Sia – Distribuert skylagring

Hvem er Sia?

Lansert av Nebulas i 2015, Sia har som mål å gjenoppfinne skylagring. Hovedkontoret i Boston er finansiert av selskaper som Raptors Group, Fenbushi Capital, First Star Ventures og INBlockchain.

Sia tror fullstendig på blockchain, og bruker en kombinasjonsmyntstruktur for å oppnå målet om å bli ‘ryggradslagerlaget på internett.’

Hva er problemet?

Mennesker er digitale hamstrere. Vi lager mer enn 2,5 kvm byte med data daglig – og antallet vokser. Denne opphopningen av data gir et stort problem når du får oppgaven med spørsmålet ‘hvor lagrer vi det?’

Mens ny teknologi har gitt oss muligheten til å bære terabyte data i lommene, er mange enkeltpersoner og selskaper helt avhengige av lagring i skyen. Dessverre er skylagring en dyr innsats. Serverfarmene som kreves for å få slike tjenester til å fungere, er veldig kraftkrevende og krever konstant vedlikehold.

Sia - Distribuert skylagring

Dataggregasjonsplattformen DOMO beskriver skapelsesvanene våre.

Mens folk kanskje tror at skylagring er billig fordi det er selskaper der ute som tilbyr det gratis, betaler forbrukerne fortsatt på indirekte måter. Dette kan være gjennom økte annonser, oppblåste gebyrer på andre tjenester osv.

Bortsett fra dette, er nok den største bekymringen med våre nåværende lagringsløsninger sensur. Når du bruker skylagring, har serververt ofte muligheten til å filtrere, evaluere, rapportere eller sensurere informasjon.

I en tid der personvernkrenkelser oppstår regelmessig, og folk blir utsatt for filtrerte medier, må det presenteres en løsning.

Hvordan vil Sia løse det?

Teamet på Sia tar sikte på å løse alle problemene vi nettopp har adressert. De erkjenner at dette ikke er en løsning over natten, og forstår at deres hovedmål om å bli internettets lagringsrygg er et langsiktig mål.

For å oppnå dette kombinerer Sia skylagring med blockchain-teknologi. Ved å gjøre det er de i stand til å opprette et desentralisert lagringsnettverk i skyen. I stedet for å stole på et sentralisert lagringspunkt, for eksempel en serverfarm, vil selskapet bruke blockchain til å stole på ubrukt harddiskplass på forskjellige enheter. Dette betyr at 50 gigabyte data som sitter ubrukt på mobiltelefonen din, kan brukes sammen med millioner av andre enheter for å danne et skynettverk. Mens hele prosessen vil bli oppnådd ved bruk av smarte kontrakter, har SIA vendt seg til en multi-token-struktur for å lokke deltakerne i nettverket sitt..

Tokens

  • SiaCoins – Den første av tokens er kjent som SiaCoin. Dette er et verktøy token som brukes som en plattformvaluta. Det vil bli brukt til å belønne de som låner ut ubrukt harddiskplass, og kreves av de som lagrer dataene sine på nettverket.
  • SiaFunds – Dette er et sikkerhetstoken. Dette betyr at hvert token representerer en egenkapitalandel i selskapet. Hver gang en bruker kjøper lagringsplass på nettverket med SiaCoins, oppstår et transaksjonsgebyr. Disse avgiftene deles opp mellom tokenholdere og representerer 3,9% av kontraktsutgiftene.

Ved å vende seg til en metode som denne, er teamet på SIA i stand til å unngå bygging og vedlikehold av dyre serverfarm. Enda viktigere, spørsmålet om sensur blir tatt opp. Siden nettverket er en desentralisert tjeneste, uten at noen enkelt part styrer informasjonsflyten, kan brukerne være trygg på at de ikke blir spionert på eller manipulert på noen måte.

Teamet?

David Vorick – administrerende direktør, medstifter og kjerneutvikler

Luke Champine – medstifter, og Core Developer

Chris Shinerral – Kjerneutvikler

Zach Herbert – VP of Operations

Steve Funk – sjef for støtte

Hva blir det neste?

SIA holdt vellykket et tilbud om sikkerhetstoken i april 2018. Det ble holdt som en modifisert nederlandsk auksjon. Under auksjonen ble 750 SiaFund-tokens solgt til investorer.

Nå som dette salget har funnet sted, har selskapet skaffet finansiering for å fortsette underveis. Selskapet planlegger å fortsette utviklingen mot sitt mål om å bli løsningen for lagring på internett.

Som et hvilket som helst sikkerhetstoken er likviditeten knyttet til digitale eiendeler et stort trekk. Se etter disse tokens for å komme frem på sikkerhetshandelsplattformene i fremtiden.

Ukentlige oppdateringer finner du på SiaTV.

For å lære mer om prosjektet, vennligst se vår Sia Token Listing-side.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map