COVID-19 påvirker digitale verdipapirer

På dette punktet er det nesten ingen bransjer og enkeltpersoner som er igjen som ikke har blitt påvirket av COVID-19 i noen form eller form. Mellom selvisoleringstiltak, tapte inntekter på grunn av nedleggelse av virksomhet og generell frykt, har mange en følelse av uro på grunn av disse radikale endringene i hverdagslivet..

I dag vil vi ta en kort titt på noen måter digitale verdipapirer, valuta og blockchain som helhet har blitt påvirket av den pågående globale pandemien..

DTC suspenderer papirsertifikater

Denne første forstyrrelsen er direkte knyttet til handel med verdipapirer. Depository Trust Company (DTC), har instruert alle overføringsagenter innen Unites States om at de slutter å forsøke å behandle papirbaserte verdipapirer.

Følgende er en liste levert av DTC i deres varsel, som bryter ned suspensjonen av tjenestene.

  • Alle fysiske innskudd
  • Uttak & sertifikater på forespørsel (COD)
  • New York-vindu (NYW)
  • Envelop Settlement Services (ESS)
  • Forvaring Reorg
  • SBA Pooling

Selv om trekk som dette er nødvendige for å holde COVID i sjakk, kaster de også lys over en spirende teknologi som brukes til å erstatte tradisjonelle papirbaserte verdipapirer – Security Tokens.

For å få en bedre forståelse av situasjonen, når vi ut til Dave Hendricks, Konsernsjef i Vertalo. Han utdypet situasjonen ved å kommentere,

“Suspensjonen av papirbasert sertifikatbehandling fra DTCC har etterlatt seg statusen til mange handler i limbo. Med unntak for regel for overføringsagenter som nå er på plass under SEC-veiledning, kan det hende at noen papirbaserte transaksjoner ikke blir behandlet i flere uker om ikke måneder. Hvor forlater dette berørte meglerforhandlere eller investorer? Vi vet ikke. Vi vet imidlertid at digitale eller tokeniserte aksjer ikke vil bli berørt, ettersom de ikke er underlagt et eneste punkt med svikt som sentralisert kontorbasert papirbehandling. Denne systemfeilen i en tid med stort behov for likviditet krever helt sikkert nye metoder for eierskap og handel med alle slags eiendeler. ”

Hendricks fortsatte og fremhevet behovet for å implementere digital endring ved å uttale seg,

“Det er på tide for utstedere og investorer, spesielt med hensyn til private eiendeler, å gjennomføre digital transformasjon og forbedre motstandsdyktigheten og responstiden til verdipapirtransaksjoner. Bare helt digitale overføringsagenter som Vertalo er i stand til denne typen forbedring av trinnfunksjonen. “

Som et selskap som betjener den digitale verdipapirsektoren på en rekke måter, inkludert en overføringsagent, har Vertalo en unik og direkte innsikt i effekten av COVID på relaterte operasjoner..

Homeland Security betegner Blockchain Managers som en “kritisk tjeneste”

Vi begynner denne delen med et utdrag fra et nylig utgitt uttalelse av US Department of Homeland Security.

“Hvis du jobber i en kritisk infrastrukturindustri, som definert av Department of Homeland Security, som helsetjenester og farmasøytisk og matforsyning, har du et spesielt ansvar for å opprettholde din normale arbeidsplan.”


En av de mest lovende anvendelsene av blockchain-teknologi er innen forsyningskjeder. Enten sporing av opprinnelsen til diamanter, ektheten til designervarer eller landbruksprodukter, disse prosessene virker skreddersydd for å dra nytte av blockchain.

Dette poenget blir understreket av den nylige inkluderingen av Blockchain Managers som en ‘Critical Service’, av Homeland Security. Selv om bruk av blockchain fremdeles kan være i sine tidlige stadier, er det klart at det allerede har etablert seg som et sentralt verktøy for de involverte, spesielt innen mat og landbruk. Utover effektiviteten mulig gjennom bruken, har blockchain-baserte forsyningskjeder muligheten til å videreformidle informasjon om produkter, alt fra opprinnelsessted, produksjonsdatoer, reiseruter og mer.

Registrere og få rask tilgang til denne informasjonen kan komme langt når vi screener produkter og sørger for at handelskanaler fortsetter å fungere etter hensikten.

Folding @ Home

Gjennom bruk av beregningskraft oppnådd via et globalt distribuert nettverk, gjør Folding @ Home sin del for å påskynde vår forståelse av COVID-19. Selv om det ikke eksplisitt brukes blockchain, er ideen om å bruke et distribuert nettverk for å oppnå en goa, med nye nivåer av hastighet og effektivitet, et vanlig tema. Det distribuerte nettverket som brukes av Folding @ Home består av alle som har et overskudd i beregningskraft.

  • Idle bærbare datamaskiner
  • Avanserte skrivebord
  • ASIC-enheter med kryptovaluta
  • Mobil

Bowman ledende internasjonale superdataprosjektBowman ledende internasjonale superdataprosjekt

Se denne videoen på YouTube

Listen fortsetter. Kumulativt antas det at Folding @ Home-nettverket, bygget på disse enhetene, har vokst til å kontrollere mer beregningskraft enn de fleste av verdens superdatamaskiner.

Med hensyn til Spesielt COVID-19, Folding @ Home styrer mye av deres kumulative prosessorkraft for å forstå struktureringen av proteinene som finnes i viruset. Ved å få denne forståelsen håper man at nye behandlinger vil bli oppdaget.

Nylig har selskapet sett en massiv tilstrømning av bidragsytere – spesielt fra de som allerede er kjent med blockchain og gruvedrift. Dette har resultert i at nettverket oppnår over 450 Petaflops beregningskraft. Et eksempel på dette kommer fra krypto-gruvespesialister, CoreWeave. Selskapet har tatt en seriøs og proaktiv holdning mot COVID-19 ved å omfordele 6000 high-end GPUer, vanligvis brukt til gruvedrift, mot Folding @ Home-nettverket..

Det er unødvendig å si at det er oppløftende å se enkeltpersoner og selskaper fra hele verden komme sammen i et forsøk på å stoppe spredningen av COVID-19.

Sentralbankens digitale valuta

Mens forskjellige nasjoner rundt om i verden har kunngjort at de vil utvikle og utstede en sentralbank digital valuta (CBDC), har USA tatt en mer trefid tilnærming. Dette kan imidlertid endre seg, ettersom tilkomsten av COVID-19 har tvunget mange til å tenke nytten av en slik innsats.

Utover de ofte utnevnte fordelene bak et CBDC, er en ny fordel som nylig har blitt synliggjort muligheten til å begrense overføring av smitte. Fysiske penger går ofte gjennom utallige hender og miljøer. Nettopp denne naturen gjør penger til en hovedkandidat for spredning av sykdommer.

Kina var den første som anerkjente dette, og handlet ut fra det faktum ved å fjerne kontanter fra sirkulasjon og enten desinfisere eller ødelegge det. Tett på hælene var USA etter å ha implementert lignende forholdsregler. Disse forholdsreglene omgir penger som spesifikt kommer inn i landet fra høyrisikoområder, som Asia. Penger som “passer til regningen”, vil gjennomgå en utvidet holdeperiode, slik at desinfisering av potensielt forurensede regninger.

I en verden som er grepet av effekten av COVID-19, er dette en gang hvor hvitvasking av penger faktisk er en god ting (i bokstavelig forstand av ordet).

I mindre skala har mange sett en skarp forstyrrelse i evnen til å bruke kontanter de har. Med penger som en av varene som oftest overføres mellom mennesker, har utallige virksomheter sluttet å akseptere det som en betalingsmåte. I stedet er mange avhengige av debet- og kredittnettverk – noe som understreker et potensielt behov for CBDC.

Oppmerksomhet mot et amerikansk CBDC har vokst til det punktet at det nå diskuteres i potensielle stimuleringspakker.  Selv om ingenting konkret har klart å gjøre det til noen endelige utkast, er det tydeligvis en intriger rundt emnet, med betydelig benarbeid lagt i potensiell strukturering av en slik eiendel..

En vei fremover

Dette er bare noen få måter COVID-19 har klart å forstyrre måten vi ser på blockchain, digitale verdipapirer og valutaer. Med pandemien fremdeles i oppsving, vil vi helt sikkert komme over nye implementeringer etter hvert som ukene fortsetter.

Nødvendighet er mor til oppfinnelsen, og vi kan bare se blockchain-baserte bestrebelser gi en vei fremover, på jakt etter oppfinnsomme løsninger.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map