Kinesisk bank utsteder første aktivasikrede kommersielle papir ved bruk av Blockchain

Som en del av det landsomfattende presset for å ta i bruk blockchain-teknologi, har China Zheshang Bank (CZB) – en nasjonal aksjebank basert i Zhejiang-provinsen – brakt ut et aktivspesifert kommersielt papir (ABCP) som ble utstedt og distribuert ved hjelp av blockchain-teknologi.

Første papir som støttes av aktiva ved bruk av Blockchain

Arbeidet er en del av den kinesiske regjeringen som gir økonomisk støtte til små og mellomstore bedrifter etter den økonomiske sammentrekningen de siste 6 månedene. Dette er første fase av “Lianxin Lianjie Asset-backed Commercial Paper” garantert av Zheshang Bank og beløper seg til 120 millioner yuan (ca. $ 17 millioner).

Prosjektet er et av de fem første pilotprosjektene fra China Interbank Market Dealers Association for å lansere ABCP-produkter (asset-backed commercial paper). Det totale beløpet på denne første finansieringsrunden forventes å nå 3.324 milliarder yuan (470 millioner dollar) og har fire andre søyler i programmet. Hvis Zheshang Banks utstedelse er rettet mot SMB-finansiering, inkluderer de andre ABCP-pilotene store institusjoner og statsbanker. For eksempel garanterer CITIC Construction Investment Securities og China CITIC Bank en kullforsyningskjede, og Anji Leasing (billeasing) utsteder en ABCP som er garantert av statsbankene Agricultural Bank og Bank of China.

Ikke alle prosjekter bruker blockchain-teknologi for å fullføre finansieringsutstedelsen, men ifølge rapporter brukte Zhenshang Banks utstedelse vellykket blockchain-teknologi.

Nylig, under ledelse av den kinesiske sentralbanken, fremmet foreningen av forhandlere utviklingen av verdipapiriseringsprodukter for aktiva, og lanserte det aktiva-støttede finansierings direkte innovasjonsproduktet ABCP, som er en kortsiktig, rullende utstedelsesversjon av tradisjonell aktiva- backed notes (ABN), som gir virksomheter et verktøy som kombinerer likviditet og forvaltning av aktiva.

Lianxin Lianjie ABCP ble utstedt med en løpetid på seks måneder med mulighet for overføring. Pengemarkedsproduktet er støttet av eiendeler fra ni virksomheter i sektorer, inkludert industrielle kjemikalier og smart city-teknologi.

Forstå ABCPs og deres brukstilfelle

Generelt er aktiva-støttede sertifikater kortsiktige securitisasjonsprodukter utstedt av enkelt- eller flere selskaper støttet av et selskaps eiendeler – som kan være kundefordringer, regninger, som gir en løsning for økonomisk likviditet for selskapets virksomhet.

Forfallsdatoen til en ABCP er vanligvis satt til ikke mer enn 270 dager og utstedes enten på rentebærende eller diskonteringsbasis.

Sikkerheten er støttet av selskapets sikkerhet, som kan omfatte fremtidige innbetalinger på kredittkort, billån, studielån og sikkerhetsgjeldsforpliktelser (CDO). Inntektene fra en ABCP-utgave brukes primært til å oppnå interesser i ulike typer eiendeler, enten gjennom aktivakjøp eller sikrede utlånstransaksjoner.

I følge China Zheshang Bank gjør lanseringen av Lianxin ABCP det lettere for små og mellomstore bedrifter å søke og få økonomisk støtte direkte, med blockchain-teknologi som muliggjør raskere avregning, bedre gjennomsiktighet og enklere ledelse.

Produktet åpner for en innovativ utforming av verdipapirisering av eiendeler, og bygger en åpen markedsfinansieringskanal for små og mellomstore bedrifter, noe som forbedrer direkte finansiering av bedrifter.

Kinas skyv mot den digitale økonomien fortsetter

Kina har kjempet for mer trekkraft av blockchain-teknologien for å innovere betalinger og økonomiske strømmer. I august 2019 hadde president Xi Jinping bedt om å akselerere landets utvikling av blockchain og adopsjon i passende brukssaker..

Presidenten påpekte at det er nødvendig å styrke grunnleggende forskning om blockchain-teknologi og styrke innovasjon, slik at Kina kan ta en ledende posisjon innen blockchain-feltet.

Helt siden har Kina og dets institusjoner beveget seg fremover uten å nøle med å implementere programmer som bruker den nye teknologien og dets produktinnovasjonsegenskaper.

Ved siden av arbeidet med å bygge og implementere sin sentralbank digitale valuta (CBDC), har landet også gjort fremskritt innen markedsføring av blockchain-teknologi med deres Blockchain Service Network (BSN), som ble avduket og lansert i april.

BSN-initiativet ledes av State Information Center, et statlig byrå under National Development and Reform Commission, samt statseide telekommunikasjonsgiganter, inkludert China Telecom, China Unicom og betalingsfirmaet China Union Pay.

Hvis det fungerer som forutsatt, vil selskaper og programvareutviklere kunne plugge inn i BSN og bygge blockchain-baserte applikasjoner. Målet er å redusere driftskostnadene, forbedre fleksibiliteten og gi bedre reguleringstilsyn.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map