Den amerikanske sentralbanken vil samarbeide med MIT i utviklingen av CBDC (Digital Dollar)

Den amerikanske sentralbanken har nettopp røpet ny informasjon om sin holdning til CBDC.

Det siste året har mange nasjoner over hele verden kunngjort at de har til hensikt å undersøke, og til slutt lansere en sentralbank digital valuta (CBDC). Årsakene er varierte, men koker vanligvis ned til noen få nøkkelfaktorer, som inkluderer muligheten til å:

Øk effektiviteten – Reduserte kostnader med raske oppgjørstider

Reduser svindel / ulovlig aktivitet – KYC / AML

Vær mer gjennomsiktig — Ledgerbasert transaksjonshistorikk

Hvis disse grunnene ikke var nok begrunnelse for å se på bruken av en CBDC, slo COVID til og fremhevet en alvorlig mangel forbundet med dagens FIAT.

Fiat sprer bakterier – Kina og USA hadde hver for seg tilfeller der lovlig betalingsmiddel ble tatt ut av sirkulasjon og krevde dekontaminering.

Digital dollar

Før vi går videre, bør alle forstå hva en CBDC er på grunnleggende nivå. Som navnet antyder, er en CBDC en digital valuta som er utstedt av sentralbanken til en gitt nasjon. I USA blir en fremtidig CBDC ofte referert til som en ‘Digital Dollar’.

Disse digitale valutaene er egentlig en blockchain-basert variant av dagens valutaer, for eksempel dollar. Ved å bruke blockchain, og eksisterer som et virtuelt aktivum, blir CBDCer lettere kontrollert, overvåket og behandlet.

For å lære mer om hva som får en CBDC til å krysse av, tok vi nylig en nærmere titt på deres indre arbeid HER.

Years in the Making

Med den økte oppmerksomheten som ble gitt til CBDC, tok guvernør Lael Brainard, i Federal Reserve, seg tid til å ta opp utviklingen i en nylig tale.

“Vi har gjennomført interne eksperimenter de siste årene, gjennom metoder som inkluderer Board’s Technology Lab, som har bygget og testet en rekke distribuerte reskontroplattformer for å forstå deres potensielle mulighet og risiko.” 

Mens Fed kanskje har holdt seg stille de siste årene med sine planer om en digital dollar, er det lovende å høre at de har vært opptatt bak kulissene. Mange har fryktet at Fed vil komme etter andre nasjoner i utviklingen av et slikt produkt. Guvernør Brainard la tilbake denne frykten og sa,

“Gitt dollarens viktige rolle, er det viktig at Federal Reserve forblir på grensen til forskning og politikkutvikling angående sentralbankens digitale valutaer … I likhet med andre sentralbanker fortsetter vi å vurdere mulighetene og utfordringene, samt bruken saker for, en digital valuta, som et supplement til kontanter og andre betalingsalternativer. ”

Hvorfor utvikle en CBDC?

Nå som vi vet at utviklingen er i gang, og har vært det i noen tid, hva er det Feds resonnerer bak?

Selv om mange er klar over de potensielle fordelene som CBDC gir, berørte guvernør Brainard spesielt noen få grunner som har styrt Feds-handlingene. Disse inkluderer:

COVID-19 – Det har blitt godt omtalt gjennom hele pandemien, som millioner av amerikanske borgere opplevde betydelige forsinkelser i å motta deres stimulans sjekker. Fed har fulgt nøye med på bruksvaner, og basert på hva de ser, er dette tydeligvis penger som er nødvendige, men blir ikke delt ut på en effektiv måte. Guvernør Brainard understreket dette poenget og sa: “COVID-19-krisen er en dramatisk påminnelse om viktigheten av en spenstig og pålitelig betalingsinfrastruktur som er tilgjengelig for alle amerikanere”

Bitcoin og Vekten – Siden lanseringen i 2009 har Bitcoin vært en splittende ressurs. Noen ser på det som fremtidens valuta, andre som en erstatning for gull, og til og med de som fremdeles tror det vil krasje spektakulært. Uavhengig av Bitcoins skjebne, har ideologiene som driver den, og evnene den har vist, fengslet mange. Utover å bare fange oppmerksomhet, har Bitcoin gitt en potensiell plan for hvordan en fremtidig valuta skal se ut. Land trenger ikke lenger å frykte bare andre nasjoner som hopper over sin status, men et potensielt maktskifte mot autonome og desentraliserte protokoller som Bitcoin. Guvernør Brainard bemerket spesielt spørsmål og spørsmål rundt økningen av digitale valutaer, og sa: “Innføringen av Bitcoin og den påfølgende fremveksten av stabile mynter med potensielt global rekkevidde, som Facebooks Vekter, har reist grunnleggende spørsmål om juridiske og regulatoriske garantier, økonomisk stabilitet, og valutas rolle i samfunnet. Dette prospektet har forsterket oppfordringene til at CBDC-er skal opprettholde den suverene valutaen som anker for nasjonens betalingssystemer. “

Kina – Til tross for mange land som hver utviklet CBDC, var det eneste landet som spesielt ble kalt i guvernør Brainards tale Kina – hvor kort det var. Det ble bemerket at “Kina har gått raskt fremover på sin versjon av en CBDC.” Når Kina fortsetter å vokse, og utvikle seg til en enda større verdensmakt, er det viktig at USA holder tritt med slik teknologisk fremgang, hvis det skal opprettholde grepet på toppen.

Samarbeidsinnsats

I tillegg til å utdype tidligere og nåværende innsats rundt CBDC, også Fed kunngjort et nytt samarbeid med Massachusetts Institute of Technology (MIT).

“… Federal Reserve Bank of Boston samarbeider med forskere ved Massachusetts Institute of Technology om et flerårig forsøk på å bygge en hypotetisk digital valuta orientert for sentralbankbruk. Dette forskningsprosjektet er ment å støtte styrets bredere innsats for å vurdere sikkerheten og effektiviteten til sentralbankens digitale valutasystemer. Prosjektet fokuserer utelukkende på å utvikle en forståelse av kapasiteten og begrensningene til de aktuelle teknologiene, i stedet for å tjene som en prototype for en Federal Reserve utstedt digital valuta eller adressere de omfattende politiske spørsmålene knyttet til den potensielle utstedelsen. “

MIT har lenge vært assosiert med blockchain-baserte bestrebelser, og er ideelt utstyrt for et samarbeid som dette. Faktisk vil denne flerårige forskningsinnsatsen bli ledet av MITsdigital valutainitiativ’- et program strukturert for å utvikle begge, en forståelse av og praktiske bruksområder for blockchain.

Massachusetts Institute of Technology (MIT)

MIT er et verdenskjent forskningsuniversitet med base i Boston, Massachusetts. Universitetet ble opprinnelig grunnlagt i 1861, og fortsetter til i dag med fokus på felt som vitenskap og teknologi.

Operasjoner ved MIT overvåkes for tiden av president L. Rafael Reef.

Federal Reserve

Federal Reserve of ‘Fed’, er USAs sentralbank. Mens Fed og roller er enorme, er de alle strukturert rundt å sikre / legge til rette for en sunn økonomi.

Styret har tilsyn med virksomheten, og guvernør Brainard fungerer for tiden som styreleder.

Hva er Fed?Hva er Fed?

Se denne videoen på YouTube

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map