4 factori de urmărit în mijlocul raliului BTC

Prezentare generală

Criptomoneda a revenit în lumina reflectoarelor globale, deoarece prețurile bitcoin au depășit din nou nivelurile cheie de 10000 în această săptămână, iar unele raliuri puternice au fost văzute în spațiul altcoin. Cripto-ul principal ar fi putut câștiga aproximativ 44% YTD, făcându-l cel mai performant activ printre altele. În timp ce buzii cripto au fost înveseliți pentru acțiunile recente de preț, mulți s-ar fi putut întreba ce factori ar putea afecta raliul actual, în afară de evenimentul de înjumătățire a viitoarei recompense? Am rezolvat unele dintre evoluțiile recente din spațiul criptografic, iar participanții la piață probabil vor să-l urmărească cu atenție.

Volatilitate redusă aproape record

Vrem să evidențiem căderea BTCVolatilitatea în ciuda acțiunilor pozitive recente de preț. Prețurile criptomonedelor sunt, în general, mai volatile decât alte active, cum ar fi indicii de capitaluri proprii și mărfurile tradiționale precum energia și metalele. Volatilitatea ar putea oferi o măsură a incertitudinii prețurilor pe piețe. Când volatilitatea crește, comercianții își pot reduce pozițiile în criptomonedă sau pot întârzia deciziile de investiții.

Figura 1 arată volatilitatea realizată pe 3 luni a BTCUSD, care a scăzut recent în apropierea nivelului minim record la jumătatea lunii noiembrie 2018. În general, volatilitatea scăzută ar putea încuraja mai mulți HODLeri să își mențină deținerile BTC; prin urmare, este considerat un factor pozitiv pentru preț.

Figura 1: Volatilitatea realizată de BTCUSD 3M (Sursa: Skew) Figura 2: Volatilitatea implicată a BTCUSD 3M (Sursa: Skew)

Cu toate acestea, am observat și asta BTCUSDVolatilitatea implicită a planat în ultimele minime, deși pare a fi redusă de o mică parte. Pe piața opțiunilor, volatilitatea implicită este volatilitatea așteptată a unui activ subiacent pe durata de viață a opțiunii, în acest caz, bitcoin.

Cererea și oferta pentru opțiuni ar putea influența direct volatilitatea implicită. Atunci când așteptările pieței cresc, necesitatea de opțiuni crește, volatilitatea implicită va crește, de asemenea. În schimb, atunci când sentimentele se răcesc, așteptările scad, cererea de opțiuni scade, volatilitatea implicită va scădea, de asemenea.

În acest caz, volatilitatea scăzută implicată în BTCUSD piața opțiunilor ar putea indica oarecum că așteptările pe termen mediu ale BTCUSD s-ar putea să nu fie la fel de mare pe cât sugerează raliul actual. Schimbările de volatilitate ar putea fi ceva ce observatorii bitcoin ar dori să urmărească cu atenție.

Căutarea de bitcoin în China și în întreaga lume a crescut

Socialul a fost unul dintre factorii critici atunci când vine vorba de analiza criptomonedelor, iar sentimentele sociale ale comunităților criptografice din China au considerat de mult un barometru al spațiului criptografic mai larg. Opiniile vizitatorilor cripto-chinezi ar putea oferi o perspectivă semnificativă atunci când vine vorba de analiza prețurilor.

Indicele de căutare Baidu al termenului „bitcoin” în chineză a crescut la un maxim recent de 40000 înainte de a se stabili în aproape 25000. În același timp, datele de la Google Trends au arătat, de asemenea, un model similar, cu căutarea termenului „Bitcoin ”A depășit 100, care a venit la momentul în care Bitcoin a recuperat nivelurile de 10000. Cu toate acestea, creșterea ar putea aduce argumente pro și contra și, uneori, trimite un semnal mixt către piață.

Figura 3: Prețul Bitcoin & Indexul de căutare Baidu (Sursa: Longhash) Figura 4: Termenul „Bitcoin” pe Google Trends (Sursa: Google Trends)

Un studiu realizat de Sergey Krutolevich, cercetător la RoninAi, spectacole că vârfurile din volumul conversațiilor preced adesea vârfurile din volumul căutărilor cu o zi întreagă, iar noile maxime ale prețurilor cu una până la trei zile. Indicând dincolo de o corelație clară între sentimentul social și prețurile pieței criptografice, primul îl afectează în mod direct pe acesta din urmă. ” Cu toate acestea, dacă cineva a rămas pe piață suficient de mult, probabil că va fi familiar că, atunci când cumpărătorii FOMO se grăbeau să intre pe piețe, este adesea considerat un semnal de vânzare pentru cei care au venit mai devreme.


Scăderea dominanței pieței

Un alt fenomen interesant alături de BTC raliul este declinul BTC dominanta pietei. Figura de mai jos compară dominanța pieței între BTC și ETH într-un interval de timp de un an. Dominația pieței BTC a fost într-o tendință descendentă din 2020, iar scăderea a fost chiar mai accentuată recent, în ciuda câștigurilor de preț. Comparativ, ETHDominația pe piață a crescut în momentul în care BTC a scăzut.

Credem că alocările de capital ar putea fi unul dintre motivele care stau la baza acestei divergențe. O parte din capitală ar fi putut părăsi bitcoinul și a intrat în spațiul altcoin la începutul anului, deoarece monedele majore au scăzut la aproape / la minimele multianuale în 4T19. Acest lucru ar putea atrage atenția investitorilor orientați spre valoare pentru a intra în tranzacții altcoin.

Figura 5: BTC vs. ETH în piața dominantă (Sursa: Tradingview) Figura 6: Totalul pieței criptografice Ex-BTC (Sursa: Tradingview)

Suntem în mijlocul unui „Sezon Alt” sau dacă piețele așteaptă unul nou? Acestea au rămas câteva întrebări discutabile. Cu toate acestea, faptul că plafonul total al pieței ex-BTC a crescut constant din ianuarie. Observatorii Altcoin nu vor dori să rateze dezvoltarea acestui lucru, deoarece se pare că reevaluează topurile din mai-iulie (figura 6).

Virus și așteptările QE

Izbucnirea COVID-19 a rămas cea mai mare incertitudine pentru economia globală, efectul său se desfășoară pe piețele și activele globale, iar criptomoneda nu face excepție. Băncile centrale din Asia au început să ia măsuri pentru a stimula creșterea care a fost lovită de virus. Chiar săptămâna aceasta, PBoC a anunțat primul lot de fonduri speciale de împrumut pentru băncile naționale și regionale, menit să ajute IMM-urile din China.

Deși impactul virusului asupra economiei SUA rămâne limitat deocamdată, Fed s-a pregătit deja în caz de criză economică, un program QE agresiv este pe masă.

În mărturii recente în fața Comitetului bancar al Senatului, președintele Fed, Jerome Powell spus, „Fed avea două instrumente de combatere a recesiunii; cumpărarea de obligațiuni de stat, cunoscută sub numele de QE, și comunicarea clară cu piețele despre politica dobânzii, considerată în mod obișnuit ca „orientare la termen”. Powell a adăugat că „Vom folosi aceste instrumente – cred că le vom folosi agresiv în cazul în care va apărea nevoia de a face acest lucru”

Deși nu ne așteptăm ca Fed să fie primul care va reporni QE din cauza recesiunii economice determinate de viruși în curând, este ușor de văzut narațiunea de relaxare a factorilor de decizie din întreaga lume. Dacă această poveste de relaxare s-ar intensifica, aceasta ar putea determina piețele să se concentreze asupra stocului de valoare al bitcoinului și ca instrument de contracarare a creșterii stagnante și acest lucru s-ar putea traduce prin creșterea cererii de criptare..

Concluzie

Recent BTC mitingurile altcoin au atras o mare parte din atenția piețelor. Pe măsură ce ne apropiem de evenimentul de înjumătățire a recompensei bitcoin, sentimentul alcista a fost mai vizibil. În afară de reducerea la jumătate, vizionatorii cripto nu vor dori să neglijeze factorii menționați mai sus atunci când vine vorba de analiza tendințelor pe termen mediu pentru a obține o imagine completă..

Urmați OKEx pe:

Site-ul web: https://www.okex.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map