Change is Afoot – A New OCC Lead, Fair Market Ruling, and Legislative Bills

Digitale eiendeler er kommet for å bli. Tilsynsmyndigheter og tradisjonelle banker aksepterer endelig dette faktum, og justerer operasjonene for å imøtekomme deres integrasjon.

Lederendring

For bare dager siden diskuterte vi den ledige rollen som SEC-styreleder og Gary Gensler – den forventede etterfølgeren til Jay Clayton. I dag, nyheter har brutt at en annen høyt profilert rolle er satt til å bli fylt. Det antas at Office of the Comptroller of the Currency (OCC) har funnet sin nye leder i Michael Barr.

Hver av disse nevnte rollene er de som er fylt av nominasjoner fra den presiderende presidentadministrasjonen. Som sådan kan bakgrunnen og faghistorien til disse utnevnte kaste lys over motivene og målene for forvaltningen de neste årene.

Heldigvis for digitale verdipapirer, er hver av dem som forventes å bli utnevnt godt kjent med blockchain og dets mange implementeringer. Mens Gensler er kjent for sin blockchain-undervisning ved M.I.T, har Barr erfaring som rådgiver for Ripple Labs fra 2015.

Kontoret for valutaens kontrollør

OCC har en stor mengde makt i USA. Det er ansvarlig for tilsynet med over 1200 banker, og etableringen av regler som de må følge.

De siste månedene har OCC blitt sett på i et spesielt positivt lys av de som er involvert i digitale eiendeler på grunn av flere utviklinger. Utover den forventede utnevnelsen av blockchain-kunnskapsrike Michael Barr, er følgende flere eksempler på disse endringene implementert av OCC som forventes å være til fordel for modningen av digitale eiendeler.

Rettferdig tilgang

14. januar 2021 ga OCC ut den endelige iterasjonen av sin ‘Rettferdig tilgang‘ regel. Enkelt sagt forhindrer denne utviklingen banker i USA fra å pålegge selskaper og enkeltpersoner tilknyttet visse bransjer teppeforbud.

Som kontrollere og ansatte i tidligere administrasjoner har gjort det klart i innlegg, veiledning og vitnesbyrd, bør ikke bankene avslutte tjenester til hele kategorier av kunder uten å foreta individuelle risikovurderinger. Det er uforenlig med grunnleggende prinsipper for forsvarlig risikostyring å ta beslutninger utelukkende basert på konkrete eller kategoriske påstander om risiko uten faktisk analyse. ”

Dessverre har det de siste årene vært mange tilfeller av at selskaper ble avvist tjenester i den tradisjonelle banksektoren, ganske enkelt på grunn av tilknytning til kryptovalutaer. Selv om dette nektelsen om tjeneste fremdeles kan finne sted, sørger OCC nå for at bankene må rettferdiggjøres.

“Når en stor bank bestemmer seg for å avskjære tilgangen til veldedige organisasjoner eller til og med ambassader som betjener farlige deler av verden eller selskaper som driver juridiske virksomheter i USA som støtter lokale jobber og nasjonal økonomi, må de vise sitt arbeid og de legitime forretningsgrunnene. for å gjøre det, ”

For en bransje som bare kommer på beina, har begrensning til tradisjonelle banktjenester absolutt vært en langvarig hindring. Med denne nye regelendringen, som skal tre i kraft i april 2021, vil spilleområdet være mer rettferdig og mer gjennomsiktig for alle.

Tillatelser gitt

Dager før sluttbehandlingen av ‘Fair Access’ -dommen, ga OCC ut Interpretive Letter 1174. Dette var nok en positiv endring, ettersom bankene kan bruke og utstede sine egne stablecoins..

“Nasjonale banker og føderale spareforeninger (samlet kalt” banker “) kan bruke ny teknologi, inkludert INVN og relaterte stablecoins, for å utføre banktillatte funksjoner, for eksempel betalingsaktiviteter.”

I tillegg til at OCC åpner muligheten for bruk av stablecoin blant banker, ble lovforslag 648, som gjelder banker i staten Nebraska, lagt fram i dag. Denne regningen forsøker å gi bankene muligheten til å ta vare på kryptovalutaer for kundene. Denne lovforslaget, som ble fremsatt av senator Mike Flood, er et første skritt mot hans mål om å gjøre Nebraska til et knutepunkt for FinTech.

Samlet sett, mellom de nylige avgjørelsene fra OCC, og regningene ble fremmet, er det ikke noe strekk å anta at tradisjonelle banker i nærmeste fremtid vil dyppe først i digitale eiendeler. Med mange som er involvert i digitale eiendeler med sterk tro på at adopsjon av tradisjonelle banker ikke er nødvendig for å lykkes, er fordelen med denne utviklingen ennå ikke bestemt. Når ting er sikkert, er imidlertid endring på gang.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map