California Berkeley Haas Blockchain Initiative Forskere utsteder ny Stablecoin-studie

Denne uken en gruppe forskere finansiert av University of California Berkeley Haas Blockchain Initiative utgitt en stablecoin-studie som konkluderte med utstedelsen av disse myntene, har ingen innvirkning på prisen på bitcoin eller andre kryptovalutaer i markedet. Gruppen oppdaget sin øyeåpende konklusjon etter å ha sammenlignet markeds- og handelsstrømdata de siste par månedene. Nyhetene representerer et skifte i bruken og effekten av disse nye finansielle instrumentene i kryptosfæren.

Stablecoins

Stablecoins er tokens som er knyttet til kryptokurver, fiat-penger eller til børshandlede varer, for eksempel edle metaller eller industrielle metaller. På denne måten opplever disse tokens prissvingninger i henhold til deres markedspinne og ikke den totale kryptosfæren. Den første store stablecoin var Tether (USDT). På tidspunktet for utstedelsen hevdet Tether at hver USDT ble støttet av fiat-valuta på 1: 1-basis. I mars 2019 endret Tether støtten til å omfatte lån og andre eiendeler. Til tross for endringene fortsetter Tether å være den beste stabile mynten.

Stablecoin-debatter

Det er viktig at stablecoins fortsatt er et sterkt omdiskutert instrument i markedet. Denne rapporten gir både tilsynsmyndigheter og kryptosamfunnet den nødvendige transparens med hensyn til effekten av disse tokens. I årevis plaget påstander om markedsmanipulasjon markedet. Disse bekymringene traff en feberfull tonehøyde etter at Facebook kunngjorde sitt Libra stablecoin-prosjekt i fjor. Regulatorer var raske til å stoppe prosjektet i sporene.

Stablecoin Study – Safe Haven

Spesielt viser studien ingen bevis for at stablecoin-utstedelse påvirker kryptovalutaprisene for tiden. I stedet avslører dataene det motsatte. Stablecoin-bruk skjer hovedsakelig som et marked reaksjon til prisendringer og ikke som årsak til selve handlingen. Forskere fant bevisene som konkluderer med stablecoins ‘primære bruk som et fristed.

Avslutt Volatilitet

Disse dataene er fornuftige når du vurderer at stablecoins gir investorer en enklere måte å avslutte volatilitet i rommet. Overføring av krypto til fiat-valuta medfører flere forsinkelser og gebyrer. I et raskt marked kan forsinkelser av konvertering av fiat og tilleggsgebyrene vise seg å være et reelt problem. Alternativt tar det noen sekunder å overføre pengene dine til en stablecoin, og de fleste børser tilbyr nå sine egne fiat-festede mynter.

Stablecoin-studie

Stablecoin-studie

Avgjørende, analyse av handelsdata avslørte også at stablecoins tjener en enda viktigere rolle som en butikk med verdi for børser som ikke tilbyr krypto til fiat-konvertering. Disse myntene er den eneste flukten fra volatilitet i markedet. Disse plattformene ser den mest stabile valutabevegelsen under markedsnedgangstrender.

Stablecoin Study Research Group

Richard Lyons, U.C. Berkleys sjef for innovasjon og Ganesh Viswanath-Natraj, assisterende professor i økonomi ved Warwick Business School, ledet forskningen. Spesielt mottok prosjektet finansiering fra University of California Berkeley Haas Blockchain Initiative.

Berkeley Haas Blockchain Initiative

Berkeley Haas Blockchain Initiative ble offisielt lansert i 2018 med mål om å øke blockchain-bevissthet blant studenter og fremme akademisk forskning i feltet. De gruppe fokuserer på et bredt spekter av blockchain-initiativer, inkludert teknisk utvikling og innovasjon innen blockchain, kryptovalutaer og digitale betalinger. Det er viktigere at Berkeley Haas Blockchain Initiative ble gjort mulig gjennom et strategisk partnerskap med Ripple.

Nye bevis

Denne siste stablecoin-studien er i strid med konklusjonene som ble funnet av en annen gruppe universitetsforskere i juli 2018. På den tiden fant John Griffins fra University of Texas i Austin og Amin Shams fra Ohio State University sine forskning viste en direkte sammenheng mellom Tether-utstedelser og Bitcoin-prisøkninger. Spesielt demonstrerte dataene deres fall i markedsverdi resulterte i bitcoin-prisøkninger. Studien gikk så langt som å peke på introduksjonen av Tether som drivkraften bak Bitcoin-rushen i 2017.

Rapporten fant til slutt veien til det amerikanske justisdepartementet. Følgelig åpnet tilsynsmyndigheter en undersøkelse av om Tether og Bitfinex brukt stablecoin utstedelser for å blåse opp prisen på bitcoin. Nå hevder regulatorer at Tether USDT engasjerte seg i ulovlig markedsmanipulasjon for å støtte opp bitcoinprisen. Avgjørende, Tether forsvarte selskapet og den viktige rollen som stallmynter i markedet.

En annen tid

Det faktum at Tether var den første stablecoin som spilte en trygg havn-rolle i markedet, er viktig. I 2017 holdt den vekten av kryptosamfunnet på skuldrene. I dag er det en enorm variasjon av stabile mynter tilgjengelig for investorene. Denne diversifiseringen fortsetter å utvide ettersom nye selskaper kommer inn i markedet. Her er de mest populære stablecoins i henhold til markedsverdi:

  • Tether (USDT)
  • TrueUSD (TUSD)
  • DAI Stablecoin
  • USD-mynt (USDC)
  • Paxos Standard Token (PAX)
  • Bitshares (BitUSD) Stablecoin
  • Tvillingene (GUSD)
  • Binance GBP Stablecoin (BGBP)

Stablecoin Study – Market Ready to Expand

Ettersom stablecoin-markedet fortsetter å utvide seg, vil større bedrifter nå lage den neste stablecoin-standarden. Som sådan har flere teknologibedrifter som Facebook og Telegram kunngjort planer om å utstede digitale eiendeler i fremtiden. Disse plattformene har allerede millioner av brukere, som umiddelbart vil bli kryptobrukere, hvis prosjektene lykkes. Dessverre møtte begge disse prosjektene harde svar fra SEC til dags dato. I begge tilfeller ba regulatorene om mer tid til å gjennomgå aspekter av prosjektene og ytterligere informasjon fra selskapene.

Nye data – en ny tilnærming

Nå som regulatorer har oppdatert data, er det tid for en ny tilnærming til stablecoin-markedet. Noen land har etterlyst en internasjonal tilnærming til stallmynter. For eksempel i år Financial Stability Board (FSB), G20-tilsynsorganet, publisert bekymringer rundt det forstyrrende potensialet til stallmynt i markedet. Rapporten fulgte en rekke sentralbanker som kunngjorde planer om å utstede stablecoins i fremtiden.

Sentralbank utstedte stabile mynter

En annen stor rapportere fremhever hvordan Russland i år tok ledelsen i å utstede en multinasjonal stablecoin støttet av varer med Eurasian Economic Union, eller EAEU, og BRICS-land. Nyhetene kommer etter nyheter dukket opp at Kina planlegger å utstede en stablecoin i nær fremtid.

Oversikt over Stablecoin-studier

Du må gi disse forskerne æren. De nye dataene fra denne rapporten skal hjelpe både lovgivere og stablecoin-utviklere fremover. Forhåpentligvis vil begge lagene være på samme side i nær fremtid. Foreløpig fortsetter lovgivere å prøve å forstå de virkelige mulighetene til disse revolusjonerende blockchain-verktøyene.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map