$ 1 milliard i stjålet Bitcoin knyttet til ‘Silk Road’ beslaglagt av DOJ

Det amerikanske justisdepartementet (DOJ) har kunngjort det største anfallet i sin historie, som involverer kryptokurver, mener å være inntektene fra den nedlagte mørke nettmarkedet ‘Silk Road’.

  • 69.370 Bitcoin
  • 69.370 Bitcoin Cash
  • 69.370 Bitcoin Gold
  • 370 Bitcoin SV

Bare Bitcoin alene som ble beslaglagt tilsvarer omtrent $ 1 milliard USD. Dette, sammen med de forskjellige gaflene, gjør anfallet til en viktig prestasjon for DOJ.

DOJ bak gardinen

Investorer som prøver å forstå og tjene penger på Bitcoin-markeder, vil ofte se etter hendelser som har potensial til å påvirke prisene. Som sådan er det de som kontinuerlig overvåker bevegelsen av eiendeler i store Bitcoin-lommebøker. En lommebok som overfører en betydelig mengde Bitcoin til en børs, kan indikere en hensikt om å selge, mens det motsatte kan indikere en hensikt å holde.

I erkjennelse av dette fanget en transaksjon øynene til investorene tidligere denne uken, da omtrent $ 1 milliard USD i verdi av Bitcoin ble overført fra en lang sovende lommebok. Spekulasjonene gikk løpsk, da investorer prøvde å avgjøre hvem som var bak gardinen og ansvarlig for et slikt grep.

Spol frem til 6. november, og vi har nå vårt svar – United States Justice Department (DOJ).

Hva var Silk Road?

Silk Road var navnet på en mørk nettmarked, orkestrert av Ross Ulbricht, som steg frem i 2011 – og fungerte i hovedsak som ‘eBay’ for ulovlige varer og tjenester. Dessverre er Silk Road uten tvil den viktigste grunnen til at Bitcoin fremdeles er forbundet med ulovlig aktivitet den dag i dag. På den tiden fungerte Bitcoin som det perfekte mediet for slike aktiviteter.

Som hovedorkester bak Silk Road ble Ross Ulbricht funnet skyldig i ulike forbrytelser i 2015 – konspirasjon mot trafikknarkotika, hvitvasking av penger osv. Som et resultat av denne overbevisningen soner Ulbricht nå flere livstidsdommer i fengsel..

Hvordan gjorde de det?

Silk Road har vært borte siden 2013, noe som reiser spørsmålet – hvordan blir disse midlene bare hentet ut nå av DOJ?

Over tid har muligheter til regulatorer og myndigheter som DOJ blitt mye mer sofistikerte. Ettersom verden av kryptokurver fortsetter å vokse i enestående hastighet, er slike evner en nødvendighet for å sikre at ulovlig aktivitet holdes i sjakk. Med en større forståelse av kryptovalutaer og nye måter å spore transaksjoner, var DOJ i stand til å gjøre nettopp det.

“I 2020 brukte politimyndigheter et tredjeparts bitcoin-tilskrivingsfirma for å analysere Bitcoin-transaksjoner utført av Silk Road. Fra denne gjennomgangen observerte de 54 transaksjoner som ble sendt fra Bitcoin-adresser kontrollert av Silk Road, til to Bitcoin-adresser, ”

Ting blir imidlertid enda mer interessante – DOJ har bemerket at selv om de mener at disse midlene er inntektene fra Silk Road-aktiviteten, ble de faktisk stjålet fra markedet.

“… Disse 54 transaksjonene ble ikke notert i Silk Road-databasen som tilbaketrekning fra selger eller tilbaketrekning fra Silk Road-ansatte, og ser ut til å representere Bitcoin som ble stjålet fra Silk Road.”

Ytterligere forankring av troen på at midlene ble stjålet, er det faktum at DOJ var i stand til å identifisere personen som var tilknyttet den opprinnelige transaksjonen som flyttet midlene fra Silk Road..

“I følge etterforskningen klarte Individual X å hacke seg inn i Silk Road og få uautorisert og ulovlig tilgang til Silk Road og derved stjele den ulovlige kryptovalutaen fra Silk Road og flytte den inn i lommebøker som Individual X kontrollerte. I følge etterforskningen ble Ulbricht klar over Individual Xs online identitet og truet Individual X for retur av kryptovalutaen til Ulbricht. Individual X returnerte ikke kryptovalutaen, men beholdt den og brukte den ikke … 3. november 2020 signerte Individual X en samtykke og avtale om fortabelse med US Attorney’s Office, Northern District of California. I den avtalen samtykket Individual X til tap av den tiltalte eiendommen til USAs regjering. ”

Fortsatt i Limbo

Det bør bemerkes at mens DOJ har klart å ta beslag på disse midlene, er de ennå ikke offisielt regjeringens eiendom. Mens midlene nå er i DOJs eie, må saken som bygges nå bevises i retten.

Basert på tidligere hendelser, vil det være grunn til at hvis / når en offisiell inndragning av midler finner sted, vil DOJ til slutt sette kryptovalutaene på auksjon – en prosedyre som har skjedd ved flere anledninger tidligere.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map