Matthew Unger, administrerende direktør i iComply Investor Services Inc – Intervju-serien

Matthew er administrerende direktør i iComply (iComply Investor Services Inc.) er en prisbelønt Regtech-plattform som driver digitalisering av institusjonsfinansiering med dekning i over 160 land.

Du har vært involvert i kryptovaluta i mange år nå. Kan du dele med oss ​​hvordan du først lærte om krypto?

Jeg hørte først om kryptovaluta (Bitcoin) i 2011 på et møte i Vancouver. Før det tilbrakte jeg over et halvt tiår som formuesforvalter. Jeg så hvordan blockchain-teknologi ville transformere kapitalmarkedene. Siden den gang har vi sett massevis av innovasjon. For å sammenligne det med digitale medier – hvis Bitcoin var Napster of finance, var Ethereums smarte kontrakter BitTorrent.

Hvordan kom du over konseptet for iComply Investor Services?

Behovet for iComply oppstod av to store begivenheter, i 2014 var fintech jeg jobbet for å bygge en plattform for meglerforhandlere og kapitalforvaltere for å styre hele virksomheten fra en iPad. For KYC var det noen få API-er på markedet, men selv i dag gjør de fleste av disse verktøyene ingenting mer enn ombordstigning eller identitetsbekreftelse.

I løpet av de siste 15 årene har jeg gått gjennom mange reguleringsrevisjoner og gjennomført min første AML-opplæring i 2005. Jeg så et behov for et verktøysett som gjør det enkelt for bedrifter å håndtere de globale variasjonene og hyppige endringer i lokale forskrifter – enten det gjelder ombordstigning, identitetsbekreftelse, AML, eller til og med avsløringer og juridiske avtaler. I dag tilbyr iComply institusjonelle verktøy for identifisering og risikostyring som støtter AML-samsvar i hele kundens livssyklus.

Du ledet et 2016-prosjekt for å bruke Ethereum-smarte kontrakter for å automatisere samsvar og oppfyllelse av CME-rentebytteavtaler over LIBOR. Hvordan fungerte dette og hva ble resultatet?

Egentlig ledet jeg bare den tekniske delen av dette proof of concept (POC) med et team på MIT. Målet vårt var å bygge en business case og teknisk POC for å identifisere om smarte kontrakter kunne brukes til å fjerne derivater effektivt. Dette krevde at vi kartla hele arbeidsflyten, forretnings- og etterlevelseskravene til det nest største clearinghuset i verden. Vi koblet prikkene mellom transaksjonsmotparter, deres advokatfirmaer og et helt nett med proprietær programvare.

Når vi ser tilbake, var løsningen vår et rot – vi hadde altfor mye logikk og potensielt konfidensiell informasjon on-chain, og Ethereum ble integrert i et tilpasset Salesforce-grensesnitt. Det var tidlige dager. Rett etter at DAO-katastrofen utspilte seg og den resulterende harde gaffelen drepte all interesse fra de store institusjonene. Likevel var resultatene fra POC spennende – vi kunne ta en tradisjonell institusjonell prosess som tar 4-6 uker og koster oppover $ 10 000 per transaksjon og koke den ned til under en dollar gass på under et minutt..

Vi var vitne til ICO-bommen i 2017 med oppfølgingskrasj i 2019. Hvorfor føler du personlig at STO-er vil være forskjellige?

For det første søkte ICOs å gjøre noe helt annet enn å digitalisere en sikkerhet – på mange måter er verktøytegnene en ny aktivaklasse, sikkerhetstokener er ny teknologi som brukes til, for det meste, veldig tradisjonelle finansielle instrumenter. Jeg tror fremdeles at det er gode bruksområder for verktøy-tokens – men mange verktøy-tokens må fortsatt overholde alle slags lover og regler utenfor verdipapirene.

I motsetning til dette fokuserer STO på å operere innenfor verdipapirregulering. Dette betyr at de vil bli holdt på en høyere standard, og tokens deres må overholde verdipapirreguleringen i enhver jurisdiksjon de handler i – selv for peer-to-peer-overføringer mellom lommebøker. Disse forskriftene varierer mye fra ett land til et annet. I papir- eller digitaliserte PDF-juridiske avtaler er det liten risiko for at en regulator i EU fanger en amerikansk utsteder som skaffer kapital til en rettet emisjon i en virksomhet, fond eller eiendom..

Å legge disse transaksjonene i en blockchain endrer dette fullstendig fordi regulatorer allerede er i stand til å overvåke markedet på en måte som rett og slett er umulig å gjøre i dag. Token-utstedere i dag kjøper fortsatt grunnleggende API-er for KYC og AML, og mange tenker fortsatt på global regulering som binær – SEC vs no-SEC (dvs. Reg D og Reg S). Imidlertid, når en tokenisert eiendel er i stand til enkelt å administrere jurisdiksjonelle variasjoner av identitets-, personvern-, data-, AML- og verdipapirbestemmelser, inkludert avsløringer og juridiske avtaler osv., Virker den gamle måten å gjøre ting på. Det ville være som noen bruker Telex i dag i stedet for Telegram, e-post eller Slack.

Hva er noen av tokeniseringsbrukstilfellene som iComply kan hjelpe selskaper med?

Siden vi lanserte Prefacto i februar 2018, har vi sett mange veldig kule token-prosjekter fra Cryptokitties til tokeniserte fond, eiendom, obligasjoner, private aksjer, futureskontrakter og til og med brøkandel i fat med luksuriøs skotsk, whisky og vin.

Prefacto-verktøysettet gjør det enkelt og veldig kostnadseffektivt for tokenutstedere å håndtere samsvarskrav ikke bare for det opprinnelige tilbudet – men for hver transaksjon gjennom eiendelens levetid i nesten alle land i verden. Hvis advokaten din er i stand til å skrive opp en terminliste, kjøpsavtale eller lisensavtale – kan du sannsynligvis tokenisere den.

I 2018 begynte vi å se mange nye blockchain-startups som lanserte plattformer for utstedelse, handel, overføringsagenter og cap table management som Polymath, Blockport, Securitize osv. Vi begynte å få forespørsler fra mange STO-plattformer om hvordan for å håndtere grenseoverskridende AML-overholdelse for ombordstigning av bedriftsinvestorer, så vi ga ut et andre produkt, iComplyKYC, som et verktøysett som enkelt kan plugges inn i denne typen plattformer. Det vi ikke forventet var etterspørselen fra de tradisjonelle kapitalmarkedene der back office rett og slett ikke er klare for blockchain. Dette er en veldig spennende trend fordi vi nå kobler prikkene for mange av våre klienter som bygger bro mellom tradisjonelle meglere, utstedelsesplattformer og til og med noen børser..

En av bytteklientene dine er Motto Technologies, en britisk basert kryptokursutveksling som blir offentlig på LSE. Kan du gå gjennom hva Motto gjør, og hvordan iComply var i stand til å hjelpe dem?

Motto var tidlig inne i “la oss få regler riktig” -spillet. Plattformen deres tillater brukere å kjøpe, handle kryptovaluta, men de gir også brukerne et Visa-kort som lar deg enkelt bruke kryptoen din hvor som helst som tar via. For å få tidligere revisjoner fra deres bankpartnere, Visa og Financial Conduct Authority.

Vi hjalp Motto med å finne lokale reguleringseksperter, gjøre politikk og prosedyrer klar for revisjon, godkjenning og due diligence-undersøkelser. Før banken deres brukte iComply, hadde banken krevd at de brukte et API-basert “e-KYC” -verktøy som kanskje hadde fungert hvis de bare gjorde en tradisjonell kryptobørs. Vår iComplyKYC-verktøykasse gjorde det mulig for dem å bygge og vedlikeholde et robust compliance-program som kunne tåle lovgivningsmessig kontroll. De fleste av de andre plattformene kjører fremdeles rundt med 10 forskjellige APIer og manuelle systemer for å forsøke å blidgjøre regulatorer. Vi hjalp Motto med å komme foran denne kurven, og som et børsnotert selskap vil aksjene deres være tilgjengelige for akkrediterte og ikke-akkrediterte investorer – jeg er ikke klar over en annen børs i markedet som kan si at.

Et av programvareproduktene dine er Prefacto, en regtech-løsning for tokeniserte eiendeler. Hvilke problemer løser Prefacto?

Prefacto gjør det mulig for bedrifter å håndtere end-to-end-overholdelse av sine tokeniserte eiendeler. Dette inkluderer planlegging og strukturering, lansering av smarte kontrakter, utvikling og implementering av et compliance-program, utstedelse og distribusjon, og til slutt løpende tokenadministrasjon. Sammenlignet med hva mange utstedere gjør i dag, kan kundene våre spare tid, penger og mye smerte hvis de snakker med teamet vårt tidlig.

iComply tilbyr også KYC-tjenester. Hva er noen av disse tjenestene?

I slutten av 2018 begynte vi å nå ut til andre tokenutstedelsesplattformer, overføringsagenter osv. I sikkerhetstokenmarkedet for å tilby dem demoer og muligheten til å dele kunnskap og samarbeide i stedet for å konkurrere. Flere spillere tok oss opp på tilbudet, og vi lærte alle mye. En av de viktigste takeaways for iComply var at mens vi syntes Prefacto var kult, var vår compliance-teknologi et viktig mangelfullt stykke for disse andre plattformene..

På den tiden kunne ingen av de andre plattformene håndtere etterlevelse av bedriftsinvestorer, distribuerte meglernettverk eller variasjoner i regulering i flere jurisdiksjoner. Dette fikk oss til å fokusere virksomheten vår på det vi er kjent for å være best på – intelligent compliance-automatisering. Det tok omtrent et år å omformere plattformen vår og lansere den nåværende versjonen av iComplyKYC, en rekke verktøy som gjør det enkelt å bygge og vedlikeholde et robust globalt AML-overholdelsesprogram.

Vi bygde vår egen KYC-teknologi fordi vi visste at API-ene på markedet ikke ville oppfylle myndighetskrav – det er en grunn til at du ikke ser disse verktøyene brukes i dag av firmaer som HSBC, Santander, Vistra, etc. Etter å ha lansert iComplyKYC, oppdaget at de institusjonelle aktørene var veldig interessert i å bruke disse verktøyene fordi de var bygget etter gjeldende standarder og rammer for tradisjonell overholdelse – vi gjør det bare for 95-98% lavere kostnad per transaksjon enn dagens midt- og backoffice-systemer.

Hvor ser du bransjen om fem år fra nå?

Om fem år fra nå – hvis du er kjent med begrepet Gartners hype-syklus – vil vi se at sikkerhetstoken begynner å ta av i vanlig adopsjon. Akkurat nå, hvis du ser på de digitale mediene som et eksempel, akkurat nå er sikkerhetstokener for menneskene som ville ha brukt Napster eller Kazaa. Om fem år har vi iTunes, kanskje til og med Netflix.

Tradisjonelle firmaer vil være forbi POC og MOU pressemeldinger. Som Netflix-pivoten fra postordre-DVDer til digital levering, vil noen av de store gutta ha gjort offentlige blokkeringer til en kjerne i forretningsstrategien, slik EY allerede har gjort med Ethereum. Andre vil gå veien for Blockbuster.

Samtidig vil oppstart av sikkerhetstoken være mer samarbeidende og mer interoperable. Kostnaden for å starte et token vil være minst 90% mindre enn det er i dag. Plattformene som valgte offentlige blokkjeder, i stedet for proprietære private eller spesialbygde kjeder, vil begynne å se fordelene med denne langsiktige tenkningen..

Til slutt, i løpet av de neste 1-3 årene tror jeg at vi vil se og høre mye om private kjeder med det rasjonelle i skalerbarhet, sikkerhet osv. Dette er et siste forsøk på å beskytte forretningsmodellen deres fra å bli kannibalisert av desentralisering og demokratisering. innen økonomi. De tidlige medlemmene av R3 Consortium brukte millioner på å lære dette, Salesforce og S&P skrotet deres Hyperledger-prosjekt, JP Morgan ga nylig opp Quorum – sannheten er at vi har hatt DLT i økonomi i over 30 år, systemer som CDS er utrolig effektive og sikre.

Det er ikke noe innovativt med et privat blockchain eller mesh-nettverk innen økonomi. Se på Java og C #, de vant løpet for å bygge internett. Offentlige skyløsninger som Google, AWS og Azure vant løpet for delt offentlig serverarkitektur. For digital økonomi muliggjør offentlige blokkjeder full gjennomsiktighet som bygger tillit og omdømme på en måte som en privat kjede ikke kan. I løpet av 5 år vil du se at SIX, ASX, GBX og lignende spillere vil ha slettet sin nåværende infrastruktur til fordel for lavere kostnader per transaksjon og lavere kostnader for teknologieierskap, for å vedta offentlig blockchain-infrastruktur.

Er det noe annet du vil dele om iComply?

Vårt fokus på iComply er å sikre at selskaper enkelt kan bygge og opprettholde et robust, globalt og institusjonelt program for samsvar. Problemet vi ser i markedet er at institusjonsverktøyene er for manuelle og dyre til å muliggjøre digital transformasjon. I mellomtiden ser vi i fintech-, oppstarts- og sikkerhetstokenmarkedene mange spillere som har mye dyp erfaring med verdipapirer eller finans – vanligvis bare i ett marked – men ingen erfaring fra den virkelige verden i det som skjer i midten og bakkontoret. , mye mindre overholdelse på internasjonalt nivå. De forstår rett og slett ikke at når du selger en Reg S til noen i Tyskland, er det samsvarskrav fra BaFin, European Commission, osv. For hele denne bransjens skyld vil jeg oppfordre tokenutstedere til å se på overholdelse helhetlig, og så tidlig som mulig.

Kundene våre innser veldig raskt at vi tilbyr en helhetlig tilnærming. Vi støtter våre kunder gjennom tilsyn fra tilsynsmyndigheter, banker og finansielle partnere – de trenger dette for å lykkes. EKYC API bygget for Uber og AirBnb gjør ikke dette fordi de vet at teknologien deres ikke vil gjennomføre en revisjon – når de lukker salget er det det. Dette er det som er unikt med vårt fokus på iComply. Vi er her for å hjelpe våre kunder med å gjøre forretninger – vi har tilpasset forretningsmodellen vår til kundens suksess.

For å lære mer besøk iComply eller besøk eller iComply Business Listing-siden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map