for den sentraliserende faren som sies å være iboende med ASIC. Som et resultat er gruvearbeidere på utkikk etter måter å diversifisere GPU-bruk, og det er et nytt alternativ tilgjengelig for kunstig intelligens (AI) – det er det mektige rommet for grafisk gjengivelse.

AI-diversifiseringsruten har eksistert en stund, men gjengivelse er relativt ny, men nye oppstart, for eksempel Leonardo gjengir tilpasser forretningsmodellen og teknologien etter behovene til GPU-gruvearbeidere som ønsker å gjenbruke overskuddskapasitet.

Så hva er egentlig ASIC-trusselen mot GPU-gruvearbeidere?

ASIC-er, som navnet antyder, er koblet til å jobbe med hashingalgoritmen til en blockchain-protokoll – de gjør en ting veldig bra.

Så vellykkede har de vært i bitcoin-sfæren, det er nå ulønnsomt å prøve å gruve ved hjelp av en GPU. GPUer – grafiske prosesseringsenheter – viste seg å være overlegne bitcoin-gruvearbeidere overfor CPUer fordi de er i stand til å behandle oppgaver parallelt, noe som betydde at de kunne oppnå mye høyere hashhastigheter som med en CPUs serielle beregningsmetode.

Imidlertid er GPU fremdeles dominerende i Ethereum-gruvedrift, men det kan være i ferd med å endres med de første ASIC-gruvearbeiderne for Ethereum på grunn av levering i juli fra den kinesiske gruvegiganten og ASIC-produsenten. Bitmain.

Bitmain kunngjorde tilbake i april at ryktene om at de jobbet med en ASIC for Ethereum-gruvedrift var sanne, selv om lite er kjent om den virkelige ytelsesgevinsten som kan forventes fra gruvedrift med Antminer E3, i motsetning til påstandene fra produsenten.

Imidlertid, hvis påstandene fra Bitmain er nær nøyaktige, kan dagene til GPU Ethereum-gruveren være nummerert.

Den nye Antminer E3 sies å kunne utføre med en hashhastighet på 180 MH / s. Det kan sammenlignes med rundt 232 MH / s for en åtte-prosessor rigg med AMD RX580-kort.

Med Antminer E3 til en pris av 2 150 dollar sammenlignet med åtte-riggs GPU-oppsett på rundt 2800 dollar, er effektivitetsforskjellen betydelig. Når Bitmain begynner å sende E3, kan det se en enorm økning i det sekundære videresalgsmarkedet for GPUer, da eierne ønsker å få tilbake noen av kostnadene for deres nå overskytende krav..

Bildekreditt: Wikimedia

Sentraliseringsfarer, diversifiseringssvar

Bitmain selger selvfølgelig sine ASIC-er til alle kommende, så det er ingen grunn til at det skal være en sentralisering av gruvedrift. Men Bitmain er også den største sluttbrukeren av sitt produkt, med store gruvebruk fylt med ASIC-er.

Bitmain-kontroller om en fjerdedel av hashkraften til bitcoin-nettverket gjennom AntPool og BTC.com gruvedrift. Med sikte på Ethereum-nettverket er spørsmålet om diversifisering av GPU-bruk nå et presserende spørsmål for gruvearbeidere.

Som vi nevnte, er det mest utbredte alternativet i kunstig intelligens (AI) -feltet, hvor prosessorkraft er i høy etterspørsel og GPUer som passer perfekt til oppgaven fordi maskinlæring i nevrale nettverk, for eksempel, typisk innebærer å beregne mange små beregninger der parallell prosessering fungerer bra.

Etterspørselen etter datakraft blir ansporet av vekst i AI, og den vil fortsette ettersom flere og flere applikasjoner utvikles og vitenskapen i sin tur fortsetter å forbedre seg, noe som fører til enda større etterspørsel.

Som vi har sett er det også et annet alternativ, også avledet av en ny trend i datamaskinbruk, som også utvides raskt, muligens i en eksponentiell hastighet, i form av grafisk gjengivelse.

Vi tar det nesten som en selvfølge å forvente å se romskip som ser ut til å se realistisk ut, som engasjerer seg i intergalaktisk kamp eller krigshærer som kjemper mot det i en fantasiverden. Slike scener er bare mulig på grunn av enorme mengder datakraft for å gjengi datorgenererte bilder (CGI). Ressursen som kreves er betydelig. Bruker en Nvidia 1060 GPU det ville ta 24 timer å gjengi en ramme, og det er 24 bilder i et sekund av filmen. Utrolig, det betyr at det vil ta en måned å gjengi ett sekund med CGI-animasjon.

Med CGI-teknikker som er etterspurt i film, spill og i den bredere bedriftsverdenen for kommunikasjon og reklame, er det en flaskehals i mangelen på etterspørsel og tilbud.

Grafisk gjengivelse Trenger GPU-kraften din

Leonardo Render, som allerede leverer gjengivelsestjenester, svinger, ved hjelp av blockchain, for å gi en desentralisert grafisk gjengivelsesløsning som kan bringe tilbudet i kontakt med etterspørselen. Det vil gi sine kunder tilgang til en blockchain-gjengivelsesgård ved hjelp av partnerskapet med den amerikanske leverandøren av gruvedrift Giga-Watt, som har 23 000 GPUer på 11 mål land på den amerikanske vestkysten.

Den delen av tilbudet som hopper ut for kryptominnearbeidere, er avkastningen tilgjengelig fra gjengivelse. Grafisk gjengivelse ser en økning på 1 751% på avkastningen som for tiden kan gjøres fra gruvedrift på Ethereum-nettverket – $ 0,027 sammenlignet med en Leonardo PPU-gruvearbeider til $ 0,50, målt i GPU / time.

Dette føles som et veldig smart trekk av Leonardo Render, med en løsning som vil være på rett sted til rett tid når Bitmain begynner å øke sine Antminer E3-produksjonslinjer og Ethereums GPU-gruvearbeidere søker etter alternativer. Crypto-gruvearbeidere vil kunne levere sine enheter på Leonardo-nettverket gjennom gjengivelsesplattformens LEOS-token.

Ethereum ASICs fra Bitmain er ikke ute i naturen ennå (selv om det er rykter om at det har vært stille gruvedrift med dem uanmeldt), så de lovede effektivitetsgevinster har ikke blitt satt på prøve. Det vil også være interessant å se hvordan Bitmain har taklet Ethash Ethereum-algoritmens krav til store mengder lagring, noe som tvinger en gruvearbeider til å bruke den største delen av tiden sin på å lese fra et 1 GB datasett i motsetning til å utføre beregningsoppgaver.

Det er også muligheten for at kjerneutviklerne på Ethereum vil komme med oppgraderinger som kan “murstein” (gjøre ubrukelige) ASIC-ene..

Imidlertid er det mange andre blockchain-nettverk som kan være utsatt for ASIC-gruvedrift i tillegg til Ethereum, så spørsmålet om et lønnsomt alternativ bruk for de faste kostnadene som er senket i krypto-gruveinvesteringer, kommer ikke til å forsvinne. AI og gjengivelse til unnsetning.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map