Christian Platzer, medstifter og administrerende partner i Black Manta Capital – Intervju-serien

Som senior HR-profesjonell, administrerende direktør og som konsulent har Christian bred erfaring fra oppstart til en global bedrift (Groupon). Han ledet komplekse internasjonale team i miljø med høy vekst og opererte i 30+ land. Han bodde og jobbet i Berlin, Zürich, Sydney og Wien. Christian brenner for oppstart, talentadministrasjon, personaloperasjoner og organisasjonsdesign.

Utenfor arbeid liker Christian å spise godt, reise ofte og dykke hardt. Han er basert på Malta.

Hvordan kom du først personlig over kryptovalutaer?

Jeg snublet ganske sent inn i krypto: i 2017 under et konsulentprosjekt, og til slutt av nysgjerrighet. For min medstifter Alexander Rapatz og meg var det å skape Black Manta Capital Partners mer om å ta i bruk blockchain-funksjoner i det brede området av verdipapirer, “virkelige eiendeler”, snarere enn å utvide feltet for adopsjon av kryptovaluta. Når det er sagt, å kunne investere både i fiat- og kryptovalutaer på Black Manta investeringsplattform er kjernen i vårt verdiproposisjon.

 

Hva inspirerte deg til å lansere Black Manta Capital Partners?

Vår aller første forretningside sirklet rundt tokeniserte midler. Vi har en bred og dyp erfaring innen venturefond og private equity i teamet vårt. Likevel, da vi analyserte markedet nøye, var spørsmålet: Hvem skal kjøre alle de STO-ene vi vil investere i? Å sette opp en enkelt STO som selskap er en kompleks og langvarig innsats; du må samle mange tjenester for ett tilbud. Til slutt må du fremdeles møte finansregulatoren for hele pakken. Dette er ikke lett. Derfor kom vi med Tokenization as a Service® på en Multi-STO-plattform.

 

Token-utstederområdet i Europa blir overfylt med token-utstedere som Fintelum & Neufund. Hvordan vil Black Manta skille seg ut?

Overfylt? Jeg ber om å skille meg. Det er faktisk mange FinTech-spillere i rommet som gir tokeniseringsmotorer. Så gikk noen spillere for nisjejurisdiksjoner som Liechtenstein eller inn i en sandkasse i London. Men lisensierte finansinstitusjoner i store finansmarkeder som Tyskland, ser vi ikke for mange. I den forbindelse er vi veldig glade og oppmuntret over at vi var i stand til å overbevise den tyske finansregulatoren, BaFin, om å gi deres tillatelse til oss.

 

Hvilke typer produkter kan tokeniseres på plattformen din?

Dette er en annen måte hvordan Black Manta Investment Platform vil skille seg fra det vi ser på markedet så langt: trinn for trinn, STO av STO, vi vil utvikle en bred portefølje fra eiendom til oppstart og små og mellomstore bedrifter, fra varer til tokeniserte midler. Vi ønsker å gi investorer, både privatpersoner og profesjonelle, mulighetene til å diversifisere sine STO-investeringer på en plattform. Samtidig vil alle våre utstedere ha nytte av en eksisterende og voksende pool av registrerte investorer.


 

Hvorfor skal startups eller små bedrifter velge å tokenisere versus mer tradisjonelle metoder for innsamling av fond som venturekapital?

For oss ser vi det ikke som en enten-eller, og er heller ikke en sikkerhetstoken som tilbyr den magiske kulen av fundraising. Hvis du planlegger en frørunde, kan du tjene godt med et venturefond eller forretningsengel, dets forbindelser og ekspertise. Hvis du er en voksen oppstart som ser på en serie B- eller C-runde eller en etablert SMB, som har en banerekord i markedet, kan du bli mye bedre tjent med en STO. Til slutt koker det ned til det faktum at du som utsteder av et sikkerhetstoken er svært fleksibel i å strukturere kapitalen din, og at du får tilgang til et svært internasjonalt finansmarked..

 

Du samarbeidet nylig med Tokeny for å lansere en ‘Multi-STO Platform’. Kan du dele med oss ​​noen detaljer om dette partnerskapet og hva det betyr for potensielle kunder?

Vi ser Tokeny Solutions som den europeiske lederen i feltet og helt sikkert en av de beste globale aktørene. Plattformen deres har dokumentert erfaring, er stabil og oppfyller myndighetskrav. I vårt partnerskap fokuserer vi begge på det vi gjør best: Tokeny FinTech på Blockchain-delen, Black Manta Capital delen som en lisensiert Financial Services Institution. For klienten vil vi tro at du får det beste ut av begge deler. Og bortsett fra det, liker vi ganske enkelt å jobbe med disse gutta i Luxembourg.

 

For potensielle kunder som kan være interessert i tjenestene dine. Er det minimumskapital eller andre økonomiske krav?

Generelt ser vi et minimumskapitalmål på EUR 5 millioner. I noen tilfeller vil vi kjøre en mindre første runde, men disse vil vanligvis forberede markedet på en større runde to.

 

Betaler klienter på forhånd, eller blir det samlet inn gebyrer fra inntektene som genereres?

Våre tjenester for strukturering og plassering av tilbudet krever en beholder for det økonomiske og tekniske oppsettet og en suksessavgift på samlet kapital. Begge deler av avgiften er skreddersydd til kompleksiteten i prosjektet, typen eiendel som skal tokeniseres, og den estimerte salgs- og distribusjonsinnsatsen for selve plasseringen.

 

Er det noen nåværende prosjekter i gang?

Black Manta Investment Platform starter i første kvartal 2020 med to eiendomsprosjekter i Tyskland. Etter disse ser vi på en lang liste med tilbud og forskjellige typer tokeniserte eiendeler, men for dem er det fortsatt for tidlig å komme med kunngjøringer. Det er viktig å vite at innenfor EUs tjenestefrihet og det såkalte MiFID-II-direktivet, er vi i stand til å utføre STOer over hele Europa, basert på vår tyske lisens.

 

Er det noe annet du vil dele om Black Manta Capital Partners?

Til slutt er et spørsmål jeg får mye: hvorfor Black Manta? Og det enkle svaret er: Jeg er en lidenskapelig dykker, og Manta Rays er ikke bare fisken med den største hjernekraften, de er rett og slett majestetiske og det er utrolig å møte dem i det dype blå.

For å lære mer besøk Black Manta Capital eller vår Black Manta Capital virksomhetsoppføringsside.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map