Verdens første omsettelige karbon-token lanseres for å demokratisere tilgangen til ny aktivaklasse

De Universal Protocol Alliance (UPA), en koalisjon av ledende blockchain selskaper inkludert Bittrex Global, Ledger, Certik, Infinigold og Uphold lanserer i dag Universal Carbon (UPCO2), verdens første omsettelige karbontegn på en offentlig blockchain som kan kjøpes og holdes som en investering, eller brennes for å kompensere for individets karbonavtrykk.

Med etterspørsel etter karbonkreditter som overstiger tilbudet med en faktor 4 til 1 i 2020, ifølge Verdensbanken, er UPCO2-tegnet satt til å demokratisere en viktig ny aktivaklasse, noe som kan føre til etablering av en global clearingpris for karbon ( som i dag eksisterer for slike råvarer som olje og gull) og flere ressurser som går til miljøprosjekter.

Hver UPCO2-token representerer ett år tonn CO2-forurensning avverget av et sertifisert REDD + -prosjekt som forhindrer tap eller nedbrytning av regnskog. Every Token er støttet av en Voluntary Carbon Unit [VCU], et digitalt sertifikat utstedt av Verra, det internasjonale standardbyrået, som tillater sertifiserte prosjekter å gjøre reduksjoner i klimagasser (GHG) til omsettelige karbonkreditter.

”Prosjektene vi støtter gjennom kjøp av karbonkreditt forhindrer avskoging i Amazonas, Kongo-bassenget og Indonesia, så vel som andre truede regnskoger,” forklarte UP Alliance-styreleder, Matthew Le Merle. ‘For en ny generasjon investorer som ønsker mer enn bare økonomisk avkastning, tilbyr UPCO2 attraktive sosiale, økonomiske og miljømessige fordeler. I et viktig øyeblikk for klimaendring tillater UPCO2 mennesker over hele verden å gjøre godt for planeten og potensielt gjøre det bra for seg selv. ‘

Kraftige makroøkonomiske krefter underbygger det frivillige karbonkredittmarkedet, og ifølge noen kommentatorer kan de øke prisene betydelig ettersom flere land introduserer regulerte CO2-markeder, og tvinger selskaper til å kompensere for forurensningen. I tillegg velger et økende antall bedrifter og enkeltpersoner å kompensere sine karbonavtrykk frivillig.

Ifølge Verdensbanken kompenserer menneskeheten i 2020 bare 22% av de globale utslippene gjennom kjøp og pensjonering av karbonkreditter, og likevel har andelen land som driver regulerte karbonmarkeder steget fra 40 prosent av det globale BNP i 2016 til 70 pr. cent i 2020 1. Resultatet er en etterspørselsmur som langt kan overgå produksjonen av nye karbonkreditter, som blir kvalt av den langsomme og dyre prosessen med sertifisering av Voluntary Carbon Project..

‘Dette året kan gå ned som det viktigste bøyepunktet for klimaendringer,’ sa JP Thieriot, medstifter av UP Alliance og administrerende direktør i Uphold. ‘Året det gikk fra fjerntliggende problem som er nedfelt i fjerne avtaler som Kyoto og Paris, til en eksistensiell trussel som påvirker livene til titalls millioner mennesker. De siste månedene har vi sett Australia og California i brann, stadig kraftigere orkaner, den amerikanske presidenten Joe Biden kunngjorde en klimadministrasjon, og selskaper som Apple, Microsoft og Nike forplikter seg frivillig til karbonneutralitet..

‘Bekjempelse av klimaendringer vil trolig bli det dominerende økonomiske problemet de neste 20 årene. UPCO2 Token lar folk overalt delta i dette enormt viktige – og potensielt lukrative – nye markedet, samt gjøre det rette for planeten. ‘

Frivillige karbonkreditter, som støtter alle UPCO2-poletter, gir store økonomiske fordeler sammenlignet med regulerte kreditter. Som dollar-pålydende, globalt anerkjente, soppbare og flerårige eiendeler, varer frivillige kreditter for alltid, og opprettholder opsjonsverdien til de blir konsumert eller pensjonert av et selskap eller en person som ønsker å kompensere for karbonavtrykk.

‘Det er forbløffende at det ikke er noen global global clearingpris for karbonutslipp,’ sa Le Merle. ‘En ikke-leverbar, digitalt omsettelig vare som er viktig for menneskelig aktivitet, bør ikke handles bilateralt på OTC-markeder, slik karbonkreditter er i dag.

‘Ett år karbon betyr det samme overalt. Som en globalt anerkjent eiendel, definert av internasjonale standarder, bør en frivillig karbonkreditt til slutt hente samme pris hvor som helst

Le Merle sa: ‘Vi mener at UPCO2-tokenet har en viktig rolle å spille for å demokratisere tilgangen til karbonkreditter, noe som kan eliminere prisarbitrage og produsere en enkelt global pris. Dette var en lyspære som gikk for meg. Kombiner en digital ressurs med en regnskogkarbonforskyvning og gi alle i verden tilgang. Hvordan kan det ikke være en god idé? ’

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map