Three Key Biden Moves That May Signal New Era for Blockchain-Based Digital Finance

Av Tal Elyashiv, grunnlegger & administrerende direktør, SPiCE VC

De siste årene har vi sett det digitale finansvåpenkappløpet varme seg over hele verden. Enten det er sentralbankens digitale valuta (CBDC), kryptovaluta eller digitale verdipapirer, driver blockchain-teknologien utviklingen av finans med globale supermakter som kjemper for overherredømme.

Mer enn 80% av verdens sentralbanker utforsker sine egne versjoner av digitale valutaer, men Kina, USA og EU har ressurser, teknologi og infrastruktur for å bestemme fremtiden for den digitale økonomien. Mens mange amerikanske virksomheter omfavner, og til og med leder, den digitale finansrevolusjonen, har den amerikanske regjeringen vært nølende og uten tvil treg til å handle på kryptokurrencybestemmelser og CBDC-implementering. Resultatet av denne motviljen? I dette scenen med skilpadde og hare har Kina hoppet fremover oppnå fordeler først på markedet. Imidlertid, akkurat som i fabelen, betyr det ikke at USA er dømt.

Ting kan være i ferd med å endre seg med ankomsten av en ny administrasjon. Det har nylig blitt gjort noen interessante grep av Biden-administrasjonen som for mange signaliserer noen endringer som kommer i år og utover. Biden gjorde to avtaler som er nøkkelen til å bevege den blockchain-baserte digitale finansverdenen fremover:

Janet Yellen

Biden-administrasjonens nye statssekretær er Janet Yellen, som har god interesse for å regulere kryptovaluta. I en skriftlig svar til Senatets finanskomité forrige måned, sa Yellen, “Jeg tror vi må se nøye på hvordan vi kan oppmuntre til bruk for legitime aktiviteter mens vi begrenser bruken av dem til ondartede og ulovlige aktiviteter. Hvis jeg blir bekreftet, har jeg tenkt å jobbe tett med Federal Reserve Board og de andre føderale bank- og verdipapirtilsynsmyndighetene for hvordan jeg kan implementere et effektivt regelverk for disse og andre fintech-innovasjoner. ”

Fra fortidens historie er det klart at Janet Yellen ikke viker unna regulering. Men mens regulering har en negativ konnotasjon for noen, skriker finansnæringen etter sunn fornuftregulering for dette rommet for at det noen gang skal komme videre. Den grå uklarheten i uregulerte næringer blir sett på som for risikabel for større finansinstitusjonelle aktører som ser verden og deres virksomheter gjennom reguleringslinser. Janet Yellen kan bare være kvinnen for å få jobben gjort.

Gary Gensler

Bidens valg av styreleder i US Securities and Exchange Commission (SEC), Gary Gensler var tidligere styreleder for Commodity Futures Trading Commission (CFTC) og underviste kurs om kryptovaluta ved MIT Sloan. Han var også direktør i Ripple og har vitnet før kongressen om kryptovaluta mange ganger. Genslers avtale injiserer et bredere perspektiv om rammer for kryptovalutaer og blockchain.

På en MIT-konferanse i 2018, Gensler posisjonerte det Ripples XRP og Ethereum ETH skal betraktes som digitale verdipapirer. Mens ETH ikke lenger er under SECs skanner, er Ripples XRP det. Da spådde Gensler at domstolene til slutt ville avgjøre XRPs skjebne som sikkerhet. Den hendelsen er allerede i gang, og byrået hans vil ha en stor hånd i å avgjøre resultatet.

“Potensialet denne teknologien har for å være en katalysator for endring er reelt,” sa Gensler doblet ned på fremtidens potensial for blockchain-teknologi i en op-ed. “Dette siste punktet – krypto- og blockchain-teknologi som fungerer som en katalysator for endring – oppfyller kanskje ikke de økte forventningene til maksimalister, men kan være [Satoshi] Nakamotos mest utholdende tidlige bidrag.”

FinCEN Hold

I tillegg til valgene hans for å lede statskassen og CFTC, satte Biden-administrasjonen øyeblikkelig tak i en regel som ble foreslått av Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN). Under byrået foreslått regel, banker og pengeservicevirksomheter må sende inn rapporter, føre poster og verifisere identiteten til kunder som deltar i transaksjoner med private cryptocurrency-lommebøker. Denne regelen vil kreve kryptoutvekslinger for å registrere navn og adresseinfo for transaksjoner som samler over $ 3000 per person per dag som går til private lommebøker.

Registrerings- og motpartdetaljene ser en utvidelse på 45 dager på grunn av hvor komplisert problemet er. Selv om dette ikke nødvendigvis indikerer en spesifikk retning, signaliserer den nåværende administrasjonens interesse å se nærmere på regler og regler for digital økonomi for å ta informerte beslutninger basert på fremtiden for det samlede markedet.

Vinden av endring (og fremgang) blåser

Dette er et spesielt viktig punkt for kryptovalutaer og blockchain. Institusjonelle investorer fortsetter å varme opp til aktivaklassen. Imidlertid har ingen andre vanlige detaljistinvestorer hittil gjort et så dristig grep som BlackRock gjorde i år. Verdens største kapitalforvalter arkiverte prospekter til SEC for sin nye ETF – den første som inkluderte kryptovaluta (Bitcoin futures) som en del av tilbudet.

En annen nikk til firmaets forhøyede interesse for blockchain-basert digital økonomi er en nylig publisering av en ledig stilling for en New York-basert VP for blockchain. Personen som fyller den tilgjengelige stillingen (som nevnt i innleggingen) vil hjelpe til med verdsettelsen av kryptoaktiva.

For at kryptovaluta skal bli en vanlig eiendel, må amerikanske finansinstitusjoner ta de nødvendige skritt for å gjøre den tilgjengelig for massene. Akkurat nå er det vanskelig for hvem som helst å eie kryptovaluta, men BlackRocks ETF-utvikling kan gjøre kryptomarkedet tilgjengelig for hverdagslige investorer. Mange av dem aner ikke hvordan de skal handle kryptovaluta.

I tillegg til det lovende BlackRock ETF-initiativet, har to andre viktige utviklinger på markedet skapt spenning. For det første kjøpte Tesla nettopp 1,5 milliarder dollar i Bitcoin og planlegger å godta det som en betalingsmåte. I tillegg, akkurat som det kombinerte kryptovalutamarkedet passerte $ 1 billion i januar, Coinbase, Nord-Amerikas største kryptokursutveksling etter handelsvolum, arkivert for en børsnotering (SEC).

Kongressen og SEC vil også inn på handlingen. SEC nylig arkiverte en sak imot Ripples XRP, den tredje største kryptovalutaen etter markedsverdi, og hevder at den er en uregistrert sikkerhet – og tilbyr en ny ledetråd om den mulige retningen for fremtidig SEC-regulerings- og håndhevelsesaktivitet. Separat vurderer kongressen hvordan den kan implementere nye betalingstjenester i sanntid og øke økonomisk inkludering i år, og målretter mot ulike mål som kryptosamfunnet lenge har diskutert. Dette er absolutt en kritisk samtale bransjen ønsker å delta i.

I kortene: Digital økonomi spådommer

Biden-administrasjonen har muligheten og tilbøyeligheten til å skape mer klarhet og som et resultat et gunstig reguleringsmiljø for digitale eiendeler og Blockchain, en teknologi som har eksistert i mer enn et tiår, men som fremdeles blir sett med dyp mistenksomhet av mange lovgivere. . Forskriftene vil gå raskere under denne administrasjonen, noe som vil muliggjøre og oppmuntre til mer markedsdeltakelse. Klare regler er bedre for masseadopsjon og fremdrift i det digitale finansområdet, nesten uansett hvor strenge de kan være.

Institusjonell adopsjon av digitale eiendeler og Blockchain / DLT vil fortsette å akselerere de neste årene. Den nåværende bølgen av adopsjon vil øke ytterligere på grunn av fremskritt i regelverket i USA og Europa, samt tilgjengeligheten av mer institusjonelle digitale eiendelebaserte finansielle instrumenter. Retail-adopsjon av digitale eiendeler og Blockchain vil også øke, ettersom finansielle instrumenter som ETF-er gjør det mye mer tilgjengelig for detaljinvestorer.

Det er ingen krystallkule, og ingen kan forutsi hvilke grep Biden-administrasjonen vil gjøre neste gang. Det vi imidlertid vet er at momentum bygger opp, interessen akselererer og beslutninger og retninger er rett rundt hjørnet. Ta tak i popcorn …

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map